Asa cum (aproape) toata lumea obisnuiste sa spuna "e prea scump", Sandler are o regula de aur - "banii nu sunt niciodata o problema". Gandeste-te cum faci tu cand cumperi: la unele lucruri te uiti la pret, la altele nici macar nu intrebi cat costa, si, in putine situatii, cumperi ceea ce e cel mai ieftin.
Cand si de ce ai ales varianta cea mai ieftina? Si cand si de ce ai ales varianta cea mai scumpa? Sau mai corect, ce te-a facut sa alegi sa platesti mai mult, chiar mai mult decat erai dispus sa platesti?
In cele mai frecvente situatii, problema nu e la cumparator, ci la cel care vinde. Si se reduce la doua aspecte. Primul tine de frica de a nu pierde vanzarea.
Multi vanzatori se afla sub presiunea de a nu-si atinge tintele de vanzari, si atunci, varianta care li se pare miraculoasa este scaderea pretului. Rezultatul? Surpriza!
Chiar daca au facut o reducere de pret, chiar daca aleg varianta de a oferi cel mai mic pret din piata, tot pierd vanzarea. De fapt nu pierd vanzarea pentru ca ea nici nu era realizata. Nu poti pierde ceva ce nu ai.
Al doilea aspect tine de capacitatea de a expune adevarata valoare a produsului sau a serviciului pe care il vand. Vanzarea e un proces de schimb, in care oferim ceva de valoare cuiva care are nevoie de acel lucru, poate sa-l plateasca si vrea sa plateasca atat cat valoreaza.
Si daca uiti sa verifici daca cel din fata ta are nevoie si poate sa plateasca ceea ce vinzi tu, atunci toate eforturile tale sunt... mai mult
Marti, 29 Iulie 2014, ora 08:23
Oamenii nu au avut rabdare niciodata. Acum, in era vitezei, cu atat mai putini sunt cei ce au cat de cat rabdare. Prefera un premiu mic, pentru o realizare rapida, de mica importanta, in loc sa alerge maratonul spre adevaratul succes, care aduce marele premiu.
Rabdarea e diferita de acceptarea amanarilor inutile, caracteristice resemnarii sau dependentei. Sa-ti acorzi mai mult timp pentru a putea evita angajamentul nu e calea spre succes. Si majoritatea dintre noi, reusim sa distingem intre nevoia de timp pentru a realiza ceva important, si nevoia de timp pentru a amana decizii si actiuni.
Sa fii dispus sa mai faci "trei pasi in plus", sa depui un extraefort, sa nu te multumesti cu putin, cu "para malaiata", e foarte diferit de a astepta sa primesti "posmagi muiati". E diferenta dintre a strange din dinti si a te tine de planul de actiune, facand pas dupa pas, si amanarea unei decizii, cu speranta ca maine vei putea lua o decizie mai buna.
Pentru a ajunge un chirurg, un avocat, un expert contabil, sau un vanzator profesionist e nevoie de timp, determinare si efort. Nu se intampla peste noapte. Rabdarea si sa stii unde vrei sa ajungi, cine vrei sa fii sunt esentiale. Cand lucrezi la un obiectiv important, putin sau chiar nimic nu este castigat pe parcurs, recunoasterea si castigul aferente efortului depus sunt minime. Premiul cel mare vine la sfarsit. Si, crede-ma, merita tot efortul si toata rabdarea. Trei pasi in plus acum te vor duce in echipa furnicilor, asta... mai mult
Marti, 22 Iulie 2014, ora 08:23
Ai incercat vreodata sa te automotivezi sa incepi o sarcina? Ai incercat sa faci tot felul de "scamatorii", dar nimic nu s-a schimbat, si ai ramas in continuare "prizonier"? Poate cu exceptia faptului ca te-ai simtit si vinovat pentru ca ai pierdut mai mult timp, din nou, fara sa realizezi nimic.
Daca te regasesti in aceasta experienta, nu esti singurul caruia i se intampla. Cu totii am trecut printr-o astfel de situatie, cel putin o data ... daca nu chiar de mai multe ori de-a lungul vietii. Si, asemenea celorlalti, si tu ai descoperit ca a fost in zadar sa astepti ca valul de motivare sa te ia pe sus.
Asa ca, te intrebi care e secretul crearii unei motivari reale, plina de substanta si care sa dureze? Secretul e ...
