Asigurarea obligatorie va acoperi 20% din locuinte

Luni, 18 Iulie 2011, ora 14:25
1128 citiri
Asigurarea obligatorie va acoperi 20% din locuinte

PAID a anuntat ca gradul de acoperire al asigurarii obligatorie va fi de 20% in iulie 2012 din cele 8,38 de milioane de proprietati cu destinatia de locuinte, informeaza NewsIn.

"Incercam sa ne pastram portofoliul acumulat si sa incheiem noi polite, astfel ca in iulie 2012 sa avem un grad de cuprindere cel putin dublu fata de acest an.

Estimam o crestere a numarului de polite si in urma protocolului care va fi semnat cu primariile, care prevede inchierea de polite de asigurare obligatorii a locuintelor direct in sediile primariilor", a mentionat presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea.

Gradul de acoperire a asigurarii obligatorii a locuintelor este de numai 8,63% in primul an de la startul programului, rezultat sub asteptarile initiale, in conditiile in care au fost incheiate aproape 724. 000 de polite. Pe 15 iulie, vineri, s-a implinit un an de la startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor, care a fost dat oficial la 15 iulie 2010.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, a declarat vineri ca proprietarii care nu au incheiat o asigurare obligatorie a locuintei vor putea fi amendati incepand cu 5 august 2011.

 

#paid, #polite asigurari, #proprietati, #asigurari locuinte , #Asigurare obligatorie