Facebook si Microsoft au impiedicat saptamana trecuta mai multe atacuri cibernetice ale Coreei de Nord, a declarat un oficial al Casei Albe, in conditiile in care Statele Unite acuza public autoritatile de la Phenian ca au coordonat in luna mai un atac informatic care a blocat activitatea unor spitale, banci si al unor companii.
"Facebook a inchis conturi prin intermediul carora erau executate atacuri cibernetice, iar Microsoft a actionat pentru a opri atacuri actuale, nu doar atacul initial WannaCry", a spus consilierul pentru securitate interna al Casei Albe, Tom Bossert, transmite Reuters.
Acesta nu a oferit detalii referitoare la masurile luate de cele doua companii, dar a spus ca guvernul american cere si altor companii sa coopereze in domeniul securitatii cibernetice.
Remarcile consilierului au avut loc in timpul unei conferinte de presa la Casa Alba, in care a acuzat Coreea de Nord de atacul informatic WannaCry, care a infectat sute de mii de computere din peste 150 de tari.
Bossert a declarat ca guvernul american are dovezi clare ca responsabilitatea pentru atacul WannaCry apartine Coreii de Nord. El nu a prezentat, totusi, aceste dovezi.
Acuzatia Statelor Unite are loc intr-o perioada de tensiuni ridicate cu Coreea de Nord, din cauza programului de inarmare nucleara derulat de acest stat.
Un purtator de cuvant al Facebook a confirmat ca saptamana trecuta ca a sters conturi ale unor utilizatori care aveau legatura cu un grup de hackeri cunoscut... mai mult
Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 12:34
Oficiali britanici din domeniul securitatii sustin ca la originea atacului informatic care a dus luna trecuta la blocarea partiala a NHS (sistemul national de sanatate britanic) si a altor institutii de pe plan mondial s-au aflat hackeri nord-coreeni.
Surse din sfera securitatii au declarat pentru BBC ca Centrul national britanic pentru securitatea informatica (NCSC), care a condus o ancheta internationala lansata in urma respectivului atac, considera ca in spatele acestuia s-a aflat o grupare cunoscuta sub numele Lazarus, care ar mai fi vizat si compania Sony Pictures, in 2014, intr-un moment in care casa de filme se pregatea sa lanseze pelicula "The Interview", o satira despre conducerea nord-coreeana. Filmul a fost lansat in cele din urma cu intarziere si discretie.
Se crede ca aceeasi grupare de piraterie informatica ar fi incercat sa sustraga si bani din banci, prin intermediul "virusului de rascumparare" (ransomware) WannaCry care a blocat in mai sisteme informatice din intreaga lume, cerand efectuarea unor plati in schimbul deblocarii, atac care a afectat in mod deosebit NHS din Marea Britanie.
Atacul cibernetic global: Recompense s-au platit, banii nu au fost inca retrasi de hackeri
Oficialii NCSC au ajuns la concluzia ca WannaCry nu a vizat in mod special Marea Britanie sau NHS si este posibil sa fi fost o tentativa ratata de sustragere de fonduri, avand in vedere ca pana acum hackerii nu par sa fi intrat in posesia unor bani din "recompensele" cerute.... mai mult
Vineri, 16 Iunie 2017, ora 19:26