Indicii bursieri de pe Wall Street au incheiat tranzactiile de marti in scadere puternica, consemnand cea mai slaba evolutie dupa luna martie, trase in jos de titlurile companiilor din sectorul tehnologiei, intre motive fiind ingrijorarile legate de retragerea inainte de asteptari a masurilor guvernamentale de stimulare si a unor posibile majorari de taxe in lunile urmatoare, transmite CNBC.
Indicele Dow Jones a scazut cu 0,3%, S&P 500 cu 0,7%, iar Nasdaq cu aproape 2%,
Actiunile Apple, cea mai mare companie tranzactionata la bursa din SUA, au coborat cu peste 4%. Titlurile Alphabet, compania mama a Google, au pierdut peste 3%, Facebook 2,8%, iar cele ale Tesla 3%.
Nici actiunile producatorilor de cipuri nu au evitat evolutia negativa. Tilurile Nvidia, Intel si Advanced Micro Devices au coborat cu 4,5%, 1,4% si 1,5%.
Indicii bursieri au atins nivelurile minime ale zilei in urma comentariilor secretarului Trezoreriei SUA Janet Yellen, care a spus ca dobanzile ar putea creste intr-o anumita masura pentru a preveni supraincalzirea economiei. ...citeste mai departe despre "Wall Street a inchis marti in scadere, trasa in jos de titlurile din sectorul tehnologiei" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 05 Mai 2021, ora 07:41
Cunoscutul autor si fost broker Jordan Belfort, poreclit Lupul de pe Wall Street, si-a schimbat radical viziunea despre Bitcoin, afirmand despre principala criptomoneda din piata ca va ajunge la 100.000 de dolari.
Potrivit unui interviu pe care acesta l-a acordat pentru revista Fortune, in care vorbeste si despre cresterea actiunilor GameStop alimentata de "armata maimutelor" de pe Reddit, Belford a comparat criptomoneda cu actiunile.
Diluarea actiunilor
Astfel ca, spre deosebire de actiuni, Bitcoin are un numar fix de unitati (n.r. - 21 de milioane), iar acest lucru este vazut ca un mare avantaj, spre deosebire de actiuni, unde o companie daca vede ca pretul este prea mare poate printa actiuni, metoda prin care dilueaza valoarea companiei.
Si daca in cazul actiunilor, se dilueaza valoarea companiei, nu acelasi lucru se poate spune si despre Bitcoin pentru ca, asa cum spuneam mai sus, Bitcoin nu are disponibile decat 21 de milioane de unitati, iar ultima criptomoneda ce va fi minata, va fi "scoasa" la lumina in 2140.
In conditiile in care oferta este limitata (pana in momentul de fata fiind minate peste 18 milioane de Bitcoin) diluarea criptomonedei nu este posibila. Mai mult, pentru a controla inflatia de Bitcoin, o data la fiecare 4 ani se injumatateste cantitatea de Bitcoin care poate fi minata.
"Oferta limitata"
Procesul de extragere a Bitcoinului recompenseaza minerii cu o bucata de Bitcoin dupa verificarea cu succes a unui bloc. Acest proces se... mai mult
Miercuri, 24 Martie 2021, ora 05:30
Bursa de pe Wall Street a incheiat tranzactiile de vineri in scadere, din cauza incertitudinilor legate de proframul de ajutoare pentru pandemia de coronavirus. Actiunile Tesla au atins, in schimb, un nivel record inainte de includerea acestora in indicele S&P 500, saptamana viitoare, transmite Reuters.
Toti cei trei indicii majori au atins niveluri record la deschidere, inainte de a trece pe scadere pe parcursul tranzactiilor.
Volumul tranzactiilor cu actiuni ale producatorului de automobile electrice Tesla, care va deveni luni cea mai valoroasa companie care a fost inclusa vreodata in indicele S&P 500, a fost ridicat.
"Asista deja la niveluri semnificative ale volumului de actiuni Tesla, in timp ce diferite fonduri de investitii si mutuale se pozitioneaza inainte de schimbare", a declarat Lindsey Bell, director pentru strategii de investitii la firma Ally Invest, in Charlotte, Carolina de Nord.
Vineri, parea improbabil ca membrii Congresului sa ajunga la un acord privind noul program de ajutoare pentru Covid-19, de 900 de miliarde de dolari.
Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 0,38%, S&P 500 cu 0,34%, iar Nasdaq Composite cu 0,07%.
Titlurile au urcat cu circa 2,7%, la 673,7 dolari pe unitate, iar volumul tranzactiilor a atins 60 de milioane de actiuni, potrivit datelor firmei Refinitiv.
