Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Axa Life Insurance de catre Astra

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Axa Life Insurance de catre Astra


Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica prin care societatea de Asigurare-Reasigurare Astra preia controlul asupra companiei Axa Life Insurance, informeaza, vineri, autoritatea de concurenta.

Potrivit documentului, in vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea notificata, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice, iar o decizie va fi adoptata, conform prevederilor legale, in termen de 45 de zile de la data la care notificarea va deveni efectiva, ca urmare a completarii acesteia.

Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica in care cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati depaseste echivalentul in lei a 10 milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune, care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Consiliul Concurentei este interesat de observatiile si punctele de vedere ale agentilor economici terti, cu privire la aceasta concentrare economica, iar opiniile respective pot fi transmise autoritatii nationale de concurenta prin fax, prin e-mail sau prin posta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1319 ori