Bursa de pe Wall Street a incheiat tranzactiile de vineri in scadere, din cauza incertitudinilor legate de proframul de ajutoare pentru pandemia de coronavirus. Actiunile Tesla au atins, in schimb, un nivel record inainte de includerea acestora in indicele S&P 500, saptamana viitoare, transmite Reuters.
Toti cei trei indicii majori au atins niveluri record la deschidere, inainte de a trece pe scadere pe parcursul tranzactiilor.
Volumul tranzactiilor cu actiuni ale producatorului de automobile electrice Tesla, care va deveni luni cea mai valoroasa companie care a fost inclusa vreodata in indicele S&P 500, a fost ridicat.
"Asista deja la niveluri semnificative ale volumului de actiuni Tesla, in timp ce diferite fonduri de investitii si mutuale se pozitioneaza inainte de schimbare", a declarat Lindsey Bell, director pentru strategii de investitii la firma Ally Invest, in Charlotte, Carolina de Nord.
Vineri, parea improbabil ca membrii Congresului sa ajunga la un acord privind noul program de ajutoare pentru Covid-19, de 900 de miliarde de dolari.
Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 0,38%, S&P 500 cu 0,34%, iar Nasdaq Composite cu 0,07%.
Titlurile au urcat cu circa 2,7%, la 673,7 dolari pe unitate, iar volumul tranzactiilor a atins 60 de milioane de actiuni, potrivit datelor firmei Refinitiv.
Citeste si:
Bursa de Valori Bucuresti a inchis in crestere ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii ...citeste mai departe despre "Bursa. Wall... mai mult
Sambata, 19 Decembrie 2020, ora 07:23
Actiunile de pe Wall Street au incheiat tranzactiile de miercuri in scadere puternica, iar indicele Dow Jones a sters practic toate cresterile realizate de la investirea lui Donald Trump in functia de presedinte, in 2017, in conditiile in care pandemia de coronavirus risca sa afecteze grav activitatile economice.
Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 6,3%, S&P 500 cu 5,18%, iar Nasdaq Composite cu 4,7%, transmite Reuters.
S&P 500 a scazut cu 29% fata de un maxim record atins la inchiderea tranzactiilor din 19 februarie.
Indicele companiilor aviatice S&P 1500 a scazut cu 20,8%. Actiunile Hilton, Marriott si Hyatt au coborat cu 12-19%.
"Piata reactioneaza la teama si incertitudini si nu credem ca se va opri pana nu va ajunge la un palier pentru preturile actiunilor. Acest palier va f gasit atunci cand epidemia va fi tinuta sub control, iar impactul economic al coronavirusului va fi limitat", a spus Nela Richardson, analist pentru investitii la firma Edward Jones.
Presedintele Trump a solicitat Congresului sa aprobe plati in numerar in valoare de 500 de miliarde de dolari pentru americani, alaturi de imprumuturi de 50 de miliarde de dolari pentru companiile aeriene, dar planurile nu au oprit declinul actiunilor.
Un economist al JP Morgan a facut publica una dintre cele mai pesimiste estimari, a unei contractii de 4% a economiei americane in acest trimestru si de 14% in trimestrul urmator. Pe ansamblul anului, economistul prognozeaza o contractie... mai mult
Joi, 19 Martie 2020, ora 07:39
Indicii bursieri de pe Wall Street au inregistrat, luni, cel mai grav declin consemnat dupa 1987, iar indicele S&P 500 a inchis la cel mai redus nivel din decembrie 2018, investitorii fiind ingrijorati ca pandemia de coronavirus este un oponent prea puternic fata de capacitatea de lupta a bancilor centrale, parlamentarilor sau a Casei Albe.
Indicele S&P 500 a scazut cu 12%, cel mai amplu declin dupa "Luna Neagra" produsa in urma cu trei decenii.
Declinul a avut loc in pofida reducerii surprinzatoare a dobanzii de politica monetara, cu un punct procentual, la un interval de 0-0,25%, efectuata duminica de Rezerva Federala (Fed), intr-o sedinta de urgenta care a avut loc inaintea sedintei programata sa aiba loc marti si miercuri.
Actiunile au scazut si mai mult dupa ce presedintele american Donald Trump a cerut americanilor sa inceteze timp de 15 zile majoritatea activitatilor sociale si sa nu se adune in grupuri mai mari de 10 persoane, intr-un nou efort agresiv de reducere a raspandirii coronavirusului in Statele Unite.
Trump a avertizat si ca este posibila declansarea unei recesiuni.
Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 12,93%, S&P 500 cu 11,98%, iar Nasdaq Composite cu 12,32%, transmite Reuters.
