Nu-ti mai blestema inutil calculatorul, nu este el de vina pentru viteza cu care incarca o pagina web. Internetul pare sa ruleze tot mai incet in aceste zile si nu este doar o iluzie.
Datele prelucrate de HTTP Archive demonstreaza ca site-urile au devenit "obeze" in ultimii trei ani, provocand si o incetinire in afisarea continutului unui pagini, relateaza CNN.
Marime dublata
Conform analizei efectuate de HTTP Archive, un site are in medie 2,1 MB, de doua ori marimea pe care o inregistra in urma cu trei ani.
Avalansa de filmulete, imagini la rezolutie mare, comentarii si newsfeed-uri, ca si codurile si scripturile adaugate pentru protectie au impovarat din greu Internetul nostru cel de toate zilele.
Site-urile au apelat in ultima vreme si la tot felul de programe inteligente intuitive pentru a determina preferintele utilizatorilor.
Adaugarea acestora nu doar ca a sporit "greutatea" continutului, dar a incetinit si viteza de rulare in banda, necesitand o conexiune suplimentara cu programul intuitiv.
Fotografiile si inregistrarile video adaugate site-urilor raman cea mai consistenta parte a continutului paginilor de Internet.
Acestea ocupa aproximativ trei sferturi din continutul unui site, pastrand proportia inregistrata in urma cu trei ani. Intre timp insa, numarul site-urile existente a crescut constant.
Aglomerati de pagini mobile
Cu cat mai multe smartphone-uri, tablete si ceasuri inteligente sunt concepute sa functioneze online,... mai mult
Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 16:50
Samsung Electronics a testat cu succes o retea de telefonie mobila 5G, ce ar putea fi comercializata cel tarziu in 2020, cu o viteza de transmisie care permite descarcarea unui film intr-o secunda.
Gigantul sud-coreean a anuntat ca a reusit sa transmita date la viteza de 1 GB pe secunda pe o distanta de doi kilometri intre doua terminale, in timp ce reteaua actuala 4G transmite 75 MB, informeaza AFP.
"Utilizatorii vor beneficia de o larga gama de servicii precum filme 3D si jocuri si streaming de continut in UHD", arata compania intr-un comunicat.
Noua tehnologie foloseste frecventa EHF (frecvente super inalte), dar nu corespunde inca niciunei norme recunoscute de autoritatile internationale in domeniu. mai mult
Luni, 13 Mai 2013, ora 09:44
Romtelecom va lansa in aprilie servicii de Internet mobil de mare viteza, in cateva zeci de orase din Romania, au anuntat vineri reprezentantii operatorului de telefonie. Produsele vor fi branduite Romtelecom, iar noile servicii le vor completa pe cele deja existente, de telefonie fixa si Internet fix.
Autoritatea de Comunicatii a desemnat, in septembrie 2008 Romtelecom drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.
Potrivit institutiei, serviciile minimale care trebuie oferite pe aceasta frecventa sunt servicii de voce, servicii de transmisiuni de date la o viteza minima de transfer download de 128 Kb/s si servicii specifice sistemelor PAMR (servicii de voce push to talk, servicii simultane de voce si date, servicii de dispecerat, prioritizarea si punerea in asteptare automata a convorbirilor, convorbiri intre componentii unui grup definit, alocare dinamica in grupuri).
Serviciile optionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de retele private virtuale (VPN) si aplicatii video. mai mult
Vineri, 20 Martie 2009, ora 16:37