S-ar putea sa fi auzit ca link buildingul este mort. Nimic mai fals. Foarte multe persoane asociaza link buildingul cu tactici de marketing de tipul black hat, dar puteti crea un profil de link-uri natural, care sa fie adecvat, sa adauge valoare continutului si care nu va fi penalizat de Google si alte motoare de cautare.
Link building-ul este esential pentru activitatea de optimizare seo. Deoarece Google a lansat algoritmul Google Penguin, link buildingul a devenit mai mult o abilitate, necesitand mai mult timp si experienta.
Deoarece link buildingul implica obtinerea de link-uri de la site-uri web relevante, de calitate si de inalta autoritate, este esential pentru popularitatea oricarei platforme online.
Va permite sa cresteti vizibilitatea postarilor din blog, sa generati trafic de pe alte site-uri, sa deveniti o autoritate in industria dvs., precum si sa va indexati rapid in paginile de cautare.
Puteti realiza campanii de advertoriale utilizand o varietate de strategii. Acest articol evidentiaza unele dintre cele mai populare si actuale metode de link building si discuta unele dintre argumentele pro si contra pentru fiecare dintre ele.
Apoi, vom incepe sa intram mai adanc in subiect pentru a vedea directia in care se indreapta link buildingul in viitor.
Metode actuale de link building
Crearea de continut
Continutul, precum si campaniile de advertoriale reprezinta unele dintre cele mai comune, eficiente si simple metode de white hat marketing... mai mult
Joi, 14 Decembrie 2017, ora 12:22
Ai investit timp si bani in construirea unui website ca la carte? Eforturile tale au fost in zadar daca website-ul nu devine un motor de venituri pentru business-ul tau, acest lucru fiind posibil doar daca genereaza trafic de calitate, targetat pe utilizatorii care cauta produsele si serviciile tale.
Una din cele mai eficiente metode de a atinge acest obiectiv este prin intermediul optimizarii SEO, care iti ajuta site-ul intr-un mod organic sa ocupe pozitii de top in Google pe cuvintele cheie specifice business-ului tau online.
SEO este un proces complex care presupune atat creativitate cat si skill-uri tehnice, motiv pentru care antreprenorii online apeleaza, cel mai adesea, la o agentie SEO profesionista.
Dar cum poti fi sigur ca ai facut o alegere corecta, avand in vedere competitia din acest domeniu? Mai exact, cum poti sti ca ai ales o agentie profesionista si nu una neserioasa?
Adevarul este ca o agentie SEO care stie ce face iti poate aduce pozitii mai bune in Google, mai mult trafic de calitate si potentiali clienti, in timp ce o agentie SEO neprofesionista poate face mai mult rau site-ului tau, distrugandu-ti si ultima farama de vizibilitate online pe care o aveai.
SEO este un domeniu care evolueaza constant, intr-un ritm accelerat, asadar trebuie sa te asiguri ca investesti in serviciile unei agentii SEO care iti aduc rezultate pozitive, prin tehnici eficiente si de actualitate.
O greseala frecvent intalnita printre marketeri este a crede ca SEO... mai mult
Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 18:30
1(P) Raspunsul intrebarii din titlu este afirmativ. Orice site care doreste sa atraga clienti pentru servicii sau pentru produse are nevoie de vizibilitate in motoarele de cautare.
In 2017 toti oamenii au aflat ce este Google si majoritatea internautilor folosesc acest motor de cautare, in Romania, avand o cota de piata de peste 90%.
Promovarea online a unui site se poate face prin diferite mijloace/modalitati:
- promovarea Pay Per Click sau PPC. Aceasta tehnica ajuta site-urile sa fie vizibile in Google, prin anunturi sponsorizate (Adwords) sau pe Facebook, Linkedin prin campanii de reclame sau sponsorizarea unui anunt.
- promovarea prin bannere pe alte site-uri sau alte forme de publicitate disponibile (abonamente, conturi, etc)
- promovarea prin video marketing (Ex: Youtube)
- PR online, prin publicarea constanta a unor articole despre brandul, produsele sau serviciile pe care le avem
- SEO (search engine optimization), optimizarea site-ului pentru a creste pozitia de afisare in motoarele de cautare pentru anumite cuvinte cheie
Sigur, toate modalitatile de promovare au avantaje si dezavantaje, iar daca ne permitem si vrem sa fim leaderi pe piata in care activam, ar fi indicat sa le valorificam pe toate.
