Daniela Cretu este un antreprenor si un coach de la care ai foarte multe de invatat: cariera si-a inceput-o in domeniul aviatiei si a continuat la Trezoreria Statelor Unite, apoi a preluat functii de conducere in cadrul ABN Amro, Raiffeisen Bank, Bancpost, Vienna Insurance Group, este partener fondator al programului John Maxwell Team si a contribuit la scrierea cartii "Ghid practic pentru antreprenori".
Pentru ca intotdeauna i-au placut domeniile neexplorate, a si contribuit la construirea unui pilon important: piata de capital Rasdaq.
Pe 20 martie, va conduce intalnirea Venture Mentoring: "Managementul de Proiect - drumul de la strategie la rezultate competitive", program gandit de Fundatia Venture Connect. In cadrul workshop-ului, Daniela va incerca sa motiveze antreprenorii care cauta activ solutii, fiind ferm convinsa ca motivatia poate duce sau uneori impinge dincolo de limite spre succes.
Cu aceasta ocazie va discuta despre "transformarea ideilor stralucite dar abstracte in rezultate palpabile, masurabile, profitabile. Cu alte cuvinte, cum anume sa ne vedem visul cu ochii?", a declarat Daniela Cretu, intr-un interviu acordat Business24.
Spuneti-ne mai multe despre dumneavoastra. Printre numele mari ce apar in CV-ul dumneavoastra se numara si Trezoreria Statelor Unite, ABN AMRO, Raiffeisen Bank si Vienna Insurance Group. Cum ati construit aceasta cariera si ce pozitii ati ocupat in tot acest timp?
Intr-un mod surprinzator pentru multi, cariera mea... mai mult
Sambata, 16 Martie 2013, ora 00:00
Peste 40 de investitori din Romania, Bulgaria, Ungaria sau Polonia vor cauta la Bucuresti startup-uri din IT, tehnologie si online pe care sa le finanteze in cadrul unei noi editii a Venture Connect.
Pana in prezent, prin intermediul Venture Connect, au fost finalizate doua investitii semnificative. In 2011 proiectul www.tjobs.ro, platforma de recrutare online, care a atras finantare din partea lui Andreas Cser (business-angel Frasier Finance), Alexis Bonte si Fundatia Post-Privatizare, si BITTNET Systems, furnizor de servicii de Network Training, care a anuntat la inceputul anului 2012 primirea unei investitii din partea lui Razvan Capatina, business-angel roman.
Antreprenorii care doresc sa isi prezinte afacerea in fata a peste 40 de investitori din Romania, Bulgaria, Ungaria sau Polonia isi pot depune proiectele pana pe data de 20 mai.
"Suntem incantati atat de startup-urile pe care le-am intalnit de la demararea VentureConnect din 2010, dar si de proiectele care au fost depuse pana acum pentru intalnirea din 31 mai. Alaturi de membrii Board-ului VentureConnect am incercat sa aducem la Bucuresti investitori interesati de piata antreprenoriala locala si sa cream in acest mod contextul necesar afacerilor locale de a se dezvolta la nivel international." a declarat Ana-Maria Andronic, Senior Associate Biris Goran si membru fondator al Fundatiei VentureConnect.
Printre investitorii internationali confirmati se numara: Andreas Cser (Director Fraser Finance),... mai mult
Marti, 15 Mai 2012, ora 20:59
Dan Visoiu, partener in cadrul casei de avocatura Biris Goran si Presendintele Fundatiei VentureConnect, este avocat prin formare si profesie, insa face tot posibilul pentru a scoate la iveala talentul personal de antreprenor.
In loc de a alege calea sigura si oarecum naturala de a ramane in insorita si linistita Florida, unde a copilarit si a studiat, Visoiu a hotarat ca la mijlocul anilor 1990 sa se intoarca in tara si sa se implice activ in perioada de tranzitie a Romaniei catre o economie matura si complet functionala.
Dan Visoiu sustine cu inversunare ca, in timp, mediul antreprenorial romanesc va atinge acel grad de maturizare si eficienta prin care sa ne dovedim talentul in afaceri, nu doar in dezvoltare.
De asemenea, el crede ca multi antreprenori romani au "stofa" de miliardari si ca in timp vor modela planul unor afaceri profitabile.
Ati renuntat la avocatura in Florida pentru a sustine evolutia business-ului in Romania. Care au fost motivele care v-au determinat sa faceti aceasta alegere?
Simplu - Romania poate fi o tara minunata unde oportunitatile se gasesc sau se creeaza. Sa nu ma intelegeti gresit - in continuare cred ca Statele Unite reprezinta "taramul fagaduintei", dar consider ca atat pe plan personal, cat si profesional, satisfactia este mult mai mare cand reusesti sa contribui la modelarea unui mediu competitiv aproape de la zero.
Alaturi de colegii din cadrul boardului VentureConnect suntem incantati sa constatam ca la fiecare... mai mult
Sambata, 12 Mai 2012, ora 00:00
Dragos Roua, antreprenor, blogger si membru fondator al fundatiei VentureConnect, vorbeste despre diferenta dintre un business online si unul traditional, despre provocari, esecuri si nevoia de a invata din greseli, pentru a face fata in lumea afacerilor.
Pentru a transforma pasiunea pentru afaceri in meserie, ai nevoie de ambitie, curiozitate si dorinta de a invata din esecuri. Mai mult decat atat, orice antreprenor are mult de invatat din spectacolele de improvizatie, sustine Dragos Roua, intr-un interviu acrodat Business24.
Incapatanarea l-a ajutat sa treaca peste momentele dificile, prezente in viata unui antreprenor, spune Dragos Roua, recunoscand, insa, ca nu are conceptul de timp liber: "Fac ce imi place, asa ca tot timpul meu este liber".
Va prezentati ca un sustinator al dezvoltarii personale, blogger, visator, o persoana care isi asuma riscuri. Care sunt, totusi, caracteristicile care v-au adus succesul de care va bucurati in ziua de azi?
In primul rand, nu cred ca e vorba de succes, ci mai degraba de o anume popularitate, care, sincer sa fiu, nu-mi e intotdeauna confortabila. Am avut succese personale mult mai mari, atunci cand nu dadeam atatea interviuri.
Dar, ca sa raspund la intrebare, cred ca doua trasaturi ma caracterizeaza in mod deosebit: o curiozitate aproape patologica si incapatanarea. Curiozitatea m-a impins sa explorez, sa caut metode noi de a crea valoare si de a genera venituri. Iar incapatanarea m-a ajutat sa trec peste momentele... mai mult
Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 00:00