Vloggerul clujean Andrei Verestiuc, prieten si colaborator al mult mai cunoscutului Mircea Bravo, a dezvaluit pe canalul sau de Youtube, unde posteaza filmulete cu masini, cu cat il plateste Youtube pentru vizualizarile pe care i le aduc cei peste 100.000 de urmaritori.
"Vreau sa fiu sincer. Am zis sa facem un vlog pe fata ca sa va explic cum functioneaza Youtube, din ce surse poti sa castigi bani daca esti un youtuber si cat fac eu. La finalul vlogului o sa aflati: Andrei face am atat", a spus vloggerul in inregistrarea postata pe canalul sau de Youtube.
Andrei Verestiuc a explicat ca un youtuber poate avea patru surse de venit: vizualizarile, colaborarile cu firme ale caror produse le promoveaza, vanzare de tricouri sau alte produse branduite si donatii de la urmaritori.
Vloggerul a explicat pe intelesul tuturor cati bani ofera Youtube pentru vizualizarile pe care le produce fiecare utilizator. "Youtube pune niste reclame, iar daca oamenii interactioneaza cu ele primesti o parte din bani, aproape jumatate. Numarul de subscriberi nu e relevant. Ce conteaza e numarul de vizualizari, daca oamenii se utia la reclame. Nu mai exista un cost fix la numarul de vizualizari", a explicat Andrei Verestiuc.
Tanarul a aratat ca Youtube are o metoda mai complexa de calcul a indicelui pe baza caruia plateste vizualizarile, iar calcularea indicelui se face in functie de modul in care utilizatorii interactioneaza cu reclamele inserate in filmari. In privinta sa, Andrei... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 12:20
Melodia pentru copii ''Baby Shark'' a devenit luni, 2 noiembrie, videoclipul cu cele mai numeroase vizualizari pe platforma YouTube, cu peste sapte miliarde de accesari, devansand detinatorul precedent al recordului, cantecul ''Despacito'', informeaza AFP.
Melodia, cu o structura repetitiva produsa in Coreea de Sud, a devenit un fenomen viral mondial, imaginile viu colorate si versurile antrenante contribuind la succesul videoclipului.
''Baby Shark Dance'', versiunea in engleza a melodiei, a depasit pragul de sapte miliarde de vizualizari pe YouTube luni la ora 04:00 GMT, devansand ''Despacito'', single-ul interpretat de Luis Fonsi si Daddy Yankee.
La origini, cantecul pentru copii publicat pe YouTube in iunie 2016, este un remix al unei melodii americane realizat de compania de productie Pinkfong, cu sediul in Seul.
Succesul pe platforma YouTube vine dupa triumful in clasamentele muzicale, piesa ajungand in ianuarie 2019 pe cel de-al 32-lea loc in Billboard Hot 100.
Doua dintre cele patru melodii cu un numar record de vizualizari pe YouTube sunt asadar sudcoreene. Inaintea ''Baby Shark Dance'', rapperul Psy a dat peste cap contorul platformei cu ''Gangnam Style'', melodie care a detinut recordul de vizualizari timp de trei ani inainte de a fi detronata de ''See You Again'', de Wiz Khalifa. ...citeste mai departe despre "VIDEO Melodia care a depasit Despacito pe Youtube. Cu 7,04 miliarde de vizualizari a batut recordul celei mai ascultate piese din toate... mai mult
Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 05:30
Platforma online YouTube a interzis un clip video ce promova referendumul initiat de presedintele rus Vladimir Putin pe motiv ca acest clip contine un discurs instigator la ura.
Referendumul, programat sa aiba loc in Rusia la 1 iulie, cauta sa obtina sustinerea poporului rus pentru o serie de amendamente la Constitutia acestei tari, printre care si o clauza conform careia casatoria poate fi oficiata doar intre un barbat si o femeie.
Aceasta clauza este sustinuta in clipul de propaganda, care ridiculizeaza un cuplu homosexual fictiv care a adoptat un orfan.
Vladimir Putin a declarat de mai multe ori ca Rusia nu va legaliza casatoria intre persoane de acelasi sex atat timp cat el va fi presedintele acestei tari. Cuplurilor homosexuale le este interzis in Rusia sa adopte copii, in conformitate cu o lege semnata de Putin in 2013.
Sediul central al companiei YouTube se afla in SUA, care permite casatoriile intre persoanele de acelasi sex si adoptiile pentru astfel de cupluri.
Respectivele amendamente la Constitutie contin o prevedere care sa-i permita lui Putin sa se mentina la presedintia Rusiei pana eventual in 2036, alti 12 ani dupa incheierea actualului sau mandat, in 2024.
Vladimir Putin, 67 de ani, se mentine deja de doua decenii la conducerea Federatiei Ruse, in calitate de presedinte sau premier. El este liderul rus sau sovietic care s-a mentinut cel mai mult la putere dupa Iosif Vissarionovici Stalin.
