Castile audio iti permit sa te bucuri de muzica, videoclipuri si filme la o calitate acustica maxima, fara a-i deranja pe cei din jurul tau. Daca la inceput toate castile erau asemanatoare ca mod de functionare, astazi exista mai multe tehnologii pentru care poti opta. Una dintre deciziile pe care trebuie sa le iei atunci cand achizitionezi o pereche de casti este asupra flexibilitatii pe care o ofera:
casti wireless sau casti cu fir?
Castile cu fir
Sunt solutia standard pe care orice om a folosit-o cel putin o data. Castile cu fir sunt simple si pot oferi o fiabilitate foarte buna daca sunt bine construite. Acestea au un cost mai mic, sunt foarte usor de folosit si ofera o fidelitate audio foarte buna. Pentru un audiofil, castile cu fir pot fi varianta cea mai atractiva. Un mare avantaj al castilor cu fir este diversitatea mare de modele. Poti gasi atat modele care sa iti acopere urechea, cat si modele in-ear si te poti orienta spre solutii destinate exclusiv jocurilor sau auditiei muzicale.
Castile Wireless
Sunt solutii moderne, care iti ofera foarte multa libertate. Pe langa faptul ca arata mai bine, acestea iti permit sa faci sport sau sa asculti muzica pe strada fara a fi incurcat de fir. In ultimii ani, tehnologia a evoluat, in asa fel incat castile fara fir pot functiona la o distanta mare de dispozitivul care genereaza sunetul. Te poti plimba prin casa, asadar, ascultand tot ceea ce iti doresti sa asculti, fara a-i deranja pe cei din jurul tau.... mai mult
Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 18:09
Operatorul a ales WiBAS 26/28 GHz produse in fabrica din Romania, de la Intrarom, pentru proiectul Rural Ultra Broadband din intreaga tara
Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, a anuntat astazi castigarea contractului acordat de catre Open Fiber, unul dintre cei mai mari operatori de retele de fibra optica din Italia, pentru furnizarea solutiilor FWA (Fixed Wireless Access Solutions) in cadrul proiectului Ultra-Broadband, pentru zonele "nedezvoltate digital" din tara.
Planul ambitios al Open Fiber prevede furnizarea serviciilor Ultra Broadband in aproximativ 20 de milioane de gospodarii in fiecare dintre cele 20 de regiuni italiene.
Tehnologia FWA (Fixed Wireless Access), cu care Intracom Telecom a castigat licitatia, va fi utilizata intens in zonele rurale si in zonele cu densitate mica a populatiei.
Aceasta infrastructura de banda larga de inalta calitate este esentiala in economia si societatea italiana. Cetatenii vor beneficia de acces nelimitat la cele mai performante retele care vor fi echipate cu cea mai buna tehnologie, solutia WiBAS ™ a Intracom Telecom.
Tehnologia FWA este singura care permite implementarea rapida in locuri cu infrastructura minima de telecomunicatii, iar platforma WiBAS ™ 26/28 GHz a Intracom Telecom este singura care poate oferi capacitati Ultra-Broadband.
Platforma este conceputa pentru a furniza servicii la viteze comparabile cu cele ale fibrei optice si la o fractiune din timpul... mai mult
Joi, 25 Iulie 2019, ora 16:03
Capitala Norvegiei, Oslo, va deveni primul oras din lume care va instala sisteme wireless de incarcare a taxiurilor electrice, in speranta ca aceste sisteme vor fi suficient de rapide si eficiente pentru a accelera adoptarea taxiurilor nepoluante.
Proiectul va utiliza tehnologia cu inductie, sistemele de incarcare urmand sa fie montate in statiile de taxiuri si sa se conecteze la receivere instalate pe vehicule, a anuntat joi compania finlandeza de utilitati Fortum, transmite Reuters.
Incepand din 2023, toate taxiurile din Oslo vor fi obligate sa aiba emisii zero, iar Norvegia doreste ca din 2025 toate automobilele noi sa nu mai aiba emisii poluante. Intre alte tari, Marea Britanie si Franta au obiective similare pentru 2040.
Fortum, care colaboreaza cu firma americana Momentum Dynamics si Primaria din Oslo, a explicat ca cea mai mare piedica pentru electrificarea taxiurilor a fost pana acum infrastructura, pentru ca dureaza prea mult pentru taxiuri sa gaseasca o statie de incarcare, sa se conecteze, iar apoi sa astepte sa se incarce.
Inductia este mai eficienta energetic si permite incarcarea taxiurilor in timp ce asteapta la coada in statie.
