Asigurarea locuintei: Fondul de Garantare al CSA plateste pana la un mld. euro

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 17:40
1770 citiri
Asigurarea locuintei: Fondul de Garantare al CSA plateste pana la un mld. euro

Proprietarii de locuinte asigurati pot primi despagubiri de cpana la miliard de euro, in cazul in care imobilele ar fi afectate de un cutremur puternic. Suma va fi acordata de Fondul de Garantare al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat demararea procedurilor legale privind securizarea disponibilitatilor Fondului de Garantare printr-o polita de asigurare impotriva riscului de intrare in procedura de insolventa a asiguratorilor ca urmare a producerii unui cutremur", explica, intr-un comunicat, reprezentantii CSA, potrivit Mediafax.

Fondul de Garantare plateste din propriile disponibilitati creantele societatilor de asigurare aflate in procedura de faliment, obligatii care decurg direct din contractele de asigurare facultative si obligatorii incheiate de acestea.

Sursele financiare de constituire a Fondului de Garantare provin in cea mai mare parte din sumele platite de asiguratori.

Prin Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor, proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind, in functie de tipul locuintei, de 10 sau 20 euro pe an. Suma asigurata a unei locuinte este de cel mult 10.000 euro, respectiv 20.000 euro.

#asigurare locuinta, #asigurare obligatorie locuinta, #despagubire cutremur locuinta , #Asigurare obligatorie