OMV Petrom a descoperit noi resurse de gaze in imediata apropiere a infrastructurii existente in judetul Valcea, Oltenia, sonda, forata in proximitatea zacamantului Mamu, intrand in productie la sfarsitul lunii octombrie, cu un volum initial de peste 190.000 m3/zi (circa 1.100 bep/zi).
"Sonda Mamu 4317 a fost forata in proximitatea zacamantului Mamu, la o adancime de aproximativ 4.400 de metri si a confirmat existenta gazelor si condensatului. Datorita proximitatii fata de infrastructura existenta, sonda a intrat in productie la sfarsitul lunii octombrie, cu un volum initial de peste 190.000 m3/zi (circa 1.100 bep/zi) ", se mentioneaza in comunicatul remis, joi, AGERPRES.
Investitiile in foraj si pentru conectarea sondei Mamu 4317 la infrastructura existenta s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de euro.
"Majoritatea zacamintele de gaze din Romania au intrat in productie cu zeci de ani in urma, sunt mature, iar productia lor este in declin. OMV Petrom continua sa investeasca in explorare si activitati de productie pentru a limita acest declin si pentru a asigura securitatea aprovizionarii cu energie. In primele zece luni ale anului, ne-am intensificat investitiile cu peste 40% fata de perioada similara a anului trecut si am forat 89 de sonde noi si sidetrackuri. Acestea se adauga celor 9 miliarde de euro deja investite in Upstream, in Romania, in perioada 2005-2017", a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.... mai mult
Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 12:49
Anuntul potrivit caruia Petrom ar fi gasit un zacamant de gaze in Oltenia, nu a impresionat piata de capital, cu atat mai mult cu cat compania a avertizat ca se poate insela cu privire la importanta descoperirii.Petrom a anuntat saptamana aceasta ca a gasit o acumulare de gaze la o adancime de 3.600 de metri, care ar putea fi cea mai mare descoperire pe uscat din Romania din ultimii 6 ani.
Cu toate ca Petrom a precizat ca ar putea fi cea mai importanta descoperire, cifra anuntata de 3.100 de barili echivalent petrol (bep) pe zi, este relativ mica.
Daca ne uitam la productia de gaze a companiei de anul trecut, adica 91.700 de bep pe zi, aceasta cifra inseamna 3%, ceea ce inseamna 173 de milioane de metri cubi pe an, echivalentul consumului total al Romaniei in patru zile de iarna.
Investitorii nu au fost impresionati de anuntul Petrom.
"Daca va fi o influenta, un astfel de anunt poate avea doar un impact pozitiv asupra actiunilor, mai ales ca la momentul stabilirii pretului maxim de oferta nu se luase in calcul aceasta potentiala descoperire", a declarat, analistul financiar Aurelian Dochia, potrivit Adevarul.
Cu toate acestea, titlurile Petrom au inchis sedinta bursiera de ieri in scadere, ajungand pana la un minus de 1,48%. mai mult
Sambata, 09 Iulie 2011, ora 13:34