Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata de brokeraj in asigurari a scazut la 3,1 miliarde lei in 2011

Piata de brokeraj in asigurari a scazut la 3,1 miliarde lei in 2011


Brokerii de asigurari au intermediat anul trecut prime brute subscrise de peste 3,1 miliarde lei, cu 3% mai putin decat in 2010, in timp ce piata romaneasca de asigurari a scazut cu 4,3%, la 7,9 miliarde lei, potrivit CSA.

Prin raportarea primelor intermediate de brokerii de asigurare la primele brute subscrise de asiguratori rezulta ca, in anul 2011, brokerii au intermediat 39% din volumul total al primelor subscrise de asiguratori, de peste 7,9 miliarde lei.

Veniturile din activitatea de brokeraj au totalizat aproape 596,5 milioane lei, nivel in crestere cu 11,33% comparativ cu 2010. Din aceasta suma, veniturile din negocierea contractelor de asigurare reprezinta 96%, cu un total de 572,2 milioane lei.

"Rolul traditional al brokerilor, de negociator al conditiilor contractelor de asigurare pentru clienti si potentiali asigurati, de acordare a asistentei de specialitate consumatorilor de produse de asigurare, inainte si pe durata derularii contractelor ori in legatura cu regularizarea daunelor, a progresat si responsabilitatile acestora s-au multiplicat", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a mentionat ca a centralizat datele a 495 brokeri de asigurare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1494 ori