Companiile care au mai mult de 50 de angajati sunt vizate de inspectorii de munca. Acestia vor incepe o serie de verificari pentru a vedea daca se respecta masurile privind munca la domiciliu si decalarea programului. De asemenea, inspectorii urmaresc daca sunt respectate normele de sanatate in contextul pandemiei.
Controalele se desfasoara la nivel national, timp de doua saptamani, pana marti, 24 noiembrie, inclusiv in zilele de sambata, potrivit Inspectiei Muncii.
In cadrul campaniei de verificare, Inspectia Muncii isi propune ca obiective sa ii determine pe angajatorii care au mai mult de 50 de salariati sa organizeze programul de lucru astfel incat personalul sa fie impartit in grupe care sa inceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin o ora, dar si ca angajatorii sa implementeze munca la domiciliu si telemunca, in vederea reducerii riscului de contaminare cu coronavirus la locul de munca, precum si pe timpul deplasarii la si de la locul de munca, precum si cu privire la asigurarea unui mediu de munca sigur pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, scrie Digi24.
Alte obiective ale campaniei sunt: verificarea angajatorilor care au mai mult de 50 de salariati cu privire la aplicarea prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru si securitatea si sanatatea in munca; verificarea modului in care angajatorii organizeaza transportul de la locul de munca la domiciliu si invers, precum si a... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 10:56
Traversam o perioada dificila pentru firmele din Bucuresti si din intreaga tara. Criza medicala si-a pus amprenta si asupra economiei, iar specialistii estimeaza ca situatia nu se va imbunatati in perioada imediat urmatoare.
Consumul in scadere, somajul in crestere, masurile sanitare luate - o parte dintre acestea reducand sau chiar suspendand activitatea unor afaceri (asa cum sunt cele din zona HORECA sau cea a evenimentelor) - toate acestea sunt provocari pentru mediul de business.
In orice perioada de recesiune economica au existat insa afaceri care nu doar au reusit sa supravietuiasca, ci si sa progreseze. Flexibilitatea, adaptabilitatea, intuitia, capacitatea de a vedea solutii si de a veni in intampinarea unui nou tip de client si a unei noi categorii de cereri... sunt doar cateva dintre trasaturile ce ar putea ajuta si firma ta din Bucuresti sa treaca peste aceasta perioada.
InfoQuick te ajuta sa verifici rapid firmele cu care vrei sa inchei un parteneriat de afaceri, punandu-ti la dispozitie o platforma online cu lista firmelor din Romania, pe judete, localitati si domeniu de activitate. La o cautare dupa judet, gasesti usor firmele/companiile care te intereseaza si poti verifica pentru acestea: situatii financiare anuale, CIP, ipoteci, informatii de la ANAF, de la Portalul Instantelor de Judecata si de la Registrul Comertului.
E important asadar sa iti evaluezi periodic partenerii de afaceri - ai mai jos cinci motive importante pentru a o face:
1.... mai mult
Luni, 31 August 2020, ora 18:22
Criza economica determinata de pandemia COVID-19 este la inceput, dar afecteaza deja un numar important de organizatii din intreaga lume.
Masurile luate de guvernele din intreaga lume, inclusiv cel din Romania, au vizat incetinirea raspandirii noului coronavirus, au avut consecinte imediate, in special asupra industriilor afectate direct. Astfel, afaceri din domenii precum turism, organizare de evenimente, transport sau restaurante/ catering au fost nevoite sa isi suspende activitatea - temporar sau definitiv.
Specialistii estimeaza insa un efect de domino: pe masura ce veniturile scad si neincrederea creste, consumul va fi cu siguranta afectat. Odata cu scaderea consumului, antreprenorii se vor confrunta cu diverse provocari, ce vor afecta cu siguranta cresterea business-ului lor.
Vorbim despre scaderi ale vanzarilor, restrangeri de activitate, intarzieri la plati ale facturilor si chiar suspendarea temporara a activitatii sau inchiderea unor firme.
Barometrul Coface Q1 2020 - Covid 19 estimeaza ca un numar mare de industrii din intreaga lume vor inregistra scaderi datorate actualei pandemii. Ne putem intreba cine va scapa de efectele acestei crize - mai degraba decat cine va fi afectat.
Economiile emergente vor avea mai mult de suferit, conform Barometrului, acestea confruntandu-se si cu scaderea preturilor la petrol sau iesirile de capital, care au crescut de patru ori fata de nivel din 2008.
