Nu mai rerezinta niciun fel de secret faptul ca lumea virtuala a devenit o parte din viata de zi cu zi a omului modern avand in vedere ca Internetul in vastitatea sa de avantaje ne permite sa comunicam eficient, sa fim mereu conectati la lumea ce ne inconjoara, dar si sa lansam diferite proiecte ce pot deveni unele de succes. Potentialul mediului online in ceea ce priveste lansarea unei afaceri este unul de incontestat in condiitiile in care cumparaturile online se afla pe un trend ascendent. Mediul online este in prezent mai competitiv ca niciodata, fapt pentru care succesul presupune adesea parcurgerea unui drum lung si anevoios. Oricat de complicate ar parea lucrurile, online-ul ramane totusi un mediu cu un potential uris pentru afaceri.
Asa cum era de asteptat, succesul in online depinde de o serie factori asupra carora avem mai mult sau mai putin control. Cert insa este faptul ca in online vei avea nevoie de idei inovative, de investitii constante, flexibilitate, dar si alegerea unor servicii de promovare eficiente, pe care din fericire le putem regasi destul de usor in momentul actual. Vom discuta astazi despre potentialul pe care SEO si Web Development-ul le are in ceea ce priveste propulsarea afacerilor online.
SEO, serviciul de promovare care iti ajuta afacerea sa creasca in mod natural
O vorba celebra din popor ne spune ca graba strica treaba, lucru ce are desigur aplicativitate si in ceea ce priveste afacerile online. Atunci cand grabim lucrurile,... mai mult
Joi, 06 Mai 2021, ora 18:50
Debutul noului an scolar a generat o crestere a vanzarilor de laptopuri, tablete si camere web cu aproximativ 50%, pe fondul incertitudinii privind modul de desfasurare a cursurilor si al necesitatii pregatirii pentru diferite scenarii, in contextul crizei sanitare generate de pandemia de COVID 19, potrivit unui retailer online.
Investitii mai mari s-au facut si in zona de confort, romanii petrecand tot mai mult timp acasa. Au cumparat, astfel, televizoare mai mari si mai performante, echipamente pentru intretinerea curateniei, pentru gatit si pentru desfasurarea de activitati fizice acasa.
"Familiile cu copii si cei care lucreaza de acasa au fost in situatia de a investi preponderent in echipamente hardware in aceasta perioada. Bugetul mediu per familie a crescut si cu 50%, ajungand la aproximativ 1.500 de lei. Iar particularitatile, atunci cand vine vorba despre comportamentul de consum in aceasta perioada, tin de necesitate si de rapiditate. Nu mai este nevoie de multe interactiuni cu un produs pana la achizitia acestuia", a declarat Mihai Patrascu, CEO evoMAG.
Si segmentul corporate, reprezentat atat de domeniul public, cat si de cel privat, a majorat achizitiile de hardware din aceasta perioada. "Spre exemplu, ca reactie la contextul actual, am primit foarte multe cereri de la institutii publice pentru cantitati mai mari de echipamente in zona de primarii si consilii judetene", a mai precizat Mihai Patrascu.
Pe langa dublarea numarului pe angajati din... mai mult
Luni, 21 Septembrie 2020, ora 11:01
Iti doresti sa ai un site web si nu stii ce plan de gazduire sa alegi? Iti sugeram sa arunci o privire peste promotiile imbatabile oferta de HostMGS in luna decembrie 2019.
1. Clientii care achizitioneaza un pachet de gazduire si platesc, in avans, pe 1 an, beneficiaza de o reducere uriasa de 50%. Oricum majoritatea clientilor platesc pe cel putin 1 an gazduirea.
Statisticile (prezentate pe hostingfacts.com) arata ca:
Numarul de nume de domenii inregistrate a crescut cu 3,5% in fiecare an; astfel a ajuns in trimestrul al treilea al anului 2018 la 342 de milioane de nume de domenii inregistrateDin toate domeniile, aproximativ 43,59% folosesc extensia .comCel mai scump nume de domeniu vandut este LasVegas.com; acesta fiind cumparat in 2005 cu suma de 90 milioane dolariCea mai mare inregistrare de nume de domenii in luna decembrie 2018 a fost considerat GoDaddy; acesta avea 49,98% din toate numele de domenii la acea perioada34% din toate site-urile web sunt construite pe platforma WordPressPana in anul 2020 dispozitivele mobile vor oferi 60% din traficul online.
2. Clientii care adauga pe site-ul lor un link cu care sa indice numele providerului HostMGS (de tip Powered by HostMGS) au posibilitatea de a beneficia de 3 luni de gazduire gratis, urmand ca dupa aceasta perioada sa decida daca doresc sa continue sa foloseasca serviciile oferite sau nu, fara nici o obligatie.
