Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a adoptat cinci forme de ajutor financiar pentru fermieri

Guvernul a adoptat cinci forme de ajutor financiar pentru fermieri

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, un pachet cu cinci forme de ajutor financiar pentru fermieri, trei cu finantare nationala si doua cu finantare din fonduri europene, in valoare totala de 425.047.000 lei, a declarat joi ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, citat de NewsIn.

Astfel, cele trei forme de sprijin financiar de la bugetul de stat sunt destinate crescatorilor de porcine si de pasari, pentru asigurarea unor standarde ridicate de bunastare a acestor specii, si, de asemenea, pentru subventionarea asigurarilor agricole, respectiv subventionarea unei parti din primele de asigurare pentru asigurarea impotriva riscurilor in productia vegetala si animala.

Din fonduri europene se finanteaza doua scheme - o schema care vizeaza sprijinirea producatorilor de lapte din zonele defavorizate, respectiv zona de munte, si o schema care finanteaza conversia de la agricultura conventionala la agricultura ecologica.


Pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii pasarilor vor fi alocati 62.485.000 lei in primul trimestru din 2011.


De asemenea, se vor aloca 62.474.000 lei pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor.


In cazul ajutoarelor pentru sectorul cresterii animalelor, pentru colectarea si transportul cadavrelor de animale se vor acorda 1.334.000 lei in trimestrul IV din 2010 si aceeasi suma in primul trimestru din anul viitor.


Ajutorul de stat pentru motorina utilizata in agricultura va beneficia de un buget de 60.420.000 lei anul acesta si de 215.000.000 lei anul viitor.


De asemenea, pentru plata primelor de asigurare se vor acorda 22.000.000 lei in primul trimestru din 2011Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1309 ori
Citeste mai multe despreajutor fermieri financiar guvern