Adina Basalic avea doar 24 de ani cand a realizat ca in tara noastra lipseste cu desavarsire cultura rochiilor de mireasa premium. Pusa in fata faptului implinit, tanara economista a gasit ceea ce-si dorea abia cand a ajuns in Austria, iar asta i-a dat de inteles ca Romania ar putea fi un teren fertil pentru un business in domeniu.
Dupa o investitie initiala de 25.000 de euro si inca 14 ani de experienta, business-ul Vera Sposa valoreaza acum 500.000 de euro si se repozitioneaza in piata: 2019 aduce in showroom-urile sale liniile high-end ale unor case internationale celebre, pe care miresele din Romania le puteau gasi doar calatorind in Europa, SUA sau Asia.
"Sunt constienta ca succesul repozitionarii pe piata de lux depinde de masura in care reusim sa intalnim asteptarile noilor generatii. Ne-am concentrat strategia de business in jurul acestui obiectiv. Sunt optimista, iar optimismul meu este alimentat si de feedback-ul pe care il primesc in fiecare zi de la clienti", explica Adina Basalic, fondatoarea Vera Sposa, intr-un interviu acordat Busines24.
Pentru inceput as vrea sa ne spuneti povestea Vera Sposa. Cand si cum s-a nascut acest brand?
Vera Sposa s-a nascut in urma unei experiente personale nu foarte placute, dar plasate intr-un context extrem de fericit. In anul 2005 am fost pusa in situatia de a-mi cauta rochia de mireasa. Acum 14 ani, in Romania existau doar cateva case de moda, oferta era extrem de restansa, aproape inexistenta. Mi-am cumparat... mai mult
Luni, 11 Februarie 2019, ora 11:35
Grupul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale in prima jumatate a anului 2013, cu 5%, ajungand la 23,3 miliarde franci elvetieni, (18,8 miliarde de euro), datorita cererii crescute pentru produsele oncologice si testelor de diagnostic destinate laboratoarelor clinice.
"Roche a avut rezultate financiare solide in prima jumatate a anului 2013 datorita portofoliului nostru de medicamente, a celor doua noi molecule destinate tratamentului cancerului recent lansate, precum si datorita cresterii inregistrate de echipamentele destinate laboratoarelor clinice. Vom continua sa punem accentul pe inovatie prin cele 68 de molecule noi din linia de cercetare si dezvoltare a Diviziei de Farmaceutice, si cu cele 55 de platforme si teste clinice", a declarat Severin Schwan, CEO al Roche.
Rezultatele Diviziei de Farmaceutice
Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche, au crescut cu 6%, in prima jumatate a anului 2013, ajungand la 18,2 miliarde de franci elvetieni (14,2 miliarde de euro). Aceasta crestere s-a datorat, in special, medicamentelor din portofoliul de oncologie dar si cresterii puternice inregistrata de franciza HER2, care a urmat recentei lansari a doua noi molecule destinate cancerului de san HER2 pozitiv. De asemenea, performantele diviziei au fost sustinute si de cresterea cu 33% a vanzarilor medicamentelor destinate poliartritei reumatoide.
Vanzarile Diviziei de Diagnostic
In prima jumatate a anului 2013, vanzarile Diviziei de... mai mult
Vineri, 26 Iulie 2013, ora 12:24
Roche anunta o crestere a vanzarilor pentru 2013, in acelasi ritm cu anul precedent, pe baza lansarii unor noi produse, inclusiv un medicament impotriva cancerului la san.
Venitul net al companiei elvetiene a crescut in 2012 cu 2,4%, de la aproximativ 7,66 miliarde de euro (9,54 mld. de franci elvetieni) la 7,84 miliarde de euro (9,77 mld. de franci elvetieni), iar castigul per actiune a ajuns la 13,62 franci elvetieni, transmite Bloomberg.
Veniturile totale au crescut in aceeasi perioada cu 7%, pana la 36,54 miliarde de euro (45,5 mld. de franci elvetieni).
Roche este cel mai mare producator de medicamente impotriva cancerului din lume si asteapta in acest moment aprobari pentru un nou medicament impotriva cancerului la san, T-DM1, care va spori si mai mult vanzarile companiei.
Compania asteapta o decizie privind aprobarea acestui medicament pe piata americana la sfarsitul lunii februarie. mai mult
Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 11:44
Concernul farmaceutic elvetian Roche a inregistrat o crestere a vanzarilor globale in primele 9 luni ale anului 2012, cu 7% in franci elvetieni, pana la 33,7 miliarde franci elvetieni, la o rata de schimb constanta.
Aceasta crestere s-a datorat in special portofoliului de oncologie, dar si a produselor Diviziei de Diagnostic, destinate laboratoarelor clinice.
Severin Schwan, CEO al Grupului Roche, a declarat cu privire la rezultatele financiare din primele 9 luni ale anului 2012:
"Performantele vanzarilor inregistrate de Grupul Roche in cel de-al treilea trimestru sunt in conformitate cu asteptarile, si suntem in continuare pe calea cea buna in indeplinirea obiectivelor propuse pentru acest an."
