Gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc a dat publicitatii pentru prima data veniturile din publicitate generate de platforma sa de inregistrari video YouTube, care, in trimestrul patru din 2019, au fost de 4,7 miliarde de dolari, iar pe ansamblul anului trecut de 15,1 miliarde de dolari, transmit DPA si Reuters.
In plus, YouTube a generat aproximativ 750 de milioane de dolari de pe urma abonamentelor si a altor venituri, excluzand publicitatea, a anuntat directorul general al Alphabet, Sundar Pichai. Acesta a precizat ca YouTube are 20 de milioane de abonamente platite pentru canalele sale "Muzica" si "Premium" si, separat, doua milioane de abonati pentru serviciul de televiziune.
Alphabet Inc, firma mama care detine motorul de cautare online Google, a raportat venituri totale sub estimarile analistilor in ultimul trimestru din 2019, de 46,1 miliarde de dolari, un avans de aproximativ 17% fata de perioada similara din 2018. Dar rezultatele marcheaza cea mai lenta crestere din ultimii cinci ani, analistii previzionand venituri de 46,94 miliarde de dolari.
Investitorii au reactionat, iar pretul actiunilor Alphabet a scazut luni cu aproape 5%. In ultimele 12 luni, titlurile au urcat cu peste 28%, in timp ce actiunile Facebook au crescut cu 21,8%, cele ale Amazon - cu 23,5%, cele ale Microsoft - cu 68,1%, iar in cazul Apple cu 88,7%.
Profitul trimestrial net al Alphabet a urcat la 10,7 miliarde de dolari, sau 15,35 dolari per titlu, in timp ce... mai mult
Marti, 04 Februarie 2020, ora 12:42
Veniturile Facebook au inregistrat o crestere solida in trimestrul al treilea, de 59%, la 3,2 miliarde de dolari, de la 2,01 miliarde de dolari in intervalul corespunzator din 2013, contribuind la avansul de 62% din acest an, pe fondul extinderii afacerii din domeniul publicitatii mobile.
Publicitatea pe platformele mobile a reprezentat 66% din veniturile totale din publicitate ale Facebook, in crestere fata de trimestrul al treilea al anului trecut, cand acest sector a generat doar 49% din veniturile din reclame, se arata intr-un comunicat emis de Facebook, transmis deMediafax.
De asemenea, profitul net al companiei aproape s-a dublat in perioada iulie-septembrie, la 806 milioane de dolari, fata de 425 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.
In schimb, costurile au crescut cu 41% in cel de-al treilea trimestru, in conditiile in care numarul anagajatilor Facebook a crescut cu 1.200, in principal dupa preluarea companiilor WhatsApp si Oculus.
Actiunile Facebook au scazut cu pana la 9,7% in prelungirea sedintei de tranzactionare de marti de pe bursa din New York. Titlurile companiei americane au avansat cu aproape 50% de la inceputul anului, potrivit The Wall Street Journal.
Numarul de utilizatori activi lunar a urcat cu 33 de milioane, la 1,35 de miliarde in perioada iulie-septembrie, ceea ce inseamna ca aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel global foloseste serviciul macar o data pe luna, potrivit estimarilor The Wall... mai mult
Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 16:40
Sperantele publicatiilor electronice de a realiza profituri facile si rapide din publicitatea in mediul online incepe sa se ofileasca treptat. Noile tehnologii si avansul extraordinar al social media au dus la o limitare a veniturilor obtinute astfel.
Spre exemplu, Kellogg's, imperiul fulgilor de cereale, a crescut inca de acum cinci ani bugetul alocat pentru publicitatea online in mod constant. Anul acesta, un sfert din cele 1,1 miliarde de dolari se scurg in promovarea produselor in mediul virtual. Cu toate acestea, efectul pentru publicatiile online este invers, din moment ce Kellogg's apeleaza la diverse programe de calculator pentru a identifica publicul tinta si a-l asalta cu mesajele publicitare cele mai potrivite.
In acest fel, rolul clasic al publicatiilor este mult diminuat, iar acest lucru se reflecta in veniturile companiilor media, se arata intr-un articol al publicatiei The Economist.
