Cei peste 700 angajati ai Adobe Romania, cel mai mare centru de dezvoltare si cercetare al Adobe in Europa, au primit ziua de 15 mai libera din partea companiei.
Ziua Internationala a Familiei, sarbatorita pe 15 mai, a fost declarata zi libera la nivelul intregii companii, in semn de multumire pentru dedicare si efortul colectiv de a mentine performanta la cel mai inalt nivel in produsele dezvoltate in aceasta perioada dificila.
Sprijin financiar si non-financiar extins pentru perioada de work from home
Echipa Adobe Romania, implicata majoritar in cercetare si dezvoltare software pentru produse Adobe cu impact global, lucreaza de acasa de la inceputul lunii martie, pentru a reduce expunerea angajatilor la riscul imbolnavirii cu coronavirus.
Dupa ce la anuntarea masurii de work from home toti angajatii au primit un fond de 250$/persoana pentru echipamente office pentru acasa, recent fondul fiecarui angajat a fost extins cu inca 250$/persoana.
Sprijinul financiar alocat fiecarui angajat a ajuns astfel la 500 $/persoana, suma putand fi utilizata de angajati pentru orice echipamente sau produse care sa le asigure confort in biroul de acasa.
In plus, grija fata de angajati se extinde si catre arii dincolo de confortul fizic, catre echilibrul emotional. Toti angajatii beneficiaza de un program prin care pot folosi serviciile unui psiholog, iar in cadrul acestui program pot apela gratuit si la serviciile unui consultant financiar.
"In continuare, principala... mai mult
Vineri, 15 Mai 2020, ora 14:30
Tot mai multi romani au lucrat de acasa in ultima luna si jumatate, in contextul pandemiei de coronavirus, iar Bucurestiul este lider detasat in Romania in privinta numarului de angajati care fac work from home. Capitala este totodata si cel mai bun oras din lume in care sa lucrezi de acasa.
Potrivit unui clasament facut de Broadband Deals, citat de Travel Daily News, Bucurestiul este pe primul loc in acest top, in ce priveste lucratul de acasa sau de la distanta.
Iata si care au fost indicii luati in calcul, fiind analizate 50 de mari orase ale lumii:
Viteza medie a Internetului - trebuie sa fie de incredereExistenta companiilor de livrare a mancarii acasaNumarul disponibil al locurilor de munca ce poate fi facuta de acasaCostul unui laptop in acel orasCostul vietii
Citeste si:
Cele mai ieftine destinatii pentru weekend, in Europa. Cum sta BucurestiulSurpriza la puterea de cumparare: Bucurestiul este sub Sofia sau Brasov
"Daca lucrati din Bucuresti, nu veti duce lipsa de mancare la pauza de pranz, cu optiuni de mancare uimitoare de la Uber Eats sau de la restaurantele unde se poate lua la pachet", scriu autorii studiului, adaugand ca prima investitie trebuie insa facuta intr-un laptop.
Bucurestiul este pe primul loc si la proportia de locuri de munca de acasa, din total - 4,33%, fiind urmat de San Francisco - 4,29%, singurele doua orase analizate cu peste 4%. Spre comparatie, Tokio are doar 0,13% locuri de munca de acasa, din total.
Cu o viteza... mai mult
Sambata, 25 Aprilie 2020, ora 08:57
Masurile luate pentru a stopa raspandirea noului coronavirus au inclus, printre altele, si lucratul de acasa, acolo unde se poate. Companiile cu experienta in flexibilizarea muncii s-au adaptat mai rapid, iar celelalte au fost nevoite sa se conformeze si sa invete din mers.
Informatii esentiale despre COVID-19: Cum te feresti, ce faci daca ai simptome si diferenta majora fata de gripa
Posibilitatea de a lucra de acasa cateva zile pe luna, flexibilizarea programului de munca si telemunca sunt tot mai cerute de cativa ani incoace. Tonul a fost dat de companiile IT, au urmat multinationalele si unele startup-uri, iar apoi a devenit un beneficiu dorit de multi angajati romani.
In 2018, 8 din 10 participanti la un studiu eJobs au spus ca isi doresc sa lucreze remote macar o zi pe saptamana. Printre principalele motive pentru care ar face o astfel de schimbare se numara o mai buna gestionare a timpului de lucru, eliminarea timpului pierdut in trafic si cresterea gradului de confort personal. De asemenea, pe lista beneficiilor se mai numara reducerea cheltuielilor aferente transportului sau mesei de pranz, cresterea productivitatii, dar si scaderea nivelului de stres generat de conflictele de la birou.
Mai mult, 32,4% spun ca munca de acasa le ofera ocazia de a petrece mai mult timp cu familia, iar 48% dintre participantii la studiu au declarat ca, de cand lucreaza de acasa, productivitatea lor a crescut.
Sunt, insa, si angajati care prefera in continuare varianta... mai mult
Luni, 16 Martie 2020, ora 00:00