Tranzactiile cu actiuni incluse in cei mai importanti trei indici de pe Wall Street au fost suspendate timp de 15 minute, la scurt timp dupa deschiderea bursei, indicele S&P 500 coborand cu 8%, peste pragul de 7% care declanseaza blocarea automata a... mai mult
Marti, 17 Martie 2020, ora 09:29
Bursa de pe Wall Street a inregistrat luni cea mai mare scadere zilnica care a avut loc dupa criza financiara mondiala din 2008, pe fondurilor temerilor de recesiune provocate de prabusirea preturilor petrolului si extinderea epidemiei de coronavirus.
Toti cei trei indici americani importanti au scazut puternic la deschidere, iar tranzactiile au fost suspendate temporar, conform unui sistem introdus dupa prabusirea bursei produsa in 1987, in asa-numita "Black Monday". Indicele Dow Jones a scazut cu 2.000 de puncte la deschidere, chiar in ziua in care a marcat al 11-lea an de piata bull (bull market), relateaza Reuters.
Pe parcursul sedintei, Dow Jones s-a apropiat la circa o zecime de punct procentual de confirmarea intrarii in piata bear (bear market), respectiv un nivel aflat cu 20% sub nivelul record.
Indicele S&P 500 a inchis la un nivel aflat cu aproxomativ 19% de maximul istoric atins pe 19 februarie.
"Este cu siguranta un moment pentru cartile de istorie. Pietele iau in calcul o probabilitate ridicata de recesiune", a spus Matthew Keator, director partener la Keator Group, firma de administrare a averilor din Lenox, Massachusetts.
Indicele CBOE Volatility, care masoara ingrijorarea investitorilor, a atins cel mai ridicat nivel de dupa decembrie 2008.
Randamentul titlurilor Trezoreriei americane a coborat pentru scurt timp la minimul record de 0,318%.
Vanzarile au inceput din timpul weekendului, cand acordul dintre Arabia Saudita si Rusia... mai mult
Marti, 10 Martie 2020, ora 07:04
Procurorul newyorkez Preet Bharara, cunoscut drept "Seriful de pe Wall Street", a fost demis de administratia presedintelui american Donald Trump, informeaza Reuters, dupa ce, vineri, refuzase sa demisioneze.
Bharara, numit in 2009 de presedintele Barack Obama, era unul dintre cei 46 de procurori inca in functie din mandatul acestuia carora ministerul justitiei de la Washington le-a cerut vineri demisia si ai caror inlocuitori vor fi desemnati de actualul sef al Casei Albe.
Presedintele Trump mai are de numit noi titulari si in posturi-cheie din Departamentul de Stat (ministerul de externe) si ministerul apararii.
In noiembrie anul trecut, Bharara declarase presei ca Donald Trump, care urma sa isi inceapa mandatul in ianuarie, i-a cerut sa ramana in functie.
Procurorul, reprezentantul ministerului justitiei in opt districte din statul New York, s-a facut remarcat pentru solutionarea prin intelegeri cu acuzatii a unor cazuri de tranzactii bursiere pe baza unor informatii din interior, precum si pentru condamnarile obtinute in cauze de coruptie si terorism intens mediatizate.
Printre acestea, Reuters le reaminteste pe cele ale fostului lider al camerei inferioare a legislativului newyorkez, Sheldon Silver, condamnat la 12 ani de inchisoare si o amenda de sapte milioane de dolari, inca liber datorita unor apeluri in curs; Faisal Shahzad, condamnat la inchisoare pe viata pentru o tentativa de atentat cu bomba in Times Square din New York; si traficantul de... mai mult
Duminica, 12 Martie 2017, ora 07:54
Investitorii la bursa sunt tinta a milioane de mesaje nesolicitate ce raspandesc o escrocherie financiara similara celei din filmul "Lupul de pe Wall Street", care amplifica valoarea actiunilor unei companii canadiene, anunta Bitdefender.
In doar o saptamana, valul de spam a marcat unul dintre cele mai puternice atacuri informatice de acest gen, se arata in comunicatul remis Ziare.com.
Volumul tranzactiilor a ajuns la peste 1,6 milioane de actiuni la doar cateva zile de la trimiterea in masa a mesajelor, un numar record inregistrat de compania canadiana in ultimele 6 luni, potrivit bursei americane de valori.
Valul de spam se propaga prin retele formate din mii de calculatoare infectate, localizate in tari precum Statele Unite, Spania, India, Australia, Franta, Germania, Marea Britanie, Romania si Coreea de Sud.
Cum functioneaza?
Cunoscuta drept "pump and dump", acest tip de ...citeste mai departe despre "Atentie la hackeri: "Lupii de pe Wall Street" ataca si in Romania" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 09:45
Cand piata de capital a intrat pe un trend negativ spre finele lunii ianuarie, David Ford, managerul unui fond hedging, si-a pastrat calmul.
