Asiguratorii au platit daune de 5 mil euro in urma inundatiilor

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 12:40
1210 citiri
Asiguratorii au platit daune de 5 mil euro in urma inundatiilor

Asiguratorii au platit daune de 5 milioane euro in urma inundatiilor din acest an, alte 15,5 milioane de euro fiind reprezentate de rezervele de daune constituite si care urmeaza sa fie eliberate pe masura instrumentarii dosarelor, a declarat marti presedintele CSA, Angela Toncescu, precizeaza Mediafax.

"Conform raportarilor transmise de societati la solicitarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), pana la inceputul lunii curente, asiguratorii au avizat circa 4.500 dosare de daune.

Pentru acestea au platit deja asiguratilor peste 5 milioane de euro, alte 15,5 milioane de euro fiind reprezentate de rezervele de daune constituite si care urmeaza sa fie eliberate pe masura instrumentarii dosarelor", a mentionat Toncescu.

Ea a adaugat ca asigurarea obligatorie a locuintei nu este nicidecum o taxa, ci un instrument de protectie financiara minima in caz de dezastru.

"Spre deosebire de taxe si impozite, care nu au destinatii anume, ci sunt folosite pentru a finanta toate serviciile publice oferite de catre stat, primele de asigurare incasate au o destinatie precisa si exclusiva - aceea de a constitui fondul din care se vor plati despagubiri asiguratilor in caz de dezastru", a mentionat presedintele CSA.

Toncescu sustine ca sistemul de asigurari obligatorii reprezinta un prim pas in educarea populatiei cu privire la ce inseamna protectia prin asigurare, deoarece romanii nu au inca o cultura a asigurarilor.

"Este foarte important faptul ca activitatea de subscriere a asigurarilor obligatorii ale locuintelor a inceput, pentru ca inundatiile si celelalte catastrofe naturale nu asteapta ca sistemul sa fie perfect pentru a se manifesta", a mai spus presedintele CSA.

#asiguratori, #daune, #milioane, #inundatii , #Asigurare obligatorie