Dupa cele 3 luni de proba, cei care doresc sa continue vor plati un abonament de 12 luni, insa... mai mult
Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 11:36
How to Web, conferinta europeana de tech si inovatie a adus in premiera in Romania, intre 30 - 31 octombrie, peste 50 de experti in dezvoltarea de produse tehnologice si digitale de renume international. In cele doua zile de eveniment, acestia au avut o audienta record de peste 1.500 de participanti, din mai mult de 10 tari, precum Spania, UK, Bulgaria, Ungaria, Estonia, Polonia.
Specialisti de renume international au fost speakeri la How to Web 2019
Speakerii How to Web 2019 sunt specialisti care au contribuit la dezvoltarea produselor si afacerilor in tehnologie la nivel global precum Sean Ellis, fondatorul miscarii Growth Hacking si al comunitatii online GrowthHackers.com, precum si autor al cartii "Hacking Growth", April Dunford, CEO Ambient Strategy si experta in pozitionare de produs, Bob Moesta, fondator, presedinte si CEO Re-Wired Group, dar si pionier in teoria "Jobs-to-be-Done" si expert in dezvoltarea de produse noi, Luciana Lixandru, Partener al Accel Londra, unul dintre cele mai importante fonduri europene de investitii, investitoare si membru in boardul UiPath.
Alaturi de ei au sustinut prezentari peste 50 de alti specialisti care au contribuit la dezvoltarea unor companii precum Dropbox, Google, Shopify, Booking.com, experti in metode pe care companiile le pot folosi pentru a identifica corect si concret nevoile pietei si produsele potrivite acestora.
Startup Spotlight - cea mai mare competitie de startup-uri din regiune si-a desemnat... mai mult
Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 16:06
Conferinta europeana de tech si inovatie How to Web, ce are loc intre 30 - 31 octombrie la Bucuresti, a lansat raportul "Eastern Disruptors Report", in care surprinde transformarea peisajului tehnologic si digital est-european si romanesc din ultimii ani.
Fostii dezvoltatori din Europa Centrala si de Est, acum fondatori, au parcurs un drum lung si plin de provocari in ultimii 20 de ani, de la forta de munca ieftina, la externalizare si pana la crearea de solutii inovative digitale la nivel international.
Skype, "minunea" din Estonia, a fost prima companie din Europa de Est care s-a alaturat gigantilor globali. Ulterior, li s-au alaturat Prezi, Telerik si Bitdefender. Inainte de aceasta, NetBeans a fost achizitionat de Netscape, iar RAV de Microsoft. Iar in prezent, in afara de UiPath, Docplanner si alte cateva companii extrem de vizibile, observam un nou val de companii cu ambitii la scara globala.
Cu toate acestea, similar cu alte ecosisteme emergente, scenei tehnologiei din Europa Centrala si de Est ii lipseste expunerea internationala, iar aici intervine "Eastern Disruptors Report".
Incepand cu acest raport, How to Web isi propune sa promoveze unele dintre cele mai interesante evolutii si companii din Romania si Europa Centrala si de Est, pentru a le face vizibile la nivel european si global.
Pe de alta parte, un alt obiectiv al acestuia este de a documenta directiile de crestere si provocarile pe care fondatorii din Europa Centrala si de Est le intampina... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2019, ora 14:31
Conferinta How to Web aduce in premiera in Romania, intre 30 - 31 octombrie, la Face Convention Center din Bucuresti, peste 50 de experti in dezvoltarea de produse tehnologice si digitale de renume international, care au contribuit la inovarea si transformarea afacerilor globale.
Desi majoritatea produselor digitale romanesti ofera solutii complexe din punct de vedere tehnologic, multe dintre ele nu supravietuiesc sau stagneaza.
How to Web sustine profesionistii din domeniile tech si digital sa dezvolte abordari utile, astfel incat sa nu piarda timp si resurse in crearea unor produse fara cerere in piata sau cu o promovare ineficienta. Astfel, acestia reusesc sa depaseasca provocarile unei piete din ce in ce mai competitive.
In contextul actual, abordarile clasice de dezvoltare si pozitionare de produs nu mai sunt suficiente pentru rezultate extraordinare, tocmai de aceea agenda conferintei aduce solutii neconventionale, atat din perspectiva utilizatorilor si a pietei, cat si din perspectiva tehnica si a proceselor interne de business.
Cei peste 1.500 participanti vor avea acces la inovatiile din proiectele tehnologice, care sunt analizate dintr-o perspectiva de 360 de grade: de la cea tehnologica, a designului si optimizarii de produs, pana la mapare si interpretarea datelor, experimentare si luare de decizii, ajungandu-se inclusiv la strategii aplicate de creare de echipe ultra-performante sau abordari inedite de crestere si accelerare in marketing si... mai mult
Marti, 22 Octombrie 2019, ora 14:15
In mai putin de o luna, conferinta How to Web aduce in premiera in Bucuresti peste 50 de experti de talie internationala, specializati in cresterea de produse digitale de la zero la adevarate succese globale. Timp de doua zile, 30 si 31 octombrie, speakerii vor prezenta in fata unui public international cele mai inspirationale povesti si cele mai bune sfaturi pentru un impact real in dezvoltarea oricarei afaceri.
