La privatizarea Oltchim, in timp ce Guvernul vroia sa "opereze" pacientul, "a venit unul de la spitalul 9 si ne-a dat peste maini", a declarat duminica premierul Victor Ponta.
Seful guvernului a adaugat ca investitorul (Dan Diaconescu n.r.)nu avea toti banii pentru privatizarea Oltchim, suma de 1,8 milioane euro prezentata de Dan Diaconescu pentru salarii la Oltchim fiind doar un imprumut restituit de "mama copilului sau", deoarece acesta nu avea intreaga suma necesara.
El a precizat ca este vorba doar de o paralela medicala, fara aluzii.
Ponta - In forma actuala a bugetului ramanem fara bani din 15 noiembrie
Ponta a adaugat ca "povestea cu Dan Diaconescu" denota lipsa unui sistem de justitie care sa functioneze eficient pentru a sanctiona persoanele care prezinta statului documente false.
Privatizarea combinatului Oltchim a esuat dupa ce adjudecatarul licitatiei, Dan Diaconescu, nu a platit suma convenita de 45 de milioane de euro pentru pachetul de actiuni detinut de Ministerul Economiei.
Diaconescu a tergiversat semnarea contractului pana in ultima zi a perioadei in care se putea derula tranzactia.
Premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, au anulat, cu cateva ore inainte de termenul legal, contractul cu Dan Diaconescu, spunand ca acesta din urma nu a avut niciodata intentia de a cumpara combinatul. mai mult
Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 13:00
Guvernul nu va mai apela la serviciile consultantului PricewaterhouseCoopers pentru viitoarele procese de privatizare, deoarece acesta a recomandat gresit ca la licitatia de vanzare a Oltchim sa fie acceptat oricine, a declarat, duminica, premierul Victor Ponta.
"Dupa lectia Oltchim putem sa explicam de ce licitatiile nu raman deschise. In primul rand, nu mai iau PricewaterhouseCoopers ca si consultant, ca vad ca toata lumea vorbeste de OPSPI", a spus Ponta la emisiunea "Dupa 20 de ani" la Pro TV.
Intrebat daca PwC a gresit, premierul a raspuns afirmativ. Ponta a spus ca el nu a vazut caietul de sarcini de la aceasta privatizare, dar ca nu era sarcina sefului Guvernului sa il verifice.
"Este asa bine sa fii consultant, sa iei o multime de bani, sa faci caietul de sacini dupa care sa fie intrebat Ponta", a spus premierul.
Premierul a anuntat recent ca Guvernul va solicita Fondului Monetar International si Comisiei Europene permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim sa fie derulata prin negociere cu un investitor strategic si nu prin licitatie deschisa la care sa vina oricine. mai mult
Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 12:27
Amanarea privatizarii combinatului Oltchim a dus la schimbarea strategiei de ofertare, motiv pentru care grupul SRC si-a retras oferta si va inainta una noua.
"Decizia de retragere a ofertelor SC Chimcomplex SA si de imbunatatire a celor depuse de SC Aisa Invest SA a venit si pe fondul declaratiilor premierului Romaniei, care este dezinformat cu privire la capacitatea investitionala a ofertantului SC Chimcomplex SA", au declarat reprezentantii grupului SCR, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza.
Victor Ponta a apreciat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cadrul procesului de privatizare pentru Oltchim au fost depuse o "oferta exotica" (n.r. cea inaintata de Dan Diaconescu) si una care "trebuie verificata din punct de vedere al potentialului financiar".
"Precizam ca in caietul de sarcini nu este niciun criteriu de precalificare in acest sens, iar daca ar fi fost, competitorii de tip "exotici" nu ar mai fi avut posibilitatea de a se inscrie, insa poate ca s-a dorit acest lucru", spun reprezentantii SCR.
Privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea a fost amanata pana in data de 20 septembrie, potrivit lui Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), care a invocat procesele deschise in ultimele zile de Dan Diaconescu, prin care acesta a cerut suspendarea privatizarii Oltchim.
Combinatul a fost inchis in urma cu o luna din cauza ca nu mai are bani pentru achizitia materiei prime si pentru plata salariilor celor... mai mult
Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 16:18