Bucatariile vechi, desi au un farmec aparte, necesita, din cand in cand, reconditionari si amenajari care sa le ajute sa tina pasul cu vremurile moderne. O bucatarie moderna este, oricand, binevenita pentru ca aduce cu sine cateva lucruri care nu doar ca ajuta la nivel de functionalitate, ci si bucura privirea, prin aspectul estetic.
Ce iti trebuie pentru a avea o bucatarie moderna?
Bucatariile de odinioara nu beneficiau, in mod cert, de spatiul pe care il avem la dispozitie acum. Nu pentru ca nu ar fi existat, ci pentru ca tendinta moderna este aceea de a mobila si utila spatiile astfel incat locul ramas liber sa fie exploatat in siguranta. Blaturile de bucatarie in locul meselor uzuale, mobila suspendata in locul mobilierului masiv, toate aceste lucruri schimba radical felul in care este amenajata o bucatarie.
Alege un blat de bucatarie modern
Blatul de bucatarie este articolul cel mai util, pentr ca iti ofera posibilitatea amenajarii si a utilizarii eficiente a spatiului. Poti gasi un blat de bucatarie la pret decent daca te documentezi putin si daca iti faci, dinainte, un plan cu privire la ceea ce iti doresti de la el.
Aici discutia se ramifica, pentru ca intra in calcul materialele si dimensiunile, acestea fiind foarte importante atat in ceea ce priveste potrivirea in spatiu, cat si cea in bugetul alocat. Blaturile pot fi realizate din mai multe tipuri de materiale, in principal lemnul si piatra naturala. Cumva, insa, epoca blaturilor din lemn a apus,... mai mult
Miercuri, 26 August 2020, ora 17:43
Amsterdamul a anuntat joi ca va interzice inchirierea de spatii de cazare pentru vacante, inclusiv prin intermediul pltaformei Airbnb, in trei zone care formeaza centrul vechi al orasului, de la 1 iulie, transmite Reuters.
In alte cartiere din capitala olandeza, inchirierea de spatii de cazare pentru vacante vor fi permise numai cu aprobare speciala si numai pentru pana la 30 de zile pe an, unor grupuri de pana la patru persoane.
Criticii s-au plans de mult ca inchirierile turistice de tipul celor care au loc prin intermediul Airbnb afecteaza centrele istorice din unele dintre cele mai iubite orase din Europa, de la Edinburgh la Barcelona.
Consilierul pentru locuinte al capitalei olandeze, Laurens Ivens, a afirmat intr-un comunicat ca aproximativ 75% din cei 780 de locuitori si organizatii care si-au exprimat punctele de vedere in aceasta problema au fost in favoarea masurii.
Porivit primariei, una din 17 cladiri din Amsterdam figureaza pe platformele de inchirieri online.
Consiliul orasului Amsterdam, de orientare de stanga, s-a exprimat public pentru reducerea turismului de masa si a deranjului provocat de turisti in centrul vechi.
Cartierele unde Airbnb va fi interzisa includ districtul cu lumini rosii, vechi de 500 de ani, si majoritatea zonei din interiorul inelului de canale, care este protejata de UNESCO. ...citeste mai departe despre "Autoritatile din Amsterdam interzic inchirierea spatiilor de cazare din centrul vechi al orasului incepand cu 1... mai mult
Vineri, 26 Iunie 2020, ora 08:07
O sticla rara de coniac frantuzesc veche de 258 de ani a fost vanduta la licitatie pentru suma de 118.580 de lire sterline (peste 146.000 de dolari), a anuntat casa de licitatii Sotheby's din Londra.
In lume mai exista doar trei sticle din rarul Gautier Cognac 1762, acesta devenind astfel cel mai vechi coniac care a fost vandut la licitatie, a precizat Sotheby's, relateaza, citat de dpa.
Sticla licitata s-a aflat in pivnita unei familii, neatinsa de generatii si are toate etichetele originale inca atasate.
Produs de firma franceza Maison Gautier, sticla cunoscuta sub numele de "Grand Frere" sau "Big Brother", este cea mai mare dintre cele ramase si ultima vanduta.
Sora ei mai mica ("petite soeur") se afla la Muzeul Gautier din sud-vestul Frantei, in timp ce fratele sau mai mic ("petit frere") s-a vandut la licitatie la New York in 2014.
Coniacul Gautier "este renumit si venerat in intreaga lume", dupa cum a declarat Jonny Fowle, specialistul Sotheby's in bauturi spirtoase.