Oferta infinita, cerere limitata
Problema internetului este ca are o disponibilitate infinita de a gazdui anunturi publicitare, in timp ce numarul cererilor este limitat. Intre companiile media de tip classic, New York Times sau CNN, si noi aparutele retele de socializare sau depozite de baze de date, Facebook, Google sau Yahoo, competitia pentru publicitate este una acerba, ceea ce duce la reducerea tarifelor.
Pretul de referinta al Kellogg's la 1000 de vizualizari este acum de 5,40 dolari fata de 12 dolari, suma alocata pentru acelasi volum de vizitatori in... mai mult
Marti, 16 Septembrie 2014, ora 08:30
Facebook, cea mai mare retea de socializare online din lume, a urcat in acest an pe locul al doilea in topul veniturilor din publicitate digitala in SUA, devansand Yahoo si Microsoft, intr-o piata dominata in continuare de Google, potrivit datelor EMarketer.
Google a atras in acest an 17 miliarde de dolari din bugetele alocate publicitatii digitale in Statele Unite, scrie Bloomberg.
Facebook a urcat pe pozitia secunda cu venituri de 3,17 miliarde de dolari, fata de locul patru in 2012, cand s-a plasat in urma Yahoo si Microsoft.
Reteaua de socializare genereaza mai mult de jumatate din venituri prin distributia de spoturi publicitare pe dispozitive mobile.
In aceasta saptamana, Facebook a inceput sa testeze introducerea de spoturi video distribuite catre utilizatori.
Instagram, preluata anul trecut de Facebook pentru 700 milioane de dolari, dezvolta de asemenea propriile oferte de publicitate pe platforma de partajare de imagini.
Piata publicitatii digitale din SUA va creste cu 25% pana in 2015, la 53,4 miliarde de dolari, potrivit estimarilor EMarketer.
Compania de cercetare a precizat ca Google si Facebook sunt de asemenea cei mai mari distribuitori de publicitate digitala la nivel mondial. mai mult
Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 13:15
Veniturile din publicitate ale YouTube au urcat in acest an cu peste 50%, la 5,6 miliarde de dolari, datorita cresterii explozive a vizualizarilor prin intermediul aparatelor mobile, potrivit estimarilor companiei de analiza a pietei eMarketer.
O mare parte a acestor venituri vor fi platite de YouTube partenerilor sai si creatorilor de continut, relateaza Financial Times.
Dupa efectuarea acestor plati, YouTube va ramane cu venituri nete in valoare de 1,96 miliarde de dolari, echivalente cu o cota de 1,7% pe piata mondiala a publicitatii digitale. Aceasta cota de piata este mai mare decat cea a Twitter, AOL si Pandora, potrivit eMarketer.
"Veniturile din publicitatea video vor creste semnificativ in anii urmatori, pentru operatiunile YouTube, in special datorita vizualizarilor in crestere prin dispozitive mobile", se arata in raportul eMarketer.
YouTube, achizitionata de Google in 2006 pentru 1,65 de miliarde de dolari, are lunar peste 1 miliard de utilizatori si atrage circa 20% din totalul cheltuielilor pentru publicitatea video online din Statele Unite.
Concurenta vine din partea unor companii precum Hulu, detinuta de Walt Disney, 21st century Fox si NBCUniversal, care anticipeaza in acest an venituri din publicitate de 1 miliard de dolari.
Cresterea interesului pentru publicitatea pe YouTube are loc odata cu aparitia unei noi generatii de studiouri de productie video, interesate sa atraga tinerii care urmaresc majoritatea programelor TV online.... mai mult
Joi, 12 Decembrie 2013, ora 08:45
Nu mai este o noutate faptul ca Facebook incearca sa gaseasca o cale cat mai eficienta de a plasa clipuri video publicitare pe paginile utilizatorilor retelei de socializare. Se pare, insa, ca reteaua a gasit deja o solutie, iar ea va fi pusa in practica peste doar doua sau trei luni, potrivit Ad Age.
Conform unei analize realizate de Ad Age, in urma implementarii serviciului, Facebook ar putea castiga, pe zi, un milion de dolari per clip publicitar (cu o durata de 15 secunde).
