Danone Romania doneaza 250.000 de euro (aproximativ 1.200.000 de lei) catre Daruieste Viata pentru a sprijini lupta impotriva pandemiei.
Angajatii companiei sunt implicati direct in colectarea nevoilor spitalelor din toata tara si, cu ajutorul nepretuit al echipei Daruieste Viata, vor fi puse la dispozitie echipamentele si materialele medicale necesare.
"In astfel de momente, este mai important ca oricand sa actionam cu claritate, sa reactionam rapid si cu precizie si sa fim uniti. De aceea, pentru a ne proteja angajatii si partenerii, compania noastra se angajeaza la nivel global sa ii sustina pe acestia, garantand, totodata, siguranta lantului de aprovizionare al produselor noastre.
In acelasi timp, suntem alaturi de comunitate si ne oferim in continuare ajutorul. Am identificat cel mai bun mod posibil pentru a acoperi unele nevoi tot mai mari de echipamente si materiale medicale din cele mai vulnerabile locuri din Romania. Toate acestea cu ajutorul colegilor nostri, care s-au oferit voluntar sa sprijine prin identificarea si centralizarea nevoilor direct de la spitalele din toata tara.
Suntem cu totii responsabili si este important sa fim uniti pentru a depasi aceasta situatie cat mai usor. Acum, viziunea noastra 'One Planet. One Health' este si mai relevanta pentru noi", a declarat Natalia Gelshtein-Kiss, Market Director pentru Danone Romania, Bulgaria si Tarile Adriatice.
"Este foarte important, in aceasta perioada, sa fim alaturi de comunitatile... mai mult
Miercuri, 06 Mai 2020, ora 15:32
Platforma financiara globala Revolut se alatura luptei impotriva coronavirus in Romania si isi incurajeaza utilizatorii sa doneze catre Daruieste Viata, ONG-ul care a anuntat recent ca toti banii stransi incepand cu data de 11 martie vor fi folositi pentru sprijinirea spitalelor in lupta cu COVID-19.
Toti banii vor fi folositi pentru a ajuta spitalele romanesti de boli infectioase si spitalele de urgenta.
Asociatia Daruieste Viata, cunoscuta pentru construirea primului spital de oncologie pediatrica din Romania din banii stransi cu ajutorul donatiilor, a decis sa foloseasca toti banii donati incepand cu data de 11 martie pentru a cumpara echipamente medicale pentru spitalele din tara in care sunt tratati pacienti cu coronavirus.
Revolut sprijina aceasta initiativa si le permite utilizatorilor sa doneze catre ONG direct din aplicatie, in doar cateva secunde.
Banii donati vor ajunge in proportie de 100% la Asociatia Daruieste Viata, fara ca Revolut sa perceapa taxe si comisioane.
Utilizatorii Revolut pot sprijini lupta impotriva COVID-19 prin rotunjirea tranzactiilor efectuate si donarea restului ramas, prin stabilirea de plati recurente sau prin efectuarea unei singure donatii.
Nu exista o suma minima care poate fi donata, iar functionalitatea poate fi activata si dezactivata oricand.
"Cred ca in astfel de momente este de datoria noastra, a tuturor, sa ne mobilizam si sa ne concentram pe lucrurile care conteaza: sustinerea personalului medical din prima... mai mult
Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 09:53
Mastercard se alatura initiativei Asociatiei Daruieste Viata de combatere a coronavirusului COVID-19 in Romania, care a anuntat ca toate donatiile primite incepand cu data de 11 martie vor fi redirectionate catre sprijinirea eforturilor derulate de institutiile care gestioneaza criza, pentru consolidarea capacitatii sistemului medical romanesc de prevenire si tratare a pacientilor.
Compania va dona 100.000 de euro pentru limitarea efectelor COVID-19 pe plan local, la cateva zile dupa ce Mastercard a anuntat la nivel global parteneriatul cu Fundatia Bill & Melinda Gates si Wellcome, prin care 125 de milioane de dolari vor fi investiti in programul COVID-19 Therapeutics Accelerator pentru identificarea, evaluarea, dezvoltarea si scalarea posibilelor tratamente.
Angajamentul Mastercard consta in directionarea sumei de 100.000 de euro catre achizitionarea de echipamente speciale, cu importanta cruciala in asigurarea ingrijirii adecvate pentru persoanele infectate, precum aparate de ventilat, paturi de terapie intensiva si alte echipamente necesare, care vor fi donate ulterior centrelor de carantina si izolare, deschise in diferite puncte ale tarii.
"Credem ca in acest moment este nevoie de solidaritate si de responsabilitate. Responsabilitate la nivel individual, prin respectarea indicatiilor oferite de autoritati, si solidaritate pentru a proteja viata celor mai vulnerabili dintre noi. Sistemul medical romanesc, cu limitarile pe care deja le cunoastem, va fi pus la... mai mult
Vineri, 13 Martie 2020, ora 14:41
Revolut a incheiat parteneriate cu unele dintre cele mai mari organizatii caritabile din Romania, iar acum le permite utilizatorilor sa rotunjeasca platile efectuate cu cardul si sa doneze diferenta de bani catre Daruieste Viata, Asociatia Magic si SOS Satele Copiilor.