Din pacate nu toate business-urile online isi permit sa valorifice si sa investeasca in toate formele de promovare online, fapt care ii face pe oamenii de marketing ai companiilor sa fie nesiguri pe aceste canale si incerti in ceea ce priveste... mai mult
Luni, 20 Februarie 2017, ora 09:00
Numarul vulnerabilitatilor de securitate la adresa infrastructurilor informatice a crescut, in 2013, cu aproximativ 1.600, pana la 6.787, in timp ce 67% dintre site-urile atacate au continuat sa distribuie mesaje malware, fara sa stie acest lucru, arata rezultatele celui mai recent studiu de specialitate "Symantec - Internet Security Threat Report".
In timp ce, in anul 2012, cuantumul vulnerabilitatilor se ridica la 5.291, un an mai tarziu au fost inregistrate 6.787 astfel de vulnerabilitati.
De asemenea, un website din opt a avut vulnerabilitati critice, cunoscute dar nerezolvate. In acest context, 67% dintre site-uri au distribuit, in necunostinta de cauza, programe Malware percepute ca fiind legitime, depistate abia ulterior.
In topul primelor trei vulnerabilitati se afla: SQL Injection (tehnica prin care insusi serverul pune la dispozitia atacatorului date, precum numele si parolele utilizatorilor), Cross Site Scripting (apare atunci cand o aplicatie preia date neverificate si le transmite mai departe catre un browser web, fara o validare sau o iesire corespunzatoare), CSRF (Cross-Site Request Forgery) - un atac prin care sunt furate din cookie alte informatii de autentificare ale victimei sale spre a le folosi pentru inregistrarea pe alte website-uri.
De asemenea, potrivit Symantec, biblioteci de date informatice, frameworks si alte module de aplicatii software care au vulnerabilitati cunoscute sunt o prada usoara pentru atacatorii informatici.... mai mult
Joi, 15 Mai 2014, ora 14:55
Esenta unui nou studiu despre ceea ce-si doresc utilizatorii mobili de la website-uri se traduce prin acesta cuvinte: "incarca-te imediat".
Ultimele rezultate ale unui studiu despre utilizatorii dispozitivelor mobile, realizat de catre Keynote Competitive Research, arata ca 60% dintre utilizatorii de tablete nu vor sa astepte mai mult de trei secunde pentru ca o pagina de Internet sa se incarce pe dispozitivul lor, potrivit Tab Times.
Utilizatorii de smartphone nu sunt nici ei mai ingaduitori: 64% dintre ei vor ca website-urile sa se incarce in cel mult patru secunde.
Nevoia vitezei pe Internet nu se regaseste doar la utilizatorii de dispozitive mobile: Keynote a descoperit ca 48% dintre utilizatorii de PC isi doresc ca paginile de Internet sa se incarce in cel mult doua secunde.
Studiul Keynote, care se bazeaza pe intervievarea a peste 5.000 de utilizatori mobili, a aratat ca exista o adevarata frustrare care intervine in momentul navigarii pe Internet, mai ales la nivelul utilizatorilor de smartphone. Rugati sa enumere o lista de experiente frustrante pe care le-au trait in ultimele doua luni, doua treimi dintre utilizatorii de smartphone-uri au spus ca "paginile web se incarca prea greu".
Urmatorul raspuns, din punct de vedere cantitativ, a fost ca "website-ul nu este optimizat pentru smartphone", sustinut de peste jumatate dintre utilizatorii intervievati.
Obiceiuri: Smartphone vs Tableta
In ceea ce priveste modul in care utilizatorii isi folosesc... mai mult
Marti, 07 August 2012, ora 09:32
Website-ul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va fi indisponibil timp de doua zile, din cauza unor lucrari de mentenanta, au anuntat reprezentantii institutiei.
In intervalul 13.07.2012 (ora 20.00) - 15.07.2012 (ora 14.00), website-ul BNR (www.bnr.ro) va fi temporar indisponibil datorita unor verificari tehnice.
Echipa BNR depune toate eforturile pentru ca perioada de intrerupere sa fie minima astfel incat functionarea normala a website-ului sa fie reluata in cel mai scurt timp, au spus oficialii BNR.
