Toamna si-a intrat in drepturi, iar iarna ne bate deja la usa si odata cu ea temperaturile joase, iar fiecare iesire din casa se poate dovedi o aventura pe care multi si-ar dori sa o evite.
Mijloacele de transport in comun au si ele un istoric cu care nu se pot mandri, cand ne gandim la cazurile tot mai dese de trenuri care au intarzieri de ore intregi din cauza conditiilor meteo, sau care fiind foarte vechi nu mai pot oferi conditii minime de confort, in special caldura pe timp de iarna.
Asadar, daca faci parte din categoria celor care au inceput sa-si puna bani deoparte pentru o masina noua, acesta ar putea fi un moment bun sa verifici ofertele dealerilor auto si sa-ti alegi o masina pe placul tau.
Fie ca vrei sa-ti inlocuiesti masina veche, care nu mai face fata drumurilor lungi si ale carei piese auto trebuie reparate sau schimbate mai des decat o scoti din garaj, sau esti pe punctul de a-ti achizitiona prima masina, primul lucru la care ar trebui sa te gandesti este decizia de a alege intre o masina noua sau una second hand.
Desigur, pretul este poate cel mai important factor, iar masinile second hand au un avantaj major din acest punct de vedere, dar nu trebuie sa ignori faptul ca o masina second hand poate veni la pachet cu o multime de probleme, care ti-ar putea scapa la prima vedere si care te vor aduce in punctul in care vei fi nevoit sa investesti mai mult in reparatia masinii decat ai fi cheltuit pe una noua.
Un avantaj major al unei masini noi... mai mult
Marti, 25 Octombrie 2016, ora 12:38
Prezentul se confrunta cu o piata a autoturismelor in crestere, mai ales ca renumitul scandal al companiei Volkswagen a atras dupa sine o scadere a preturilor masinilor comercializate, dar si clienti care isi permit sa isi achizitioneze masini la costuri rentabile.
Remedierea defectiunilor din fabrica i-a pus pe cei mai multi proprietari de masini marca VW sa apeleze cu incredere la service-urile auto pentru verificari si inspectii periodice ale masinii.
Alaturi de service-urile auto, Depozitul Auto Online le-a oferit incredere soferilor ca masina pe care o conduc este in perfecta siguranta, datorita pieselor puse la dispozitie.
La un moment dat, o masina necesita implicare, costuri de reparare si implicit o mai buna mentenanta, ceea ce ii face pe soferi sa se confrunte des cu situatii in care schimba sau inlocuiesc piese uzate, piese stricate sau care nu isi mai indeplinesc functionalitatea.
Ajutorul in aceste situatii provine de la comerciantul din Romania care ofera peste 1.000.000 de piese si accesorii pentru masini apartinand celor mai recunoscute si uzuale marci din lume.
Program extins in mediul online pentru comenzi ale clientilor
"Numarul mare de comenzi pentru piese si accesorii auto ne-au ajutat sa ne dam seama ca trebuie sa le oferim clientilor suport non-stop pentru indeplinirea nevoilor masinii detinute.
In acest scop, am extins programul de lucru pentru comenzile online si pentru produsele care se afla in stoc, incat clientii nostri sa... mai mult
Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 13:32
Scandalul Dieselgate, care ne-a facut pe toti sa ne indreptam privirea spre nemtii de la Volkswagen in urma cu o luna, este departe de a fi terminat. Chiar daca nu vom fi la fel de afectati ca alta tari europena de aceasta criza a nemtilor, cu siguranta ea va avea un oarecare impact si asupra Romaniei, deoarece un procent de 30% dintre piesele auto care se fabrica la noi in tara merg catre Volkswagen.
Compania Volkswagen are in vedere scaderi drastice de cheltueli dupa ce scandalul noxelor le-a provocat pierderi enorme. Conducerea companiei a inceput sa revizuiasca planul de investitii, iar in piata se vorbeste deja de o eventuala solicitare catre companiile de componente auto de a micsora preturile. Un cotidian german a anuntat ca VW planuieste sa economiseasca 3 miliarde de euro numai pe seama furnizorilor de piese auto.
