Mark Zuckerberg, fondatorul si directorul general al Facebook, a declarat ca reteaua de socializare ar fi trebuit sa depuna mai mult efort pentru a preveni utilizarea ilegala a datelor, dupa ce firma Cambridge Analytica a colectat datele a peste 50 de milioane de utilizatori in scop electoral.
"Nu am avut o viziune destul de larga a responsabilitatii noastre si asta a fost o mare greseala", a declarat seful Facebook, intr-o marturie scrisa depusa luni inaintea audierii sale in Comisia de Comert si Energie din Camera Reprezentatilor din Congresul SUA, potrivit Reuters.
"A fost greseala mea si imi pare rau. Am fondat Facebook, conduc (compania), si sunt responsabil pentru ceea ce se intampla acolo", a adaugat Zuckerberg, care urmeaza sa fie audiat in doua comisii din Congresul american.
"Este acum clar ca nu am facut suficient pentru a impiedica folosirea acestor unelte pentru a face rau...", se mai arata in marturia scrisa a sefului Facebook.
In cazul in care explicatiile lui Zuckerberg privind scandalul Cambridge Analytica nu sunt satisfacatoare, Congresul ar putea adopta o noua legislatie care sa reglementeze mai strict activitatea Facebook.
Larry Kudlow, consilier economic al presedintelui Donald Trump, a refuzat sa comenteze daca, dupa parerea sa, Administratia SUA ar trebui sa impuna noi reglementari privind Facebook.
Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de... mai mult
Marti, 10 Aprilie 2018, ora 08:04
Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat sa depuna marturie in Congresul SUA privind scandalul furtului de date.
Zuckerberg a acceptat o invitatie de a vorbi in fata Comitetului pentru Energie si Comert al Camerei Reprezentantilor, conform unui consilier care a luat parte la discutii.
Inca nu a fost stabilita o data, iar purtatorul de cuvant al comitetului a refuzat sa confirme informatiile conform carora audierea va avea loc pe 12 aprilie, potrivit The Guardian.
Comitetele judiciare si de comert ale Senatului l-au invitat si ele pe Zuckerberg la audieri. Acceptul CEO-ului Facebook vine in contrast cu refuzul sau de a aparea in fata Parlamentului britanic.
Zuckerberg a fost supus recent unor presiuni intense pentru a oferi explicatii publicului privind modul in care Facebook gestioneaza datele personale ale utilizatorilor, dupa ce compania a recunoscut in septembrie 2017 ca a vandut reclame agentilor rusi care doreau sa influenteze alegerile prezidentiale americane.
Citeste si UE pune presiune pe Facebook sa ofere explicatii in scandalul Cambridge Analytica
In octombrie, Facebook si-a trimis consilierul general, Colin Stretch, sa ia parte la audieri in Congres care au durat doua zile. In acest timp, Zuckerberg a calatorit in China si a distribuit pe Facebook fotografii cu costumul sau de Halloween.
Presiunea a crescut atunci cand s-a aflat ca datele personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost obtinute de firma de consultanta... mai mult
Miercuri, 28 Martie 2018, ora 09:38