In 2019, Kaspersky a impiedicat atacurile efectuate de Shlayer, un malware dintr-o familie de troieni, care a incercat sa infecteze cel putin un dispozitiv din zece care folosesc Kaspersky Solutions for Mac, aceasta amenintare fiind cea mai raspandita pentru utilizatorii de macOS.
Cu un sistem inteligent de distributie, malware-ul se raspandeste printr-o retea partenera, prin intermediul site-urilor de divertisment si chiar prin Wikipedia, demonstrand ca pana si utilizatorii care viziteaza doar site-uri legale au nevoie de protectie suplimentara online.
In ciuda faptului ca macOS este considerat in mod traditional un sistem mult mai sigur, exista inca atacatori cibernetici care isi incearca norocul, pacalind utilizatorii. Pe baza statisticilor Kaspersky, Shlayer - cea mai raspandita amenintare macOS in 2019 - este un bun exemplu in acest sens.
Este specializata in instalarea de adware - programe care deranjeaza utilizatorii prin furnizarea de reclame ilicite, interceptand si colectand interogarile browser-ului utilizatorului si modificand rezultatele cautarilor pentru a distribui si mai multe mesaje publicitare.
Ponderea Shlayer dintre toate atacurile asupra dispozitivelor macOS inregistrate de produsele Kaspersky in perioada ianuarie - noiembrie 2019 s-a ridicat la aproximativ o treime (29,8%), aproape toate celelalte programe din top 10 amenintari pentru MacOS fiind adware-ul pe care Shlayer il instaleaza: AdWare.OSX.Bnodlero, AdWare.OSX.Geonei,... mai mult
Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 13:50
Show-urile de televiziune si spectacolele de stand-up comedy sunt cele mai vizionate materiale video pe YouTube in 2018, in Romania, in timp ce videoclipurile cu artisti precum 5Gang, Dorian Popa si Lino Golden se regasesc in Top 10, arata statistica publicata joi de Google Romania.
Conform datelor, in categoria celor mai populare videoclipuri non-music, pe primele trei pozitii se situeaza: stand-up comedy cu Micutzu de la show-ul iUmor, momentul "Studentul Vadim si copiatul la sesiune" din cadrul emisiunii "In puii mei", si Roast-ul lui Mihai Bendeac din show-ul RoastcuRost.
In plus, alaturi de controversele din lumea vloggerilor autohtoni si reactiile in lant starnite de acestea, topul de anul acesta este completat de doua animatii: "Granny - Ziua 1 (Parodie animata) / Sezonul 1 (Eduard Denis) si "Doi degeaba" S04e10: Emilut (Doi Degeaba).
Pentru acest top au fost luate in calcul doar video-uri publicate in 2018. Selectia acestora pentru aceasta categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia in calcul vizualizarile, nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii) si tipul de continut. Ierarhizarea videoclipurilor a fost realizata in functie de numarul de vizualizari realizate din Romania. In top a fost retinut doar cel mai popular video de pe un canal, respectiv acela cu cele mai multe vizualizari din Romania.
Potrivit Google Romania, la capitolul celor mai vizionate clipuri muzicale in 2018, melodiile autohtone sunt cele care domina lista.... mai mult
Joi, 06 Decembrie 2018, ora 14:13
Cum ar fi sa intri pe YouTube si sa poti urmari serialele si emisiunile preferate de la TV? Platforma video detinuta de grupul Alphabet, din care face parte si motorul de cautare Google, ar urma sa lanseze anul viitor un astfel de serviciu.
Mai exact, e vorba de un abonament contra cost, numit Unplugged, care va oferi utilizatorilor anumite canale de televiziune, potrivit unor surse citate de The Telegraph.
Vrei YouTube fara reclama? Iata cat te costa
Proiectul, pentru care a fost deja ...citeste mai departe despre "Filme si emisiuni TV vizionate direct pe YouTube - iata cand ar fi posibil" pe Ziare.com mai mult
Joi, 05 Mai 2016, ora 10:23
Desi tehnologia si instrumentele de marketing se schimba intr-un ritm alert, brand-urile intampina intr-o oarecare masura aceleasi provocari.
