Yahoo si Google vor colabora pentru dezvoltarea unui sistem de e-mail mai sigur, care va face aproape imposibila citirea mesajelor utilizatorilor de catre hackeri sau agentii guvernamentale, conform celor de la The Wall Street Journal.
Anuntul demonstreaza intentia celor doua companii de a imbunatatii securitatea impotriva spionajului si a atacurilor cibernetice dupa ce Edward Snowden a dezvaluit detalii depre programul de supraveghere desfasurata de Agentia Nationala de Securitate a SUA, informeaza Reuters.
Google, Microsoft si Facebook au decis deja sa cripteze traficul intern de date dupa aparitia informatiilor privind spionajul cibernetic. De asemenea, companiile au mai aplicat si alte masuri care au contribuit la cresterea nivelului de securitate.
Si Yahoo si-a modificat sistemul de e-mail, astfel incat utilizatorii pot compune mesajele intr-o fereastra separata, criptata, metoda prin care nici compania nu mai poate accesa continutul acestora.
Ieri, Google a anuntat ca incurajeaza dezvoltatorii de pagini de Internet sa creasca nivelul de securitate prin criptare, acesta fiind unul dintre factorii care determina stabilirea pozitiei in rezultatele obtinute prin propriul motor de cautare. mai mult
Vineri, 08 August 2014, ora 13:15
Guvernul american a anuntat luni ca le va permite celor mai mari companii in domeniul Internetului si telecomunicatiilor sa publice mai multe informatii despre clientii lor supravegheati de Agentia Nationala americana de Securitate (NSA).
Secretarul american al Justitiei Eric Holder si directorul serviciilor americane de informatii (DNI) James Clapper au precizat ca marile companii in domeniul Internetului vor fi autorizate sa divulge "mai multe informatii ca niciodata" cu privire la clientii lor. In special, vor putea fi publicate detalii despre numarul de conturi ale clientilor supravegheate la cererea agentiilor de informatii.
Intr-o scrisoare adresata reprezentantilor Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft si Yahoo!, Holder a detaliat "mijloacele suplimentare puse la dispozitia" acestor companii, cu scopul de a informa si de a raspune solicitarilor clientilor.
"Desi aceste metadate erau clasate pana in ziua de astazi, Biroul Directorului serviciilor Nationale de Informatii (ODNI), consultandu-se cu alte ministere si agentii, a decis ca interesul public de a vedea aceste informatii publicate prevaleaza asupra preocuparilor securitatii nationale care necesitau aceasta clasificare", potrivit comunicatului.
"Conform directivelor presedintelui (Obama), enuntate in discursul sau, la 17 ianuarie", noile metode aplicate de Guvern vor permite companiilor americane de Internet sa faca public numarul de solicitari primite de la serviciul american de informatii,... mai mult
Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 14:58
Google a preluat locul intai de la Facebook pe piata americana a anunturilor publicitare afisate online, intarindu-si astfel rolul deja dominant de pe piata.
In acest an Google va avea o cota de piata de 15,4%, reprezentand 2,31 miliarde de dolari, fata de cei 14,4% detinuti de Facebook, conform eMarketer, o companie de cercetare in publicitatea digitala, citata de Reuters.
Urmatoarele firme din acest clasament sunt Yahoo, Microsoft si AOL. Castigurile au fost insa reduse de cererea in scadere pentru campanii publicitare on-line a marilor branduri, pe fondul crizei economice.
Youtube, respectiv Admob in cazul telefoniei mobile, au fost serviciile care au ajutat Google sa castige locul intai.
Google va avea insa de recuperat in alte sectoare, dupa ce Apple a renuntat sa utilizeze Google Maps la iPhone5, iar aplicatia Youtube nu mai este preinstalata pe acest telefon. mai mult
Joi, 20 Septembrie 2012, ora 16:40
Marile companii din tehnologie, incluzand Google, Facebook, Microsoft sau Yahoo!, si-au unit fortele pentru a forma o alianta al carei scop este eliminarea mesajelor spam si reducerea numarului de atacuri de tip phishing.