Ford a urmarit scaderea de pe pietele emergente si a observat ca si piata din SUA ar putea avea aceleasi probleme. Dupa ce preturile au scazut, a invins impulsul de a se retrage si, in schimb, a cumparat mai multe obligatiuni corporatiste, dupa cum se va arata in raportul Bloomberg Pursuits, care va fi publicat in aceasta vara, potrivit Bloomberg.
Dupa doua decenii de tranzactii, Ford da credit rabdarii sale si experientei acumulate, dar si celor 20 de minute de meditatie efectuate in fiecare dimineata, cand repeta o mantra primita de la profesorul sau de meditatii transcedentale, in urma cu doi ani.
"Acum reactionez mult mai calm la volatilitatea pietei, am mai multa rabdare", a spus Ford, in varsta de 48 de ani.
Are, de asemnea, mai multi bani. Latigo Partners LP, fondul pe care il conduce, a crescut cu 24% anul trecut. Ford face parte dintr-un grup tot mai mare de traderi de pe Wall Street care isi "antreneaza" mintea prin meditatie. La randul sau, miliardarul Daniel Loeb, care a comparat un director executiv cu un dependent de droguri, a laudat aceste meditatii in februarie, la o intalnire cu Dalai Lama, la Washington.
Ideea ca acesti tip de traderi incearca sa obtina profit in acelasi fel in care calugarii budisti incearca sa ajunga la iluminare, ar putea parea un sacrilegiu. Insa multi inteleg gresit meditatia, a... mai mult
Miercuri, 28 Mai 2014, ora 16:23
Este ora 13.07, 23 aprilie 2013. Contul de Twitter al Associated Press a fost spart, toti abonatii primind o depesa urgenta: "Doua explozii la Casa Alba: Barack Obama este ranit".
Pana sa se precizeze ca stirea este falsa, agentia americana de presa ajungand pe mana hackerilor de la "Armata Electronica Siriana", computerele de pe Wall Street au luat foc.
Programate sa scaneze Internetul pentru cuvinte sau expresii care ar putea afecta stabilitatea bursei americane, masinile fara creier au detectat combinatia de cuvinte "Obama, explozie, Casa Alba" si au emis alerta, scrie The Telegraph, intr-un articol despre "capetele luminate" care lucreaza pe Wall Street.
In cateva secunde, Dow Jones a picat cu 140 de puncte si 200 de miliarde au fost pierdute, in tranzactii bursiere. Dupa cateva minute, farsa a fost descoperita, piata financiara s-a repliat rapid, iar valorile principalilor indici s-au intors la momentul initial.
Dar, pentru multi din interiorul Wall Street, intrebarea ramane: Cum poate un mesaj pe Twitter sa aiba un asemenea impact asupra pietelor financiare? Cine conduce, de fapt, Wall Street? Oamenii sau masinile?
Citeste mai multe despre Genialii de pe Wall Street pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 27 Iulie 2013, ora 17:18
Indicii bursieri europeni si-au accentuat scaderea in a doua parte a sedintei bursiere de vineri, iar cotatiile de pe Wall Street au debutat cu declinuri puternice, dupa ce datele de pe piata muncii din SUA au alimentat ingrijorarile investitorilor privind soliditatea economiei americane, potrivit Mediafax. Actiunile de pe Wall Street au inceput tranzactiile de vineri in scadere cu peste 1%, dupa date privind stagnarea pietei americane a muncii in august, care amplifica temerile legate de soliditatea economiei Statelor Unite. Indicele Dow Jones a coborat cu 1,6%, Standard & Poor's 500 cu 1,67%, iar Nasdaq cu 1,71%.
Stagnarea pietei muncii a fost determinata de scaderea increderii in economie, companiile fiind reticente sa faca angajari, iar situatia mentine presiunile asupra Rezervei Federale pentru a lua noi masuri de stimulare.
Actiunile europene au incheiat sedinta de vineri in scadere puternica si au pus capat seriei de patru zile de cresteri. Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a coborat cu 2,5%. Cele mai afectate au fost titlurile unor grupuri industriale, precum ABB, care au pierdut 4,6%, si EADS, cu 3,8%.
In sectorul bancar, actiunile Societe Generale au scazut cu 6,7%, iar Barclays cu 4,9%. "Ce se intampla pe piata seamana cu ia banii si fugi. Vedem investitori care vand actiuni si investesc in plasamente sigure, precum aurul si francul elvetian.
Managerii de fonduri trebuie sa isi protejeze portofoliile", a declarat Fabrice Couste, director la CMC... mai mult
Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 20:08