Daca ai decis sa devii blogger, sa-ti faci un site web, sau sa-ti lansezi propriul magazin online, trebuie sa alegi un domeniu web bun si un serviciu de hosting care iti ofera suport tehnic excelent. Indiferent daca iti faci un nou site web sau vrei ca site-ul actual sa fie mai eficient, trebuie sa stii ca acest lucru nu este atat de simplu pe cat ti-ai imaginat, insa daca tii cont de cateva sugestii, prezentate in acest articol, poti avea o sansa de a iesi in evidenta pe piata online.
1. Alege un nume de domeniu bun si tipul de gazduire potrivit
Pentru a obtine un site web, trebuie cel dintai sa cumperi un nume de domeniu cat mai scurt posibil, usor de scris, care sa transmita un sens utilizatorilor, evitand numerele si cratimele, folosind extensia de domeniu adecvata. Cea mai potrivita este extensia .com, comparativ cu .net, .co, .gov, .edu, .org sau altele.
Bannerul principal al paginii de pornire si bannerele ulterioare trebuie sa aiba un text introductiv in partea de sus, prin care descrie cine esti si ce faci. Meniurile de navigare principale si cele de subsol trebuie sa aiba acces la pagina "Despre noi".
De obicei, oamenii isi cumpara nume de domeniu atunci cand aleg si solutia de gazduire web. In prezent exista oferte de gazduire avantajoase in piata, din care poti alege o solutie care este potrivita pentru nevoile tale. Costul pentru serviciile de gazduire depinde de tipul de tehnologie si asistenta ales. Poate fi:
* Un plan de gazduire partajata, care este... mai mult
Joi, 31 Decembrie 2020, ora 11:51
Un prim pas pentru dezvoltarea unui website este alegerea unui nume de domeniu, de aceea va trebui sa tineti cont de cateva lucruri, astfel incat domeniul ales sa fie unul usor de retinut si in acelasi timp sa te duca cu gandul la domeniul de activitate al business-ului. Desi alegerea domeniului va poate da unele batai de cap este important sa aveti in vedere cateva sfaturi, astfel incat sa reusiti sa luati decizia cea mai buna cu privire la alegerea unui domeniu ideal atunci cand incepeti documentarea pentru dezvoltarea unui website de prezentare a companiei.
Ce este un domeniu web?
Un nume de domeniu reprezinta un sir de caractere, acestea corespunzand unei adrese IP numerice, ea fiind in permanenta conectata la internet. Domeniul este imaginea activitatii dumneavoastra in online, de aceea trebuie sa stiti ca alegerea unui nume de domeniu potrivit are un impact important in dezvoltarea ulterioara a activitatii dumneavoastra. Structura unui domeniu de internet este de forma nume.extensie, unde extensia este aleasa in functie de optiunea dorita, existand in momentul de fata o multime de astfel de extensii, iar numele este dat de catre detinatorul site-ului.
Pentru a alege un nume de domeniu cat mai potrivit, astfel incat sa se potriveasca afacerii dumneavoastra, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte importante.
Tineti cont de brandul afacerii dumneavoastra
Un domeniu ales cu atentie va fi un pas important in a stabili brandul afacerii dvs. Alegeti asadar... mai mult
Luni, 29 Iunie 2020, ora 12:10
Pe cat de importanta este gazduirea web pentru functionarea unui site, pe atat de ambigua este aceasta industrie. In momentul de fata, piata din Romania este suprasaturata, motiv pentru care poate parea simplu sa faci o achizitie. In realitate, companiile de incredere sunt greu de identificat intr-o mare de firme care deceptioneaza clientii cu oferte nerealiste. Din nefericire, alegerea unor servicii de hosting de slaba calitate iti poate afecta nu doar vanzarile, ci si imaginea brandului.
Am discutat cu specialistii THC si i-am rugat sa ne ofere cateva sfaturi cu privire la acest subiect. Cum putem evalua ofertele de web hosting si care sunt principalele indicii ca o firma nu este de incredere? Cum se definesc niste servicii de calitate si care este, de fapt, un pret corect? Sunt de incredere review-urile sau este recomandat sa le privim obiectiv inainte de a face o achizitie? Afla in cele ce urmeaza toate raspunsurile pe care le cautai!