Ei bine, nu e niciun secret. Motivarea nu e vreo forta externa care sa poata fi declansata sau oprita la comanda. Nu e vreo senzatie magica ce vine asupra ta, te energizeaza si te propulseaza spre actiune. Si, nici nu exista vreo pastila care sa poata fi prescrisa "atunci cand ai nevoie".
In consecinta, ce e motivarea si de unde vine?
Motivarea vine din obiectivele pe care tu iti doresti cu adevarat sa le realizezi, Si din angajamentul tau sa faci tot ceea ce e necesar pentru a atinge acele obiective.
Acestea nu trebuie sa fie fermecatoare sau extraordinare; ele pot fi si obiective mici. Pot fi atinse in viitor, sau maine, sau saptamana aceasta. Ele pot proveni dintr-o nevoie ... sau dintr-o dorinta. Nu asta face diferenta. Ceea ce... mai mult
Luni, 14 Iulie 2014, ora 08:35
Ca sa fim clari, inca de la inceput trebuie precizat: conform Codului muncii, fiecare angajat e obligat sa-si ia cel putin o secventa de concediu de odihna de 10 zile lucratoare consecutive; studiile medicale arata ca e important sa avem o vacanta de 20 de zile minimum, pentru ca aceasta e perioada in care reusim sa ne deconectam cu adevarat de stressul cotidian; si in multe tari europene (NU e cazul Romaniei) au luna august ca desemnata pentru vacanta de vara, si, intr-adevar, in aceste tari nu gasesti pe nimeni, sau aproape nimeni, la birou in august.
Si bineinteles ca exista afaceri influentate de sezonalitate, sau nu, fiecare cu specificul ei. Si cu certitudine, exista miturile "perioadelor de seceta", si exact despre acestea e vorba in cele ce urmeaza. Pentru ca inca astept vara aceea in care doar o sa dorm, pentru ca nu gasesc pe nimeni dispus sa discute business...
1. Fara cold call, pentru ca nu-ti raspunde nimeni.Vara e perfecta pentru cold call, tocmai pentru ca oamenii sunt mai liberi si mai dispusi sa stea de vorba, in timp ce competitorii tai stau si lucreaza la statistici, conformandu-se acestui mit. Iti recomandam sa profiti de aceasta oportunitate tocmai atunci cand telefoanele nu suna in continuu, si prospectii tai sunt mult mai relaxati si dispusi sa se implice intr-un dialog la telefon.
2. Vinerea e libera pentru ca toata lumea isi ia weekend lung. Intradevar, sunt multe persoane care isi fac un un weekend lung folosind vinerea si lunea pentru o... mai mult
Luni, 07 Iulie 2014, ora 08:30
Cei mai buni manageri sunt cei care ii ajuta pe angajati sa descopere singuri lectiile pe care trebuie sa le invete. Cei "slabi" nu doar tin predici precum un popa, ci mai si tipa... sau chiar ameninta, folosind fraze precum "Daca dai gres cu...", Daca nu iti faci targetul luna aceasta...", sau isi pierd controlul emotional "Innebunesc cand te te vad asa negativ".
Managerii transmit in acest fel mesajele lor pentru a incerca sa se simta mai puternici (pentru a-si asigura o stare de mai "bine" si simti ca sunt valorosi) - cel mai frecvent sub un imbold subconstient. "Predica" nu foloseste la construirea unul caracter puternic in vanzari; din pacate, fie ii face pe vanzatori sa-si piarda respectul de sine, fie sa-si piarda respectul fata de manager, oricum, mai degraba ii demotiveaza sa mai incerce cu adevarat.
Coachingul si mentoringul eficace includ strategii de folosire a intrebarilor puternice, mai ales atunci cand ai senzatia ca deja stii raspunsul, pentru ca cel mai important este sa iti ajuti oamenii sa ajunga la acel "aha", sa li se aprinda "becul" prin propriul efort, pentru aceasta duce la eliminarea adevaratelor blocaje care stau in calea succesului. Si managerii, si vanzatorii stiu ca e nevoie sa asculte si sa foloseasca intrebari eficace in ceea ce fac. Au invatat lucrul acesta, pot sa-l faca si totusi nu il fac (de cele mai multe ori). Aici este cu adevart problema, si intr-un caz, si in celalalt.
