Cea mai in voga aplicatie de comunicare video isi continua planurile de consolidare a securitatii si intimitatii utilizatorilor cu o achizitie care o va ajuta in ceea ce priveste criptarea.
Dupa un val de probleme de securitate si intimitate, iesite la lumina in timp ce popularitatea aplicatiei incepea sa explodeze, Zoom a promis ca vreme de 90 de zile se va concentra exclusiv pe aceste aspecte si le va imbunatati considerabil.
In ultimele saptamani, Zoom a reparat o serie de probleme, insa pentru altele are nevoie de tehnologii pe care nu le detine. Asa se face ca Zoom tocmai a anuntat prima achizitie din istoria companiei.
Prima companie cumparata de Zoom este Keybase, un startup cu 25 de angajati din New York, specializat in criptarea end-to-end. Fara indoiala, Zoom va folosi tehnologia achizitionata si pe cei 25 de specialisti pentru a cripta comunicarile video realizate de utilizatorii sai.
Criptarea end-to-end este una dintre minciunile cu care cei de la Zoom au fost prinsi in ultima vreme. Desi prezentarile aplicatiei promiteau aceasta facilitate, in realitate, criptarea folosita de Zoom nu acoperea intreaga legatura dintre utilizatori.
Nu a fost anuntata valoarea tranzactiei, insa oficialii Zoom au tinut sa specifice ca functia de criptare end-to-end va fi oferita doar pentru utilizatorii platitori, nu si pentru cei care folosesc gratuit serviciul.
Luna trecuta, Zoom l-a angajat pe fostul sef pe partea de securitate de la Facebook, Alex Stamos, in... mai mult
Vineri, 08 Mai 2020, ora 10:00
Facebook introduce noul Messenger Rooms, ce poate gazdui grupuri de persoane in cadrul conversatiilor video, la care pot participa inclusiv utilizatori care nu au cont pe aceasta retea.
Reteaua sociala lanseaza noul serviciu incepand de astazi, alaturi de o serie de functii extinse, centrate pe videoconferinte in direct, pe Facebook, Instagram si WhatsApp, intr-o aparenta incercare de a prelua din popularitatea brusca a Zoom, informeaza agentia Press Association.
Desi persoana care configureaza conversatia trebuie sa detina un cont activ de Facebook, ceilalti participanti o pot face chiar daca nu au cont pe aceasta retea, pe mobil sau pe computer tip desktop.
Messenger Rooms va putea gazdui in curand pana la cincizeci de persoane, fara limita de timp, confidentialitatea si siguranta fiind o prioritate, a transmis compania.
"Nu va vedem si nu va ascultam apelurile, iar persoana care creeaza camera controleaza cine se alatura, cine vede camera si daca aceasta este blocata sau deblocata pentru noi invitati", a explicat vicepresedintele Messenger, Stan Chudnovsky.
"Creatorul camerei trebuie sa fie prezent pentru ca apelul sa inceapa si acesta poate elimina invitati in orice moment", a adaugat el.
Serviciul va oferi, de asemenea, fundaluri imersive la 360 de grade, avand la baza inteligenta artificiala, precum o plaja sau un apartament de lux pe apa.
Utilizatorii pot incepe si partaja camere pe Facebook prin News Feed (Noutati), grupuri si evenimente, iar... mai mult
Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 15:41
Odata cu extinderea fenomentului distantarii sociale, expertii Kaspersky au investigat peisajul amenintarilor indreptate impotriva aplicatiilor de interactiune sociala, pentru a se asigura ca utilizatorii sunt in siguranta si experienta lor de comunicare este una placuta.
Analiza rezultata a detectat aproximativ 1300 de fisiere care au nume similare aplicatiilor proeminente precum Zoom, Webex si Slack.
Aplicatiile de interactiune sociala ofera in prezent modalitati simple prin care oamenii se pot conecta - in format video, audio sau text, atunci cand nu au la dispozitie alte mijloace de comunicare.
In aceste conditii, atacatorii cibernetici nu ezita sa foloseasca aceasta oportunitate si sa incerce sa distribuie malware sub acoperirea aplicatiilor populare.
In cele 1300 de fisiere analizate, au fost detectate 200 de amenintari cibernetice. Cele mai raspandite sunt cele doua grupari de adware - DealPly si DownloadSponsor.
Ambele grupari sunt installers care afiseaza reclame sau descarca module adware. Un astfel de software apare, de obicei, pe dispozitivele utilizatorilor, odata ce a fost descarcat de pe un marketplace neoficial.
Desi adware-ul nu este un tip nociv de software, acesta poate totusi crea probleme de confidentialitate. Produsele Kaspersky detecteaza si blocheaza DealPly si DownloadSponsor.
In afara de adware, in cateva cazuri, expertii Kaspersky au descoperit amenintari deghizate in fisiere .lnk - shortcut-uri pentru aplicatii. Cele mai... mai mult
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 18:27
Zoom a luat masuri dupa ce mai multe probleme legate de protectia si confidentialitatea datelor utilizatorilor au fost semnalate in ultimele zile, decizia platformei de videoconferinte fiind suspendarea unor functii pentru cateva luni, timp in care va incerca sa repare lucrurile. Asta in conditiile in care numarul utilizatorilor a crescut vertiginos luna trecuta.
Intr-o postare pe blogul companiei, CEO-ul Eric S. Yuan si-a cerut scuze pentru ca platforma nu s-a ridicat la asteptarile comunitatii in ceea ce priveste protectia si confidentialitatea datelor utilizatorilor. Mai mult, a anuntat ca va suspenda pentru 90 de zile toate functiile la care au fost semnalate probleme, pe care va incerca sa le repare in acest interval.
Reactia vine dupa ce nenumarate nereguli au aparut in presa si au fost semnalate de expertii in securitate cibernetica, odata cu cresterea numarului de utilizatori ca urmare a faptului ca tot mai multi oameni lucreaza de acasa, care au variat de la expunerea copiilor la continut pornografic pana la o protectie insuficienta a datelor personale.
"In ultimele saptamani, sprijinirea fluxului de utilizatori a fost cel mai important lucru pentru noi si totodata o sarcina uriasa. Ne-am straduit sa va oferim un serviciu fara intreruperi si aceeasi experienta prietenoasa care a facut din Zoom platforma pentru videoconferinta preferata de multe companii din toata lumea, in acelasi timp in care am asigurat siguranta, protectia si confidentialitatea datelor... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 15:40