Estimarea Coface este, in acest context, ca vom avea in... mai mult
Vineri, 29 Mai 2020, ora 16:18
Una dintre cele mai mari probleme cu care o afacere se poate confrunta nu are legatura cu departamentul de marketing sau ce de vanzari. In realitate, viziunea companiei este cea care poate periclita viitorul business-ului tau, iar aceasta tine in mare masura de tine.
Ca antreprenor, este imposibil sa ramai in umbra angajatilor tai. Tu esti mesajul firmei, tu dai directia si tu esti persoana responsabila pentru formarea unei echipe competitive.
Succesul business-ului tau depinde astfel de cateva detalii de care trebuie sa tii cont de acum incolo.
5 strategii gresite care iti pot distruge afacerea
1. Iti alegi gresit clientii si partenerii
Mai ales cand esti la inceput de drum, orice ajutor poate fi extraordinar de important, dar asta nu inseamna ca trebuie sa accepti sa lucrezi cu si pentru oricine, in orice fel de conditii.
Alegerea partenerilor, dar si a clientilor este foarte importanta, mai ales cand exista riscul sa dai peste persoane sau firme care nu sunt serioase. Acesta este si motivul pentru care in cazul clientilor trebuie sa folosesti inainte de a merge intr-o directie sau alta un sistem de verificare a firmelor in insolventa.
Acest lucru te va ajuta sa identifici daca un potential client este rau platnic sau are probleme financiare care ti-ar putea mai departe sa puna in pericol si activitatea firmei tale.
Si asta pentru ca in clipa in care firma ta este de mici dimensiuni, aproape toate resursele pe care le ai la dispozitie se vor duce... mai mult
Marti, 25 Decembrie 2018, ora 00:21
Oamenii de afaceri trebuie sa fie atenti cu cine incheie parteneriate si de la cine cumpara produse, avertizeaza specialistii.
Expertii de la compania de business information si credit management Keysfin au incercat sa realizeze profilul firmei care risca sa intre in insolventa si de care e bine sa te feresti.
Ei au analizat datele financiare dintr-un esantion reprezentativ de peste 2.300 de proceduri de insolventa si faliment aflate in derulare in 2014, iar rezultatele au fost cat se poate de clare, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.
StatisticaKeysFin arata, astfel, ca domeniile cele mai riscante sunt constructiile (122 cazuri) si retailul (91), sectoare in care criza si-a aratat cel mai puternic efectele. In top, in functie de domeniile de activitate, s-au mai situat cele care activeaza in domenii precum transporturile, productia de energie electrica si HORECA.
"Sunt sute de firme de constructii aflate in insolventa, iar motivele tin, in principal, de problemele ...citeste mai departe despre "Cu cine sa NU faci afaceri in Romania - Profilul firmei in pericol de a da faliment (Grafic)" pe Ziare.com mai mult
Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 19:05
1RisCo-Verificare Firme Online lanseaza, pentru companiile din Romania, serviciile Date Firme si Selectie Firme. Cu ajutorul acestora, firmele vor identifica si analiza mai simplu si mai rapid partenerii de afaceri.
In doar cateva minute, oamenii de vanzari afla informatii financiare despre potentialii clienti sau furnizori, precum si datele de identificare si de contact ale acestora.
In acelasi timp, pot realiza selectii de firme in functie de criteriile indicate: CAEN, judet, situatie financiara etc. Acestea pot fi prelucrate si salvate in aplicatie, sau pot fi exportate. Pentru fiecare firma se pot face adnotari.
De asemenea, sectiunea "Topuri Firme" permite companiilor sa realizeze topuri ordonate descrescator dupa cifra de afaceri sau dupa profitul net, iar numarul de firme in top este predefinit.
Utilizatorii pot compara datele financiare ale firmelor de care sunt interesati
Utilizatorii pot face comparatii intre datele financiare ale firmelor de care sunt interesati pentru dezvoltarea unor viitoare colaborari, precum si cu media pe sectorul din care fac parte respectivele firme.
Sectiunea dedicata "Competitie zonala" permite determinarea competitiei geografice pentru un anumit sector de activitate, in functie de codul CAEN. Firmele din sectorul respectiv se afiseaza pe harta cu denumirea si cifra de afaceri.
Mai mult decat atat, cu ajutorul "Simulatorului de vanzari" startup-urile sau companiile care doresc sa se extinda in alte orase pot estima... mai mult
Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 13:58
RisCo reprezinta cel mai rapid sistem de verificare a firmelor pe Internet, ce pune la dispozitie sapte tipuri de rapoarte cu date despre situatia financiara si juridica a firmelor.