In plus, clientii Revolut vor putea atat sa doneze o singura data, cat si sa stabileasca donatii recurente.
Toti banii donati de catre utilizatori vor ajunge la fiecare dintre cele trei organizatii caritabile, fara ca Revolut sa perceapa vreun comision pentru aceste tranzactii.
Nu exista o limita minima pentru sumele donate, iar functionalitatea poate fi activata si dezactivata oricand de catre utilizatori.
Daruieste Viata, Asociatia Magic si SOS Satele Copiilor sunt primele trei ONG-uri locale catre care romanii pot dona, datorita popularitatii lor in randul utilizatorilor Revolut din tara. Fiecare dintre aceste organizatii se dedica unei cauze sociale importante si are un impact pozitiv asupra societatii romanesti.
"Implicarea in cauze sociale este importanta atat pentru noi, Revolut, cat si pentru utilizatorii nostri. Ne bucuram sa le putem da utilizatorilor romani ocazia de a sustine unele dintre cauzele favorite printr-o o simpla apasare de buton si fara comisioane. Admiram foarte mult tot ceea ce au realizat pana acum Daruieste Viata, Asociatia Magic si SOS Satele Copiilor si suntem entuziasmati ca le putem oferi sprijin. Ne luam angajamentul sa extindem in timp lista ONG-urilor locale... mai mult
Marti, 03 Martie 2020, ora 10:04
Foarte multe persoane se simt ca intr-o capcana in propria viata. Au senzatia ca indiferent ce ar face, nimic bun nu mai are cum sa se intample. Sau, se simt lipsiti de puterea de a mai face ceva, pentru ca lucrurile sa se schimbe.
In ambele situatii putem vorbi despre persoane ce pot avea anumite afectiuni psihice pe care sa nu si le poata recunoaste sau de care se recunosc invinse.
De aceea, cea mai corecta indrumare ar trebui sa o constituie vizita la un psiholog.
Este foarte important sa descoperiti ce va tine prinsi in capcana, dar si care sunt solutiile ce vi se potrivesc.
Mai mult decat atat, poate aveti nevoie de o persoana fata de care sa va deschideti sufletul, stiind ca toate informatiile vor ramane in acel cabinet. Uneori, lipsa de solutie poate veni tocmai din suprasarcina sufleteasca pe care o carati tot timpul cu voi.
Transformarea personala prin psihoterapie, poate fi comparata uneori cu mersul la sala. Daca vrei sa mergi singur, la inceput, vei amana cat mai mult posibil. Iti vei spune ca incepi de luni, de pe 1, sau la inceputul anului.
Apoi, cand va veti decide totusi sa mergeti este posibil sa va dati sufletul alergand pe banda sau tragand de greutati prea mari. Insa, niciodata nu veti reusi sa va vedeti din exterior, nu veti putea urma un plan concret, ce pleaca de la propriile calitati, urmarind sa va creasca rezistenta la efort sau masa musculara, etapizat, intr-un mod personalizat.
Cam asa este si cu psihoterapia. Pentru ca la... mai mult
Vineri, 07 Februarie 2020, ora 11:05
Seful corespondetilor Deutsche Welle a realizat un reportaj despre initiativa Asociatiei "Daruieste Viata" de a construi un spital din donatii, in Bucuresti.
"Centrul de oncologie si radiologie pediatrica din Bucuresti, realizat de la zero numai din donatii, gratie initiativei Daruieste Viata', este cel mai amplu proiect de responsabilitate sociala din Romania. Spitalul va fi donat, la cheie, statului roman. Oana Gheorghiu Daruieste Viata", este descrierea reportajului publicat pe pagina de Facebook a Deutsche Welle.
Jurnalistii au vorbit cu una dintre fondatoarele asociatiei, Oana Gheorghiu.
"Cea mai mare problema in momentul de fata sunt banii. Trebuie sa strangem in continuare fonduri ca sa terminam proiectul, sa il si echipam. Avem incredere ca oamenii vor continua sa doneze. Suntem foarte increzatoare ca daca am ajuns pana aici avem toate sansele sa avem un proiect minunat si complet echipat", a declarat Oana Gheorghiu pentru DW.
Postul TV german aminteste ca cele doua "au reusit in ciuda piedicilor puse de fostul guvern" si ca "acum Oana Gheorghiu spera ca noua conducere sa nu le faca greutati".