Referendumul nu este atat despre problema... mai mult
Joi, 04 Iunie 2020, ora 20:27
Platforma YouTube a companiei Alphabet Inc a anuntat vineri ca va reduce calitatea streaming-ului pe teritoriul Uniunii Europene pentru a evita suprasolicitarea internetului in contextul in care mii de europeni, izolati din cauza pandemiei de coronavirus, fac trecerea la telemunca si urmaresc inregistrari video acasa.
YouTube este a doua companie dupa Netflix care actioneaza dupa ce comisarul european pentru piata interna, Thierry Breton, a solicitat platformelor de streaming sa reduca din calitatea inregistrarilor video pentru a preveni blocarea retelei de internet, informeaza Reuters.
Inregistrarile video reprezinta o parte substantiala a traficului de date pe internet.
Demersul vine dupa ce Breton a discutat cu directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, si cu Susan Wojcicki, CEO al YouTube. Pana in prezent, au fost observate doar cateva "varfuri" de utilizare, dar s-a luat decizia sa se actioneze pentru reducerea la minimum a presiunii exercitate asupra sistemului.
"Adoptam hotararea de a ne modifica temporar traficul in UE pana la nivel standard, in mod implicit", a anuntat compania intr-un comunicat.
Continutul video de calitate standard nu are la fel de multe detalii grafice si nu este la fel de clar prin comparatie cu inregistrarile video de inalta definitie.
Furnizorii de telecomunicatii din Europa, de la Vodafone la Deutsche Telekom, au raportat o crestere a traficului de date in ultimele zile, obligandu-l pe Breton sa faca acest apel pentru... mai mult
Vineri, 20 Martie 2020, ora 10:47
Cele mai importante companii din online au emis o declaratie comuna prin care isi iau angajamentul de a lupta impotriva fraudei si a dezinformarilor pe tema noului coronavirus.
Intr-o declaratie comuna, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter si YouTube promit ca vor face tot ce este posibil pentru a elimina dezinformarile si tentativele de frauda din cadrul propriilor platforme.
Angajamentul vine dupa o teleconferinta de doua ore pe care reprezentantii companiilor in cauza au avut-o recent cu Casa Alba. Marilor companii li s-a cerut atunci acelasi lucru - sa opreasca dezinformarile privind noul coronavirus.
In comunicat se arata ca semnatarii lucreaza intre ei, dar si cu oficialitatile din domeniul Sanatatii pentru a lupta impotriva dezinformarii si a pune la dispozitia utilizatorilor informatii din surse oficiale.
Nu se intra in detalii privind strategia, insa se vorbeste despre principalele tipuri de continut care sunt vizate: reclamele privind presupuse leacuri, stiri din surse necunoscute si filmari care contin teorii ale conspiratiei.
Unii dintre semnatari au luat deja masuri in acest sens.
Google a eliminat aplicatii legate de COVID-19, Twitter a blocat o serie intreaga de conturi, iar Facebook a oprit mai multe campanii publicitare.
Citeste cele mai noi informatii despre coronavirus
Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume ...citeste mai departe despre "Facebook,... mai mult
Marti, 17 Martie 2020, ora 10:10
Unele dintre cele mai populare produse si servicii - de la tehnologia Bluetooth la Facebook si iPhone - au fost inventate incepand cu anul 2000.
In 2007, Steve Jobs a dezvaluit produsul Apple care a schimbat vietile oamenilor pentru totdeauna: iPhone-ul. Servicii online, precum YouTube si Facebook, au avut, de asemenea, un impact major in viata oamenilor, astazi fiind folosite de miliarde de utilizatori din intreaga lume. Iata cateva dintre marile inventii de la inceputul anilor 2000:
Camera foto pentru telefon
In 2000, telefoanele cu camera incorporata au devenit, in mod oficial, disponibile pe piata. Desi majoritatea companiilor au dezvoltat versiuni proprii, J-sH04 a fost primul telefon mobil cu o camera incorporata.
Realizat de Sharp Corporation si lansat de J-Phone, acesta a fost disponibil doar in Japonia, potrivit entrepreneur.com.
USB
USB-ul a fost patentat in 1999 de compania israeliana M-system, insa abia in 2000 a fost vandut primul astfel de dispozitiv in Statele Unite ale Americii de catre compania IBM. Denumit DiskOnKey, USB-ul avea doar opt megabytes.
Bluetooth
Lansarea Bluetooth 1.0 a avut loc in 1999, dar marile companii au inceput sa incorporeze aceasta tehnologie in produsele lor abia incepand cu anul 2000. Ericsson T36 a fost printre primele telefoane mobile dotate cu Bluetooth. Acesta a fost lansat in iunie 2000.
