70% dintre medicii de familie consideră că pacienții care au nevoie de îngrijiri paliative trebuie să ajungă într-un centru specializat5,4% din nevoia de îngrijiri paliative poate fi acoperită în RomâniaEnayati Hospital a adus pe piața din România conceptul de îngrijire integrată cu accent pe alinarea suferinței pacientului și familiei: Tratăm pacientul, nu boala și punem accent pe calitatea vieții!Dr Oana Donea, șef secție Îngrijiri paliative Enayati Hospital: oferim suport familiei pacientului pentru a înțelege procesul și efectele tratamentului paliativPacienții aflați în stadiu avansat de boală au nevoie de condiții spitalicești cu linie de gardă permanentă, terapia durerii și îngrijire medicală specializată
Îngrijirile paliative sunt în continuare Cenușăreasa serviciilor medicale din România. În ciuda nevoii neacoperite, doar 5,4% la nivel național, și a opiniei generale a medicilor care intră primii în contact cu nevoia pacienților și aparținătorilor de îngrijire specializată pentru pacienții diagnosticați cu boli aflate în stadii avansate, a zecilor de planuri și planulețe puse la punct de autorități, situația este la fel de dramatica ca și până acum.
Dr Wargha Enayati, medic cardiolog: "Întrebarea oricărei persoane care are în grijă un om drag cu o boală fatală este: unde îl pot interna pentru a-i ușura lupta cu boala și a-i oferi confortul pe care îl merită? Experiența celor care sunt... mai mult
Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 16:38
1 pacient din cei 270.000 diagnosticati cu boli neurodegenerative costa sistemul medical aproape 14.000 euro pe an doar din consultatii si medicatie la care se adauga costurile informale de ingrijire post diagnosticCosturile informale ale ingrijirii acasa pot ajunge la peste 200% valoarea costurilor de ingrijire in functie de stadiul de boala pentru un pacient, adica 28.000 euro/anIn Romania doar 40% dintre bolnavi sunt diagnosticati1900 euro costa in medie ingrijirea unui pacient cu probleme neurodegenerative in sistemul EnayatiEnayati Medical City a consolidat un sistem de sanatate ce se bazeaza pe ingrijire pe termen lung, preventie si imbunatatirea calitatii vietii
Obiectivul Enayati Medical City a fost acela de a consolida un model de eficienta si de a crea acel sistem care sa duca la imbunatatirea calitatii vietii pacientului, varstnic, in primul rand, incluzand aici prelungirea vietii acestuia. Astfel ca, experienta primului an de existenta a validat un nou concept in sistemul privat din Romania, spitalul non chirurgical, care trateaza problematica cronica a pacientului, cu internari pe termen lung si cu o adresabilitate patologica larga: neurologie, cardiologie, recuperare, oncologie, medicina interna, boli neurodegenerative inclusiv. Pornind de la speranta de viata in Romania care a crescut cu peste patru ani intre 2000 si 2019, dar a scazut temporar cu 1,4 ani in ultimii doi ani din cauza impactului pandemiei de COVID-19, dr Wargha Enayati a dezvoltat un nou... mai mult
Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 18:56
Dr Wargha Enayati, medic cardiolog: „Perioada aceasta grea lasa urme adanci asupra varstnicilor si bolnavilor cronici care nu isi gasesc locul in niciun spital de stat in acest moment sau in centre de ingrijire seniori. E nevoie de sprijin din partea sistemului privat pentru a degreva sistemul de stat de pacientii cronici care nu au unde sa mearga! In cadrul centrului integrat pentru varstnici avem Spitalul de Recuperare si Geriatrie cu servicii de spitalizare continua si de zi ce pot fi decontate si prin CNAS iar alaturi de centrul rezidental pentru seniori a fost creat astfel un ecosistem dedicat pacientilor cronici si varstnicilor care sa le acopere intr-un mediu sigur si profesionist absolut toate nevoile medicale si de ingrijire”.
Atunci când vorbim despre seniori, nevoia familiei de a îi ști în siguranță trece de multe ori granițele, investiția în sistemul medical internațional fiind considerată soluția pentru a ști că cei dragi sunt pe mâini bune. Totuși, de aproape un an, persoanele în vârstă se pot bucura de servicii medicale comparabile cu cele mai înalte standarde europene, chiar la noi în țară. Enayati Medical City, primul oraș medical din România, pune la dispoziția grupei de vârstă vulnerabile singurul centru complet de îngrijire și tratament pentru vârstnici din România.
Lipsa de încredere a pacienților în sistemul sanitar românesc a determinat de-a lungul timpului fenomenul numit turism medical. Cu toate că un... mai mult
Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 17:37
Dr. Wargha Enayati este medic, fondator si director al Retelei Private de Sanatate Regina Maria, iar in 2015 a pus bazele celei de-a doua Policlinici Sociale Regina Maria din Romania, cu o investitie de 900.000 de euro, pe care si-a propus sa o sustina prin fundraising.
Are alaturi de el oameni care cred in maretia proiectelor sale si il sprijina, pentru ca "oamenii dau bani atunci cand stiu ca banii lor vor fi folositi cum si acolo unde este nevoie", explica el.
Astfel a reusit sa creeze in Romania doua policlinici sociale care ofera servicii medicale pentru o suma modica persoanelor si familiilor cu venituri mici ale caror nevoi medicale depasesc pachetul garantat de asigurarile de stat sau care nu au posibilitatea de a apela la clinici private.
"Oricine afla despre aceasta policlinica este uimit, dar, din pacate, inca multi nu stiu despre existenta acestor servicii medicale de calitate si accesibile", spune Dr. Wargha Enayati, intr-un interviu acordat Business24.
A fost crescut intr-o familie baha'i, unde a invatat ca trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta pentru ca toti locuitorii pamantului sa aiba o viata decenta.
Dincolo de implicarea sa in viata sociala si in afaceri, pana la varsta de 20 de ani a strabatut aproape tot globul pamantesc si nu prea mai exista locuri unde sa nu fi fost.
Dr. Wargha Enayati are acum doua obiective: sa participe la deschiderea oficiala a unei noi Case de Adoratie baha'i in Santiago, Chile, "un lacas spiritual pentru... mai mult
Sambata, 25 Iulie 2015, ora 00:00