Website-ul BNR, versiunea actuala, a fost lansat in martie 2009. Informatiile care au vizibilitate maxima pe site-ul BNR sunt cursul de schimb, ratele dobanzilor BNR, tinta de inflatie si valorile curente ale ratei inflatiei mai mult
Vineri, 13 Iulie 2012, ora 11:31
Autoritatile americane au anuntat miercuri ca au blocat 70 de website-uri banuite ca au comercializat produse contrafacute, purtand numele unor marci de renume precum Louis Vuitton, Tiffany, Burberry sau cu siglele unor cluburi sportive.
Unele dintre aceste portaluri erau foarte bine puse la punct si le imitau cu succes pe cele originale, afirma John Morton, directorul vamilor americane. "Sunt website-uri foarte sofisticate, care le copiaza pe cele autentice si nu vand produsele contrafacute la preturi reduse, ci au tarife apropiate sau similare cu cele ale produselor originale", explica acesta. Unele dintre ele foloseau chei de securitate false pentru a-i face pe cumparatori sa creada ca informatiile legate de cardurile lor erau protejate.
Aceasta operatiune a autoritatilor americane, denumita "Projet Copy Cat", a inceput in anul 2010. De atunci, un numar de 839 de asemenea portaluri au fost blocate.
Printre acestea se numara si website-uri precum louisvuittononlineoutletus.com sau tiffanyandcojewelrysale.net care pretindeau ca vand produse Louis Vuitton ori Tiffany, dar de fapt comercializau articole contrafacute in China.
Purtatorul de cuvant al autoritatii vamale americane avertizeaza ca de cele mai multe ori cei care au realizat astfel de portaluri ce ajung sa fie blocate creeaza altele noi pentru a-si continua activitatea. mai mult
Joi, 12 Iulie 2012, ora 19:28
Compania aeriana de stat Tarom si-a relansat site-ul,tarom.ro, care are o structyura mai simpla si mai usor de accesat, potrivit oficialilor companiei.
"Noua structura a site-ului a fost creata pentru a raspunde nevoilor pasagerilor nostri si pentru a face mult mai usoara navigarea prin sectiunile site-ului. Am optat pentru un continut informativ de calitate prin care ne dorim sa ne adaptam cu succes curentului online si nevoilor utilizatorilor", au transmis oficialii companiei.
Proiectul a fost realizat de catre GreenPixel, agentia de online a Tarom, in cadrul contractului deja existent iar propunerile de design au venit din partea agentiei de publicitate Ogilvy.
Continutul noului website poate fi citit doar in limba romana, dar in perioada urmatoare vor fi lansate versiuni pentru limbile engleza, franceza, spaniola, italiana si germana. mai mult
Joi, 12 Aprilie 2012, ora 15:01
In epoca digitala, website-ul reprezinta cartea de vizita a afacerii tale. Clientii vor sa stie tot ce se intampla in spatele produsului pe care il cumpara.Iata cele mai importante caracteristici care nu trebie sa-i lipseasca website-ului tau, potrivit Entrepreneur.com.UnicitateRaspunde la intrebarea "Cine suntem" intr-un mod interesant si sincer. Scrie o scurta descriere, in care sa mentionezi domeniile de expertiza, anii de experienta si detaliile care te separa de competitori.Clientii trebuie sa vada, pe site-ul tau, ca esti unic si ca au un motiv bun sa cumpere de la tine.OfertaMulte website-uri nu specifica ce are compania de oferit. Este necesar ca pe prima pagina sa prezinti, fie si pe scurt, serviciile si produsele tale. Manageri ai unor companii orientate spre servicii evita sa publice prea multe informatii pe website, de teama ca ar putea fi copiati de competitie. Altii considera ca, daca pun prea multe informatii pe site, clientii nu ii vor mai contacta personal.Daca potentialii clienti nu gasesc informatia necesara, care sa-i convinga sa cumpere, vor pleca pe site-ul competitorilor.Date de contactUnele firme prefera sa-si dezvolte afacerea exclusiv pe Internet si considera ca nu mai este necesara o adresa de contact sau un numar de telefon.Specialistii spun ca publicarea datelor de contact pe website confera credibilitate afacerii. Afisarea acestor informatii va demonstra ca business-ul tau este real si legitim.Aprecieri Publica testimoniale de la clienti,... mai mult
Vineri, 02 Iulie 2010, ora 15:58