La cea mai noua editie How to Web vor participa urmatorii speakeri, in premiera in Romania: Sean Ellis (cel care a introdus in piata termenul de "growth hacking" si a crescut afaceri precum Dropbox sau EventBrite), Michael Perry (director al Kit la Shopify), April Dunford (director general la Ambient Strategy si expert in pozitionare de piata), Sean Sheppard (fondator GrowthX si GrowthX Academy) si Bob Moesta (fondator si presedinte al Re-Wired Group) si multi altii. Lista completa cu speakeri poate fi consultata pe site-ul How to Web.
Expertii internationali prezenti la How to Web vor prezenta metodologii, tactici si strategii de lucru prin care idei ca Dropbox, Revolut, Booking.com sau Shopify au crescut de la afaceri locale la business-uri globale, cu zeci sau sute de milioane de utilizatori. In centrul fiecarei idei de succes a stat insa produsul, imbunatatirea lui si adaptarea la nevoile utilizatorilor.
Pe cele 4 scene ale How to Web, peste 1.500 de participanti vor avea acces la cele mai bune sfaturi despre cum sa creezi si cresti afaceri de succes,... mai mult
Joi, 10 Octombrie 2019, ora 23:06
Organizatorii conferintei How to Web 2019 il aduc in Romania pe Sean Ellis, unul dintre oamenii care au avut un rol transformator in cultura startup-urilor si ideilor inovatoare. El este fondatorul miscarii Growth Hacking la nivel mondial, autorul cartii "Hacking Growth" si fondatorul platformei online GrowthHackers.com.
Alaturi de acesta, pe scena How to Web 2019 vor mai urca peste 50 de speakeri de talie internationala, care vor aduce in fata audientei tacticile si metodele de lucru care au dovedit un maxim de impact in cresterea afacerilor din tech.
In lumea companiilor digitale care au trecut de la statutul de startup-uri la giganti tech, Sean Ellis este vazut drept unul dintre cei mai importanti experti. Prin sistemul de metode de Growth Hacking, el a contribuit la succesul unor companii ca Dropbox, Eventbrite sau LogMeIn.
Totodata, el este fondatorul companiei Qualaroo printre ai carei clienti se numara Uber, Intuit, Starbucks si chiar Amazon.
Sean Ellis va sustine o prezentare la How to Web 2019, dar si un workshop intensiv de o zi pentru toti cei care vor sa descifreze o parte din secretele succesului si scalabilitatii unei afaceri de la nivel de startup la statut de jucator national si international.
Alaturi de Sean Ellis, How to Web 2019 va fi, pentru doua zile, punctul zero pentru oricine lucreaza in dezvoltarea sau optimizarea produselor tech, pentru cei care lucreaza in zona de growth, pentru antreprenori, investitori sau freelanceri din Romania... mai mult
Marti, 27 August 2019, ora 12:09
Dupa 5 ani de activitate pe pietele internationale, firma romaneasca THC Projects, cea care a dezvoltat THCServers.com, lanseaza un website dedicat utilizatorilor romani. Este o miscare strategica importanta, firma abordand asadar in mod direct si piata locala de gazduire web, la pachet cu alte servicii precum domenii web, webdesign, promovare online si securitate web.
Thc.ro, noul website disponibil in limba romana, ofera o experienta completa pentru orice firma romaneasca, solutiile tehnice fiind usor adaptabile indiferent de nevoi.
Astfel, clientii targetati sunt companii de toate dimensiunile, de la IMM-uri la corporatii. THC Projects are experienta relevanta cu firme din diverse domenii, in Romania asteptandu-se ca o nisa relevanta sa fie cea a comertului electronic, in contextul in care apar tot mai multe magazine online noi, iar cele existente se dezvolta.
"Am resimtit ca sectorul web romanesc se maturizeaza si ne-am dorit sa oferim serviciile noastre in mod dedicat si utilizatorilor romani, care pana acum puteau sa ne devina clienti doar prin prisma platformei internationale in limba engleza - THCServers.com.
Companiile din Romania au nevoie de solutii competitive, de incredere, pentru a putea concura de la egal la egal nu doar pe plan local, ci si global. Expertiza noastra internationala ne da incredere in capacitatea de a fi parteneri apropiati in zona web pentru orice firma din tara noastra, indiferent de sectorul de activitate si de nevoile... mai mult
Vineri, 22 Februarie 2019, ora 14:15