Veniturile totale medii lunare ale populatiei pe o gospodarie au fost de 4.454 lei in al treilea trimestru din 2018, iar cheltuielile totale au fost in medie de 3.891 lei lunar/gospodarie, reprezentand 87,4% din nivelul veniturilor totale, arata datele Institutului National de Statistica (INS), date joi publicitatii.
Potrivit sursei citate, la nivelul fiecarei gospodarii din Romania, venitul total mediu lunar a fost de 1.713 lei pe persoana, iar cheltuiala medie totala s-a ridicat la 1.497 lei/persoana.
Conform INS, veniturile banesti au fost, in medie, de 4.090 lei lunar pe gospodarie (1.573 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 364 lei lunar pe gospodarie (140 lei pe persoana) . Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (67,0% din veniturile totale ale gospodariilor).
La formarea veniturilor totale ale gospodariilor au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (18,0%), veniturile din agricultura (2,2%), veniturile din activitati neagricole independente (2,5%), cele din proprietate si vanzarea de active din patrimoniul gospodariei (1,1%), precum si veniturile in natura (8,2%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,8%).
INS precizeaza ca mediul de rezidenta influenteaza diferentele de nivel si, mai ales, de structura intre veniturile gospodariilor dintre mediul urban si mediul rural.
Potrivit INS, principalele destinatii ale... mai mult
Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 11:16
Peste o treime din cheltuielile romanilor sunt pentru alimente, iar 8% pentru alcool si tigari, arata datele Institutului National de Statistica (INS) publicate vineri.
INS arata ca veniturile medii pe gospodarie au fost, in trimestrul al treilea al anului trecut, de 2.713 lei pe luna.
De asemenea, cheltuielile au fost de 2.351 lei, din care 37,6% au fost pentru alimente, iar 8,1% pentru bauturi alcoolice si tigari.
Situatia veniturilor
- veniturile banesti au fost, in medie, de 2.430 lei lunar pe gospodarie (916 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 283 lei lunar pe gospodarie (107 lei pe persoana). - salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (57,6% din veniturile totale ale gospodariilor). - la formarea veniturilor totale ale gospodariilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (23,5%), veniturile din agricultura (3,4%), veniturile din activitati neagricole independente (2,5%) si cele din ...citeste mai departe despre "Pe ce cheltuie romanii banii: Cat dau pe mancare, alcool si tigari (Grafic)" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 12:18
Veniturile lunare ale unei familii romanesti au scazut intre anul 2013 si anul 2014 de la 2.559,1 lei la 2.500,7 lei, dar venitul pe membru de familie a crescut de la 895,9 lei/persoana la 937,7 lei pe persoana (+4,7%), potrivit rezultatelor Anchetei bugetelor de familie pe 2014, intreprinsa de Institutul National de Statistica.
Explicatia consta in faptul ca pentru anul trecut a fost luata in calcul doar populatia rezidenta, ceea ce a redus numarul mediu al membrilor unei familii de la 2,87 persoane la 2,67 persoane.
Cele circa sapte procente din populatie plecate in strainatate corespund cu cifra de aproximativ 1,5 milioane romani care au familia in tara, dar au plecat in cautarea unui trai mai bun, plecare facilitata de libera circulatie a fortei de munca in interiorul UE.
La nivelul veniturilor pe persoana, familiile de salariati au ...citeste mai departe despre "Cat castiga si cat cheltuie romanii: Cum a afectat taierea diasporei din baza de calcul" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 12 Iunie 2015, ora 08:55
In Romania ar trebui descurajate afacerile speculative, a caror politica de preturi este "de-a dreptul nerusinata" in conditiile unei concurente firesti, precizeaza Gabriel Marin, fondatorul Family Business Network din Romania, o retea internationala care cuprinde cele mai mari familii detinatoare de business din lume, lansata de curand si in Romania.
La nivel international Familiy Business Netword inseamna peste cinci milioane de locuri de munca si o cifra de afaceri de 1,8 trilioane de euro, in 2011 si reprezinta 18% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene. Conceptul a fost lansat si in Romania, de curand si aduce schimbari importante mediului de afaceri local. Fondatorul retelei in Romania a explicat, intr-un interviu acordat Business24 care sunt avantajele afacerilor care devin membri, cat dureaza aderarea si care sunt criteriile pe care un business trebuie sa le indeplineasca.
1. Ce aduce nou mediului de afaceri din Romania Familiy Business Network?
Reteaua Family Business Network aduna intr-o structura organizata afacerile care se pastreaza de catre o familie sau, invers, familiile care se incapataneaza sa isi tina viata legata de compania pe care au creat-o si de care au grija ca de propriul copil. Noutatea consta in evidentierea acestui tip de afacere, covarsitor majoritar, dar a carui importanta nu este constientizata nici de catre societate, nici de catre autoritati.
2. Care sunt criteriile de indeplinit pentru cei care isi doresc sa devina... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2013, ora 09:15