...citeste mai departe despre "Reportaj Deutsche Welle, despre initiativa "Daruieste viata": Un spital donat, la cheie, statului roman" pe Ziare.com mai mult
Luni, 16 Decembrie 2019, ora 17:09
Daruieste Viata a prezentat astazi, in cadrul unei conferinte extraordinare de presa, oamenii din spatele asociatiei - copii, parinti, medici, donatori, sponsori si specialisti - si noua lor agenda: refacerea de la zero a intregului spital Marie Curie din Bucuresti, la standarde occidentale, concomitent cu finalizarea Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.
Oamenii din umbra sunt oamenii fara de care Primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania nu ar fi posibil - este vorba despre 260.000 de donatori persoane fizice si peste 1.700 de companii care au pus o caramida la constructie, despre copiii si parintii lor care beneficiaza de proiectele Daruieste Viata, despre medicii si echipele medicale din spitalele in care asociatia implementeaza proiecte, precum si despre toti expertii care au contribuit la aceasta initiativa.
"Acestia sunt oamenii invizibili pentru politicieni in majoritatea timpului. Politicienii nu le vad nici suferinta, nici nevoile si nici meritele. Nu le vad drepturile. Acesti oameni care au fost invizibili pana acum, care au devenit vizibili dupa ce s-au unit si au decis sa-si construiasca singuri un Spital. Si atunci politicienii s-au enervat si i-au atacat. Ironia este ca in spatele nostru nu e nimeni altcineva decat acesti oameni", a afirmat Carmen Uscatu, presedintele Asociatiei.
"Noi vrem sa le spunem acestor oameni ca noi ii vedem si dovada cea mai buna este felul in care construim acest... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2019, ora 16:03
Speranta de viata sanatoasa la nastere, respectiv numarul de ani preconizat pentru ca o persoana sa ii traiasca fara probleme de sanatate, era in Uniunea Europeana in anul 2016 de 64,2 ani pentru femei si 63,5 ani pentru barbati, arata datele publicate luni de Eurostat.
In Romania, speranta de viata sanatoasa era in 2016 de 59,8 ani in cazul barbatilor si de 59 de ani in cazul femeilor, in ambele cazuri sub media din UE, dar mai mare decat in alte state dezvoltate.
De exemplu, in cazul barbatilor, speranta de viata sanatoasa era in Romania mai mare decat in Finlanda si Austria, iar in cazul femeilor era mai mare decat in Luxemburg, Olanda, Elvetia, Finlanda si Austria.
Statul membru UE cu cea mai mare speranta de viata sanatoasa in 2016, atat pentru femei, cat si pentru barbati, era Suedia, cu 73,3 ani pentru femei si 73 de ani pentru barbati. La polul opus, Letonia avea cea mai mica speranta de viata sanatoasa, 54,9 ani pentru femei si 52,3 ani pentru barbati.
Pe primele locuri in topul vietii sanatoase se situeaza Suedia, Malta, Irlanda, Cipru si Bulgaria in cazul femeilor, iar la barbati Suedia, Malta, Italia, Cipru si Irlanda.
Speranta de viata pentru femei este in UE, in medie, cu 5,4 ani mai mare ca barbatilor.
Numarul de ani pe care o persoana este asteptata sa ii traiasca fara probleme de sanatate era mai mare pentru femei decat pentru barbati in 20 de state membre, iar in randul acestora exista patru tari unde aceasta diferenta era mai mare de... mai mult
Marti, 07 Mai 2019, ora 12:57
Atentia acordata sanatatii inimii si arterelor reduce riscul de declin cognitiv si dementa la varsta inaintata, au dovedit cercetarile efectuate de o echipa de oameni de stiinta din Franta.
Cercetatorii au studiat date prelevate de la 6.626 de participanti cu varsta medie de 73,7 ani, analiza concentrandu-se asupra unor aspecte diferite ale stilului de viata al acestora, relateaza Press Association.
Sapte factori de stil de viata care imbunatatesc sanatatea cardiovasculara au fost asociati cu reducerea riscului de a dezvolta dementa. Acestia sunt:
1. evitarea fumatului
2. evitarea greutatii excesive
3. exercitiile fizice regulate
4. consumul de peste de doua ori pe saptamana sau mai des
5. alimentatia bogata in fructe si legume
6. mentinerea glicemiei la un nivel sanatos
7. tensiunea arteriala normala.
Cu fiecare "valoare optima" riscul de dementa este redus cu 10%, au precizat cercetatorii.
Studiul, condus de dr. Cecilia Samieri de la Universitatea din Bordeaux, Franta, este publicat in Journal of the American Medical Association.
"Dintre toate afectiunile din Marea Britanie, dementa este in prezent cea mai importanta cauza de deces, prin urmare explorarea factorilor care ar putea reduce riscul de aparitie a acestei boli devastatoare este fundamentala pentru infrangerea ei", a notat dr. Doug Brown de la organizatia Alzheimer's Society.
"Cunoastem ca ceea ce este benefic pentru inima este benefic si pentru minte, iar acest studiu sustine aceasta... mai mult
Miercuri, 22 August 2018, ora 16:43