Directorul general de la Cuprumin a avut in perioada ianuarie-aprilie un castig mediu brut de 4.700 de lei, iar Consiliul de Administratia a fost platit cu 10 euro pe sedinta, a declarat joi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care cere sa fie scoase din dezbatere companiile din subordinea sa.
"Directorul general al Cuprumin a avut pe toata perioada ianuarie-aprilie un castig mediu brut de 4.700 de lei, ide zece ori mai putin decat suma vehiculata, iar Consiliul de Administratie despre care se spune ca incasa 1.000 de euro pe sedinta, de fapt este platit cu 10 lei pe sedinta. Pentru a avea 1.000 de euro consiliul de administratie ar trebui sa se intalneasca de trei ori pe zi si in zilele nelucratoare. Nu stiu de unde au aparut aceste sume si rog ca Ministerul Economiei sa fie scos din aceasta discutie", a spus Vosganian.
Guvernul a transmis miercuri un tabel in care in dreptul managerilor din companiile de stat sunt prezentate, fara explicatii suplimentare, ci doar cu precizarea ca este lista indemnizatiilor la care a facut referire premierul Ponta la inceputul sedintei de guvern, indemnizatii lunare cuprinse intre 11.250 lei si 66.642 lei, iar pentru membrii consiliilor de administratie sunt indicate indemnizatii intre 132 lei si 33.000 lei, cu mari alocatii la Transgaz, Imprimerie, CN Uraniu, CE Oltenia, Electrica, Cuprumin, Romatsa, Tarom, CFR.
Potrivit datelor prezentate, cel mai mare nivel lunar al indemnizatiei de manager este prezentat la CN Cai Ferate... mai mult
Joi, 30 Mai 2013, ora 13:52
"Dupa ce am intrat in UE, ne-am dat seama ca noi de fapt suntem complementari si nu competitivi si am observat ca e mai greu sa fii sarac inauntru decat sa fii sarac afara. Daca esti sarac afara te uiti pe geam la ceilalti cum mananca, insa daca stai la masa cu ei simti si mirosul mancarii. Atunci, Romania, tara saraca in UE, si-a simtit ca o lovitura in plex saracia", a declarat fostul ministru al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, pentru Business24.
Domnule Vosganian, de ce credeti ca unele companii straine care au facut investitii importante in Romania in ultimii ani au ales sa paraseasca Romania pentru alte tari, iar altele se gandesc serios sa le urmeze exemplul?
Raspunsul fiecarei companii este diferit, cauza este aceeasi si modul in care autoritatile inteleg raportul cu investitorii straini. Va voi da trei exemple diferite.
Pana in 2008 am incheiat parteneriate pentru cateva dintre unitatile Termoelectrica - Galati, Braila, Borzesti si Ernut. Toate acestea s-au oprit desi investitorii erau de prima mana din Europa pentru ca la incheierea acestor parteneriate, Guvernul roman a socotit util sa evalueze partea statului la un cuantum inacceptabil pentru oricine.
Noi mergeam pe ideea ca acolo se va utiliza infrastructura existenta, iar strainii vor aduce capitalul pentru a construi de la inceput centrale noi astfel incat Termoelectrica sa reintre intr-un circuit eficient. Aceste proiecte au cazut pentru ca autoritatile au negociat intr-un mod... mai mult
Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 17:59