Lucian Dan Vladescu a demisionat de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.
Conducerea ANRMAP va fi preluata de catre Bogdan Dobrin, pana in prezent director in cadrul autoritatii.
Decizia de inlocuire a fost deja semnata de premierul Victor Ponta, au aratat sursele.
Informatia a fost confirmata de catre premierul Victor Ponta, care a precizat ca seful ANRMAP a demisionat din motive personale.
Vladescu se afla la conducerea ANRMAP din luna mai a anului trecut, fiind numit imediat dupa instalarea Guvernului USL.
In urma cu o saptamana, agentia Mediafax a anuntat ca pragul valoric in limita caruia institutiile publice pot incheia contracte prin achizitie directa, fara licitatie, a fost dublat de la 15.000 euro la 30.000 euro pentru produse si servicii si ridicat de la 15.000 euro la 100.000 euro pentru lucrari, plafoane valabile incepand cu luna iulie acest an, iar anumite regii autonome si companii nationale la care statul este actionar absolut sau majoritar au fost scoase din categoria structurilor obligate sa atribuite contracte prin licitatii in baza OU 34/3006 privind achizitiile publice.
Modificarile au fost aprobate in Camera Deputatilor, printr-un amendament introdus de reprezentanti ai grupurilor parlamentare PSD, PNL si minoritatilor nationale la ordonanta aprobata de Guvern la sfarsitul anului trecut, si au fost sprijinite de ANRMAP.... mai mult
Marti, 09 Iulie 2013, ora 08:45
Lucian Dan Vladescu, avocatul numit la conducerea Autoritatii de Achizitii Publice acum un an, este un functionar public care conduce o masina de lux, marca Jaguar, si detine mai multe proprietati. Veniturile declarate nu par a-i acoperi cheltuielile. Cu datorii de peste 250 de mii de euro, Vladescu a avut mereu restante la plata taxelor si a facturilor si, cu toate astea, se multumeste sa fie angajat la stat.
Vladescu detine doua locuinte in Bucuresti si una in judetul Teleorman, plus un teren de 1000 de mp la Corbeanca. Detine ceasuri, bijuterii si tablouri in valoare de 10.000 de euro si doua masini, un Citroen si un Jaguar, luate in leasing. De asemenea, Vladescu mai tine in banca peste 30.000 de euro.
Restante la energia electrica
Banii provin din avocatura, dupa cum sugereaza declaratia de avere. Cabinetul sau de avocat a inregistrat venituri de 100.000 de euro in 2011. Insa, cu doar un an in urma, cabinetul de avocatura era somat sa isi plateasca datoriile acumulate la furnizorul de energie electrica, in valoare de 2232 de lei, potrivit unei informari a administratorului complexului Azur, acolo unde cabinetul isi avea sediul. Pana la urma, societatea a fost radiata in mai 2012, luna in care a fost numit la conducerea ANRMAP.
Acum, Vladescu va trebui sa plateasca din salariul de bugetar ratele la cele cinci credite pe care le-a contractat in ultimii ani, a caror valoare depaseste 250.000 de euro.
Functie in barou, candidatura refuzata pentru neplata... mai mult
Marti, 28 Mai 2013, ora 11:00
Presedintele ANRMAP, Dan Vladescu, a declarat, joi, ca a propus, printr-o initiativa legislativa, ca de la 1 ianuarie 2013, sa fie ridicat pragul pentru achizitiile publice directe, de la 15.000 la 30.000 de euro.
"Am propus modificarea legii achizitiilor publice, am postat pe site-ul institutiei aceste propuneri, au fost discutii cu ministerele implicate, cu mediul de afaceri si cu oficialii de la Bruxelles. Vom adopta aceste modificari prin ordonanta de urgenta sau prin alt tip de act normativ. Eu am propus in acest proiect ridicarea pragurilor achizitiilor directe la 30.000 de euro pentru toate tipurile de contracte. (...)
Pragurile din directivele europene pentru achizitiile directe sunt mult mai sus decat ce ne propunem noi. Noi vrem sa crestem pragurile pe achizitie directa pe toate tipurile de contracte de la 15.000 la 30.000 de euro, iar pragurile din directivele europene sunt 130.000 de euro pentru bunuri si servicii si 5 milioane de euro pentru lucrari", a precizat Vladescu, intr-o conferinta de presa.
El a adaugat ca in modificarea la legea achizitiilor mai este prevazut ca toate achizitiile directe care au o valoare estimata de 5.000 de euro sa fie in mod obligatoriu notificate in SEAP, in asa fel incat orice contribuabil din tara sa stie cum au fost cheltuiti banii publici.
Vladescu a mai mentionat ca ridicarea pragurilor nu este o masura menita sa favorizeze alianta de la guvernare, ci sa flexibilizeze modul de atribuire a contractelor. mai mult
Joi, 18 Octombrie 2012, ora 18:00