Danone Romania doneaza 250.000 de euro (aproximativ 1.200.000 de lei) catre Daruieste Viata pentru a sprijini lupta impotriva pandemiei.
Angajatii companiei sunt implicati direct in colectarea nevoilor spitalelor din toata tara si, cu ajutorul nepretuit al echipei Daruieste Viata, vor fi puse la dispozitie echipamentele si materialele medicale necesare.
"In astfel de momente, este mai important ca oricand sa actionam cu claritate, sa reactionam rapid si cu precizie si sa fim uniti. De aceea, pentru a ne proteja angajatii si partenerii, compania noastra se angajeaza la nivel global sa ii sustina pe acestia, garantand, totodata, siguranta lantului de aprovizionare al produselor noastre.
In acelasi timp, suntem alaturi de comunitate si ne oferim in continuare ajutorul. Am identificat cel mai bun mod posibil pentru a acoperi unele nevoi tot mai mari de echipamente si materiale medicale din cele mai vulnerabile locuri din Romania. Toate acestea cu ajutorul colegilor nostri, care s-au oferit voluntar sa sprijine prin identificarea si centralizarea nevoilor direct de la spitalele din toata tara.
Suntem cu totii responsabili si este important sa fim uniti pentru a depasi aceasta situatie cat mai usor. Acum, viziunea noastra 'One Planet. One Health' este si mai relevanta pentru noi", a declarat Natalia Gelshtein-Kiss, Market Director pentru Danone Romania, Bulgaria si Tarile Adriatice.
"Este foarte important, in aceasta perioada, sa fim alaturi de comunitatile... mai mult
Miercuri, 06 Mai 2020, ora 15:32
Bulgaria atrage tot mai mult investitorii romani, antreprenorii si oamenii de afaceri din Romania si alte tari europene. In perioada anilor 2015-2018, numarul proiectelor de investitii straine, care au creat locuri de munca, mai ales in industria tehnologica din aceasta tara, a crescut cu 300%. Sectorul IT si de software din Bulgaria a atins un nivel record de 16 proiecte de investitii straine.
Analistii spun ca structura economiei Bulgariei este tipica capitalismului periferic tertiar, nu este orientata in special spre productia de bunuri, de produse si servicii, pentru consumatorul final. Ea are in prin plan exportul de produse complementare ieftine, se bazeaza pe turismul pe termen scurt si pe ajutorul de a face fata cresterii economice UE.
In Bulgaria merita sa investesti, dar cu cap, respectiv sa analizeaza toate aspectele, pentru a fi sigur ca este profitabil. Cursul de schimb este atractiv si este favorabil intr-adevar investitiilor straine.
Infrastructura in Bulgaria este mai buna decat in tara noastra. Spre exemplu exista o autostrada de la Sofia la Burgas (360 km), pe care o parcurgi cam in 3 ore si 20 de minute.
In Bulgaria, antreprenorii si oamenii de afaceri romani au multe avantaje in ceea ce priveste:
Taxele care sunt mai mici ca in tara noastra, impozitul pe profit care este de 10% si impozitul pe dividende care este de 5%Cota TVA este de 20%, cota de export este 0%, iar cota in turism este redusa la 7%Costul cu materiile prime si materiale... mai mult
Luni, 10 Februarie 2020, ora 12:50
Speranta de viata sanatoasa la nastere, respectiv numarul de ani preconizat pentru ca o persoana sa ii traiasca fara probleme de sanatate, era in Uniunea Europeana in anul 2016 de 64,2 ani pentru femei si 63,5 ani pentru barbati, arata datele publicate luni de Eurostat.
In Romania, speranta de viata sanatoasa era in 2016 de 59,8 ani in cazul barbatilor si de 59 de ani in cazul femeilor, in ambele cazuri sub media din UE, dar mai mare decat in alte state dezvoltate.
De exemplu, in cazul barbatilor, speranta de viata sanatoasa era in Romania mai mare decat in Finlanda si Austria, iar in cazul femeilor era mai mare decat in Luxemburg, Olanda, Elvetia, Finlanda si Austria.
Statul membru UE cu cea mai mare speranta de viata sanatoasa in 2016, atat pentru femei, cat si pentru barbati, era Suedia, cu 73,3 ani pentru femei si 73 de ani pentru barbati. La polul opus, Letonia avea cea mai mica speranta de viata sanatoasa, 54,9 ani pentru femei si 52,3 ani pentru barbati.
Pe primele locuri in topul vietii sanatoase se situeaza Suedia, Malta, Irlanda, Cipru si Bulgaria in cazul femeilor, iar la barbati Suedia, Malta, Italia, Cipru si Irlanda.
