Atunci când pasiunea pentru filmare se transformă dintr-un simplu hobby în sursă de venit, apare și necesitatea de a face trecerea de la un dispozitiv pentru amatori, la camera video profesională. Achiziția unui model profesional reprezintă o investiție importantă.
Alegerea unei camere video profesionale se face în funcție de nevoi, existând diferite modele adaptate pentru diverse tipuri de filmări. Ideal este să alegi o cameră care să poată satisface cât mai multe cerințe. Dacă ai nevoie de sugestii, îți prezentăm mai jos câteva dintre cele mai apreciate modele.
Sony PXW-Z150
O cameră video profesională 4K, cu un format compact, care o face ușor de utilizat în orice condiții. Dispune de un zoom optic de 12X și un vizor OLED de aproximativ 1.440.000 de pixeli. Display-ul este de tip LCD, cu circa 1.560.000 de pixeli și o diagonală de 3,5 inch.
Obiectivul este de 29-348 mm, cu o diafragmă maximă de f2. 8-4 și trei inele pentru zoom, diafragmă și focalizare. Dimensiunile sunt de 171.3 × 187.8 × 371.3 milimetri, iar greutatea camerei este de 1.895 de grame. Dacă mai adăugăm acumulatorul și parasolarul, greutatea poate ajunge la aproximativ 2.270 de grame.
Camera este capabilă să înregistreze cu până la 30p 4K în format profesional XAVC Long, la un maxim de 100Mbps, sau full HD, în XAVC Long 4:2:2, 10 biți la 50Mbps, plus MPEG2HD la 50Mbps și 35Mbps. De asemenea, are inclusă și opțiunea disponibilă de... mai mult
Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 16:25
Chiar daca pandemia din ultimul an a provocat minusuri economice in multe nise si domenii, acestea fiind nevoite sa se adapteze rapid la schimbari, unii retaileri au reusit sa se reinventeze si sa aduca standardul de experienta a clientilor la un nivel superior. Printre acestea putem identifica cu usurinta piata de live streaming online cu tot ceea ce aceasta cuprinde - predominanta fiind productia de materiale foto si video. Continutul video este cel care a facilitat si care va facilita o buna perioada de timp de acum incolo comunicarea la distanta, creand impresia unei apropieri, chiar si doar online.
Tocmai datorita acestor schimbari, Photosetup, retailerul romanesc prezent pe piata de echipamente foto-video de peste 21 de ani, a ales sa se adapteze acestor situatii si sa aduca atat inovatie pe plan tehnologic, cat si oportunitati amplificate de creare de continut prin prezenta sa offline. Astfel, odata cu mutarea sediului intr-un spatiu mult mai generos de 200 mp, Photosetup a pus bazele unui studio de creatie chiar si pentru cei mai indrazneti si inovativi influenceri sau creatori de continut din online. Acestia se pot bucura de echipamente performante in folosul transmisiunilor LIVE de tip multicam, Video Conferintelor, sau chiar pentru organizarea emisiunilor de tip podcasts cu invitati / prezentari de produse.
Datorita experientei in calitate de distribuitor pentru cei mai importanti producatori de echipamente si accesorii foto-video: Manfrotto,... mai mult
Marti, 16 Februarie 2021, ora 13:34
Aproape opt milioane de romani joaca jocuri video pe smarphone-uri, tablete, PC-uri si console, se arata in studiul "Utilizatorii de jocuri video din Romania" realizat de Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania (RGDA).
Astfel ca, dintre cei 7,9 milioane de romani cu varste intre 15 si 64 de ani, mai mult de jumatate (52%) sunt barbati si 48% sunt femei. Totodata, 39% dintre jucatorii adulti au studii superioare (facultate sau studii postuniversitare), aproape jumatate (48%) dintre acestia sunt casatoriti sau in uniune consensuala.
Un roman se joaca, in medie, pe 2 - 3 dispozitive, in timp ce platformele cele mai populare pe care romanii le utilizeaza sunt:
* telefonul mobil (64%),* PC/laptop (60%),* tablete (20%)* console (15,5%).
In plus, jocurile online sunt preferate de 14,3% dintre jucatori, iar jocurile din social media, 6,7% dintre acestia.
Comportamentul de cumparare al romanilor
Cu privire la achizitia de jocuri video, 45% dintre romani platesc pentru acestea, in timp ce 55% prefera sa le descarce de pe torenti. Cei care cumpara jocuri video o fac in special din magazinele online, precum Steam, Epic Store (63%), le cumpara noi din magazine (53%) sau second hand (27%).
