Au inceput inscrierile la Gomag Virtual Summit 2021. Evenimentul organizat de catre echipa din spatele platformei Gomag este 100% online si are loc in perioada 8-12 februarie, sub forma unor sesiuni video live accesibile pentru cei inregistrati.
Ajuns la cea de-a cincea editie, in acest an evenimentul este organizat pe parcursul a 5 zile, cu un concept captivant la ora actuala: antreprenoriatul in 2021 si cum e recomandat sa se adapteze oamenii de afaceri la conditiile de piata si comportamentul cumparatorilor in acest an.
Inscrierile si participarea la sesiunile video live sunt gratuite. In schimb, inregistrarile si materiale suplimentare create pe baza summit-ului vor fi disponibile doar sub forma unui curs video premium, in Academia de eCommerce.
Cine vorbeste la Gomag Virtual Summit 2021
Pe scena virtuala a summit-ului vom vedea peste 20 de speakeri, oameni talentati si specialisti in domeniile lor de activitate, care sunt pregatiti sa impartaseasca din experienta lor cu cei peste 2000 de participanti asteptati live la eveniment (numar aproximat de catre echipa Gomag, dupa datele din anii anteriori).
Lista speakerilor este in curs de actualizare, insa dintre numele anuntate pana acum se numara Marian Esanu (Marketing Strategist & Consultant), Mircea Bravo (Entertainer & Content Creator), Paul Melinte (Antreprenor & Autor), George Raschitor (CEO & Founder Sinaps.ro), Rares Banescu (CEO & Founder Retargeting.BIZ), Marius Morra (CEO & Co-Founder LDV Crypto... mai mult
Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 18:20
In lumea post-pandemica, industriile se indreapta din ce in ce mai mult spre inovatie, inclusiv in sectorul aviatiei. Este un trend pe care l-au insusit numeroase companii.
Prin tehnologia VR, angajatii KLM sunt instruiti sa-si faca meseria, de la echipajele de curatenie la personalul de cabina, manipulantii de bagaje la piloti si tehnicienii motoarelor.
Realitatea virtuala este una dintre tehnologiile folosite in prezent de companie pentru antrenamentul angajatilor. Cu ajutorul realitatii virtuale, compania aeriana pregateste echipajul de cabina pentru proceduri de urgenta, cum ar fi stingerea unui incendiu la bord.
De asemenea, pentru impingerea unei aeronave sau pentru atasarea unui pod de pasageri, compania foloseste experienta VR fara a fi necesara prezenta fizica a unei aeronave. Tot prin VR, compania intruieste echipajele de curatenie in statiile externe, atunci cand exista un nou tip de aeronava utilizat pe traseu. Spre exemplu, prin vizionarea in realitate virtuala a aeronavei Boeing 787, echipajul a reusit sa curete aeronava cu 15 minute mai repede decat estimarea initiala, fara greseli.
Piloti antrenati in cabina virtuala a aeronavelor
Pilotii care opereaza zboruri pe aeronavele Embraer 175 si 190 folosesc realitatea virtuala pentru invatarea procedurilor de operare standard (SOP), pentru tipul de aeronava specific pe care sunt angajati sa le piloteze. O parte a antrenamentului SOP este explorarea cabinei prin intermediul ecranelor tactile cu... mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 10:29
Ministerul de Finante anunta ca persoanele se pot inregistra in Spatiul Privat Virtual prin sistem video si, in plus, 30 de impozite si contributii se pot plati cu cardul bancar, prin interconectarea cu ghiseul.ro.
Sistemele sunt gata, dar vor fi functionale dupa ce Ordinul ministrului va fi publicat in Monitorul Oficial.
"Persoanele inregistrate in Spatiul Privat Virtual vor putea face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro, solutie care va permite achitarea a peste 30 de impozite si contributii. Totodata, Ministerul Finantelor Publice implementeaza inrolarea in SPV cu ajutorul identificarii in sistem video a persoanelor sau reprezentantilor unor companii sau entitati fara personalitate juridica", a anuntat Ministerul de Finante.
In spatiul virtual, la accesarea serviciului "Plata obligatiilor fiscale", se va afisa pagina de pornire, in care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreste plata. In cazul persoanelor care se autentifica in SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), in lista apare doar CNP-ul titularului de cont.
La apasarea butonului "Afisare obligatii restante", se afiseaza lista obligatiilor ce pot fi platite prin platforma ghiseul.ro, si care cuprinde peste 30 de pozitii, de la impozitul pe venituri, la contributii, accize colectate si pana la plata unor penalitati.
