Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asigurarea locuintei: Fondul de Garantare al CSA plateste pana la un mld. euro

Asigurarea locuintei: Fondul de Garantare al CSA plateste pana la un mld. euro


Proprietarii de locuinte asigurati pot primi despagubiri de cpana la miliard de euro, in cazul in care imobilele ar fi afectate de un cutremur puternic. Suma va fi acordata de Fondul de Garantare al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat demararea procedurilor legale privind securizarea disponibilitatilor Fondului de Garantare printr-o polita de asigurare impotriva riscului de intrare in procedura de insolventa a asiguratorilor ca urmare a producerii unui cutremur", explica, intr-un comunicat, reprezentantii CSA, potrivit Mediafax.

Fondul de Garantare plateste din propriile disponibilitati creantele societatilor de asigurare aflate in procedura de faliment, obligatii care decurg direct din contractele de asigurare facultative si obligatorii incheiate de acestea.

Sursele financiare de constituire a Fondului de Garantare provin in cea mai mare parte din sumele platite de asiguratori.

Prin Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor, proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind, in functie de tipul locuintei, de 10 sau 20 euro pe an. Suma asigurata a unei locuinte este de cel mult 10.000 euro, respectiv 20.000 euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1728 ori