Desi emigrarea in UK reprezinta pentru multi dintre noi o sansa la o viata mai buna, dificultatile financiare nu sunt excluse si, chiar si in absenta lor, cativa bani economisiti nu strica niciodata. Astazi vom analiza cateva modalitati simple de a reduce costul asigurarii auto.
Achizitionarea unei polite de asigurari in UK constituie adesea una dintre cele mai mari cheltuieli anuale, dar exista solutii pentru a plati mai putin. Iata 5 sfaturi care va pot ajuta.
1. Solicitati in avans o oferta de pret si nu auto-reinnoiti
Nu se poate spune cu exactitate care este momentul oportun pentru solicitarea unei oferte de pret astfel incat asigurarea sa fie cat mai ieftina, dar, ca obicei - cu cat mai repede, cu atat mai bine. Cele mai scumpe polite sunt cele pe care le cumparati in ultimul moment, deci e bine sa aruncati o privire asupra preturilor cu cel putin 2-4 saptamani inainte de data expirarii asigurarii in vigoare.
Evident, comparati ofertele diverselor companii. Sunt o multime de site-uri de comparare a preturilor care va vor lista diverse oferte. Totusi, cea mai ieftina optiune nu este intotdeauna si cea mai buna, deci cantariti cu atentie avantajele oferite de fiecare oferta in parte astfel incat sa puteti economisi bani fara a renunta la siguranta.
Inca ceva: in urma achizitionarii unei polite, compania de asigurari se va oferi sa o reinnoiasca dupa 12 luni. Nu acceptati, deoarece in asa fel nu veti putea obtine un pret mai bun anul urmator.
Daca... mai mult
Miercuri, 26 Mai 2021, ora 17:47
Dinamica adaptarii este un concept relativ modern pentru societatea noastra. In prezent, multe industrii si business-uri necesita personal care stie si se poate adapta cu viteza la orice cerinta, iar odata cu dezvoltarea tehnologiei, distantele nu mai reprezinta o problema.
Din acest motiv, cei care au nevoie sa se deplaseze rapid pot folosi un automobil, poate cel mai bun si mai confortabil mijloc de transport din prezent. Insa, pentru a avea posibilitatea de a conduce o masina, vei avea nevoie de un permis auto.
Obtinerea unui carnet de sofer implica efectuarea unor analize medicale pentru permisul auto, iar, in cele ce urmeaza, vei descoperi care este cea mai eficienta metoda de a realiza acest lucru. Scopul analizelor este de a obtine o fisa medicala permis auto, un document in baza caruia poate fi eliberat un carnet de sofer cu o noua valabilitate. Prin urmare, analizele sunt solicitate atat celor care vor sa sustina examenul auto pentru prima oara, cat si celor care aplica pentru preschimbarea unui permis expirat.
Din fericire, in prezent, exista multe clinici autorizate care pot elibera acest document. Spre exemplu, pentru a obtine o fisa medicala permis auto Bucuresti, tot ce trebuie sa faci este sa vii la Standard Med, in centrul Capitalei, cu toate actele necesare, sa platesti o taxa modica, iar la finalul consultatiilor vei primi, in functie de rezultate, fisa medicala cu indicatiile apt, apt conditionat sau inapt pentru a conduce autovehicule.
Prin... mai mult
Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 18:35
Siguranta la volan, atentia in trafic si condusul preventiv sunt extrem de importante pentru orice sofer.
Introducere
Trebuie sa fim in permanenta conectati cu traficul si sa ne concentram la condus, lasand alte activitate care ne pot distrage.
O singura clipa sau secunda de neatentie poate provoca un accident, accident in care este pusa in pericol viata si siguranta mai multor persoane.
Folosirea telefonului mobil in timpul condusului este una dintre principalele cauze a producerii accidentelor rutiere, imediat dupa depasirea limitelor de viteza si consumul de alcool.
Legislatia din Romania, in momentul de fata, nu mai permite nici macar atingerea telefonului in timpul condusului. Daca sunteti vazute de catre Politie ca atingeti sau umblati pe telefon, amenzile sunt usturatoare.
Cea mai buna solutie pentru evitarea folosirii telefonului mobil in timp ce conduceti (dar sunteti nevoit sa raspundeti la apeluri) este achizitionarea unui kit handsfree auto. Majoritatea masinilor moderne si noi sunt echipate din fabrica cu playere sau sisteme handsfree pentru preluarea/initierea apelurilor.
Dupa cum bine stim, parcul auto din Romania este destul de imbatranit si mare parte din masinile care circula pe strazile noastre sunt destul de vechi. Majoritatea acelor masini nu dispun de un sistem handsfree si trebuie sa cumparati unul separat.