Citeste si:
Bursa de Valori Bucuresti a inchis in crestere ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii ...citeste mai departe despre "Bursa. Wall... mai mult
Sambata, 19 Decembrie 2020, ora 07:23
Principalii indici bursieri de pe Wall Street, New York, au inchis in scadere joi, 3 septembrie. Tendinta negativa se mentine si dupa deschiderea bursei de vineri dimineata.
Joi, Dow Jones a scazut cu 2,78% la 28,292.73 puncte, iar indicele S&P 500 a inregistrat o depreciere de 3,51%, la 3,344.06 puncte.
Totodata, indicele compozit Nasdaq s-a depreciat cu 4,96%, la 11,458.10 puncte.
In cele din urma, indicele compozit S&P/TSX din Toronto a scazut cu 1,49%, ajungand la valoarea de 16,448.90 puncte.
Scaderile au fost determinate, in principal, de eveolutia negativa a companiilor din tehnologie.
Vineri, dupa ora 11.00, ora New York-ului (ora 18.00 in Romania), indicii bursieri au inceput sa isi revina, dar se aflau in continuare pe "rosu". ...citeste mai departe despre "Scaderi pe bursele americane. Indicii de pe Wall Street au ajuns pe "rosu"" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Septembrie 2020, ora 18:07
Cei mai importanti 12 multimiliardari de pe Wall Street, printre care fondatorii companiilor Amazon, Microsoft si Facebook - Jeff Bezos, Bill Gates si respectiv Mark Zuckerberg -, au atins pentru prima data in istorie o avere insumata de 13 cifre, altfel spus peste o mie de miliarde de dolari, averile lor cumulate crescand de altfel cu circa 40% de la inceperea pandemiei de coronavirus, informeaza miercuri EFE.
Potrivit unei anchete realizate de Institute for Policy Studies (IPS), un think-tank progresist cu sediul la Washington, in data de 13 august, 12 cei mai bogati magnati de pe Wall Street au cumulat o avere totala de 1,01 bilioane de dolari.
''Este vorba pur si simplu de prea multa putere economica si politica in mainile a 12 persoane si reprezinta un record ingrijorator in istoria concentrarii bogatiei si puterii in Statele Unite. Din punctul de vedere al unei societati democratice, reprezinta un grup de 12 oligarhi sau o duzina de despoti'', a apreciat grupul de reflectie, intr-o nota care insotea rezultatele anchetei.
Mai exact, Bezos se situeaza pe primul loc cu o avere de 189,4 miliarde de dolari, pe locul doi clasandu-se Gates, cu 114 miliarde, pe trei este Zuckerberg, cu 95,5 miliarde de dolari. Clasamentul este completat de fondatorul Berkshire Hathaway, Warren Buffet, cu o avere de 80 de miliarde, fondatorul Tesla, Elon Musk, cu 73 miliarde, fostul director executiv al Microsoft, Steve Ballmer, cu 71 miliarde, fondatorul Oracle, Larry Ellison, cu... mai mult
Miercuri, 19 August 2020, ora 12:50
Actiunile de pe Wall Street au incheiat tranzactiile de miercuri in scadere puternica, iar indicele Dow Jones a sters practic toate cresterile realizate de la investirea lui Donald Trump in functia de presedinte, in 2017, in conditiile in care pandemia de coronavirus risca sa afecteze grav activitatile economice.
Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 6,3%, S&P 500 cu 5,18%, iar Nasdaq Composite cu 4,7%, transmite Reuters.
S&P 500 a scazut cu 29% fata de un maxim record atins la inchiderea tranzactiilor din 19 februarie.
Indicele companiilor aviatice S&P 1500 a scazut cu 20,8%. Actiunile Hilton, Marriott si Hyatt au coborat cu 12-19%.
"Piata reactioneaza la teama si incertitudini si nu credem ca se va opri pana nu va ajunge la un palier pentru preturile actiunilor. Acest palier va f gasit atunci cand epidemia va fi tinuta sub control, iar impactul economic al coronavirusului va fi limitat", a spus Nela Richardson, analist pentru investitii la firma Edward Jones.
Presedintele Trump a solicitat Congresului sa aprobe plati in numerar in valoare de 500 de miliarde de dolari pentru americani, alaturi de imprumuturi de 50 de miliarde de dolari pentru companiile aeriene, dar planurile nu au oprit declinul actiunilor.
Un economist al JP Morgan a facut publica una dintre cele mai pesimiste estimari, a unei contractii de 4% a economiei americane in acest trimestru si de 14% in trimestrul urmator. Pe ansamblul anului, economistul prognozeaza o contractie... mai mult
Joi, 19 Martie 2020, ora 07:39
Indicii bursieri de pe Wall Street au inregistrat, luni, cel mai grav declin consemnat dupa 1987, iar indicele S&P 500 a inchis la cel mai redus nivel din decembrie 2018, investitorii fiind ingrijorati ca pandemia de coronavirus este un oponent prea puternic fata de capacitatea de lupta a bancilor centrale, parlamentarilor sau a Casei Albe.
