Afacerile Omniasig au scazut cu 10%

Joi, 25 August 2011, ora 11:48
1524 citiri
Afacerile Omniasig au scazut cu 10%

Asiguratorul a inreggistrat in primul semestru un volum de prime brute subscrise de 433,13 milioane lei, cu 10,5% mai redus decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform NewsIn.

Rezultatele au fost calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

"Aceste rezultate sunt in concordanta cu evolutia intregii piete de asigurari din Romania, care se confrunta cu scaderi semnificative, in special pe segmentul asigurarilor auto, segment ce detine cea mai mare pondere si in portofoliul Omniasig, respectiv de 77,92%", se arata in comunicat.

De asemenea, compania mentioneaza ca in primul semestru al anului, valoarea daunelor platite a fost de 313,14 milioane lei, cu 13,82% mai putin decat in aceeasi perioada din 2010.

Diminuarea volumului subscrierilor pe segmentul asigurarilor auto Casco justifica intr-o proportie semnificativa aceasta scadere.

"Asigurarile Casco sunt inca in scadere, respectiv de 37,69% fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand o valoare a primelor brute subscrise de 146,36 milioane lei.

Valoarea daunelor platite pe acest segment a scazut si ea, pana la 183,75 milioane lei. Asigurarile de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au crescut totusi semnificativ in acest prim semestru, cu 54,27%, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 191,16 milioane lei.

A crescut usor si valoarea daunelor platite pe acest segment, pana la 103,27 milioane lei", se mai spune in comunicat.

Pe linia asigurarilor de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 55,09 milioane lei, in scadere cu 39,52% fata de perioada similara a anului 2010. Valoarea daunelor platite pe clasa asigurarilor tip Property a crescut insa puternic, cu 123%, pana la 13,44 milioane lei.

Interconectarea acestui segment cu domeniul imobiliar si cel al constructiilor, unde nu se observa inca evolutii pozitive, se face simtita puternic in continuare.

Asigurarile agricole isi mentin si ele ritmul de crestere, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 8,03 milioane lei. Tot o crestere au inregistrat si daunele platite pe acest segment, acestea ajungand la valoarea de 1,50 milioane lei.

Omniasig mentioneaza ca au fost inregistrate cresteri si pe urmatoarele linii: asigurarile de mijloace de transport navale - au crescut cu 52,79% fata de primul semestru al anului trecut, ajungand la o valoare a primelor brute subscrise de 4,02 milioane lei.

Asigurarile de mijloace de transport aeriene continua, de asemenea, sa creasca, inregistrand o valoare a primelor brute subscrise de 3,42 milioane lei.

Asigurarile de accidente si boala (inclusiv de munca si boli profesionale) au atins o valoare a primelor brute subscrise de 4 milioane lei, cu 54% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Si valoarea daunelor platite pe acest segment a crescut, pana la 2,41 milioane lei. Asigurarile de asistenta turistica au inregistrat o valoare a subscrierilor de 2,12 milioane lei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurare, #omniasig, #asigurare viata, #asigurare casa, #asigurator , #Asigurari agricole