Asa ca Fii Coach, nu Popa. Da-ne un semn daca vrei... mai mult
Luni, 30 Iunie 2014, ora 09:05
Brandul personal este o miza uriasa, iar investitia ta in acest sens nu trebuie sa fie una neglijabila. Pentru a-ti construi imaginea in ochii celorlalti, ai nevoie de cel putin un an de munca si pana la 30% din veniturile tale, sustine Vlad Dutescu, General Manager Sandler Training.
Pentru brandingul tau personal pot munci si un coach, si un PR si un specialist in branding, insa contributia ta isi spune cuvantul, intotdeauna. Trebuie sa iti dai seama la ce esti bun si sa te concentrezi pe asta, trebuie sa fii activ in comunitate si, nu in ultimul rand, sa fii mereu constient care e scopul pe care il urmaresti, sustine trainerul.
Ce inseamna "personal branding", cum se poate dezvolta si care sunt beneficiile sale pentru un om de afaceri sunt intrebarile in fata carora Vlad Dutescu a raspuns, intr-un interviu acordat Business 24.
Ce inseamna, mai exact, conceptul de personal branding?
Conceptul de personal branding este in primul rand despre "ceea ce diferentiaza o persoana, ceea ce o face unica si relevanta pentru publicul tinta". Este, de asemenea, despre "perceptia pe care si-o formeaza ceilalti despre fiecare dintre noi", si "depre atributele pe care ni le aloca".
De aceea este important sa se creeze o imagine concentrata si focusata, si sa nu fie ceva larg si imprecis. Sa existe consecventa in ceea ce face si in mesajele pe care le transmite despre sine. Altfel exista riscul de a se pierde intre cei care fac sau se pricep la prea multe.
Exista cursuri... mai mult
Sambata, 18 Februarie 2012, ora 00:00
Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training
Vlad Dutescu are peste 15 ani de experienta in marketing si vanzari pe piata medicala si farmaceutica pentru companii precum Jouvenal/Pfizer, Richter Gedeon, SCA Hygiene Products si Universitar Farma. Detine diploma Universitatii de Medicina si Farmacie
•Cat de dezvoltat este e-commerce-ul in Romania?
•Cele mai eficiente tehnici de vanzare online
•Cum iti prezinti produsul astfel incat clientul sa-l cumpere rapid?
"Pentru a creste eficienta vanzarii online, e-mail marketing-ul este una dintre cele mai bune solutii. Verficati si actualizati o data la 6 luni baza de date intrucat informatiile trebuie sa fie relevante. De asemenea, serviciul cu clientii trebuie sa ofere posibilitatea negocierii la telefon. Cele mai mari succese in online s-au s-au inregistrat in randul companiilor care au deschis showroom-uri unde oamenii pot viziona si testa produsele", a declarat Vlad Dutescu, managing partner Sandler Training.
mai mult
Luni, 13 Decembrie 2010, ora 02:46
Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training
Vlad Dutescu are peste 15 ani de experienta in marketing si vanzari pe piata medicala si farmaceutica pentru companii precum Jouvenal/Pfizer, Richter Gedeon, SCA Hygiene Products si Universitar Farma. Detine diploma Universitatii de Medicina si Farmacie
•Cum atragem clientii prin e-mail
•Vanzarea agresiva vs Vanzarea delicata
•Cele mai eficiente tehnici de negociere
Un agent de vanzari trebuie sa stie cand sa spuna "nu" partenerului sai de negociere si sa aiba o gandire pe termen lung pentru a intelege daca isi doreste un parteneriat sau doar o tranzactie punctuala, a declarat Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training.
mai mult
Duminica, 27 Iunie 2010, ora 01:27
Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training
Vlad Dutescu are peste 15 ani de experienta in marketing si vanzari pe piata medicala si farmaceutica pentru companii precum Jouvenal/Pfizer, Richter Gedeon, SCA Hygiene Products si Universitar Farma. Detine diploma Universitatii de Medicina si Farmacie
•Reactualizati-va baza de date la 6 luni
•Vanzari online: oferiti clientilor posibilitatea de a testa produsele
•Vanzarile auto, asigurarile si imobiliarele, cele mai afectate de criza
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il avem in vedere in piata e-commmerce este faptul ca oamenii au nevoie de incredere, iar internetul nu este cel mai favorabil mediu in acest sens, a declarat Vlad Dutescu, Managing Partner, Sandler Training.
mai mult
Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 05:01