Speranta de viata pentru femei este in UE, in medie, cu 5,4 ani mai mare ca barbatilor.
Numarul de ani pe care o persoana este asteptata sa ii traiasca fara probleme de sanatate era mai mare pentru femei decat pentru barbati in 20 de state membre, iar in randul acestora exista patru tari unde aceasta diferenta era mai mare de... mai mult
Marti, 07 Mai 2019, ora 12:57
Pensionarii greci au suferit o diminuare a pensiilor astfel incat unii dintre ei au ales sa se mute in Bulgaria, cea mai saraca tara din Uniunea Europeana, transmite Bloomberg.
Un exemplu este George, 75 de ani. Dupa ce a ramas vaduv in urma cu cinci ani si-a inchiriat apartamentul din Salonic si s-a mutat la Sofia unde pensia sa lunara de 800 de euro ii permite sa traiasca "regeste".
"Desigur exista unele dificultati cu procesul de adaptare si sa iti faci prieteni. Dar cu banii pe care ii am pot sa revin frecvent in Grecia si de asemenea am oportunitatea de a calatori", spune George, care nu a dorit sa isi dezvaluie numele de teama de a nu fi urmarit de autoritatile fiscale din Grecia.
In timp ce alti pensionari europeni aleg sa se retraga in Grecia, proprii cetateni ai Greciei sunt interesati sa isi traiasca ultimii ani din viata in tara vecina, care este mai ieftina, dupa ce pensiile lor au fost taiate de cel putin 20 de ori in timpul crizei datoriilor. Potrivit datelor Eurostat din 2017, costul vietii in Grecia este aproape dublu comparativ cu cel din Bulgaria, unde costul vietii este cel mai mic din UE.
Chiar daca nu exista date precise care sa arate cat de raspandit este fenomenul pensionarilor greci care se muta in Bulgaria, preturile sugereaza ca ar putea sa se extinda.
In Sofia un litru de benzina costa 1,15 euro comparativ cu 1,60 euro la Atena, o cafea Espresso costa 2,30 euro la Sofia si 4,70 euro la Atena iar un bilet de metrou costa 80 de... mai mult
Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 10:23
Operatiunea Atlantic Resolve a fost initiata in anul 2014 dupa ce Vladimir Putin a invadat Peninsula Crimeea. Este un program al guvernului american care a ajuns la o finantare de aproape 5 miliarde de dolari in 2018.
Aproape 4.000 de soldati petrec cate noua luni in bazele militare din Polonia, Germania, Romania, Ungaria si Bulgaria. O brigada de blindate din SUA este inlocuita la noua luni de o alta care vine cu tot echipamentul, de la tancuri, pana la pistoale mitraliera.
Brigada efectueaza exercitii in parteneriat cu NATO si cu statele membre ale aliantei in diferite zone din Europa de Est. Dar cum traiesc soldatii in aceasta perioada de noua luni?
Intr-un cort-dormitor incap pana la 150 de soldati. Acesta e un dormitor provizoriu care a fost montat intr-o baza militara din Polonia pana cand operatiunile logistice de descarcare si asamblare a echipamentului se incheie.
Dupa o perioada de cateva saptamani, soldatii se muta in cazarma.
In timpul exercitiilor militare, pe campul de lupta, in perioadele de mars, soldatii primesc pachete MRE (Meal Ready to Eat, hrana gata de mancat, in traducere). Pe fiecare pachet e trecut ce fel de mancare contine. In cel din imagine avem legume pasate cu paste si sos in stil taco.
Pe langa felul principal, pachetul contine doua felii de pesmet, un plic mare de gem, un plic de unt de arahide sau de branza topita, o punga vidata cu alune, o punguta de bomboane M&Ms, o lingura din plastic, un plic mare cu sare,... mai mult
Sambata, 30 Septembrie 2017, ora 12:17
Mii de refugiati au ramas blocati in state care nu pot gestiona situatia, dupa inchiderea rutei din Balcani. Ei infrunta gerul si viscolul in corturi, in tari precum Grecia, Macedonia, Bulgaria si Serbia.
Desi activistii au inceput sa trateze primele cazuri de degeraturi, se inregistreaza primele decese, iar situatia nu pare sa poata fi remediata curand, mai cu seama ca peste Europa se afla un val de aer polar.
Hey @eu_echo maybe you didn't realize that it's winter and people are freezing in the hotspots where #EU has trapped thousands? pic.twitter.com/jpjisINnsX- MSF Sea (@MSF_Sea) January 9, 2017
In Belgrad, aproximativ 2.000 de migranti sunt nevoiti sa supravietuiasca iernii fara un acoperis deasupra capului, in corturi si adaposturi necorespunzatoare, dupa ce autoritatile sarbe au anuntat ca centrele pentru solicitanti de azil sunt deja arhipline.