Rularea clipurilor, care vor fi plasate cel mai probabil in Feed, nu se va face automat, mai spun cei de la Ad Age, citati de presa internationala.
Citeste mai multe despre Publicitatea video ajunge pe Facebook din vara pe HIT.ro. mai mult
Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 15:08
Platforma de microblogging Twitter va obtine venituri din publicitate de aproape 1 miliard de dolari in anul 2014, in special datorita cresterii exponentiale a veniturilor publicitare mobile, potrivit unui studiu publicat de eMarketer.
Astfel, Twitter va obtine aproximativ 950 de milioane de dolari cu ajutorul publicitatii in 2014, dupa cele 582,8 milioane de dolari in acest an, citat de AFP.
Pragul de 1 miliard de dolari va fi depasit cu usurinta in anul 2015, cand veniturile din publicitate ce vor fi obtinute de platforma Twitter vor fi de 1,33 miliarde de dolari.
Specialistii de la cabinetul eMarketer au spus ca si-au revizuit previziunile in crestere, intrucat "publicitarii arata un interes mai mare in a-si cheltui banii in reclame mobile pe Twitter".
Mai mult de jumatate (53%) din incasarile aduse de publicitatea pe Twitter in acest an vor fi asigurate de accesul pe site de pe dispozitive mobile (telefoane inteligente, tablete). Acest procent era aproape zero in 2011, insa va depasi 60% in 2014, afirma expertii de la cabinetul eMarketer. mai mult
Joi, 28 Martie 2013, ora 12:49
Videoclipul succesului muzical "Gangnam Style" din 2012, vizionat de peste un miliard de ori pe YouTube, a generat venituri din publicitate de 8 milioane de dolari, relateaza AFP, citand surse ale companiei Google, care detine YouTube.
Directorul financiar al Google, Nikesh Arora, a prezentat cifrele respective intr-o teleconferinta dupa publicarea rezultatelor economice ale companiei in anul 2012, evocand posibilitatile de realizare a beneficiilor publicitare pe YouTube.
Veniturile publicitare generate de videoclipuri populare pe YouTube sunt impartite cu creatorii continutului in cauza.
in luna decembrie, videoclipul "Gangnam Style", al cantaretului sud-coreean Psy, a depasit recordul de un miliard de vizionari pe YouTube, iar marti seara erau deja afisate peste 1,23 miliarde de vizionari. mai mult
Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 08:29
Veniturile din publicitatea online in Romania au totalizat 46 milioane lei in primul semestru din acest an, comparativ cu 43,7 milioane lei, valoarea inregistrata in aceeasi perioada din 2011, arata un studiu prezentat, marti, de PwC, in cadrul evenimentului IAB Forum Romania.
La nivel global, se estimeaza ca piata de advertising online va creste cu 6,4% in perioada 2012 - 2016, conform Agerpres.
"Publicitatea pe internet urmeaza sa creasca cu 15,9 la suta, in segmentul jocurilor video cu 11,2%, in telecom cu 6,6% si in sectorul cinema, cu 5,3%", arata studiul PwC.
Studiul PwC releva ca 41 la suta din persoanele chestionate la nivel global prefera sa comunice electronic, decat sa se intalneasca pentru a discuta fata-in-fata sau sa vorbeasca la telefon, dar marea ingrijorare a utilizatorilor ramane confidentialitatea comunicarii online.
Piata europeana de advertising si marketing online ar putea atinge 30 miliarde de euro in 2013
Piata europeana de advertising si marketing online ar putea ajunge la valoarea de 30 miliarde euro, in 2013, iar segmentul video va continua sa creasca ca brand de publicitate, arata estimarile unui studiu realizat de Interactive Advertising Bureau.
In studiu se estimeaza ca piata de publicitate din Statele Unite ale Anericii va atinge 31 miliarde de euro in 2013, iar cea din China va ajunge la 18 miliarde de euro.
Piata de advertising video valoreaza peste 380 de milioane euro in Europa.
In prezent, 426,9 milioane de... mai mult
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 14:30