Grupul Generali a intrat pe piata asigurarilor agricole din Romania

Luni, 02 Octombrie 2006, ora 14:39
1259 citiri

Fata Assicurazioni, compania specializata in domeniul asigurarilor agricole a grupului italian Generali, a intrat recent pe piata romaneasca, odata cu infiintarea firmei Fata Asigurari Agricole, a declarat, luni, presedintele Fata Assicurazioni, Giuseppe Perissinotto.Societatea a primit autorizarea de functionare din partea Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Societatea intentioneaza sa furnizeze producatorilor agricoli o gama larga de produse de asigurare si va dispune, pana la sfarsitul anului, de o retea teritoriala cu opt sucursale si 33 de agentii.

"Fata Asigurari Agricole doreste sa devina o prezenta semnificativa a pietei asigurarilor agricole din Romania", a afirmat Perissinotto intr-un comunicat. Perissinotto ocupa functia de presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al noii societati.

Administratorul delegat al Fata Assicurazioni, Giuseppe Vecchione, si responsabilul de serviciile pe piata externa al asiguratorului italian, Riccardo Montanari, sunt membri ai CA.

Conducerea firmei este asigurata de directorul general Anghel Burghila si directorul general adjunct Paul Ciobotaru, care au o experienta de peste zece ani in domeniul asigurarilor agricole si non-agricole.

Fata Assicurazioni furnizeaza asigurari generale si de viata si are afaceri anuale de peste 400 milioane euro. La sfarsitul anului 2005, compania a raportat un profit net de aproape 22,3 milioane euro.

Compania a ocupat anul trecut locul 20 in topul asiguratorilor italieni, dupa volumul de prime brute subscrise pe segmentul asigurarilor non-viata. Fata a asigurat 8,7% din unitatile agricole, 24% din utilajele agricole si a avut o cota de 15,5% pe segmentul asigurarilor impotriva grindinei.

Fata Assicurazioni opereaza in Italia prin intermediul unei retele de vanzari formata din 139 de sucursale, 815 agentii si 1.165 de puncte de lucru. Pe piata romaneasca, firma a colaborat cu Generali Romania, companie care a intrat pe segmentul asigurarilor destinate sectorului agricol in prima jumatate a anului 2004.

Cele doua societati au infiintat, in sistem de franciza, doua agentii specializate in asigurari agricole. Potrivit raportului anual al CSA, in 2005 au fost subscrise polite in valoare de 69,34 milioane de lei din asigurari de daune la proprietati, categorie care include si asigurarile agricole.

Mediafax