Pentru persoanele care nu stiu, un kit handsfree este format dintr-un fel de modulator care se conecteaza la bricheta... mai mult
Vineri, 31 Iulie 2020, ora 17:29
De foarte multe ori atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui autoturism ne place sa punem in prim plan doar argumentele care sa recomande un anumit model de autoturism si care sa ne incurajeze sa facem respectiva alegere.
La fel poate fi si in cazul autoturismelor care functioneaza pe baza cutiei automate de viteze.
Este foarte tentant sa punem in prim plan avantaje precum fiabilitatea foarte ridicata a unui astfel de autoturism, libertatea mai mare de miscare a soferului si usurinta in a conduce un astfel de autoturism.
Insa de cealalta parte trebuie sa avem in vedere faptul ca aceste cutii automate de viteze sunt cu mult mai complexe comparativ cu cele manuale. Iar in cazul unei defectiuni reparatiile unei astfel de cutii automate de viteze trebuie sa fie efectuate in mod obligatoriu de catre o echipa de mecanici profesionisti.
Daca esti unul dintre soferii care conduc o masina pe cutie automata de viteze si ai nevoie de reparatii cutii automate, atunci trebuie sa stii ca service-ul auto Automatic Gearbox SRL din Bucuresti este cea mai buna alegere.
Servicii de reparatii cutii automate
Automatic Gearbox este unul dintre primele service-uri auto care a anticipat cresterea numarului de autoturisme pe cutie automata din Romania. In consecinta in urma cu mai bine de 15 ani cei de la aceasta unitate de service auto au decis sa se specializeze in reparatii cutii automate. Pentru ca in tara noastra era destul de dificil sa gasesti astfel de programe... mai mult
Joi, 30 Iulie 2020, ora 15:09
Jurnalistii spanioli au testat cea mai noua motorizare disponibila pe Dacia Duster.
Constructorul de la Mioveni a lansat recent o versiune de Duster cu motor pe benzina de 1,3 litri, capabil sa dezvolte 150 de cai putere.
Astfel, jurnalistii spanioli de la Auto Moto au testat cel mai puternic Duster disponibil si au incercat sa vada daca Dacia are si calitati sportive.
Ei au scos Dacia Duster pe o autostrada din Spania, unde au mers chiar si cu 200 km/h, insa impresiile nu au fost tocmai placute la aceasta viteza.
"Am transpirat la viteza mare. Din pacate, natura atragatoare a cutiei cu 6 viteze elimina practic orice pretentie sportiva, dar trebuie sa mentionam si un sentiment plutitor inconfortabil al directiei si ruliu la viteze mari. Autostrada este cel mai bun mediu de joaca al acestei masini, dar nu s-a ridicat la nivelul sedanurilor germane", a scris sursa citata.
Astfel, jurnalistii spanioli recomanda Dacia Duster doar celor care cauta o masina onesta, fara pretentii sportive, la un pret scazut.
"Pentru restul, Dacia Duster este mereu un camarad excelent recomandat oamenilor care nu vor sa plateasca sume exorbitante pentru o masina noua. Chiar daca interiorul de pe Duster nu este luxos, are o calitate a constructiei serioase si certificata in timp", a mai scris sursa citata.
Pe durata intregului test, Dacia Duster in versiunea 1,3 cu 150 CP a obtinut un consum real de 8,1 litri la suta.
In Romania, o Dacia Duster cu o astfel de echipare are... mai mult
Miercuri, 22 Mai 2019, ora 09:13
Constructorul auto suedez Volvo Cars a anuntat luni ca va introduce o limita de viteza, de 180 kilometri pe ora, pentru toate noile sale vehicule incepand din 2020, pentru a-si indeplini promisiunea de a elimina decesele sau ranile grave in urma accidentelor.
In prezent, viteza maxima a automobilelor Volvo este de 212 de kilometri pe ora.
Directorul general de la Volvo, Hakan Samuelsson, a precizat ca desi compania a facut progrese cu strategia sa denumita "Vision 2020", care are drept obiectiv zero decese sau rani grave, este putin probabil sa isi atinga acest obiectiv fara masuri suplimentare destinate corectarii comportamentului soferului, transmite Reuters.
"Ne-am dat seama ca pentru a reduce diferenta, trebuie sa ne concentram mai mult pe factorii umani", a spus Samuelsson.
Pe langa limitarea vitezei, Volvo intentioneaza sa introduca o serie de tehnologii care utilizeaza camere video pentru a monitoriza starea de sanatate si gradul de atentie al soferului, in ideea de a impiedica persoanele care sunt distrase sau in stare de ebrietate sa conduca, alte doua cauze importante ale accidentelor, a spus Samuelsson.
