Romania raporteaza printre cele mai mari cresteri de preturi din Uniunea Europeana la inceputul anului 2021, dupa ce a inregistrat o inflatie de 2%, potrivit Eurostat.
Rata anuala a inflatiei in zona euro a revenit in teritoriul pozitiv in luna ianuarie 2021, in timp ce in Uniunea Europeana a crescut semnificativ, de la 0,3% pana la 1,2%.
Fata de luna decembrie 2020, rata anuala a inflatiei in ianuarie 2021 a scazut in trei state membre, a ramas stabila in sase tari si a crescut in 18.
In Romania, rata anuala a inflatiei a crescut pana la 2% in ianuarie, de la 1,8% in decembrie. Comparativ, in prima luna din 2020, rata anuala a inflatiei in Romania era de 3,9%.
Cele mai ridicate rate anuale ale inflatiei din UE au fost inregistrate, luna trecuta, in Polonia (3,6%), Ungaria (2,9%), Cehia (2,2%) si Romania (2%).
La polul opus sunt doua state membre UE unde rata anuala a inflatiei a fost negativa: Grecia (minus 2,4%) si Slovenia (minus 0,9%).
Serviciile au umflat preturile
In zona euro, cel mai semnificativ impact asupra cresterii anuale a preturilor l-au avut serviciile, cu majorare de 0,65 puncte procentuale, urmate de preturile la bunuri industriale (crestere de 0,37 puncte procentuale) si preturile la alimente, bauturi alcoolice si tigari (plus 0,30 puncte procentuale). In schimb, scaderea preturilor la energie a sters 0,41 puncte procentuale din avansul inflatiei, in luna ianuarie.
Revenirea in teritoriul pozitiv a inflatiei in luna ianuarie, dupa... mai mult
Marti, 23 Februarie 2021, ora 14:10
Vloggerul clujean Andrei Verestiuc, prieten si colaborator al mult mai cunoscutului Mircea Bravo, a dezvaluit pe canalul sau de Youtube, unde posteaza filmulete cu masini, cu cat il plateste Youtube pentru vizualizarile pe care i le aduc cei peste 100.000 de urmaritori.
"Vreau sa fiu sincer. Am zis sa facem un vlog pe fata ca sa va explic cum functioneaza Youtube, din ce surse poti sa castigi bani daca esti un youtuber si cat fac eu. La finalul vlogului o sa aflati: Andrei face am atat", a spus vloggerul in inregistrarea postata pe canalul sau de Youtube.
Andrei Verestiuc a explicat ca un youtuber poate avea patru surse de venit: vizualizarile, colaborarile cu firme ale caror produse le promoveaza, vanzare de tricouri sau alte produse branduite si donatii de la urmaritori.
Vloggerul a explicat pe intelesul tuturor cati bani ofera Youtube pentru vizualizarile pe care le produce fiecare utilizator. "Youtube pune niste reclame, iar daca oamenii interactioneaza cu ele primesti o parte din bani, aproape jumatate. Numarul de subscriberi nu e relevant. Ce conteaza e numarul de vizualizari, daca oamenii se utia la reclame. Nu mai exista un cost fix la numarul de vizualizari", a explicat Andrei Verestiuc.
Tanarul a aratat ca Youtube are o metoda mai complexa de calcul a indicelui pe baza caruia plateste vizualizarile, iar calcularea indicelui se face in functie de modul in care utilizatorii interactioneaza cu reclamele inserate in filmari. In privinta sa, Andrei... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 12:20
Show-urile de televiziune si spectacolele de stand-up comedy sunt cele mai vizionate materiale video pe YouTube in 2018, in Romania, in timp ce videoclipurile cu artisti precum 5Gang, Dorian Popa si Lino Golden se regasesc in Top 10, arata statistica publicata joi de Google Romania.
Conform datelor, in categoria celor mai populare videoclipuri non-music, pe primele trei pozitii se situeaza: stand-up comedy cu Micutzu de la show-ul iUmor, momentul "Studentul Vadim si copiatul la sesiune" din cadrul emisiunii "In puii mei", si Roast-ul lui Mihai Bendeac din show-ul RoastcuRost.
In plus, alaturi de controversele din lumea vloggerilor autohtoni si reactiile in lant starnite de acestea, topul de anul acesta este completat de doua animatii: "Granny - Ziua 1 (Parodie animata) / Sezonul 1 (Eduard Denis) si "Doi degeaba" S04e10: Emilut (Doi Degeaba).