Oficialul Schwann a mai adaugat ca grupul Roche si-a consolidat, in mod special, portofoliul in cancerul de san, prin lansarea cu succes in Statele Unite si Elvetia a celei mai noi molecule destinate cancerului mamar, dar si prin depunerea spre aprobare a unui anticorp monoclonal conjugat in Statele Unite si in Europa."
Vanzarile Diviziei de Farmaceutice
Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au crescut cu 4% in primele 9 luni ale anului 2012, pana la 26.2 miliarde de franci elvetieni, in mare parte datorita portofoliului de produse oncologice care a inregistrat o crestere de 9%. In linia de cercetare si dezvoltare s-au inregistrat deja 11 rezultate pozitive din 14 studii aflate in faze finale.
Vanzarile Diviziei de Diagnostic a Grupului Roche... mai mult
Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 17:21
Grupul farmaceutic elvetian Roche Holding a afisat miercuri o crestere de 6% a vanzarilor din primul trimestru, evolutia fiind sustinuta de vanzarile medicamentelor pentru tratamentul cancerului, relateaza MarketWatch, informeaza NewsIn.Vanzarile Roche au crescut in primele trei luni ale anului la 12,3 miliarde franci elvetieni (11,6 miliarde dolari), de la 11,6 miliarde franci in aceeasi perioada a anului trecut.Roche a anuntat ca vanzarile medicamentelor pentru tratamentul cancerului, precum Avastin si MabThera au crescut cu 18, respectiv 13%. Vanzarile Herceptin au crescut in perioada analizata cu 11%.Vanzarile vaccinului Tamiflu au avansat cu 32% catre sfarsitul sezonului de raspandure a gripei in emisfera nordica. Vanzarile Tamiflu din aceeasi perioada a anului trecut nu au fost influentate de epidemia de gripa porcina, care a inceput in al doilea trimestru din 2009.Roche a mai anuntat ca vanzarile CellCept, medicament prescris pacientilor supusi unui transplant, pentru a evita respingerea organului respectiv, au scazut cu 28%.Grupul farmaceutic publica cifrele de profit numai semestrial si anual. mai mult
Joi, 15 Aprilie 2010, ora 14:21
Marile burse ale continentului au inchis sedinta de luni in scadere, dupa anuntarea datelor slabe despre vanzarile de case din Statele Unite, care au atras noi nelinisti cu privire la revenirea economiei, informeaza NewsIn.Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a inchis in scadere cu 0,81%, pana la 5.260,31 puncte, in timp ce indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a scazut cu 1,12%, la 5.695,32 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 1,02% pana la 3.781,85 puncte.
Vanzarile de case detinute anterior din SUA au scazut in cel mai rapid ritm in decembrie, cu toate ca preturile au crescut pentru prima oara dupa inceperea crizei in august 2007.
La randul lor, titlurile companiilor farmaceutice au inregistrat unele dintre cele mai mari deprecieri, printre acestea numarandu-se cele ale GlaxoSmithKline, Novartis, Roche si Sanofi-Aventis, care au inregistrat scaderi cuarinse intre 1 si 1,9%.
Bursele americane au deschis sedinta de luni in urcare, recuperand o parte din pierderile anterioare, dupa ce doi reprezentanti ai comisiei bancare a Senatului au anuntat ca sprijina reinnoirea mandatului lui Ben Bernanke la conducerea bancii centrale.
Astfel, in jurul orei 18:30, indicele Dow Jones castiga 0,25%, indicele Nasdaq, dominat de titluri din sectorul tehnologic, avansa cu 0,1%, iar indicele mai extins Standard & Poor's 500 crestea cu 0,46%.
Doi membri ai comisiei bancare a Senatului american au anuntat ca sprijina reinnoirea mandatului lui Ben... mai mult
Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 09:52
Introducerea sistemului "clawback", prin care producatorii farmaceutici vor contribui la finantarea bugetului pentru sanatate cu 5%-11% din venituri, va duce la scaderea, in 2009, a profitului Roche Romania cu 11%, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, directorul general al companiei, Dan Zamonea.Guvernul a aprobat la inceputul lunii octombrie o ordonanta de urgenta privind introducerea, incepand cu 1 octombrie, a sistemului "clawback", prin intermediul caruia toti producatorii de medicamente care desfac produse pe piata romaneasca trebuie sa contribuie la finantarea sistemului public de sanatate cu o suma reprezentand intre 5% si 11% din veniturile realizate in urma vanzarii produselor, informeaza Mediafax.
"In cazul nostru, introducerea sistemului de clawback va duce la scaderea profitului companiei cu 11%. Roche sustine accesul a cat mai multi pacienti la terapii inovatoare, asadar vom colabora ca si pana acum cu autoritatile statului in gasirea celor mai bune solutii in acest sens. Speram ca in urma aplicarii acestui sistem resursele financiare aflate la dispozitia sistemului public de sanatate vor creste, iar numarul pacietilor care vor beneficia de medicatie va spori", a explicat Zamonea.
El a adaugat ca, in prezent, compania acopera o parte importanta a tratamentului pacientilor cu hepatita C, sustine testarea gratuita a pacientelor cu cancer la san si analizele de incarcatura virala pentru pacientii cu hepatite cronice si infectie HIV-SIDA.
Anul trecut,... mai mult
Luni, 12 Octombrie 2009, ora 17:10