Toyota Prius
Toyota a lansat prima masina hibrid, Prius, in 1997, in Japonia, dar autovehiculul a fost... mai mult
Marti, 10 Martie 2020, ora 12:27
Continutul video este viitorul, atat pentru companiile care activeaza in online, cat si pentru artisti care fac din talentul lor un business. Si nu oricare, ci unul profitabil.
Pentru ca se apropie Mastering The Music Business (MMB), am stat de vorba cu Andras Bodrogi, Certified YouTube Specialist si New Media Consultant despre continutul video si importanta sa.
Am aflat, astfel, cateva dintre secretele pe care le va dezvalui in cadrul workshop-ului pe care il va sustine la Bucuresti.
"Imi doresc sa deschid noi orizonturi si noi perspective legate de crearea si activarea de continut. De-a lungul timpului am strans mai multe metode si teorii diferite ale marketingului de continut si le-am adaptat la continut legat de muzica", explica acesta.
Seminarul pe care il sustine se numeste "Boost Your Content" si ii invata pe participanti cum se creeaza mai mult continut in diferite formate pentru activitatea pe mai multe platforme; care sunt formatele relevante ale diferitelor platforme ca YouTube, Facebook, Instagram; cum poti economisi bani si timp daca planifici corect productia si cum sa multiplici continut nu doar in formatele video, ca sa ai suficient material pentru activarile de durata.
Cat de importanta este comunicarea online pentru artisti si pentru afacerile din online?
E inevitabila in zilele astea folosirea platformelor si a instrumentelor online ca sa ajungi la fani, la consumatori, sa comunici cu ei, sa creezi si sa distribui continut despre... mai mult
Joi, 27 Februarie 2020, ora 16:25
Gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc a dat publicitatii pentru prima data veniturile din publicitate generate de platforma sa de inregistrari video YouTube, care, in trimestrul patru din 2019, au fost de 4,7 miliarde de dolari, iar pe ansamblul anului trecut de 15,1 miliarde de dolari, transmit DPA si Reuters.
In plus, YouTube a generat aproximativ 750 de milioane de dolari de pe urma abonamentelor si a altor venituri, excluzand publicitatea, a anuntat directorul general al Alphabet, Sundar Pichai. Acesta a precizat ca YouTube are 20 de milioane de abonamente platite pentru canalele sale "Muzica" si "Premium" si, separat, doua milioane de abonati pentru serviciul de televiziune.
Alphabet Inc, firma mama care detine motorul de cautare online Google, a raportat venituri totale sub estimarile analistilor in ultimul trimestru din 2019, de 46,1 miliarde de dolari, un avans de aproximativ 17% fata de perioada similara din 2018. Dar rezultatele marcheaza cea mai lenta crestere din ultimii cinci ani, analistii previzionand venituri de 46,94 miliarde de dolari.
Investitorii au reactionat, iar pretul actiunilor Alphabet a scazut luni cu aproape 5%. In ultimele 12 luni, titlurile au urcat cu peste 28%, in timp ce actiunile Facebook au crescut cu 21,8%, cele ale Amazon - cu 23,5%, cele ale Microsoft - cu 68,1%, iar in cazul Apple cu 88,7%.
Profitul trimestrial net al Alphabet a urcat la 10,7 miliarde de dolari, sau 15,35 dolari per titlu, in timp ce... mai mult
Marti, 04 Februarie 2020, ora 12:42
In 2019, Kaspersky a impiedicat atacurile efectuate de Shlayer, un malware dintr-o familie de troieni, care a incercat sa infecteze cel putin un dispozitiv din zece care folosesc Kaspersky Solutions for Mac, aceasta amenintare fiind cea mai raspandita pentru utilizatorii de macOS.
Cu un sistem inteligent de distributie, malware-ul se raspandeste printr-o retea partenera, prin intermediul site-urilor de divertisment si chiar prin Wikipedia, demonstrand ca pana si utilizatorii care viziteaza doar site-uri legale au nevoie de protectie suplimentara online.
In ciuda faptului ca macOS este considerat in mod traditional un sistem mult mai sigur, exista inca atacatori cibernetici care isi incearca norocul, pacalind utilizatorii. Pe baza statisticilor Kaspersky, Shlayer - cea mai raspandita amenintare macOS in 2019 - este un bun exemplu in acest sens.
Este specializata in instalarea de adware - programe care deranjeaza utilizatorii prin furnizarea de reclame ilicite, interceptand si colectand interogarile browser-ului utilizatorului si modificand rezultatele cautarilor pentru a distribui si mai multe mesaje publicitare.
Ponderea Shlayer dintre toate atacurile asupra dispozitivelor macOS inregistrate de produsele Kaspersky in perioada ianuarie - noiembrie 2019 s-a ridicat la aproximativ o treime (29,8%), aproape toate celelalte programe din top 10 amenintari pentru MacOS fiind adware-ul pe care Shlayer il instaleaza: AdWare.OSX.Bnodlero, AdWare.OSX.Geonei,... mai mult
Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 13:50