Norvegia are cea mai mare rata de adoptare a vehiculelor electrice din lume, partial datorita unor stimulente acordate pe termen lung, cum ar fi accesul gratuit sau cu discount pe autostrazi, parcare si puncte de incarcare. Anul trecut, aproape una din trei masini noi vandute a fost electrica.
In plus, Guvernul... mai mult
Vineri, 22 Martie 2019, ora 11:53
Pana de curand, cea mai comoda metoda de a ne supraveghea locuinta era sa apelam la bunavointa vecinilor. Ei erau sistemul nostru de supraveghere uman atunci cand plecam in vacanta. Solutia moderna o reprezinta instalarea unor camere wireless care sa ne permita monitorizarea casei din orice colt al lumii ne-am afla.
Camera wireless functioneaza similar cu o camera web, cu mentiunea ca poate fi instalata oriunde in casa si poate fi conectata la reteaua locala wireless.
Prin simpla activare a aplicatiei pentru telefonul mobil sau tableta, verificati ce se intampla in casa sau in afara ei, in functie de locul unde montati camerele de supraveghere.
Eliminati starile de neliniste cauzate de eventualele evenimente neplacute petrecute acasa, fara sa aveti cunostinta de ele.
Astfel de camere de supraveghere sunt instalate pentru a indeplini o serie de nevoi. Principalul motiv pentru care apelam la o camera IP wireless este de a fi mai aproape de copii, de a-i monitoriza pe ei, precum si pe cei care ii au in grija.
Multi utilizatori considera util un astfel de echipament si pentru controlarea periodica a animalului de companie.
Mai multe avantaje conduc la decizia de achizitie a unei camere wireless. Printre functiile de baza se numara functia de detectie la miscare. Odata activata, aceasta functie are rolul de a surprinde orice miscare aparuta in cadrul ei, captand imagini sau inregistrand clipuri video.
De asemenea, in urma declansarii alarmei de miscare,... mai mult
Miercuri, 23 Ianuarie 2019, ora 17:07
4.500 de scoli gimnaziale vor fi dotate cu echipamente wireless, iar in cel putin 2.000 de institutii de invatamant va fi creata infrastructura tehnica necesara utilizarii resurselor si serviciilor de tip OER (open educational resources) si WEB 2.0 in educatie.
Totul, prin intermediul unui proiect finantat din fonduri europene, in valoare de circa 45 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).
Contractul de finantare aferent proiectului "Platforma Nationala Integrata - Wireless Campus" a fost parafat de MCSI si Ministerul Fondurilor Europene (MFE) cu Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare.
"Am spus de nenumarate ori ca investitia cea mai buna in viitorul tarii noastre este reprezentata de sustinerea sistemului educational. Adaptarea scolii romanesti la noile directii de dezvoltare a fost o prioritate pentru Guvernul din care fac parte. Este motivul pentru care a fost semnat acest contract de finantare.
Munca in echipa alaturi de colegii nostri de la Ministerul Fondurilor Europene a dat rezultate. Oferim astfel copiilor posibilitatea de a utiliza, in procesul educational, tehnologii informatice noi si facilitam accesul la resursele educationale digitale.
Acestea sunt indispensabile pentru un invatamant modern in care se folosesc, pe scara larga, modele si metode flexibile pentru dobandirea unui bagaj cat mai mare de informatii", a... mai mult
Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 12:47
Guvernul a adoptat joi o hotarare privind investitia in crearea unei platforme nationale integrate de tip campus care sa asigure acces la internet wireless, costul total al proiectului ridicandu-se la aproape 210 milioane de lei, 85 la suta din suma fiind din fonduri europene.
Hotararea se refera la aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor pentru "Platforma nationala integrata - Wireless Campus", care are ca obiective crearea infrastructurii tehnice necesare utilizarii resurselor si serviciilor de tip OER si WEB 2.0 in educatie pentru minimum 2.000 de scoli, dotarea unui numar de 4.500 de unitati gimnaziale cu echipamente wireless si cresterea ponderii profesorilor care utilizeaza internetul prin wireless-campus la 15%, pana la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului.
Potrivit Ministerului Educatiei, Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare va asigura buna functionare a echipamentelor achizitionate si a platformei create in cadrul proiectului.
"Proiectul va contribui indirect la atingerea valorilor-tinta ale indicatorilor din Agenda Digitala, si anume a procentului institutiilor de invatamant preuniversitar care folosesc OER (Open Educational Resources), Web 2.0 in educatie, tinta fiind stabilita pentru 50% pana in 2020", mai precizeaza ministerul.