Daca ar fi sa rezumam cele mai importante trei provocari pe care majoritatea partenerilor nostri spun ca le au, acestea ar fi: cum sa ajunga la clienti noi (deci la noi segmente de piata), cum sa fidelizeze clienti existenti si cum sa se diferentieze pe piata.
In acelasi timp, provocarea specialistilor in marketing ramane sa se adapteze rapid la noile tehnologii si instrumente pentru a le putea integra in mod eficient in cadrul strategiei, pentru a atinge obiectivele stabilite.
De ce YouTube?
YouTube este una dintre aceste tehnologii. Chiar daca are mai multa "istorie" in spate ca instrument de online marketing, versiunea locala YouTube Romania a fost lansata in anul 2013, iar odata cu ea a fost pusa la dispozitia advertiserilor din tara si platforma de publicitate.
De atunci, pe plan local, YouTube se transforma treptat in "noul TV" sau poate in "TV-ul alternativ".
Statisticile arata ca este al doilea motor de cautare din lume ca popularitate dupa Google, iar numarul total de utilizatori din Romania depaseste 6 milioane. Cel mai popular canal romanesc de YouTube are 1,4 milioane abonati, iar cel mai popular vlogger are peste 700.000 de subscribers.
Spre deosebire de televiziunea clasica, datele oferite de cercetarile Google (Consumer Barometer) arata ca 56% din romani prefera sa nu mai faca nimic altceva in timp... mai mult
Marti, 30 Iunie 2015, ora 10:00
Site-ul YouTube a initiat runde de negocieri cu marile studiouri de la Hollywood, dar si cu producatori independenti, in vederea incheierii unor parteneriate care sa ii permita sa difuzeze continut premium.
Potrivit Reuters, care citeaza mai multe surse, dar fara sa dezvaluie identitatea acestora, discutiile au inceput in urma cu doua luni si au obiectivul de a stabili tipurile de suport pe care YouTube va putea sa le ofere creatorilor de continuturi media, informeaza broadbandtvnews.com.
O sursa spune ca YouTube ar putea oferi intre 1 milion de dolari si 3 milioane de dolari pentru a produce o serie de programe originale sau ar putea contribui la finantarea bugetelor de marketing asociate acestora, potrivit Mediafax.
O alta sursa spune ca managerii site-ului YouTube s-au aratat interesati de continuturi video cu durate mai mici de 30 de minute, specifice serialelor web, un nou produs online ce detine acelasi nivel de calitate ca serialele TV si pe care alte companii online, inclusiv Amazon, au inceput recent sa le finanteze.
Ambele surse afirma ca negocierile se afla intr-un stadiu incipient si ar putea totusi sa nu genereze rezultate concrete.
Site-ul YouTube are peste 1 miliard de vizitatori unici pe luna.
YouTube a alocat aproximativ 100 milioane de dolari la sfarsitul anului 2011 pentru a lansa circa 100 de canale. mai mult
Marti, 15 Iulie 2014, ora 17:00
Veniturile din publicitate ale YouTube au urcat in acest an cu peste 50%, la 5,6 miliarde de dolari, datorita cresterii explozive a vizualizarilor prin intermediul aparatelor mobile, potrivit estimarilor companiei de analiza a pietei eMarketer.
O mare parte a acestor venituri vor fi platite de YouTube partenerilor sai si creatorilor de continut, relateaza Financial Times.
Dupa efectuarea acestor plati, YouTube va ramane cu venituri nete in valoare de 1,96 miliarde de dolari, echivalente cu o cota de 1,7% pe piata mondiala a publicitatii digitale. Aceasta cota de piata este mai mare decat cea a Twitter, AOL si Pandora, potrivit eMarketer.
"Veniturile din publicitatea video vor creste semnificativ in anii urmatori, pentru operatiunile YouTube, in special datorita vizualizarilor in crestere prin dispozitive mobile", se arata in raportul eMarketer.
YouTube, achizitionata de Google in 2006 pentru 1,65 de miliarde de dolari, are lunar peste 1 miliard de utilizatori si atrage circa 20% din totalul cheltuielilor pentru publicitatea video online din Statele Unite.
