Cei mai multi actionari sau asociati ai firmelor din Romania aveau varste cuprinse intre 40 si 49 de ani, reprezentand 29,78% din total, in ianuarie, se arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
O pondere importanta, de 27,47%, o reprezinta cei cu varsta cuprinsa intre 30-39 de ani, iar cei de 50-59 de ani detineau o pondere de 17,83%. De asemenea, peste 174.000 de actionari aveau varsta de peste 60 de ani (14,72% din total), iar mai mult de 121.000 aveau pana in 29 de ani (10,2%).
Numarul persoanelor juridice active in Romania era de 776.879, iar numarul de actionari/asociati persoane fizice de peste 1,18 milioane, in ianuarie. ...citeste mai departe despre "Tinerii nu sunt la putere cand vine vorba de afaceri: Situatia pe varste a antreprenorilor romani" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 16 Martie 2016, ora 14:21
Romania are, in mod oficial, peste 580.000 de oameni de afaceri care isi investesc banii in peste 600.000 de societati pe actiuni.
Expertii de la KeysFin au analizat datele de la Registrul Comertului si Ministerul Finantelor, in dorinta de a realiza un portret al romanului care face afaceri in 2015, arata un comunicat remis Ziare.com.
Astfel, cei mai multi oameni de afaceri din Romania, care detin calitatea de actionar la o societate si au minimum 25% din actiuni, sunt barbati (373.798) in timp ce femeile sunt 240.960.
Barbatii au varsta medie de 44,6 ani, iar femeile de 44 de ani.
Ce vor oamenii de afaceri de la Guvernul Ciolos si ce riscuri exista
Unde investesc
In ce domenii investesc supravietuitorii crizei? Potrivit datelor KeysFin, vedeta economiei romanesti ramane, in continuare, comertul care, alaturi de servicii, atrage 207.033 actionari. In topul investitiilor urmeaza activitatile profesionale, stiintifice si tehnice (66.404 actionari), constructiile (57.760 ...citeste mai departe despre "Cine a supravietuit crizei si unde investesc oamenii de afaceri romani (Infografic)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 14:41
Cand vine vorba de utilizarea facilitatilor fiscale acordate de stat, multi dintre executivii romani dau dovada de lipsa perspectivei in gestionarea afacerii.
La fel si autoritatile centrale, care tin inca sub obroc dimensiunea reala a pietei pe care se poate extinde sectorul unitatilor protejate din Romania sau cel al ONG-urilor care beneficiaza de sponsorizari.
Un studiu realizat in parteneriat de Ernst&Young Romania si Asociatia Viitor Plus scoate la iveala lipsa de performanta in gestionarea afacerilor din cateva sectoare economice romanesti.
Firmele mici, lipsite de viziune
Chestionarul care a stat la baza studiului a fost distribuit online catre mai multe companii de diferite dimensiuni de pe piata locala, 294 dintre acestea raspunzand intrebarilor.
45% dintre firmele care au raspuns chestionarului au declarat ca au folosit cel putin o data in ultimii 9 ani facilitatea fiscala oferita de contractele incheiate in baza Legii 448.
Ceilalti respondenti au recunoscut ca au ignorat aceasta posibilitate.
2% dintre managerii care refuza din start aceasta varianta sunt convinsi ca statul este un mai bun administrator al sumelor colectate la fondul de handicap.
"Este o perceptie gresita. Daca ne-am saturat sa tot vedem panselute plantate si borduri schimbate inutil la cateva luni este cazul sa directionam acesti bani in dezvoltarea afacerii proprii si in cea a sectorului unitatilor protejate care ofera locuri de munca pentru persoanele cu handicap",... mai mult
Marti, 05 Mai 2015, ora 14:51
Daniel Guzu detine brandul Duraziv, promoveaza cultura bio prin brandul "Ana are" si isi petrece cea mai mare parte din timp la Panciu, unde isi dezvolta propria productie viticola.
Desi pare ca tot ce-i intra in mana ii si reuseste, antreprenorul recunoaste ca nu este in totalitate asa: "Am investit in imobiliare, dar nu am rezonat cu domeniul", spune acesta.
Omul de afaceri vorbeste pentru Business24 despre primii sai pasi in business, facuti imediat dupa terminarea facultatii, in 1994.
Atunci, impreuna cu un prieten, a investit 1.500 de marci intr-un un mic atelier, care a suferit multe transformari de-a lungul timpului si a ajuns, in 2014, la o cifra de afaceri de circa 80 de milioane lei, cu peste 180 de angajati.
Anul acesta promite ca se va concentra pe sectorul rezidential, tinand in acelasi timp "de mana" cea mai mica dintre afacerile sale: viile Panciu.
"Relaxarea pentru mine inseamna ferma de la Panciu. Unii ii spun business, eu ii spun pasiune, iar atunci cand iti place ce faci, oboseala nu mai are loc", spune Daniel Guzu, proprietarul Duraziv, intr-un interviu acordat Business24.
Spuneti-ne mai multe despre aceasta decizie de a porni pe cont propriu, in anii '90. Ce v-a determinat? De ce ati ales acest domeniu?
Am pornit un mic atelier impreuna cu un coleg de grupa, cu un capital initial de 1.500 de marci germane, bani imprumutati de la un prieten.
