Gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc a dat publicitatii pentru prima data veniturile din publicitate generate de platforma sa de inregistrari video YouTube, care, in trimestrul patru din 2019, au fost de 4,7 miliarde de dolari, iar pe ansamblul anului trecut de 15,1 miliarde de dolari, transmit DPA si Reuters.
In plus, YouTube a generat aproximativ 750 de milioane de dolari de pe urma abonamentelor si a altor venituri, excluzand publicitatea, a anuntat directorul general al Alphabet, Sundar Pichai. Acesta a precizat ca YouTube are 20 de milioane de abonamente platite pentru canalele sale "Muzica" si "Premium" si, separat, doua milioane de abonati pentru serviciul de televiziune.
Alphabet Inc, firma mama care detine motorul de cautare online Google, a raportat venituri totale sub estimarile analistilor in ultimul trimestru din 2019, de 46,1 miliarde de dolari, un avans de aproximativ 17% fata de perioada similara din 2018. Dar rezultatele marcheaza cea mai lenta crestere din ultimii cinci ani, analistii previzionand venituri de 46,94 miliarde de dolari.
Investitorii au reactionat, iar pretul actiunilor Alphabet a scazut luni cu aproape 5%. In ultimele 12 luni, titlurile au urcat cu peste 28%, in timp ce actiunile Facebook au crescut cu 21,8%, cele ale Amazon - cu 23,5%, cele ale Microsoft - cu 68,1%, iar in cazul Apple cu 88,7%.
Profitul trimestrial net al Alphabet a urcat la 10,7 miliarde de dolari, sau 15,35 dolari per titlu, in timp ce... mai mult
Marti, 04 Februarie 2020, ora 12:42
Google, Facebook si Amazon sunt principalii jucatori pe piata de publicitate online.
Si in acest an, regele ramane Google (134,8 miliarde doari) care a raportat venituri aproape duble fata de urmatorul competitor Facebook (69,7 miliarde dolari) si de aproape 10 ori mai mari fata de Amazon (14,1 miliarde dolari), arata Edcora.ro.
Este prima oara cand sunt afisate veniturile din platforma video. YouTube are cresterea cea mai mare dar in continuare ofera ponderea cea mai mica din veniturile companiei, doar 11 procente din venitul total obtinut din publicitate pe anul 2019.
27,2 miliarde de dolari este suma obtinuta din cautari si alte tipuri de reclame pe motorul de cautare in T4, cu 17% mai mare fata de anul trecut.
4,7 miliarde de dolari a generat platforma Youtube din publicitate in trimestrul 4, o crestere de 31% fata de perioada precedenta.
6 miliarde de dolari, in crestere cu 8%, au adus colaborarile cu site-urile din reteaua de publicitate (site-uri care apartin Google sau site-uri care au oferit spatiu pentru reclame).
Pe langa veniturile din publicitate, YouTube a generat 3 miliarde de dolari in 2019 cu ajutorul celor peste 20 de milioane de abonati la serviciile music, premium si YouTube TV. mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 12:53
Profitul net al Google a urcat cu 11,6% anul trecut in comparatie cu 2013, de la 12,9 miliarde de dolari la 14,4 miliarde de dolari, sub estimarile analistilor, pe fondul cresterii cheltuielilor pentru extinderea afacerilor in domenii ca sistemele digitale de plata sau automobilele autonome.
Veniturile totale au crescut cu 18,9% in 2014, la 66 de miliarde de dolari fata de 55,5 miliarde de dolari in 2013, in conditiile in care cea mai mare parte a acestora a fost reprezentata de publicitate. Anul trecut, publicitatea a generat 59 de miliarde de dolari, in urcare fata de 50,5 miliarde de dolari in 2013.
In acelasi timp, cheltuielile au avansat de la 40,1 miliarde de dolari in 2013 la 49,5 miliarde de dolari anul trecut, in conditiile in care Google investeste in domenii precum furnizarea de servicii de Internet, sisteme digitale de plata sau dezvoltarea automobilelor fara sofer.
La nivelul trimestrului al patrulea, profitul a crescut cu 41%, la 4,8 miliarde de dolari de la 3,4 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare din 2013. Excluzand unele cheltuieli, Google a raportat un castig mediu pe actiune de 6,88 de dolari, sub estimarile analistilor, care au anticipat un castig de 7,12 dolari pe actiune, conform FactSet, potrivit The Wall Street Journal.