Alianta va anunta astazi un standard nou, care se numeste DMARC (Domain based message authentification, reporting & conformance), o specificatie tehnica care va fi implementata pentru a se reduce numarul de mesaje de tip spam si pentru raportarea acestora.
Standardul va duce la cresterea increderii utilizatorilor Google, Microsoft, Facebook si Yahoo! in serviciile de e-mail oferite de catre aceste companii.
Initiativa DMARC este o extindere a unei alte masuri, anti-phising, unde Google, Microsoft, Yahoo! si AOL au creat un parteneriat pentru a ajuta autentificarea platformelor operate de Facebook, YouSendIt si alte servicii.
Fondatorii care contribuie la aceasta initiativa sunt:
The founding contributors include:
Servicii e-mail: AOL, GMail, Hotmail, Yahoo! Mail
Generatori de mesaje: American Greetings, Bank of America, Facebook, Fidelity, LinkedIn, Paypal
Intermediari si furnizori: Agari, Cloudmark, eCert, ReturnPath, Trusted Domain Project
Anuntul de astazi inseamna ca mesajele trimise intre cele mai mari companii din lume vor fi autentificate si vor fi percepute ca fiind de incredere.
Oficialii Google au declarat ca in doi ani de cand compania este implicata in DMARC au observat ca 15% dintre mesajele non-spam din Gmail vin... mai mult
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 12:41
Scott Thompson, noul sef al Yahoo!, ar putea primi un pachet salarial de pana la 27 milioane de dolari pe an, suma in care intra si eventualele bonusuri, actiuni si alte forme de recompensare.
Thomposn, care a fost pana nu demult presedintele EBay, va primi un salariu de baza de 1 milion de dolari pe an si un eventual bonus anual care poate ajunge la 2 milioane de dolari, dupa cum arata datele trimise de companie catre autoritatea de reglementare, conform mai mult
Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 10:23
Companiile web isi ascund intentiile in spatele acordurilor de utilizare ale unor software-uri pe care tu le instalezi. De multe ori se intampla sa fim de acord cu termenii de utilizare ai unui software fara a citi ce e ascuns in text. Potrivit unui studiu, 97% dintre utilizatorii de internet sunt de acord cu termenii de licenta ai unui program inainte de a verifica ce au semnat. Daca ai cont de Yahoo, Facebook sau Google, ai fost de acord sa-ti vinzi identitatea companiei web.Iata ce ai semnat in momentul in care ai instalat diverse programe:
Apple
Apple vrea sa stie daca esti sau nu un terorist.
In acordul de utilizare al software-ului iTunes, Apple interzice folosirea acestuia de catre userii din tarile care au embargo SUA.
Prin semnarea acelui acord, te angajezi ca nu vei folosi produsul intr-un scop interzis de legislatia SUA, nu vei contribui la productia de rachete, arme nucleare, chimice sau biologice.
Intr-un alt paragraf, Apple avertizeaza ca software-ul iTunes nu trebuie utilizat in situatiile in care anumite erori ale continutului, date, sau informatii furnizate de catre software care ar putea duce la moarte, la daune fizice sau psihice, la erori ecologice grave.
De asemenea, acesta nu trebuie utilizat la exploatarea instalatiilor nucleare, la sisteme de navigatie, de comunicare sau de control al traficului aerian.
Google
Google vrea sa stie daca poate sa faca tot ceea ce doreste cu informatiile tale personale.