Our doctors are treating the first cases of frostbites caused by the cold in #Serbia. These people need adequate shelters ...citeste mai departe despre "Cautau sa scape cu viata in Europa, dar risca sa moara de frig: Refugiatii ingheata in bataia viscolului (Galerie foto)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 22:45
Un tren cu 26 de vagoane cisterna, in care se afla propan, a deraiat si cateva dintre vagoane au explodat, sambata dimineata, in Bulgaria. Zeci de case din apropiere au fost puse la pamant, multe persoane au fost ranite, iar unele dintre ele si-au pierdut viata.
"Cel putin 4 oameni au murit si peste 20 au fost raniti", au anuntat pompierii bulgari, citati de televiziunea BTV. 150 de pompieri se lupta in aceste momente cu flacarile.
Agentia Novinite, care citeaza surse medicale, arata ca cel putin 25 de oameni au fost spitalizati.
Cand trenul a deraiat, doua vagoane au lovit un stalp de electricitate, informeaza si BBC. A urmat explozia, la ora locala 05:30.
Cel putin 20 de cladiri din apropiere au fost distruse in explozie, iar in zona au venit toate ambulantele disponibile din trei orase aflate in ...citeste mai departe despre "Un tren cu GPL a explodat in Bulgaria si a pus la pamant 20 de cladiri. Populatia a fost chemata sa doneze sange" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 10:15
Ungaria a refuzat sa adopte refugiatii repartizati de UE, dar asta nu inseamna ca le inchide usa in nas strainilor, mai ales daca acestia au portofelul ticsit cu bani. Urmand exemplul guvernului de la Sofia, oficialii maghiari acorda cetatenia strainilor care investesc in titlurile de stat.
300.000 de euro investiti in titlurile de stat emise de Budapesta te pot transforma in cetatean al Ungariei, in vreme ce pachetul similar oferit de Sofia are un pret de 512.000 euro, relateaza cotidianul Daily Sabah.
Oferta Budapestei pare sa prinda mai bine la straini decat cea lansata de bulgari. Aceasta, probabil, si pentru ca apartenenta tarii la spatiul Schengen garanteaza o libertate mai mare de miscare pentru investitorii racolati de Ungaria.
Pe lista investitorilor atrasi de oferta de titluri de stat la pachet cu cetatenia maghiara se numara nu mai putin de 2.000 de persoane din afara spatiului comunitar, dintre care 150 sunt turci.
In acelasi timp, bulgarii au gasit aproximativ 500 de straini dispusi sa plateasca pentru a deveni cetateni europeni, dintre care 35 sunt turci, relateaza Sevki Akaydin, directorul companiei de consultanta Yeni Bir Hayat (O noua viata) din Turcia.
Conditiile de acordare a statutului de rezident si a cetateniei difera in cazul ofertelor facute de cele doua tari europene, in Ungaria rezidenta fiind obtinuta in doar 4 saptamani, lucru care le da posibilitatea aplicantilor sa calatoreasca apoi fara oprelisti in spatiul Schengen.
Pentru... mai mult
Luni, 19 Septembrie 2016, ora 14:46
1Premierul bulgar Boiko Borisov este de parere ca Marea Neagra ar trebui sa fie o zona demilitarizata, lucru care ar incuraja dezvoltarea afacerilor, turismului si industriei petrolului in regiune, potrivit site-ul The Sofia Globe.
"Toata viata mea am fost un luptator si stiu ca nu exista un conflict bun", a declarat Borisov, care a a adaugat ca "Este intotdeauna rau. Iar oameni, mult mai isteti, mult mai intelepti, cu secole inainte mea, au spus ca este mai buna o pace rea decat un razboi bun. As merge chiar la extreme in aceasta privinta. Marea Neagra ar trebui sa fie declarata zona demilitarizata."
"O zona fara forte militare, fara submarine, fara nave, pentru ca este o zona in care ne asteptam sa extragem gaze naturale, unde toate tarile au turism, si unde este posibil un comertl mai intens", a mai precizat oficialul bulgar.
Borisov a facut aceste comentarii in cursul unei vizite la intr-un sat bulgar, in timp ce o delegatie oficiala condusa de presedintele ...citeste mai departe despre "Premierul bulgar: Marea Neagra ar trebui sa fie demilitarizata. Pierdem o gramada de bani din sanctiunile impuse Rusiei" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 10 Iulie 2016, ora 23:46