La apasarea butonului "Plateste", utilizatorul va fi directionat catre serviciul de plata online al platformei ghiseul.ro, unde are... mai mult
Joi, 21 Mai 2020, ora 15:48
Aprozarul Virtual, platforma online lansata initial pentru a sprijini producatorii locali din comuna Ciugud, devine national si este pus gratuit la dispozitia micilor producatori romani pentru a-si vinde produsele in timpul crizei.
Fiecare producator, din orice colt al tarii, va putea sa se inscrie gratuit in platforma online si va avea propriul sau aprozar virtual unde va putea adauga fotografii cu produse, va putea completa oferte sau actualiza continuu stocul de marfa.
Mai mult, fiecare comunitate sau administratie locala din Romania va putea sa aiba propria piata virtuala, unde micii producatori vor putea sa isi promoveze marfurile si sa interactioneze cu clientii.
La randul lor, cumparatorii vor avea la dispozitie posibilitati multiple prin care sa isi aleaga produsele dorite, dar si posibilitatea de a-si gasi producatorii cei mai apropiati de zona in care locuiesc.
Cumparatorul va putea lasa mesaje cu aprecieri privind produsele cumparate si totodata va putea recomanda aceste produse si catre prietenii sau cunoscutii sai.
Credem ca, in aceste vremuri grele, trebuie sa ne gandim, mai mult ca oricand, si la micul producator de la sat, care din produsele obtinute cu sudoare si multa truda isi asigura traiul zilnic.
Oamenii acestia demni si harnici nu striga dupa ajutor, nu se plang, ci continua sa munceasca, cu fata arsa de soare si cu mainile brazdate de truda, in speranta ca noi, consumatorii, vom alege sa punem pe masa produsele lor.
Fiecare... mai mult
Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 15:18
Institutul de Marketing si Oxford College of Marketing lanseaza azi un nou program de training virtual care sa sprijine profesionstii din Romania sa se perfectioneze prin programe de certificare internationale in contextul izolarii, care nu permite momentan cursuri la zi.
Cursantii vor avea astfel acces la suport interactiv suplimentar de la distanta si posibilitatea de a-si sustine examenele prin lucrari de evaluare trimise online.
Cursurile virtuale vor avea loc saptamanal, incepand cu 18 mai, timp de 8 saptamani, cu sesiuni online de cate doua ore, pe langa suportul la distanta cu webinare saptamanale, lectii interactive, podcasturi si suport individual cu tutori din Marea Britanie pentru lucrarea aplicata.
Programul virtual este costa 520 lire + TVA, adica aproximativ 3360 lei cu TVA inclus, pentru un modul de sase luni de training. Numarul de participanti va fi limitat, pentru a asigura calitate si interactiune celor inscrisi.
Pentru a finaliza un program de certificare complet, cursantii trebuie sa parcurga si sa promoveze cu succes trei module de certificare.
Evaluarea se face de catre Chartered Institute of Marketing, care asigura si certificarea internationala.
Primii inscrisi vor putea finaliza un prim modul si sustine probele de evaluare in noiembrie 2020.
Un program complet se poate parcurge intr-un interval cuprins intre 18 luni si doi ani.
Cursurile sunt disponibile pentru Diploma Profesionala in Marketing, Diploma Profesionala in... mai mult
Marti, 31 Martie 2020, ora 16:41
In contextul generat de evolutia pandemiei COVID-19 si in deplin acord cu masurile impuse de catre autoritati, Reteaua de sanatate REGINA MARIA le asigura abonatilor posibilitatea de a accesa in continuare serviciile medicale de care au nevoie, prin platforma online Clinica Virtuala.
Consultatiile online sunt urmate de un raport medical complet care contine, dupa caz, si indicatii de tratament acceptate in farmacii pentru procurarea retetelor prescrise.
Consultatia este salvata in dosarul medical al abonatului, asigurand astfel continuitatea urmaririi medicale a pacientului.
Momentan, serviciul beneficiaza de disponibilitatea a peste 100 de medici, din numeroase specialitati precum medicina interna, gastroenterologie, ORL, endocrinologie, pediatrie, dermatologie, psihologie pediatrica si consiliere nutritie.
In perioada imediat urmatoare capacitatea Clinicii Virtuale REGINA MARIA va creste considerabil, pe masura ce mai multi medici din Retea isi vor muta activitatea din cabinete in online.
"In cele mai grele perioade, medicina ramane un domeniu vital, care trebuie sa se adapteze, cu agilitate si responsabilitate, la toate provocarile - chiar si la cele cu care ne confruntam toti pentru prima data.
Suntem alaturi de pacientii si abonatii nostri, pentru care am dezvoltat intr-un timp extraordinar de scurt cea mai complexa solutie medicala virtuala de pe piata, conectata la istoricul medical al fiecarui pacient, cu consultatii si recomandari care vor fi la... mai mult
Vineri, 27 Martie 2020, ora 09:59
Doclandia.ro, cel mai mare spital virtual dezvoltat in Romania, ofera gratuit platforma sa tehnologica Guvernului Romaniei, in special Ministerului Sanatatii, pe perioada starii de urgenta, pentru a fi utilizata de catre toti medicii romani.