Pentru acest top au fost luate in calcul doar video-uri publicate in 2018. Selectia acestora pentru aceasta categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia in calcul vizualizarile, nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii) si tipul de continut. Ierarhizarea videoclipurilor a fost realizata in functie de numarul de vizualizari realizate din Romania. In top a fost retinut doar cel mai popular video de pe un canal, respectiv acela cu cele mai multe vizualizari din Romania.
Potrivit Google Romania, la capitolul celor mai vizionate clipuri muzicale in 2018, melodiile autohtone sunt cele care domina lista.... mai mult
Joi, 06 Decembrie 2018, ora 14:13
Desi tehnologia si instrumentele de marketing se schimba intr-un ritm alert, brand-urile intampina intr-o oarecare masura aceleasi provocari.
Daca ar fi sa rezumam cele mai importante trei provocari pe care majoritatea partenerilor nostri spun ca le au, acestea ar fi: cum sa ajunga la clienti noi (deci la noi segmente de piata), cum sa fidelizeze clienti existenti si cum sa se diferentieze pe piata.
In acelasi timp, provocarea specialistilor in marketing ramane sa se adapteze rapid la noile tehnologii si instrumente pentru a le putea integra in mod eficient in cadrul strategiei, pentru a atinge obiectivele stabilite.
De ce YouTube?
YouTube este una dintre aceste tehnologii. Chiar daca are mai multa "istorie" in spate ca instrument de online marketing, versiunea locala YouTube Romania a fost lansata in anul 2013, iar odata cu ea a fost pusa la dispozitia advertiserilor din tara si platforma de publicitate.
De atunci, pe plan local, YouTube se transforma treptat in "noul TV" sau poate in "TV-ul alternativ".
Statisticile arata ca este al doilea motor de cautare din lume ca popularitate dupa Google, iar numarul total de utilizatori din Romania depaseste 6 milioane. Cel mai popular canal romanesc de YouTube are 1,4 milioane abonati, iar cel mai popular vlogger are peste 700.000 de subscribers.
Spre deosebire de televiziunea clasica, datele oferite de cercetarile Google (Consumer Barometer) arata ca 56% din romani prefera sa nu mai faca nimic altceva in timp... mai mult
Marti, 30 Iunie 2015, ora 10:00
Un programator roman a realizat o aplicatie gratuita pentru iPhone si iPad, care reda doar partea audio a videoclipurilor de pe Youtube.
Dragos Panoiu a explicat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca nu castiga bani din Yusic.
El sustine ca a inceput munca la aceasta aplicatie in joaca, insa a devenit incet-incet un lucru serios, dezvoltatorul dorind sa vina cu ceva nou si inovator printre aplicatiile Apple.
Yusic reda partea audio a playlisturilor publice de pe Youtube. Ruleaza si in background, astfel ca poti folosi si alte servicii in acelasi timp, dar are nevoie de conexiune la Internet.
Totusi, consumul de date este mult mai mic decat in cazul in care ai viziona si videoclipul.
O aplicatie in care s-a investit 200.000 de dolari ajuta romanii sa manance sanatos - Interviu
Cum v-a venit ideea sa realizati aceasta aplicatie si cati bani ati investit la inceput?
Odata cu dezvoltarea tehnologiei si a smartphone-urilor, cred ca e destul de simplu sa ai idei noi, ...citeste mai departe despre "De ce a facut un programator roman o aplicatie gratuita pentru iPhone, din care nu castiga nimic - Interviu" pe Ziare.com mai mult
Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 07:37
Platforma video YouTube a realizat un clasament al celor mai populare videoclipuri din 2014 in randul utilizatorilor din Romania.
Podiumul este dominat de satira, primele trei pozitii fiind ocupate de comedianti care au facut parodii muzicale.
YouTube Rewind 2014 a fost realizat luand in considerare numarul de vizionari, aprecierile si comentarile de pe platforma video, precum si distribuirile in mediul online.
Astfel, cel mai mare impact pe Internet l-a avut videoclipul realizat de Nelu si Micutzu, cunoscuti actori de stand-up comedy, la piesa "Cine e Grasuta?". Cei doi artisti au tinut sa precizeze ca nu incurajeaza remarcile jignitoare la adresa persoanelor supraponderale si ca videoclipul este, de fapt, o gluma si trebuie tratat ca atare.