Asistenta tehnica si de suport - primul aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare
Foarte multa lume subestimeaza importanta suportului tehnic. In fapt, calitatea serviciilor de hosting se reflecta in profesionalismul si competentele de care acesta da dovada. Este irelevant daca esti novice sau detii cunostinte de IT - la un moment dat, vei avea nevoie sa apelezi la echipa de suport. Din nefericire, nu foarte multe companii de hosting ofera acest serviciu post-vanzare. In multe cazuri, personalul nu este avizat si, realistic... mai mult
Vineri, 19 Iunie 2020, ora 16:02
Iti doresti sa ai un site web si nu stii ce plan de gazduire sa alegi? Iti sugeram sa arunci o privire peste promotiile imbatabile oferta de HostMGS in luna decembrie 2019.
1. Clientii care achizitioneaza un pachet de gazduire si platesc, in avans, pe 1 an, beneficiaza de o reducere uriasa de 50%. Oricum majoritatea clientilor platesc pe cel putin 1 an gazduirea.
Statisticile (prezentate pe hostingfacts.com) arata ca:
Numarul de nume de domenii inregistrate a crescut cu 3,5% in fiecare an; astfel a ajuns in trimestrul al treilea al anului 2018 la 342 de milioane de nume de domenii inregistrateDin toate domeniile, aproximativ 43,59% folosesc extensia .comCel mai scump nume de domeniu vandut este LasVegas.com; acesta fiind cumparat in 2005 cu suma de 90 milioane dolariCea mai mare inregistrare de nume de domenii in luna decembrie 2018 a fost considerat GoDaddy; acesta avea 49,98% din toate numele de domenii la acea perioada34% din toate site-urile web sunt construite pe platforma WordPressPana in anul 2020 dispozitivele mobile vor oferi 60% din traficul online.
2. Clientii care adauga pe site-ul lor un link cu care sa indice numele providerului HostMGS (de tip Powered by HostMGS) au posibilitatea de a beneficia de 3 luni de gazduire gratis, urmand ca dupa aceasta perioada sa decida daca doresc sa continue sa foloseasca serviciile oferite sau nu, fara nici o obligatie.
Dupa cele 3 luni de proba, cei care doresc sa continue vor plati un abonament de 12 luni, insa... mai mult
Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 11:36
Furnizorii de servicii de comunicatii sunt obligati sa includa in contractele cu utilizatorii mai multe detalii privind vitezele de acces, precum si procedura pe care consumatorii o pot urma pentru a masura performanta reala a serviciului la internet, prin mentionarea Netograf, se arata intr-un ghid specific elaborat si publicat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
Potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii, transmis luni AGERPRES, furnizorii de servicii de acces la internet au obligatia de a preciza in contracte valorile urmatorilor indicatori tehnici de calitate: in cazul serviciului de acces la internet furnizat prin retele fixe - viteza minima de transfer al datelor, viteza de transfer al datelor disponibila in mod normal, viteza maxima de transfer al datelor si viteza promovata de transfer al datelor (cea pe care furnizorul o utilizeaza in informarile cu scop comercial); in cazul serviciului de acces la internet furnizat prin retele mobile - viteza maxima estimata de transfer al datelor si viteza promovata de transfer al datelor.
De asemenea, pentru a asigura posibilitatea de evaluare a calitatii serviciului oferit, informatiile despre viteze, pe care furnizorii de servicii de acces la internet sunt obligati sa le includa in contracte, trebuie sa fie insotite de mai multe detalii, printre care si procedura pe care consumatorii o pot urma pentru a masura performanta reala a serviciului de acces la internet.... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 11:50
How to Web, conferinta europeana de tech si inovatie a adus in premiera in Romania, intre 30 - 31 octombrie, peste 50 de experti in dezvoltarea de produse tehnologice si digitale de renume international. In cele doua zile de eveniment, acestia au avut o audienta record de peste 1.500 de participanti, din mai mult de 10 tari, precum Spania, UK, Bulgaria, Ungaria, Estonia, Polonia.
