Vicepremierul Liviu Dragnea, aflat intr-o vizita oficiala in China, a transmis ca vrea sa promoveze in Asia vinurile romanesti, iar in acest scop incearca sa negocieze taxe mai mici.
Guvernatorul din Hong Kong a apreciat calitatea bauturilor alcoolice din tara noastra, informeaza Digi 24.
Mai mult, chinezii care au gustat soiurile nostre de Feteasca Neagra sau Cabernet Savignon au luat si mostre acasa.
Presa straina: Romania, viitoare Mecca europeana a vinurilor
"Noi acum facem cursuri in China pentru a-i invata pe oameni cum ...citeste mai departe despre "Vinurile romanesti, in China. Dragnea vrea taxe mai mici pentru producatorii locali" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 22 Martie 2014, ora 17:13
Vinurile romanesti au obtinut trei medalii in cadrul Targului intenational Interwine 2011 de la Guangzhou, RP Chineza, eveniment la care au participat din partea Romaniei cinci producatori de vin.
Astfel, Domeniile Sahateni, Jidvei, Murfatlar, Senator Wine si Vinexport Focsani au prezentat oficialitatilor locale si oamenilor de afaceri chinezi peste 60 sortimente de vin, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, citat de Newsin.
Dintre acestea, trei au obtinut medalii la ceremonia de premiere a vinurilor participante la Interwine 2011, respectiv Rai de Murfalar Grand Reserve 2001 - cel mai bun vin dulce, Rai de Murfatlar - cel mai bun vin roze si Nec Ultra Plus Jidvei - cel mai bun vin raport calitate/pret.
"Organizatorii concursului au precizat ca medaliile obtinute de producatorii romani la Interwine 2011 demonstreaza ca vinurile romanesti sunt printre cele mai bune din lume. Toate sortimentele prezentate vizitatorilor au fost apreciate, existand premizele incheierii unor noi contracte de export pentru anul 2012", se arata in comunicat.
Organizata de catre compania China Import Export Fair Complex si sprijinita de Asociatia Chineza a Vinului si de Departamentul de Comert Exterior si Cooperare Economica al provinciei Guandong, Interwine 2011 a atras un interes deosebit in plan international, fiind cotata drept una dintre cele mai importante manifestari de promovare a vinului de pe piata chineza.
La prezenta... mai mult
Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 17:10
Comuna Aliman nu pare cu nimic deosebita fata de alte locuri din Dobrogea. Insa in aceste locuri sterpe si prafuite s-a nascut Alira, un vin care abia a implinit doi ani, dar care are planuri inraznete: sa ajunga pe mesele din toata lumea.
Povestea Alira a inceput in 2006, cand Marc Dworkin, oenolog cu o experienta bogata construita in Bordeaux, Franta, a luat la picior tinuturile dobrogene in cautarea locului ideal pentru cresterea vitei de vie.
A ales Aliman, tinand cont de asa-zisul "terroir" - complexul de conditii propice producerii vinului de calitate. Cel mai important argument a fost ca aici exista cantitatea cea mai mica de precipitatii din Dobrogea.
Inainte de a lua decizia finala, au fost trimise mostre de sol spre analiza in laboratoarele din Franta.
"Intr-un final, am hotarat sa plantam la Aliman soiuri de struguri pentru vin rosu: Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra", explica Ghenadie Bobeica, administratorul companiei Wine Ro, infiintata imediat dupa luarea acestei decizii.
Wine Ro apartine unui grup de investitori straini din Germania, Austria, Franta, Marea Britanie si Romania. Printre acestia, pe langa Mark Dworkin, se mai numara Contele Stephan von Neipperg, pasionat de vinuri si proprietar al catorva podgorii din Bordeaux, si Dr. Karl-Heinz Hauptmann, fost director al Merrill Lynch London.
Trei ani mai tarziu, au fost culesi primii ciorchini de struguri de pe cele 80 de hectare de vita de vie de la Aliman. Astfel... mai mult
Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 00:00