Google a inregistrat venituri in urcare cu 15% in trimestrul al patrulea, de la 15,7 miliarde de dolari la 18,1 miliarde de dolari.
Patrick Pichette, directorul financiar al Google, a declarat ca aprecierea... mai mult
Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 11:41
Veniturile Facebook au inregistrat o crestere solida in trimestrul al treilea, de 59%, la 3,2 miliarde de dolari, de la 2,01 miliarde de dolari in intervalul corespunzator din 2013, contribuind la avansul de 62% din acest an, pe fondul extinderii afacerii din domeniul publicitatii mobile.
Publicitatea pe platformele mobile a reprezentat 66% din veniturile totale din publicitate ale Facebook, in crestere fata de trimestrul al treilea al anului trecut, cand acest sector a generat doar 49% din veniturile din reclame, se arata intr-un comunicat emis de Facebook, transmis deMediafax.
De asemenea, profitul net al companiei aproape s-a dublat in perioada iulie-septembrie, la 806 milioane de dolari, fata de 425 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.
In schimb, costurile au crescut cu 41% in cel de-al treilea trimestru, in conditiile in care numarul anagajatilor Facebook a crescut cu 1.200, in principal dupa preluarea companiilor WhatsApp si Oculus.
Actiunile Facebook au scazut cu pana la 9,7% in prelungirea sedintei de tranzactionare de marti de pe bursa din New York. Titlurile companiei americane au avansat cu aproape 50% de la inceputul anului, potrivit The Wall Street Journal.
Numarul de utilizatori activi lunar a urcat cu 33 de milioane, la 1,35 de miliarde in perioada iulie-septembrie, ceea ce inseamna ca aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel global foloseste serviciul macar o data pe luna, potrivit estimarilor The Wall... mai mult
Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 16:40
Sperantele publicatiilor electronice de a realiza profituri facile si rapide din publicitatea in mediul online incepe sa se ofileasca treptat. Noile tehnologii si avansul extraordinar al social media au dus la o limitare a veniturilor obtinute astfel.
Spre exemplu, Kellogg's, imperiul fulgilor de cereale, a crescut inca de acum cinci ani bugetul alocat pentru publicitatea online in mod constant. Anul acesta, un sfert din cele 1,1 miliarde de dolari se scurg in promovarea produselor in mediul virtual. Cu toate acestea, efectul pentru publicatiile online este invers, din moment ce Kellogg's apeleaza la diverse programe de calculator pentru a identifica publicul tinta si a-l asalta cu mesajele publicitare cele mai potrivite.
In acest fel, rolul clasic al publicatiilor este mult diminuat, iar acest lucru se reflecta in veniturile companiilor media, se arata intr-un articol al publicatiei The Economist.
Oferta infinita, cerere limitata
Problema internetului este ca are o disponibilitate infinita de a gazdui anunturi publicitare, in timp ce numarul cererilor este limitat. Intre companiile media de tip classic, New York Times sau CNN, si noi aparutele retele de socializare sau depozite de baze de date, Facebook, Google sau Yahoo, competitia pentru publicitate este una acerba, ceea ce duce la reducerea tarifelor.
Pretul de referinta al Kellogg's la 1000 de vizualizari este acum de 5,40 dolari fata de 12 dolari, suma alocata pentru acelasi volum de vizitatori in... mai mult
Marti, 16 Septembrie 2014, ora 08:30
Facebook a urcat pe locul al doilea in ceea ce priveste veniturile din publicitatea digitala in SUA, devansand astfel Yahoo si Microsoft.
Firma de cercetare eMarketer se asteapta ca reteaua de socializare sa ajunga la suma de 3,17 miliarde de dolari din publicitate, astfel ca pana la finalul anului va obtine o cota de 7,4% din aceasta piata, scrie Nasdaq.
Chiar daca este o veste excelenta pentru Mark Zuckerberg, veniturile obtinute de Facebook nu se compara nici pe departe cu cele obtinute de Google, care detine suprematia.
Citeste mai multe despre Facebook da de pamant cu rivalii: A facut mai multi bani ca Yahoo si Microsoft pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 18:39
Google a anuntat rezultatele financiare pentru trimestrul doi, primele rezultate trimestriale de cand a cumparat Motorola Mobility in date 22 mai 2012.
Compania a inregistrat un profit net de 2,79 miliarde de dolari in trimestrul doi al acestui fan, fata de profitul net de 2,51 miliarde de dolari din trimestrul doi din 2011, potrivit rezultatelor financiare publicate de companie.
