Presedintele Romaniei a fost unul dintre invitatii principali la ICEEfest, cel mai mare eveniment online regional, cu peste 1.800 de participanti, unde a abordat mai multe teme de discutie legate de social media, dar si economice si de actualitate, precum gazele de sist.
Desi seful statului sustine ca este activ in mediul online, prin intermediul paginii sale de Facebook, raspunsurile oferite demonstreaza contrariul.
Business24 a identificat o serie de discrepante in raspunsurile oferite de Traian Basescu, la intrebarile puse de moderatorul Dragos Stanca, care arata ca, de fapt, contul de Facebook al presedintelui este administrat de altcineva.
"Mai pun cate un comentariu"
"Mai pun cate un comentariu. Nu va spun ca apoi o sa-l injurati tot timpul. Il am pe cel personal, cel in care intrebam de ce esti suparat pe presedintele tau, dar pe care nu am mai primit niciun mesaj din 12 decembrie", a spus Traian Basescu, cand a fost intrebat de moderator daca obisnuieste sa dea like-uri sau sa comenteze in cadrul comunitatii.
Pagina despre care vorbeste seful statului se numeste Esti suparat pe Basescu. De ce? Iar continutul sau nu a mai fost actualizat din decembrie 2012. Seful statului nu a reusit sa numeasca un comentariu postat recent pe contul sau personal si a evitat raspunsul direct, schimband subiectul.
"Furtul informatiilor postate pe internet, prea dificil pentru statul roman"
"Este prea mult efort pentru stat sa fure datele personale ale cuiva de pe... mai mult
Vineri, 07 Iunie 2013, ora 17:21
Yahoo a ajuns la o intelegere pentru achizitia serviciului de blogging Tumblr, pentru 1,1 miliarde de dolari, pentru a conta in cartile social media, alaturi de Google, Facebook si Twitter.
Consiliul de administratie al Yahoo a aprobat achizita Tumblr, care ar putea fi anuntat in mod oficial chiar luni, in cadrul unei conferinte Yahoo tinuta in New York, unde Tumblr isi are, de asemenea, sediul.
Achizitia, de o importanta strategica pentru Yahoo, este cea mai indrazneata miscare a Marissei Mayer, de cand a fost angajata, anul trecut, pentru a repune pe picioare gigantul Yahoo de altadata.
Marissa Mayer, CEO Yahoo
Tumblr este o platforma de blogging, dar care are multe in comun cu o retea sociala, o mare parte din caracteristicile Facebook si Twitter regasindu-se aici.
Tumblr ii va permite companiei Yahoo sa construiasca o comunitate, sa puna bazele unei alternative al Facebook si Twitter. Pentru a face acest lucru Yahoo nu are nevoie s-o ia de la inceput, asa cum a procedat Google, cu reteaua sa sociala Google+.
Platforma Tumblr a fost fondata in 2007 de catre dezvoltatorul web David Karp si, ulterior, a devenit o comunitate sociala de blogging, care atrage in mod special audienta tanara.
Ce a cumparat Yahoo
Potrivit unei cercetari efectuate de catre firma Quantcast, 29% dintre membrii Tumblr au varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani, iar 19% dintre utilizatorii plaformei sunt mai tineri de 18 ani.
Tumblr, spre deosebire de Facebook, nu-si... mai mult
Luni, 20 Mai 2013, ora 12:36
2011 a fost anul social media in Romania, potrivit Digigtal Factbook, o sinteza online realizata de catre agentia Hyperactive. Ce s-a intamplat insa in 2012 si la ce amploare a ajuns social media in Romania?
Social media in Romania inseamna, intr-o mare masura, Facebook. Potrivit celor mai recente cifre ale Facebrands, care monitorizeaza prezenta brandurilor pe Facebook, la nivelul lunii octombrie 2012 in Romania existau aproape 5,1 milioane de conturi active pe Facebook.
Potrivit Socialbakers.com, reteaua Facebook in Romania numara 5,3 milioane de utilizatori, iar cel mai popular brand pe Facebook este Lidl Romania, cu peste 740.000 de fani.
Cresterea Facebook in Romania este impresionanta. La inceputul anului 2010 exista 500.000 de utilizatori Facebook in Romania. Numarul lor s-a dublat dupa numai trei luni. Un an mai tarziu, in Romania existau peste 3,2 milioane de utilizatori Facebook.
Potrivit Facebrands, cei mai multi utilizatori romani de Facebook (33,12%) au varsta cuprinsa intre 15-24 de ani. Pe locul urmator (12,7%) se situeaza utilizatorii cu varsta cuprinsa intre 25 si 49 de ani.
Potrivit Alexa.com, Facebook este cel mai vizitat website din Romania. Pe locurile urmatoare se claseaza Google - versiunea internationala si Google.ro, urmate de YouTube si Yahoo. Pe locul 6 se afla eMAG.ro, cel mai mare magazin online din Romania.