El a afirmat pentru agentia de stiri PA ca acest coniac trebuie sa aiba inca un gust bun si sa-si fi "mentinut caracterul".
"Putem presupune ca nivelul alcoolului este inca destul de ridicat si asta ar fi actionat ca un conservant timp de sute de ani", a spus Fowle. ...citeste mai departe despre "O sticla de coniac veche de 258 de ani a fost vanduta cu 146.000 de dolari" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 29 Mai 2020, ora 09:29
Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 22 mai, a anuntat joi Primaria Municipiului.
Primarul General, Gabriela Firea, a avut joi o sedinta de lucru cu specialistii Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei si cu reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiera, in urma careia a decis infiintarea mai multor zone de promenada in centrul Bucurestiului.
Masura va fi implementata incepand de vineri, 22 mai.
"Odata cu trecerea de la starea de urgenta la starea de alerta si avand in vedere restrictiile de functionare a spatiilor de alimentatie publica si de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucurestenii vor dori cu siguranta sa se plimbe mai mult prin oras si, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si mijloacele de transport alternativ, am decis sa instituim, in weekend-uri, pe anumite artere din centrul orasului, zone pietonale, de promenada, unde circulatia masinilor sa fie interzisa", a transmis Gabriela Firea.
Zonele pietonale instituite la sfarsit de saptamana in Bucuresti:
* Zona 1 - strada Polona (de la bd. Dacia) - strada A.D. Xenopol - strada Dionise Lupu - strada C.A. Rosetti - strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) - strada I.L. Caragiale - strada Icoanei - strada A. Vlaicu.
* Zona 2 - Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) - strada Eforie - strada Domnita Anastasia - strada ing. A Saligny - Splaiul Independentei.
* Zona 3 - bd Eroilor - Eroii... mai mult
Joi, 14 Mai 2020, ora 18:42
Politia Capitalei a efectuat in noaptea de sambata spre duminica o actiune in zona Centrului vechi, fiind aplicate 35 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 45.000 de lei.
"In cadrul actiunii au fost aplicate 35 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 45.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 republicata privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, precum si pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice", precizeaza un comunicat de presa al DGPMB, transmis duminica AGERPRES.
De asemenea, politistii au retinut doua certificate de inmatriculare.
Actiunea, care se circumscrie activitatilor dispuse de MAI si Politia Romana pentru asigurarea unui climat de liniste publica, protectia cetateanului fata de practicile comerciale ilicite si insanatosirea mediului de afaceri, a beneficiat si de sprijinul Directiei Generale a Jandarmeriei Bucuresti, al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, Autoritatii Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti. ...citeste mai departe despre "Razie in Centrul vechi, sambata seara, cu amenzi de 45.000 de lei" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 19 Ianuarie 2020, ora 13:30
Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circulatie, de luni, o moneda din aur dedicata implinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche, conform unui comunicat al BNR.
Aversul monedei reda o compozitie reprezentand Bucurestiul in perioada cand se desfasoara actiunea romanului Craii de Curtea-Veche, inscriptia in arc de cerc 'ROMANIA', stema Romaniei, anul de emisiune '2019' si valoarea nominala '100 LEI'.
Reversul prezinta portretul si numele scriitorului Mateiu Ion Caragiale, inscriptia circulara 'CRAII DE CURTEA-VECHE' si anul primei publicari a romanului '1929'.
Monedele din aur vor fi ambalate separat, in capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza.
Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central. Tirajul maxim pentru aceasta emisiune este de 250 monede din aur. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare este de 1.945,00 lei.
Monedele din aur dedicate implinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din aur dedicate implinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj,... mai mult
Marti, 24 Decembrie 2019, ora 10:00
In Turcia au fost scoase la iveala recent ramasitele unui templu despre care se crede ca ar putea fi cel mai vechi din lume.
E posibil ca acesta sa fi fost ridicat inainte de Gobeklitepe, cunoscut pana acum ca fiind cel mai vechi din lume, arata Archaeology World.
Descoperirea a fost facuta la Boncuklu Tarla, la circa 300 de kilometri est de Gobeklitepe, si este importanta pentru ca spune, practic, povestea umanitatii, vorbeste despre evolutia omului imediat ce a renuntat la stadiul de vanator-culegator.
Se crede ca templul, dar si alte structuri gasite in apropiere, ar putea fi vechi de peste 12.000 de ani. In zona au fost gasite inclusiv locuinte.