In plus, daca cererea de masini VW scade, nici nevoia de piese auto nu va fi la fel de mare, asa ca firmele care ii au clienti pe nemtii de la VAG (Volkswagen Auto Grup) s-ar putea sa aiba ceva probleme in viitor.
Dan Bucsa, macroeconomist in cadrul UniCredit Group Londra, a explicat ca Romania, neavand o fabrica a grupului VAG, nu va fi la fel de afectata precum Cehia, sectorul care ar putea suferi de pe urma Dieselgate fiind, in schimb, cel al pieselor auto, noteaza Agerpres.
Furnizorii germani de componente auto care lucreaza cu Volkswagen au inregistrat deja scaderi pe Bursa, astfel ca ne putem astepta ca scandalul noxelor poluante sa... mai mult
Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 10:21
Scandalul in care este implicata in aceasta perioada compania auto VAG (Volkswagen Automobile Group) este departe de a fi incheiat, iar efectele sale nu vor influenta numai grupul auto in sine, ci si companiile care furnizeaza piese auto pentru cele 12 marci care apartin VW.
Un procent din PIB il reprezinta exportul de piese auto catre Germania
In Romania sunt doar doi producatori de automobile - Dacia si Ford - insa chiar daca uzinele de masini nu sunt prea multe, avem un numar mare de fabrici de piese auto, iar un client important pentru ele este Germania.
Cu o industrie auto fructuoasa, Germania este un important consumator al pieselor auto fabricate in tara noastre. Exporturile catre nemti reprezinta 2,9% din totalul exporturilor romanesti si 1% din PIB-ul tarii, arata un raport al Erste Group.
Dieselgate va putea afecta aceste cifre, avand un impact important asupra economiei nationale, insa tara noastra nu este nici pe departe atat de afectata precum alte economii europene, asa cum sunt Cehia, Polonia sau Slovacia, tari in care VW avea uzine. Potrivit Bloomberg, impactul asupra cresterii economice va fi de pana la 0,5 puncte procentuale.
600 de companii de piese auto activeaza in Romania
Piesele auto reprezinta un vehicul important al economiei noastre, avand o cifra de afaceri in 2014 de 12,6 miliarde de euro, suma deloc de neglijat. Anul trecut, exporturile au fost in valoare de 8,6 miliarde de euro, iar cel mai exportat produs a fost setul de... mai mult
Luni, 19 Octombrie 2015, ora 14:46
Piata auto se afla in revenire dupa ce criza economica mondiala i-a facut pe europeni, deci si pe romani, sa fie mai precauti cu achizitile de masini. Acum, ea s-a dezghetat, iar fiecare noua luna aduce cresteri.
In luna august, s-au inregistrat din nou cresteri, cele mai mari la masinile si piesele auto second-hand, semn ca romanii inca prefera masinile rulate, mai ieftine, in defavoarea unora noi.
Potrivit statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in tara noastra s-au inmatriculat 156.885 de autoturisme la mana a doua, in comparatie cu 139.244 inmatriculate anul trecut in aceeasi perioada. Si pe piata pieselor auto s-a inregistrat o crestere de 2,3 procente.
Crestera achizitiilor de piese auto este strans legata de faptul ca romanii isi cumpara mai multe masini second-hand, care necesita in mod evident investitii mai multe in piese din cauza varstei si uzurii.
De altfel, si in ceea ce priveste producerea de piese auto, Romania sta destul de bine, la noi in tara activand numeroase companii din acest domeniu. Anul trecut, companiile care au ca principala activitate producerea de piese auto au raportat insumat o cifra de afaceri de 12,6 miliarde de euro. Impreuna cu cele aproape 6 miliarde raportate de uzina Ford si Dacia, industria auto contribuie cu 12 procente la Produsul Intern Brut al Romanii, nefiind deloc un domeniu de neglijat.
Chiar daca la noi in tara sunt numeroase fabrici de componente auto,... mai mult
Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 11:06
Magazinele virtuale de orice natura devin din ce in ce mai accesate si punerea pe picioare a unui business online pare o afacere profitabila, deoarece deschiderea catre clienti este mare, iar investitia nu este neaparat una consistenta.