Compania si-a crescut veniturile, in trimestrul doi din 2012, cu 35%, pana la 12,21 miliarde de dolari.
Veniturile generate de Motorola Mobility au fost de 1,25 miliarde de dolari. Acestea au fost segmentate in venituri generate de divizia mobile - 843 de milioane de dolari - si venituri generate de divizia home - 407 milioane de dolari.
Motorola Mobility a inregistrat o pierdere operationala de 233 de milioane de dolari.
Google are in prezent 54.604 angajati in intreaga lume, dintre care 20.293 lucreaza pentru business-ul Motorola.
Veniturile din publicitate
Google a obtinut prin intermediul site-urilor sale venituri de 14,854 miliarde de dolari din publicitate in primele sase luni din 2012 si de 7,542 miliarde de dolari in primele trei luni ale acestui an.
Veniturile totale obtinute de Google din publicitatea online s-au ridicat la 21,609 miliarde de dolari in primele sase luni din 2012, iar in primele trei luni ale acestui an 10,964 miliarde de dolari.
Profitul operational
Profitul operational inregistrat de Google in trimestrul doi din 2012 a fost de 3,20... mai mult
Sambata, 21 Iulie 2012, ora 12:27
Listarea Facebook, cenzura pe care Twitter o impune la unele postari si rezultatele slabe ale gigantului Google anunta mari schimbari in web. Zilele haotice si totodata idealiste ale internetului sunt pe sfarsite.
Vechiul Internet unde Google a prosperat isi "trage ultima suflare". Tot mai des in aceste zile ne logam pe Facebook sau pe contul de Amazon, iar din ce in ce mai multi internauti folosesc smartphone-ul pentru a-si descarca o aplicatie, lasand in urma motorul de cautare Google.
Investitorii se pregatesc sa parieze pe marii castigatori ai internetului. Actiunile Amazon au crescut cu 11% de la inceputul anului, cifrele Apple se invarte in jurul unor valori asemanatoare, spre deosebire de Google care a pierdut 13% la inceputul lunii ianuarie. Analistii din piata nu privesc cu ochi buni evolutia gigantilor in noua era a internetului si se tem ca declinul Google a inceput.
Modelul de business al Google depinde de modul in care va evolua internetul
Potrivit studiilor majoritatea miliardelor Google le primeste din publicitate, In cazul in care vechiul web isi va schimba forma, afacerile Google isi vor pierde din valoare.
In momentul in care Google a raportat rezultatele financiare in urma cu doua saptamani, investitorii au observat scadrea costului pe clic pe care Google o percepe agentiilor de publicitate. Principalul motiv pentru luarea acestei decizii este legat de concurenta care vine din urma: Facebook, Amazon si Apple.
Daca ne uitam la Facebook,... mai mult
Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 18:48
Google a genenerat venituri din publicitate in valoare de 26,3 miliarde de euro in primele noua luni din 2011, dintre care 18,8 miliarde de dolari au provenit dinspre site-urile Google. Vezi care sunt firmele care au cheltuit cele mai mari sume pentru publicitatea afisata in paginile rezultate in urma cautarilor pe Google.
Clasamentul se refera doar la cheltuielile pe publicitate de la Google din Statele Unite si a fost realizat de catre Kantar Media, potrivit AdAge Digital.
Compania care a cheltuit cel mai mult pentru publicitatea afisata in motorul de cautare Google este IAC/InterActiveCorp, care detine, printre altele, Ask.com, Match.com sau Citysearch. Compania a cheltuit 174,231 milioane de dolari pentru publicitatea Google.
Pe locul doi se afla Amazon, cu 118,501 milioane de dolari cheltuiti pentru publicitatea in Google Search.
Locurile urmtoarea sunt ocupate de catre AT&T (115 milioane de dolari), Expedia (92 milioane de dolari), Experian Group (79 milioane de dolari), Microsoft (70 milioane de dolari), eBay (70 milioane de dolari), Priceline.com (67 milioane dolari), Capital One (57 milioane dolari) si State Farm (54 milioane de dolari). In top mai apar companii precum General Motors (49 milioane de dolari) sau Bank of America (41 milioane de dolari).
Cifrele furnizate de catre Kantar Media nu includ trimestrul patru, care de obicei este trimestrul in care se cheltuie cei mai multi bani pe publicitatea online. mai mult
Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 12:52