Sapaturile au fost incepute in zona in 2012. De-a lungul timpului, se stie ca in aici au locuit sumerieni, akkadieni, babilonieni, asirieni, romani, otomani.
Cat despre Gobeklitepe, considerat pana acum primul templu ridicat de om, acesta a fost gasit in 1963, fiind inclus anul trecut in patrimoniul UNESCO. Printre altele, in acest sit au fost gasite mai multe obeliscuri in forma de "T", inalte de 3 - 6 metri si cantarind 40 - 60 de tone, dar si o statueta reprezentand un om, inalta de 65 de centimetri, ce ar putea fi veche de 12.000 de ani.
Citeste si A stat ascuns timp de 200 de ani. Ce au descoperit arheologii la o aruncatura de bat de Johannesburg
A.P. ...citeste mai departe despre "Cel mai vechi templu din lume? Ce-au descoperit arheologii in Turcia" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Decembrie 2019, ora 10:21
Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a intrat joi, pe 14 noiembrie, in insolventa, la cererea creditorilor. Paradoxal, aceasta insolventa, desi ii este utila pe termen scurt, risca totodata sa-i grabeasca sfarsitul colosului energetic. Iar daca acesta s-ar prabusi necontrolat, ar produce pagube majore. Primii afectati ar fi circa 100.000 de romani din sud-vestul tarii, dar in scurt timp, probleme am avea cu totii.
CEH a fost infiintat in 2012, prin unirea Electrocentrale Deva (care administra termocentrala de la Mintia) cu Electrocentrale Paroseni (care avea in grija termocentrala omonima). Ulterior, complexul a preluat si 4 mine de huila: Lonea, Lupeni, Vulcan si Livezeni. In teorie - sustineau la acel moment reprezentantii Ministerului Energiei - acest complex avea toate motivele sa prospere.
Pe de o parte, avand 7 grupuri energetice pe huila alimentate din mine proprii, CEH urma sa livreze contra cost energie electrica in sistemul national. Si tot contra cost, termocentralele urmau sa furnizeze agent termic in orase (termocentrala de la Mintia pentru Deva, iar termocentrala de la Paroseni pentru Petrosani).
In teorie, suna bine. In realitate, insa, CEH n-a prosperat niciodata, din varii motive. Pe de o parte, din cauza ca productia de energie pe baza de huila este poluanta si scumpa. Asa ca ani la rand, Complexul a vandut energie chiar si la jumatate din pretul de productie. Si astfel a tot pierdut bani.
Apoi, din cauza ca statul n-a modernizat minele de... mai mult
Sambata, 16 Noiembrie 2019, ora 12:48
"Stonehenge-ul din Spania", asa cum este botezata o structura asemanatoare celei din Marea Britanie, dar mai veche, a iesit la iveala pentru prima oara in 50 de ani, pe fondul secetei severe.
Monumentul din vestul Spaniei poate fi vizitat acum, dar nu pentru multa vreme, pentru ca foarte curand va ajunge din nou sub ape, arata Live Science.
Dupa o vara cu o seceta severa, nu doar in Spania, ci in toata Europa, apele rezervorului Valdecanas au un nivel foarte scazut, ce a permis ca monumentul vechi de 7.000 de ani sa iasa la lumina.
Monumentul consta in 150 de pietre, unele inalte de 1,8 metri, asezate in jurul unui oval (deschis). Arheologii cred ca acesta a fost construit in mileniul 4 sau 5, i.Hr., ceea ce il face sa fie poate cu mii de ani mai vechi decat cel din Anglia.
Se crede ca odata era acoperit de o piatra masiva, fiind folosit ca loc pentru ritualuri.
Pietrele de la "intrarea" in monument sunt gravate cu o figura umana, pe o parte, si un simbol al unui sarpe sau al raului Tagus, de cealalta parte.
Stonehenge-ul din Spania a fost descoperit aproape de granita cu Portugalia in anii '20, dar abia in 1960 s-a publicat o cercetare pornind de la acesta. Deja destinul sau fusese pecetluit la acea vreme - urma sa fie acoperit de ape. Valea urma sa fie inundata, din decizia dictatorului Francisco Franco.
De atunci, parti din pietre au mai iesit la suprafata, dar nu total, cum e cazul acum.
Se discuta acum despre mutarea pietrelor, pentru a fi... mai mult
Luni, 23 Septembrie 2019, ora 09:40