Avand in vedere ca deseori cei care cumpara un automobil Volvo aleg marca suedeza pentru reputatia sa de siguranta, Samuelsson a recunoscut ca limitarea vitezei ar putea sa fie un factor descurajator pe unele piete, precum Germania, unde soferii pot calatori cu pana la 200 km/h pe unele autostrazi fara limita de viteza.
"Nu putem multumi pe... mai mult
Luni, 04 Martie 2019, ora 16:01
Volvo a hotarat sa limiteze viteza maxima a autovehiculelor sale incepand cu 2020.
180 de kilometri pe ora va fi viteza maxima cu care vor putea fi conduse vehiculele brandului suedez, detinut de chinezii de la Geely.
"Volvo Cars, in calitate de lider mondial in domeniul sigurantei, trimite un semnal puternic despre pericolele de depasire a vitezei si va limita viteza maxima pe toate autoturismele la 180 km/h din 2020", se arata intr-un comunicat al nordicilor.
Viziunea indrazneata a companiei urmareste ca nimeni sa nu fie ucis sau ranit serios intr-un autovehicul nou Volvo pana in anul 2020.
Citeste mai departe despre "Decizie istorica luata de Volvo: La cati km/h va fi limitata viteza maxima a masinilor" pe Ziare.com. mai mult
Luni, 04 Martie 2019, ora 14:03
Ce faci in momentul in care ramai in pana? Suni un prieten sau o firma de tractari auto?
Daca treci prin neplacutul moment de a ramane cu masina in drum, optiunile pe care le ai nu sunt foarte multe:
* incerci sa rezolvi de unul singur problemele aparute. Daca ai cunostinte de mecanica si esti stapan pe ele, poti incerca sa rezolvi singur problemele. Asta inseamna ca trebuie sa ai la indemana piese si scule cu care sa faci acest lucru.
* suni un prieten. Este o solutie la indemana si de cele mai multe ori gratuita. Totusi, pot aparea o serie e probleme in momentul in care alegi aceasta varianta.
* suni o firma de tractari auto. Este cea mai sigura varianta si poate sa vina la pachet cu o multime de optiuni foarte bune.
Spre exemplu, din ce in ce mai multe firme de tractari auto din Bucuresti ofera inclusiv asistenta rutiera si au la dispozitie masini pentru a face fata oricarei situatii. Vei descoperi inclusiv macarale de care unele firme dispun sau chiar si service-uri mobile.
Care este cea mai echilibrata solutie pe care o ai la indemana si cateva sfaturi utile in acest sens
Daca suni un prieten, este o solutie buna, pana la un punct. Spre exemplu, nu poti sa suni un prieten daca ai avut ghinionul sa ramai blocat pe autostrada, in conditiile in care tractarile nu sunt permise pe astfel de drumuri.
Daca ai ramas in pana altundeva si ai sunat un prieten, cel mai important este sa te asiguri ca dispune de un cablu cat mai puternic, care sa poata... mai mult
Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 16:05
Lupta dintre producatorii de automobile pentru suprematia vitezei nu s-a incheiat, ci dimpotriva, s-a accentuat. De cand Ferrari F40 a depasit pragul de 320 de kilometri pe ora (200 mph) in anii '80, viteza a continuat sa cresca, principalele super-masini de astazi incercand sa ajunga cat mai aproape de "magicul" prag de 480 de kilometri pe ora (300 mph).
Cu ajutorul informatiilor de la producatori, dar si de la thesupercars.org, cei de la Business Insider au realizat un top al celor mai rapide automobile de astazi.
Automobilele din acest top sunt produse si comercializate in 2014 (iar listele de asteptare se maresc pe zi ce trece) si nu include modele care au fost scoase din productie, modelele de serie mare sau modele a caror viteza nu a fost inca testata.
Drept urmare, SSC Aero (care a fost scos din productie) si Ferrari LaFerrari (a carei viteza nu a fost confirmata, inca), nu au fost incluse in clasamentul celor mai rapide automobile.
Recordul mondial de viteza atinsa pe sol a fost stabilit in 1997 de Andy Green cu ThrustSSC, "automobil" propulsat de doua motoare de avion Rolls-Royce Spey, respectiv 1227,986 kmh, primul record la sol care a depasit viteza sunetului.
Top 10
9-10. Ferrari F12 Berlinetta si Porsche 918 Spyder - 337,6 kmh (211 MPH) (egalitate)
Ferrari F12 Berlinetta are un pret de 316.000 de dolari si este ultimul model din seria de automobile de la Maranello cu motorul in fata.
Sursa foto: Ferrari
Porsche 918 Spyder:... mai mult
Duminica, 29 Iunie 2014, ora 13:33