De acum,persoanele care doresc sa-si verifice partenerii de afaceri pe Internet pot apela la rapoartele Rating Financiar si Limite Plati la Termen, care contin si datele bilantiere din primul semestru al anului 2011.
Astfel, cele doua rapoarte furnizeaza informatii referitoare la Cifra de Afaceri, Profitul Net si Numarul de angajati ai firmei verificate, valabile pentru anii 2008, 2009, 2010 si primul semestru al anului 2011.
De asemenea, in cadrul rapoartelor Rating Financiar si Limite Plati la Termen sunt disponibile si datele bilantiere ale firmelor din Romania, pana la data de 30 iunie 2011: Active Imobilizate, Active Circulante, Datorii pe termen scurt, Datorii pe termen mediu si lung, Capitaluri proprii si Contul de Profit si Pierdere.
Ratingul Financiar reprezinta o analiza detaliata a situatiei financiar-contabile a unei firme, care reflecta probabilitatea ca in urmatoarele 6 - 12 luni firma respectiva sa isi poata plati obligatiile fata de partenerii comerciali si institutiile de credit.
Raportul Limite Plati la Termen indica sumele maxime care pot fi acceptate pentru plata facturilor la termen sau platile cu bilete la ordin si cecuri.
"Ambele rapoarte contin datele bilantiere ale firmei verificate si reprezinta un instrument necesar atat distribuitorilor,... mai mult
Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 12:45
Efin a lansat RisCo - cel mai rapid sistem de verificare a firmelor, dedicat tuturor celor care vor sa faca afaceri in siguranta.
RisCo este singurul serviciu din tara care poate furniza rapoarte unice in mediul online despre ratingul financiar al unei firme, limitele comerciale ale acesteia, raportul CIP instantaneu, rapoarte RECOM, datorii restante si insolventa.
"RisCo completeaza gama de servicii oferite companiilor private si managerilor si se alatura produselor adresate utilizatorilor persoane fizice pentru care am lansat Credit Scoring, Plata Facturi si numeroase calculatoare utile acestor utilizatori. RisCo este un produs cu avantaje competitive multiple: rapid de obtinut, usor de utilizat si avand un pret redus comparativ cu beneficiile oferite" au declarat Catalin Dumitrescu si Dragos Cabat, Managing Partners ai Efin.ro.
De exemplu, Stabilirea Regimului Juridic al partenerilor - domeniu de activitate, asociati, administratori - este foarte important pentru o firma care doreste sa aiba un control asupra relatiilor sale de afaceri, iar RisCo, genereaza rapoarte ruland ultimele informatii existente in bazele oficiale de date, in patru minute.
Platile la termen se desfasoara in general prin intermediul Biletelor la Ordin si al Cecurilor, iar Centrala Incidentelor de Plati are rolul de a inregistra toate cazurile in care o firma nu si-a platit la termen aceste instrumente. mai mult
Miercuri, 07 Martie 2012, ora 20:33
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a derulat in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie controale financiare in urma carora patrimoniul public al statului a fost reintregit cu suma de 8,3 miliarde lei, se arata intr-un comunicat transmis luni de ANAF.
"Urmare a controalelor financiare derulate in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie, patrimoniul public al statului a fost reintregit cu suma de 8,3 miliarde lei constand in diferente rezultate din reevaluarea unor bunuri din domeniul public al statului, investitii din fonduri publice care nu au fost incluse in valorile bunurilor din domeniul public al statului, inregistrarea in contabilitate a unor bunuri din domeniul public al statului", se precizeaza in comunicat.
ANAF, prin aparatul de control financiar (Directia generala de control financiar si structurile subordonate), a derulat in primele noua luni actiuni de control financiar la 4.926 agenti economici.
Institutia a verificat regii autonome, companii nationale, societati nationale si societati comerciale cu capital integral sau majoritar de stat care au raportat pierderi, au concesionat bunuri proprietate publica a statului sau au beneficiat de finantari rambursabile garantate de stat, alocari de la bugetul de stat cu titlu de subventii sau transferuri.
De asemenea, au fost verificate si firmele care au avut in gestiune sau administrare bunuri din domeniul public al statului sau au constituit si virat dividende din profitul net pentru exercitiile financiare... mai mult
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 15:36