Urmatoarele locuri in clasamentul YouTube Rewind 2014 au fost ocupate de baietii de la "Noaptea tarziu", care fac pamflete, si de vlogger-ul (video blogger - n.red.) Zmenta.
Iata cum arata top 10:
Nelu&Micutzu - Cine e ...citeste mai departe despre "YouTube Rewind 2014: Cele mai populare videoclipuri ale anului in Romania (Video)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 18:23
Au trecut doua saptamani de cand s-a lansat YouTube.ro, varianta localizata a celui mai popular site video din lume.
Iata care sunt top 5 artisti romani in clasamentul celor mai populare clipuri din Romania:
Andra - Inevitabil va fi bine
Videoclipul Andrei are peste 5,5 milioane de vizualizari si a fost publicat in urma cu doua saptamani.
Elena feat. Glance - Ecou
Acest clip are peste 2,8 milioane de vizualizari si a fost publicat in urma cu aproximativ o luna.
Lora - Capu' sus
Lora a reusit sa stranga peste 1,6 milioane de vizualizari in aproape o luna.
Voltaj - Pic Pic
Trupa Voltaj a strans peste 2,3 milioane de vizualizari cu clipul Pic Pic, publicat in data de 28 martie.
Smiley & Alex Velea - Dincolo de cuvinte
Cei doi artisti au reusit sa stranga peste 4,6 milioane de vizualizari cu "Dincolo de cuvinte", postata in data de 28 februarie.
mai mult
Miercuri, 08 Mai 2013, ora 08:10
Google a lansat youtube.ro, versiunea localizata a cunoscutei platforme video. Lansarea platformei in limba romana va da posibilitatea companiilor si agentiilor locale de publicitate sa se adreseze publicului tinta prin intermediul reclamelor video.
YouTube Romania va lansa un program de parteneriat cu toti producatorii de continut, mari si mici, pentru ca acestia sa genereze venituri din videoclipurile incarcate.
Muzicienii si compozitorii romani au incheiat deja un acord de licentiere cu YouTube, care va permite artistilor sa obtina venituri din vizualizarea clipurilor pe YouTube.
Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music si TVR au decis sa publice pe YouTube continut propriu, devenind primii partenerii ai YouTube Romania.
Dan Bulucea, country manager Google Romania
Venituri din YouTube
"Toti pot contribui si, incepand de astazi, pot monetiza acel continut postat pe YouTube. Devine o platforma care poate genera bani pentru creatia lor", a declarat Dan Bulucea, country manager Google Romania.
Potrivit sefului Google Romania, YouTube.ro va afisa pe pagina principala cele mai populare videoclipuri din Romania, singurul criteriu fiind numarul de vizualizari generate.
Potrivit reprezentantilor Google, compania este in discutii cu principalele televiziuni din Romania pentru stabilirea unui parteneriat, in urma caruia acestea sa plaseze continut video pe YouTube.
YouTube a depasit recent, la nivel global, un miliard de utilizatori pe luna.... mai mult
Joi, 25 Aprilie 2013, ora 10:18
Grupul Google pregateste lansarea YouTube Romania, asteptata cu mare interes de compozitorii romani, care urmeaza sa primeasca bani pentru videoclipurile incarcate pe acest site, in baza unui contract semnat, pe 6 martie, intre Google Ireland Limited si UCMR-ADA.
Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezinta pe teritoriul Romaniei 7.800-7.900 de compozitori si textieri de muzica, si-a informat membrii ca, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o "Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros" pentru site-ul YouTube.
"Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming", se spune in anuntul UCMR-ADA.
Organismul de gestiune a drepturilor de autor isi atentioneaza membrii ca "data intrarii in vigoare a autorizatiei-licenta neexclusiva este data lansarii platformei YouTube-Romania".
"Aceasta data este stabilita de partenerii nostri de la Google, iar modalitatea de comunicare catre public va fi, cu siguranta, una de impact mediatic", precizeaza UCMR-ADA.
Este de asteptat ca prin lansarea YouTube Romania publicul sa aiba acces mai usor la un continut localizat, insa cei interesati vor putea accesa in continuare varianta internationala a YouTube.
Surse... mai mult
Sambata, 23 Martie 2013, ora 11:28