In ceea ce priveste paginile publice romanesti de pe Facebook, potrivit Zelist Monitor, existau peste 12.000 de... mai mult
Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 08:22
Valoarea totala a pietei locale de digital ar putea ajunge la 65 milioane de euro in 2012, ceea ce inseamna o crestere cu 21% fata de anul anterior, conform celei de-a doua editii a studiului Digital FactBook, realizat de agentia HyperActive.
In calculul acestei valori au fost luate in considerare investitiile media in digital si in mobile marketing, taxele si comisioanele platite catre agentiile de comunicare online.
"Cuvintele cheie si trendurile care vor marca 2012 sunt: video, mobile, social media si e-commerce. In ultimul an, retelele sociale au inregistrat o crestere extraordinara a popularitatii si utilizarii, pe masura ce social media a devenit parte integrata din viata noastra si un mod de relationare natural. Estimam ca in acest an bugetele de puiblicitate investite in social media vor creste cu circa 50%.
Advertiserii vor utiliza social media mult mai strategic, ca instrument veridic de business si vor construi mesajul astfel incat sa vorbeasca peste zgomotul multimii", declara Alex Visa, Managing Partner HyperActive.
Evolutia pietei locale de digital in 2011
Anul trecut, valoarea totala a pietei locale de digital a crescut cu 30% fata de anul 2010, pana la 52 - 55 de milioane euro, conform Digital FactBook. Cheltuielile media, care includ investitiile catre furnizorii locali de media online, cele de pe piata de search (in special Google) si furnizorii media internationali (Yahoo.com, Facebook), au ajuns la 34 de milioane de euro in 2011, ceea ce... mai mult
Marti, 10 Iulie 2012, ora 16:29
In industria web, imitatia este o recunoastere a succesului altuia si un efort de a prinde din urma liderul si de a-l depasi. In social media, Facebook a fost liderul pe care toata lumea a incercat sa il imite. Google+ este o platforma sociala formidabila care se aseamana cu Facebook in multe privinte si care a reusit in unele cazuri sa-si intreaca modelul.
Cu un deceniu in urma, Google si Yahoo au intrat intr-o competitie similara pe motoarele de cautare, potrivit CNN Money.
In cele din urma. Google a castigat, insa cei care au beneficiat de aceasta "lupta" au fost utilizatorii intrucat competitia a determinat avansul tehnologic al motoarelor de cautare.
Internautii pot beneficia, de asemenea, de pe urma competitiei dintre Facebook si Google, insa de data aceasta criteriile sunt altele.
Va castiga compania care va oferi utilizatorilor mai multa confidentialitate.
Viata privata ar putea deveni o prioritate reala pe retelele sociale. Orice alta inovatie tehnologica poate fi copiata rapid de competitie.
Nu e o noutate faptul ca Facebook si Google se copiaza una pe alta.
Prima data, Facebook si-a dorit sa devina dintr-un simplu site, o platforma uriasa luand sub aripa protectoare mii de alte site-uri.
Apoi, gigantul motor de cautare si-a dorit sa-si faca simtita prezenta pe retelele sociale. Google a fost prima companie care a venit cu ideea grupurilor in cadrul unei retele sociale, iar Facebook a fost “ascultatoare” si a pus in aplicare ideea rivalului.... mai mult
Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 14:57
Cei mai multi manageri considera ca social media distrag atentia angajatilor si reduc productivitatea la locul de munca. Iata cateva avantaje ale activitatii pe retelele sociale, pe care acestia le trec cu vederea.Socializarea scalabila
Cu zece ani in urma, socializarea se facea in restaurante, la receptii si la conferinte. Astazi, cea mai mare parte a networking-ului are loc online, prin statusuri, tweet-uri si e-mailuri. Timpul pierdut cu activitatile conexe intalnirii propriu-zise este redus la maximum.Poti sa intri in discutie cu un utilizator interesant, posibil client, comentandu-i pe blog. Daca acest comentariu este relevant, interactiunea si-a atins scopul. Acces la informatii valoroaseFolosind Twitter, Yahoo Pipes, readere RSS sau alertele Google vei descoperi continutul relevant pentru jobul tau, in cel mai scurt timp. Utilizatorii consuma si catalogheaza o cantitate imensa de informatii intr-o perioada foarte scurta de timp.Cheia productivitatii sta in capacitatea de a deosebi timpul petrecut pe retelele sociale in scopuri personale de cel petrecut, pentru job.Motorul de cautare al Google furnizeaza linkuri relevante, de cele mai multe ori, dar nu informatii in adevaratul sens al cuvantului. Utilizatorii sunt cei care impartasesc informatiile cele mai importante, iar retelele sociale sunt mediul cel mai folosit. Colaborarea utilizatorilorDesi in teorie, colaborarea mai multor oameni duce la o productivitate mai mare, in practica, nivelul productivitatii... mai mult
Vineri, 30 Iulie 2010, ora 17:50