"Sistemul de sanatate romanesc are nevoie urgent de introducerea consultatiilor la distanta, facilitate prin sisteme de telemedicina. In acest fel, poate fi redus semnificativ numarul pacientilor care pot fi infectati si care pot transmite virusul altor persoane prin simpla prezenta la spital sau la cabinetele medicilor de familie", se mentioneaza intr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Totodata, Doclandia face un apel catre statul roman pentru a urgenta adaptarea legislatiei medicale pentru sustinerea medicinei online. Astfel, statul roman poate decide sa puna la dispozitia medicilor un mediu online securizat si viabil pentru a continua consultatiile pacientilor, de la distanta, prin video si chat. Totodata, daca se va crea cadrul legislativ favorabil, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate poate deconta medicilor aceste consultatii video astfel incat pacientii romani sa poata beneficia de consultatii online gratuite.
Reprezentantii Doclandia sustin ca, odata cu ordinul semnat pe 23 martie 2020 de Ministerul Afacerilor Interne, prin care se suspenda consultatiile programate si programabile in structurile ambulatorii ale spitalelor publice si private, reprezentantii companiei afirma ca cei mai multi dintre pacientii cu... mai mult
Miercuri, 25 Martie 2020, ora 10:25
Echipa Gomag organizeaza cea de-a patra editie a Gomag Virtual Summit, intr 7 si 9 aprilie. Sunt asteptati peste 2.500 de participanti la cel mai mare eveniment online pentru eCommerce din Romania.
Inscrierile sunt gratuite, iar evenimentul se va desfasura sub forma a +16 sesiuni video live, cu peste 16 specialisti in marketing si comert online.
Se va discuta despre piata de eCommerce la momentul actual, strategii de marketing si business, precum si idei aplicabile pentru cei care isi doresc sa vanda online.
Agenda Gomag Virtual Summit 2020
Tematica acestei editii se invarte in jurul a celor 2 componente esentiale din viata oricarei afaceri: strategia de business si strategia de marketing.
O strategie de business realista sta la baza oricarui business durabil. Cuvantul cheie tine de adaptare sau flexibilitate - participantii la eveniment vor primi detaliile de care au nevoie in webinariile live.
Strategia de marketing, de asemenea, dicteaza succesul sau esecul afacerilor, si se afla intr-o stransa legatura cu strategia de business.
Prin urmare, fiecare zi de eveniment va include cate 4 sesiuni video live, plus sesiuni inregistrate, in care speakerii invitati vor dezbate subiecte precum piata de eCommerce, SEO, PPC, strategii integrate de marketing si promovare digitala etc.
Subiectele sesiunilor live si lista integrala a speakerilor se afla in curs de completare.
Cine vorbeste la Gomag Virtual Summit 2020
Evenimentul reuneste 16 oameni de... mai mult
Luni, 23 Martie 2020, ora 16:55
Utilizarea pe scara mai larga a realitatii augmentate (AR) si a realitatii virtuale (VR), in domenii precum comert, sanatate si servicii, va aduce un plus de 1,5 trilioane de dolari la PIB-ul global pana in 2030, si va transforma 23 milioane de locuri de munca, potrivit raportului "Seeing is believing", realizat de PwC la nivel global.
"Realitatea Augmentata si Realitatea Virtuala contribuie deja cu peste 46 de miliarde de dolari la PIB-ul global. Au evoluat rapid si pot fi folosite pentru a creste productivitatea, inovatia si oportunitatile de a genera venituri.
De exemplu retail, turism si industria auto sunt doar trei sectoare care exploreaza deja potentialul de a vinde si de a expune produse atat prin VR, cat si prin AR, in timp ce companiile de jocuri si divertisment utilizeaza tehnologia pentru a crea noi produse si experiente. Ele pot fi folosite cu succes si in servicii medicale, dezvoltarea de produse si servicii, training si imbunatatiri ale proceselor", a declarat Gabriel Voicila, Partener Tehnologie, PwC Romania.
Potrivit raportului, AR va continua sa aiba un aport mai mare la PIB-ul global pana in 2030, de peste un trillion de dolari, comparativ cu VR, care va genera 450,5 miliarde dolari.
In ceea ce priveste forta de munca, in prezent, mai putin de un milion de locuri de munca au fost afectate de VR si AR, dar pana in 2030 estimarile arata ca 23 de milioane de locuri de munca vor fi transformate, in special in China, SUA, Marea Britanie si... mai mult
Joi, 12 Decembrie 2019, ora 11:16