Indicele S&P 500 a scazut cu 12%, cel mai amplu declin dupa "Luna Neagra" produsa in urma cu trei decenii.
Declinul a avut loc in pofida reducerii surprinzatoare a dobanzii de politica monetara, cu un punct procentual, la un interval de 0-0,25%, efectuata duminica de Rezerva Federala (Fed), intr-o sedinta de urgenta care a avut loc inaintea sedintei programata sa aiba loc marti si miercuri.
Actiunile au scazut si mai mult dupa ce presedintele american Donald Trump a cerut americanilor sa inceteze timp de 15 zile majoritatea activitatilor sociale si sa nu se adune in grupuri mai mari de 10 persoane, intr-un nou efort agresiv de reducere a raspandirii coronavirusului in Statele Unite.
Trump a avertizat si ca este posibila declansarea unei recesiuni.
Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 12,93%, S&P 500 cu 11,98%, iar Nasdaq Composite cu 12,32%, transmite Reuters.
Tranzactiile cu actiuni incluse in cei mai importanti trei indici de pe Wall Street au fost suspendate timp de 15 minute, la scurt timp dupa deschiderea bursei, indicele S&P 500 coborand cu 8%, peste pragul de 7% care declanseaza blocarea automata a... mai mult
Marti, 17 Martie 2020, ora 09:29
Bursa de pe Wall Street a inregistrat luni cea mai mare scadere zilnica care a avut loc dupa criza financiara mondiala din 2008, pe fondurilor temerilor de recesiune provocate de prabusirea preturilor petrolului si extinderea epidemiei de coronavirus.
Toti cei trei indici americani importanti au scazut puternic la deschidere, iar tranzactiile au fost suspendate temporar, conform unui sistem introdus dupa prabusirea bursei produsa in 1987, in asa-numita "Black Monday". Indicele Dow Jones a scazut cu 2.000 de puncte la deschidere, chiar in ziua in care a marcat al 11-lea an de piata bull (bull market), relateaza Reuters.
Pe parcursul sedintei, Dow Jones s-a apropiat la circa o zecime de punct procentual de confirmarea intrarii in piata bear (bear market), respectiv un nivel aflat cu 20% sub nivelul record.
Indicele S&P 500 a inchis la un nivel aflat cu aproxomativ 19% de maximul istoric atins pe 19 februarie.
"Este cu siguranta un moment pentru cartile de istorie. Pietele iau in calcul o probabilitate ridicata de recesiune", a spus Matthew Keator, director partener la Keator Group, firma de administrare a averilor din Lenox, Massachusetts.
Indicele CBOE Volatility, care masoara ingrijorarea investitorilor, a atins cel mai ridicat nivel de dupa decembrie 2008.
Randamentul titlurilor Trezoreriei americane a coborat pentru scurt timp la minimul record de 0,318%.
Vanzarile au inceput din timpul weekendului, cand acordul dintre Arabia Saudita si Rusia... mai mult
Marti, 10 Martie 2020, ora 07:04
Bursa de pe Wall Street a inchis sedinta de miercuri in scadere puternica, inregistrand cel mai semnificativ declin din ultimele opt luni, investitorii fiind ingrijorati de majorarea ratelor dobanzilor bondurilor americane si de incetinirea economiei mondiale, transmit Reuters si Kyodo.
Indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 3,15%, ajungand la valoarea de 25.598,74 puncte, in timp ce indicele Standard and Poor's 500 a inregistrat un declin de 3,29%, la 2.785,68 puncte, iar indicele Nasdaq a scazut cu 4,08%, la 7.422,05 puncte.
Randamentele bondurilor americane pe zece ani au crescut peste 3% iar Fondul Monetar International a inrautatit estimarea de crestere a economiei mondiale la 3,7% in 2018 si in 2019, citand sporirea riscurilor in urma escaladarii tensiunilor comerciale si a nivelului ridicat al datoriilor. Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a avertizat ca valorile pietelor bursiere sunt "extrem de ridicate", ceea ce a provocat panica in randul investitorilor, care s-au grabit sa-si vanda actiunile.
Si pe pietele bursiere din Asia s-a inregistrat joi cel mai semnificativ declin din ultimele 19 luni, pe fondul sporirii aversiunii fata de risc a investitorilor si al scaderilor de pe Wall Street.
Indicele MSCI, care monitorizeaza pietele din regiunea Asia-Pacific, cu exceptia Japoniei, a inregistrat un declin de 3,38%, in timp ce Bursa din Hong Kong a incheiat prima sedinta de tranzactionare de joi in scadere cu 3,76%, iar pietele... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2018, ora 11:03