Unul dintre sectoarele unde majoritatea achizitiilor se face prin intermediul site-urilor de vanzari este zona piesele auto.
Aceasta mutare a clientilor in mediul virtual a fost sesizata si de marile branduri, in prezent fiind tot mai putine care nu isi vand produsele si prin intermediul site-urilor. De altfel, nu este de mirare ca publicul incepe sa abandoneze magazinele fizice si sa se indrepte spre cele online, deoarece efectuarea comenzii a devenit extrem de usoara, la indemana si pentru o persoana nefamiliarizata cu tehnologia. In acelasi timp, cumparaturile online ne ajuta si sa gasim cea mai buna oferta, comparand preturile, dar si sa economism foarte mult timp.
Anul trecut, romanii au facut cumparaturi online in valoare de 1,1 - 1,2 miliarde de euro, o cifra dubla fata de cea a anului anterior, semn ca in acest mediu este loc suficient de dezvoltare si ca de la an la an cresterile sunt foarte mari. Si numarul magazinelor online este in crestere, intr-un an "deschizandu-se" aproape 500.
Compania comScore, specializata in cercetari digitale, a realizat un studiu legat de vanzarile de piese auto si a evidentiat faptul ca 92% dintre cumparatorii de piese auto isi procura piesele de care au nevoie prin intermediul magazinelor... mai mult
Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 08:00
Bilantul de la jumatatea anului a adus vesti bune pentru afacerile din zona auto-moto. Atat vanzarile de autovehicule si de motociclete au inregistrat cresteri, cat si cele de piese auto.
Dupa ce luna iunie a fost una extrem de buna, iulie a adus o crestere aproape insesizabila, de sub un procent.
Comertul cu autovehicule si cel cu piese auto reprezinta o veriga importanta a economiei din tara noastra. Chiar daca in Romania nu exista decat doua uzine auto, Dacia Renault la Mioveni si Ford la Craiova, exista numeroase fabrici care produc piese auto atat pentru piata romaneasca, pentru cei doi producatori de la noi, cat si pentru piata externa.
De altfel, in 2014, industria auto a reprezintat 11% din PIB si 24% din exporturi, procente destul de importante si deloc de neglijat.
Stagnari in iulie, evolutie buna la nivelul lui 2015
Luna iunie a fost una foarte buna pentru aceasta industrie, fiind declarata chiar cea mai buna luna din ultimii sase ani. Din pacate, ea a fost ...citeste mai departe despre "Vanzarile de autovehicule si piese auto, in stagnare in iulie dupa o crestere spectaculoasa in iunie" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 10:06
Piata auto din tara noastra este dominata de achizitii second-hand, romanii preferand sa-si cumpere masini la mana a doua din diverse motive, unul dintre ele, si cel mai important, fiind faptul ca preturile sunt mult mai accesibile in acest segment. Insa romanii nu cumpara doar masini rulate, ci si piese auto second hand, tot din aceleasi considerente.
Statisticile pietei auto de la noi
Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, care publica lunar o statistica legata de situatia vanzarilor de automobile de la noi din tara, atrage atentia asupra faptului ca romanii prefera masinile si piesele auto-second hand si ca parcul auto national este din ce in ce mai invechit si, in mod automat, mai poluant.
In primele sase luni ale anului 2015, inmatricularile second hand au avut o crestere de 14% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Statul si-a propus sa stimuleze vanzarile de masini noi si chiar vanzarile de masini ecologice prin doua programe: "Rabla" si "Prima Masina".
Niciunul dintre ele nu s-a dovedit insa a fi foarte eficient, romanii optand in continuarea pentru masinile la mana a doua, chiar daca statul le dadea ceva beneficii celor care isi doreau un automobil nou.
"Rabla" a avut un oarecare succes si a contribuit la innoirea parcului auto, insa programul "Prima Masina", ce avea ca obiectiv incurajarea si ajutarea tinerilor sa achizitioneze o masina noua, este deja considerat un esec din cauza procedurilor greoaie pe care le presupune.... mai mult
Marti, 11 August 2015, ora 14:07