Iar tu ai fost de acord prin semnarea acordului.... mai mult
Marti, 28 Iunie 2011, ora 12:14
Lumea digitala se schimba pe nesimtite si, ceea ce era odinioara un mediu anonim, unde oricine putea fi orice isi dorea, este acum o unealta care solicita si analizeaza informatii despre tine.Eli Pariser, fost director al MoveOn.org si presedintele consiliului de administratie al organizatiei TED, autor al lucrarii "The Filter Bubble: What the Internet is Hiding From You" (Ce ascunde Internetul de tine, n.r.), scrie, pentru CNN, ca Internetul stie cele mai intime lucruri despre noi si continua sa adune o cantitate incredibila de detalii personale. Primele 50 de website-uri, de la CNN la Yahoo si MSN, instaleaza, in calculatorul tau, in medie, 64 de "cookies" si "web beacons" fiecare. Daca faci o cautare simpla pe Dictionary.com, cu cuvantul "depresie", spre exemplu, site-ul iti instaleaza pana la 223 de cookies si beams pe computer, asa ca celelelate website-uri iti pot oferi spre vanzare antidepresive. Cursa de a afla cat mai multe despre fiecare dintre noi a devenit lupta centrala a erei gigantilor Internetului precum Google, Facebook, Apple si Microsoft. "Primesti servicii gratuite si costul este informatia despre tine. Si Google si Facebook transforma asta direct in bani", este de parere si Chris Palmer de la Electronic Frontier Foundation. In vreme ce Gmail si Facebook sunt gratuite, ele sunt si niste motoare de extractie de informatie, vorace si extrem de eficiente, care aduna detalii despre cele mai intime aspecte ale vietii noastre. Ca strategie de... mai mult
Marti, 24 Mai 2011, ora 23:52
"Odata cu venirea lui Larry Page la carma companiei, prin proiectele pe care le-a declansat, se vede o tentativa de centralizare a deciziei. Asta s-ar putea sa insemne sfarsitul Google. (…) Nu stim daca peste 30-40 de ani oamenii nu vor fi pusi in rezervatii si vor exista roboti sau androizi care sa conduca lumea", a declarat in cadrul emisiunii Business Adviser, Stelian Panescu, director general Smart Sigma.In opinia lui Stelian Panescu, corporatiile reprezinta cele mai birocratice si mai "unse" masinarii, cu cele mai puternice culturi organizationale.
Totodata, culturile organizationale puternice au reprezentat si punctul slab al organizatiilor birocratice odata cu aparitia tehnologiei pentru ca s-au produs anumite fisuri in modul de functionare.
Specialistul este de parere ca organizatiile se bazeaza pe indoctrinare, iar culturile puternice inseamna gandire de grup. In final, se urmareste o serie de comportamente standard.
"Oamenii devin corporatisti si dincolo de mediul organizational, iar viata personala tinde sa capete aceleasi dimensiuni", a precizat Stelian Panescu.
In opinia sa, mediul corporatist este un mediu rigid, iar corporatiile nu pot functiona decat in mod birocratic.
Generatia Y este o generatie care este invatata cu joaca, iar cercetarile arata ca jocul a fost dintotdeauna un mod de a-i stimula pe oameni.
"In momentul in care corporatiile isi vor da seama ca dandu-le oamenilor sa se joace, ei vor produce mai mult, clar va deveni o regula, sau un... mai mult
Luni, 23 Mai 2011, ora 18:49
Compania Interval Licensing, controlata de miliardarul american Paul Allen, unul dintre fondatorii Microsoft, a deschis un proces impotriva a 11 corporatii din domeniul IT, intre care Apple, Google,Yahoo, AOL, eBay si Facebook, pentru incalcarea de patente, potrivit Mediafax. Google, Facebook si eBay au anuntat ca se vor judeca cu Interval Licensing.
Allen, al 37-lea cel mai bogat om din lume, potrivit publicatiei americane Forbes, a participat la infiintarea Interval Research in 1992, compania avand ca scop dezvoltarea de tehnologie in domeniul IT.
AOL, Office Depot, Netflix si OfficeMax au refuzat sa comenteze, iar restul companiilor vizate nu au fost disponibile pentru comentarii. mai mult
Duminica, 29 August 2010, ora 23:07