Specialisti de renume international au fost speakeri la How to Web 2019
Speakerii How to Web 2019 sunt specialisti care au contribuit la dezvoltarea produselor si afacerilor in tehnologie la nivel global precum Sean Ellis, fondatorul miscarii Growth Hacking si al comunitatii online GrowthHackers.com, precum si autor al cartii "Hacking Growth", April Dunford, CEO Ambient Strategy si experta in pozitionare de produs, Bob Moesta, fondator, presedinte si CEO Re-Wired Group, dar si pionier in teoria "Jobs-to-be-Done" si expert in dezvoltarea de produse noi, Luciana Lixandru, Partener al Accel Londra, unul dintre cele mai importante fonduri europene de investitii, investitoare si membru in boardul UiPath.
Alaturi de ei au sustinut prezentari peste 50 de alti specialisti care au contribuit la dezvoltarea unor companii precum Dropbox, Google, Shopify, Booking.com, experti in metode pe care companiile le pot folosi pentru a identifica corect si concret nevoile pietei si produsele potrivite acestora.
Startup Spotlight - cea mai mare competitie de startup-uri din regiune si-a desemnat... mai mult
Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 16:06
Conferinta europeana de tech si inovatie How to Web, ce are loc intre 30 - 31 octombrie la Bucuresti, a lansat raportul "Eastern Disruptors Report", in care surprinde transformarea peisajului tehnologic si digital est-european si romanesc din ultimii ani.
Fostii dezvoltatori din Europa Centrala si de Est, acum fondatori, au parcurs un drum lung si plin de provocari in ultimii 20 de ani, de la forta de munca ieftina, la externalizare si pana la crearea de solutii inovative digitale la nivel international.
Skype, "minunea" din Estonia, a fost prima companie din Europa de Est care s-a alaturat gigantilor globali. Ulterior, li s-au alaturat Prezi, Telerik si Bitdefender. Inainte de aceasta, NetBeans a fost achizitionat de Netscape, iar RAV de Microsoft. Iar in prezent, in afara de UiPath, Docplanner si alte cateva companii extrem de vizibile, observam un nou val de companii cu ambitii la scara globala.
Cu toate acestea, similar cu alte ecosisteme emergente, scenei tehnologiei din Europa Centrala si de Est ii lipseste expunerea internationala, iar aici intervine "Eastern Disruptors Report".
Incepand cu acest raport, How to Web isi propune sa promoveze unele dintre cele mai interesante evolutii si companii din Romania si Europa Centrala si de Est, pentru a le face vizibile la nivel european si global.
Pe de alta parte, un alt obiectiv al acestuia este de a documenta directiile de crestere si provocarile pe care fondatorii din Europa Centrala si de Est le intampina... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2019, ora 14:31
Conferinta How to Web aduce in premiera in Romania, intre 30 - 31 octombrie, la Face Convention Center din Bucuresti, peste 50 de experti in dezvoltarea de produse tehnologice si digitale de renume international, care au contribuit la inovarea si transformarea afacerilor globale.
Desi majoritatea produselor digitale romanesti ofera solutii complexe din punct de vedere tehnologic, multe dintre ele nu supravietuiesc sau stagneaza.
How to Web sustine profesionistii din domeniile tech si digital sa dezvolte abordari utile, astfel incat sa nu piarda timp si resurse in crearea unor produse fara cerere in piata sau cu o promovare ineficienta. Astfel, acestia reusesc sa depaseasca provocarile unei piete din ce in ce mai competitive.
In contextul actual, abordarile clasice de dezvoltare si pozitionare de produs nu mai sunt suficiente pentru rezultate extraordinare, tocmai de aceea agenda conferintei aduce solutii neconventionale, atat din perspectiva utilizatorilor si a pietei, cat si din perspectiva tehnica si a proceselor interne de business.
Cei peste 1.500 participanti vor avea acces la inovatiile din proiectele tehnologice, care sunt analizate dintr-o perspectiva de 360 de grade: de la cea tehnologica, a designului si optimizarii de produs, pana la mapare si interpretarea datelor, experimentare si luare de decizii, ajungandu-se inclusiv la strategii aplicate de creare de echipe ultra-performante sau abordari inedite de crestere si accelerare in marketing si... mai mult
Marti, 22 Octombrie 2019, ora 14:15
"Web", ideea pe care a avut-o Tim Berners-Lee acum 25 de ani, este astazi mediul de comunicare cu cea mai rapida crestere din toate timpurile.
Dupa un sfert de secol, mai mult
Marti, 11 Martie 2014, ora 16:50