De asemenea, dintre cei care se joaca pe consola:
* 48% utilizeaza Playstation 4,* 18% Xbox One,* 10% Playstation 3* 9% Nintendo Switch.
Peste doua treimi (68%) din totalul jucatorilor de console platesc lunar 46 de lei.
Printre jucatorii de jocuri mobile,... mai mult
Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 10:42
Inca din 2012, Dahua domina industria de supraveghere introducand tehnologia HDCVI. Anii trec si acestia continua sa isi consolideze pozitia de lider de piata prin performante de ultima generatie in ceea ce priveste rezolutia, sensibilitatea la lumina, inteligenta si utilizarea tehnologiei HDCVI.
HDCVI HD-over-coax (HD prin cablu coaxial) reprezinta transmisia audio si video neafectata de distanta, functionand pe cont propriu, fara conexiune constanta la internet; aceasta coincide cu cerintele IoT: transmisie si reactii in timp real, posibilitate de control local offline, performante inalte de securitate etc.
Recent, cei de la Dahua au fost primii care au propus tehnologia "HDCVI-IoT", tehnologie ce combina supravegherea video HDCVI de inalta calitate cu IoT, rezultatele fiind un sistem de monitorizare si control ce poate fi accesat de la distanta sau local, chiar si offline.
Una dintre tehnologiile de baza IoT o reprezinta integrarea senzorilor si a transmitatorilor pe fiecare dispozitiv, oferind acestuia inteligenta de a percepe si judeca. De exemplu, daca cineva intra intr-o zona restrictionata, o camera conventionala poate reda doar inregistrarea video, in timp ce o camera Motion Eye din seria HDCVI-IoT, prin intermediul senzorului PIR incorporat (infrarosu pasiv), in combinatie cu analiza video incorporata, poate filtra cu precizie situatii precum un caine care se misca sau schimbarile naturale de mediu, cum ar fi miscarea frunzelor, declansand apoi alarma in... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 19:09
Editarea video poate fi o adevarata provocare pentru unele persoane care nu au mai facut niciodata acest lucru. Daca iti doresti sa redai simultan, pe acelasi ecran, mai multe filmulete video, probabil te gandesti deja ca nu ai nicio sansa de a reusita. Avem insa o veste buna. Oricine poate reusi sa editeze un video astfel incat sa obtina un efect demn de un video profesional.
Chiar daca esti un incepator in ceea ce priveste editarea video, trebuie sa stii ca pe internet gasesti o multime de programe pe care le poti descarca si le poti folosi foarte usor, acasa. Dintre acestea, cel mai usor de folosit este insa Filmora9. Nu ai nevoie de cunostinte avansate pentru a-l folosi, fiind ideal pentru incepatori.
Cu Filmora orice persoana poate invata cum sa editeze un video in cel mai scurt timp posibil, indiferent de modificarile pe care vrei sa le aduci unui fisier video.
Nu trebuie sa fii un profesionist in editare video pentru a folosi Filmora9, un soft care vine atat in varianta gratuita, cat si cu plata, in functie de modul in care doresti sa il folosesti. Pentru un incepator insa, varianta gratuita este cea indicata. Filmora este compatibil atat cu sisteme de operare Windows, cat si cu Mac sau Linux.
Wondershare Filmora este un video editor care te va ajuta sa editezi cu usurinta orice clip video astfel incat sa obtii un efect de suprapunere. Astfel, cu ajutorul acestui editor video poti realiza un video de calitate, cu imagini suprapuse in functie preferintele... mai mult
Luni, 07 Septembrie 2020, ora 12:43
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care permite unitatilor administrativ teritoriale sa monteze echipamente de supraveghere video pe stalpii de iluminat public.
Proiect de lege initiat de catre deputatul PSD Andrei Pop modifica Legea 230/2006 a serviciului de iluminat public a fost adoptat, decizional de Camera Deputatilor pe 28 iulie.
"Unitatile administrativ teritoriale au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stalpii ce compun sistemul de iluminat public cu obligatia respectarii prevederilor Legii nr.190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), cu modificarile ulterioare, fara obligatia de plata catre proprietarul sistemului de iluminat public", arata legea promulgata de seful statului. ...citeste mai departe despre "Legea privind montarea de echipamente electronice de supraveghere video pe stalpii de iluminat public, promulgata" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 21 August 2020, ora 13:51
Ministerul de Finante anunta ca persoanele se pot inregistra in Spatiul Privat Virtual prin sistem video si, in plus, 30 de impozite si contributii se pot plati cu cardul bancar, prin interconectarea cu ghiseul.ro.