Concurenta vine din partea unor companii precum Hulu, detinuta de Walt Disney, 21st century Fox si NBCUniversal, care anticipeaza in acest an venituri din publicitate de 1 miliard de dolari.
Cresterea interesului pentru publicitatea pe YouTube are loc odata cu aparitia unei noi generatii de studiouri de productie video, interesate sa atraga tinerii care urmaresc majoritatea programelor TV online.... mai mult
Joi, 12 Decembrie 2013, ora 08:45
Grupul american de media AOL a anuntat ca va cumpara, pentru o suma de 405 milioane de dolari, Adap.tv, o companie specializata in publicitatea video pe internet.
Compania americana de servicii de internet AOL va plati 405 milioane de dolari (322 de milioane de dolari in numerar si 83 de milioane de dolari in actiuni), pentru platforma Adap.tv. Tranzactia va fi finalizata pana la sfarsitul lunii august - inceputul lui septembrie.
Aceasta este prima achizitie pentru AOL in ultimii doi ani si cea mai importanta dupa ce si-a separat operatiunile de grupul de media Time Warner, la sfarsitul anului 2009.
De asemenea, aceasta este cea mai importanta achizitie facuta de AOL dupa cumpararea site-ului american de informatii Huffington Post, in 2011, pentru o suma de 315 milioane de dolari, potrivit bloomberg.com.
Avand sediul in California, Adap.tv este, potrivit oficialilor AOL, una din platformele de publicitate online cu cea mai mare crestere. Cifra de afaceri a platformei s-a dublat in ultimii trei ani. Numai in 2012, platforma Adap.tv a promovat peste 26.000 de campanii pe 9.500 de site-uri.
Aceasta achizitie vizeaza "business-ul TV", a declarat Tim Armstrong, Chief Executive Officer al AOL. El a vorbit si despre doua tendinte ale media: livrarea de continut pe internet de catre televiziunile traditionale si dezvoltarea de mecanisme automatizate de plasare a publicitatii pe internet.
Publicitatea video pe internet continua sa fie o mica parte din investitiile... mai mult
Joi, 08 August 2013, ora 16:14
De acum nu mai ai nevoie de un Smart TV pentru a putea urmari filmele si videoclipurile preferate chiar pe televizorul din sufragerie. Google a prezentat ieri un stick de doar 2 inchi care se conecteaza la orice mufa HDMI a dispozitivelor cu ecran plat si care permite utilizatorilor sa navigheze pe YouTube sau pe Google Chrome.
Google ChromeCast este un stick care se introduce in televizor si face posibila conectarea la anumite aplicatii cu ajutorul internetului wireless, scrie Acasa.ro.
Practic, dispozitivul se sincronizeaza cu tableta, telefonul sau laptopul utilizatorului si il ajuta pe acesta sa se bucure de videoclipurile preferate de pe YouTube cu ajutorul unui buton numit CAST pe care il va avea aplicatia.
Pe langa YouTube, ChromeCast va functiona si cu Google Play Music, Netflix (site de filme online care nu este disponibil momentan in Romania) sau browserul Google Chrome, insa, pe viitor, orice aplicatie va putea fi compatibila cu device-ul.
ChromeCast va costa 35 de dolari in SUA.
mai mult
Vineri, 26 Iulie 2013, ora 09:43
Google a actualizat aplicatia YouTube pentru Google TV, facand-o mai rapida si mai usor de navigat. In plus, motorul de cautare a adaugat cateva caracteristici noi.
YouTube pentru Google TV are acum mai multe pagini si canale care va permit sa navigati prin intermediul playlist-urilor si sa selecteati canalele favorite, scrie Mashable.
Mai mult, poti urmari clipuri incarcate de acceiasi utilizatori, selectandu-le cu ajutorul butoanelor de pe telecomanda.
Una dintre caracteristicile noi, numita Discover, iti permite sa navighezi printre canalele YouTube, selectate pe diverse categorii. mai mult
Luni, 13 Februarie 2012, ora 16:24