Produceam antigel si lichid de frana. Lucram intr-un subsol, scriam de mana etichetele,... mai mult
Sambata, 14 Februarie 2015, ora 00:00
1Topul Forbes 500 de miliardari din acest an, realizat de revista Forbes Romania, este condus de omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.
El este urmat in clasament de Dan Grigore Adamescu, cu o avere de 950 de milioane de euro, si, la egalitate, de Frank Timis si Ion Tiriac, cu cate 850 de milioane de euro fiecare.
Topul primilor zece miliardari continua cu oamenii de afaceri Veronica Gusa de Dragan (550 de milioane de euro), Gabriel Comanescu (500 de milioane de euro), Gruia Stoica (470 de milioane de euro), Ovidiu Tender (400 de milioane de euro), Zoltan Teszari (370 de milioane de euro) si fratii Dragos si Damian Paval (360 de milioane de euro).
Averile cumulate ale celor 500 de miliardari romani prezenti in acest an in Topul Forbes ajung la 19,9 miliarde de euro, in scadere cu 1,6 miliarde de euro fata de editia de anul trecut.
Averea medie este de 39 de milioane de euro, iar averea minima a celor care au intrat in clasament este 5 milioane de euro.
Totodata, din cei 500 de miliardari prezenti in acest an in Topul Forbes Romania, 47 sunt femei.
Varsta medie a miliardarilor din top este de 52 de ani. Cel mai tanar are 30 de ani, iar cei mai varstnici, 82 de ani.
Numarul angajatilor in companiile detinute de ei este 199.177.
Cei mai multi miliardari sunt in Bucuresti, respectiv 194, Capitala fiind urmata de Cluj, cu 34 de oameni de afaceri inclusi in clasament, Constanta -... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:07
Minivacanta de Paste e un moment prielnic pentru odihna, chiar daca pauza e uneori mai scurta sau relaxarea se numeste activitate sportiva. Unii oameni de afaceri, precum Adrian Stanciu, isi petrec sarbatorile mereu in tara, dar le sarbatoresc, la timpul lor, si pe cele din strainatate, unde locuiesc momentan.
Altii, precum Razvan Ghesea, prefera sa tina vacanta cat mai scurta, pentru a-si relua cat mai repede afacerile.
Exista si oameni de afaceri din categoria celor care isi iau concediu inaintea vacantei de Paste, cum este bancherul Steven van Groningen. Pentru el odihna a insemnat sport.
Business24 a stat de vorba cu oamenii de afaceri si iti prezinta cateva dintre cele mai interesante abordari pentru minivacanta de Paste:
Adrian Stanciu, Human Synergistics
Omul de afaceri Adrian Stanciu locuieste in Franta, dar lucreaza in Romania. De un an si jumatate este, oficial, francez.
"Pastele il fac in Franta, pe cel francez, si in Romania, pe cel romanesc. In general, noi suntem genul de romani care vin de sarbatori acasa. Cei de acasa pleaca in vacanta care pe unde, noi ne intoarcem in vacanta".
Razvan Ghesea, Mathilde
"Sarbatorile de Paste le voi petrece acasa, alaturi de familie si prieteni apropiati. Vacanta va fi una foarte scurta, pentru ca este o perioada extrem de aglomerata pentru business".
Edi Cucu - B2B Senior Manager COSMOTE Romania
"Voi petrece in familie vacanta de 1 mai si Paste. Ne vom destinde, fara a uita insa de... mai mult
Sambata, 04 Mai 2013, ora 00:00
Unul dintre miliardarii internationali, Carlos Slim Helu, a anuntat ca nu stie ce sa va intampla cu averea sa dupa moarte, si a precizat ca ia in calcul chiar transferarea averii catre stat. Printre cei mai bogati oameni din Romania, parerile sunt impartite. Daca Dinu Patriciu este ferm decis sa nu lase nimic statului roman, iar Ion Tiriac va lasa averea, cel mai probabil, celor doua fiice, Ioan Niculae prefera sa nu discute despre acest subiect. Omul de afaceri Dinu Patriciu a anuntat ca isi mentine declaratia facuta intr-un tabloid, potrivit careia, daca pana la varsta de 30 de ani, cele doua fete ale sale, Ioana si Karim, nu vor administra businessuri evaluate la 150.000 de euro, fiecare, prin forte proprii, va redirectiona averea catre o fundatie.Cel mai bogat roman, Ion Tiriac, cu o avere estimata la 1,5-1,6 miliarde de euro, va lasa averea celor trei copii ai sai, Ion Ion, care deja administreaza o parte din businesseurile miliardarului, Ioanei si Karim.Ioan Niculae, a carui avere a fost estimata la 1,4 miliarde de euro are doua fiice, una dintre ele ocupandu-se de cea mai noua firma a miliardarului, InterAviation, companie de taxi aerian. Tanara este actionara si la grupul Interagro, detinut de tatal sau. Niculae a declarat, pentru Capital, ca nu vrea sa vorbeasca despre acest subiect.
Mogulul Dan Voiculescu a lasat deja "fraiele" afacerilor celor doua fete, Camelia si Corina.
Sorin Ovidiu Vintu si Frank Timis vor lasa, de asemenea, averea copiiilor.
Sorin... mai mult
Joi, 16 Iunie 2011, ora 09:36