Costul proiectului se ridica la aproape 210 milioane de lei, 85% reprezentand finantarea europeana... mai mult
Joi, 27 Septembrie 2018, ora 23:26
Comisia Europeana (CE) a lansat, marti, portalul web WiFi4EU, unde localitatile din toata Europa sunt invitate sa se inregistreze inainte de lansarea primelor cereri de proiecte la jumatatea lunii mai, in scopul de a obtine finantare din partea Uniunii Europene pentru instituirea unor puncte de acces public si gratuit la internet wireless, se arata intr-un comunicat al forului comunitar.
Programul WiFi4EU ofera bonuri in valoare de 15.000 euro pe care localitatile le pot folosi pentru a institui puncte de acces Wi-Fi in spatii publice, de exemplu in biblioteci, muzee, parcuri sau piete publice.
Potrivit declaratiei presedintelui CE, Jean-Claude Juncker, initiativa WiFi4EU va contribui la dezideratul de a dota pana in 2020 fiecare sat si oras din Europa cu acces gratuit la internet wireless in jurul principalelor centre de interes public.
Localitatile pot utiliza bonurile WiFi4EU pentru a achizitiona si instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fara fir) in anumite centre ale vietii publice locale pe care le-au ales in acest sens. Costurile pentru intretinerea retelei vor fi acoperite de localitati.
"Prin lansarea portalului WiFi4EU facem astazi un pas concret pentru a sprijini localitatile sa ofere Wi-Fi gratuit. Acest pas reprezinta un progres important, insa, in paralel, incurajez Parlamentul European si Consiliul sa incheie lucrarile privind propunerea de cod al telecomunicatiilor, astfel incat sa se asigure conexiuni de mare viteza in toata UE.
In acest... mai mult
Marti, 20 Martie 2018, ora 14:40
Urmatorul model de telefon al companiei Apple, iPhone 8, ar putea sa aduca schimbari majore atat in ceea ce priveste designul, cat si partea tehnica. Printre noutatile asteptate se numara si incarcarea wireless.
Aceasta functie nu este o idee tocmai noua in domeniul smartphone-urilor, dar, pana acum, nici nu a fost adoptata pe scara larga si nici nu a avut o abordare care sa aduca utilitatea si confortul asteptate.
Putinele telefoane cu incarcare wireless presupuneau plasarea pe o asa-zisa baza responsabila de inductia magnetica, dar care, la randul ei, era conectata la priza si avea o arie de activitate redusa.
Analistul Ming-Chi Kuo, care in trecut a publicat informatii despre produsele Apple care s-au concretizat, sustine ca urmatorul model de iPhone ar urma sa se poata incarca ...citeste mai departe despre "Urmatorul model de iPhone s-ar putea incarca wireless" pe Ziare.com mai mult
Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 10:28
Daca ai un prieten, o amica sau o ruda care iubeste din plin senzatiile transmise de muzica buna, nu mai sta pe ganduri si cumpara-i o pereche de casti wireless de la Marshall.
Noul set de casti Marshall Mid Bluetooth este o surpriza perfecta pe care o poti o oferi cuiva in perioada sarbatorilor, remarca portalul Extravaganzi.
Castile Mid reusesc sa redea tmp de 30 de ore muzica preferata fara ca sa fii nevoit sa le reincarci acumulatorii. Calitatea sunetului este una deosebita, cu un balans clar pentru a reda un sunet robust, iar pretul se dovedeste modest, 199 dolari, comparativ cu performantele dispozitivului.
Rama castii este invelita in plus pentru a nu te jena in momentul in care incepi sa o porti cu tine mai oriunde, iar cupele sunt prinse in balamale printate in 3D pentru o mai buna fixare pe urechi.
Setul de casti Marshall Mid beneficiaza si de un buton din care poti regla volumul sunetului sau poti da play, pauza ori skip la piesele pe care le asculti. Tot cu ajutorul acestuia poti opri sau porni dispozitivul audio.
Functia telefon este si ea inclusa, cu un simplu click putand opta pentru a raspunde, respinge sau termina o conversatie telefonica.
Daca tu si perechea ta aveti aceleasi gusturi muzicale, ar trebui sa stii ca Marshall mid Bluetooth are o optiune prin care poti impartasi playlistul cu un alt dispozitiv wireless din imediata apropiere. mai mult
Sambata, 19 Noiembrie 2016, ora 00:01