Sistemele sunt gata, dar vor fi functionale dupa ce Ordinul ministrului va fi publicat in Monitorul Oficial.
"Persoanele inregistrate in Spatiul Privat Virtual vor putea face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro, solutie care va permite achitarea a peste 30 de impozite si contributii. Totodata, Ministerul Finantelor Publice implementeaza inrolarea in SPV cu ajutorul identificarii in sistem video a persoanelor sau reprezentantilor unor companii sau entitati fara personalitate juridica", a anuntat Ministerul de Finante.
In spatiul virtual, la accesarea serviciului "Plata obligatiilor fiscale", se va afisa pagina de pornire, in care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreste plata. In cazul persoanelor care se autentifica in SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), in lista apare doar CNP-ul titularului de cont.
La apasarea butonului "Afisare obligatii restante", se afiseaza lista obligatiilor ce pot fi platite prin platforma ghiseul.ro, si care cuprinde peste 30 de pozitii, de la impozitul pe venituri, la contributii, accize colectate si pana la plata unor penalitati.
La apasarea butonului "Plateste", utilizatorul va fi directionat catre serviciul de plata online al platformei ghiseul.ro, unde are... mai mult
Joi, 21 Mai 2020, ora 15:48
Masurile de distantare sociala care ne protejeaza de raspandirea coronavirusului ne-au cam inchis in casa, dar asta nu inseamna ca nu putem comunica cu familia, prietenii si colegii de munca. Gratie tehnologiei, ne putem vedea cu cei dragi si putem participa la conferinte online sau webinarii, printre altele.
Am facut o lista cu 10 aplicatii gratuite pentru apeluri video care te pot ajuta sa ramai in legatura cu ceilalti si sa-ti faci treaba (daca lucrezi de acasa).
Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru utilizatorii Apple care vor sa pastreze legatura cu familia si prietenii
FaceTime este cea mai buna optiune pentru utilizatorii Apple care vor sa vorbeasca si sa se vada cu cei apropiati. Daca ai un iPhone, iPad sau un Mac, poti initia un apel video cu oricine din lista ta de contacte care detine, la randul sau, un astfel de dispozitiv. Aplicatia este usor de utilizat; fiind realizata special pentru gadget-urile Apple, te vei bucura de o experienta aproape fara probleme. Doar conexiunea la Net iti poate da batai de cap. Dar chiar si-atunci, poti opta pentru varianta audio a apelului. De asemenea, odata cu iOS 12, varianta sistemului de operare lansata in 2018, FaceTime are o noua functie: Group FaceTime, prin intermediul careia poti vorbi cu pana la 32 de persoane in acelasi timp.
Mai multe detalii AICI
Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru smartphone-uri
Aplicatia WhatsApp este una dintre cele mai populare din lume. Cu peste 2 miliarde... mai mult
Duminica, 29 Martie 2020, ora 10:50
Facebook va reduce calitatea streamingului video pe platforma sa si pe Instagram in Europa, devenind astfel cel mai recent gigant american din industria noilor tehnologii care raspunde apelului UE de a preveni o eventuala blocare a Internetului, in contextul in care mii de angajati lucreaza de acasa in aceasta perioada din cauza epidemiei de coronavirus.
Saptamana trecuta, companiile Netflix, YouTube (platforma detinuta de Alphabet Inc), Amazon si Disney au anuntat ca vor reduce si ele calitatea video pe platformele lor de streaming, informeaza Reuters.
Comisarul european pentru piata interna si servicii, Thierry Breton, a indemnat platformele de streaming sa isi elibereze benzile de transmisie online pentru a difuza informatii care sa vizeze sfaturi medicale si masuri de distantare sociala, adresate copiilor aflati acasa dupa inchiderea scolilor.
Desi operatorii europeni de telecomunicatii au precizat ca retelele lor au facut fata pana acum cresterii traficului de date online, exista totusi anumite ingrijorari legate de o posibila congestionare a Internetului, intrucat tot mai multi angajati lucreaza in regim de telemunca.
Decizia anuntata de Facebook va ramane in vigoare atat timp cat ingrijorarile legate de blocarea internetului vor continua sa existe, a precizat un reprezentant al companiei americane.
Atat Netflix, cat si YouTube, au anuntat ca vor reduce calitatea video de pe platformele lor pentru 30 de zile, in timp ce Disney a precizat ca va scadea... mai mult
Luni, 23 Martie 2020, ora 10:55