Jun Dong-soo, presedintele diviziei de cipuri de memorie din cadrul Samsung, a spus reporterilor, vineri, la COEX InterContinental Hotel din Seol, ca Windows 8 nu a reusit sa determine o crestere a vanzarilor de PC-uri.
Industria PC-urilor nu-si va reveni prea curand, a mai spus oficialul Samsung, citat de catre Tom's Hardware.
Mai mult, reprezentantul Samsung a spus ca noul sistem de operare al Microsoft nu este mai performant decat Windows Vista, daca se ia in considerare cota de piata.
"Piata globala de PC-uri se micsoreaza in ciuda lansarii Windows 8", a spus el reporterilor. "Cred ca sistemul Windows 8 nu ete mai mai bun decat versiunea anterioara, platforma Windows Vista".
Jun Dong-soo a mersi chiar mai departe, afirmand ca nu se asteapta la o crestere a vanzarilor de PC-uri tocmai din cauza sistemului de operare Windows 8.
Comentariile oficialului Samsung sunt dure, chiar daca vin de la o companie care isi trage veniturile in cea mai mare parte din vanzarile de telefoane mobile dotate cu sistemul de operare Android, realizat de Google.
"Lansarea de catre Microsoft a tabletei Windows Surface a intampinat o cerere scazuta", a spus reprezentantul Samsung.
Acesta a mai afirmat ca versiunile anterioare de ultrabook-uri subtiri, cu procesoare Intel, nu au reusit sa se impuna pe piata din cauza sistemului de operare Windows.
Comentariile Samsung vin dupa ce International Data Corporation (IDC) a spus ca in 2013 vanzarile de PC-uri vor inregistra o... mai mult
Sambata, 09 Martie 2013, ora 12:39
Analistii Wall Street prognozeaza o scadere de 1,1% a castigurilor companiilor din sectorul tehnologic in T4 2012, in ciuda faptului ca, per total, se estimeaza o crestere a profitului pentru firmele cuprinse in indicele S&P 500.
Printre principalele cauze ale acestui fenomen se afla cererea scazuta din Europa, scaderea ritmului de crestere de pe pietele emergente, precum si reducerea cheltuielilor firmelor din SUA cu echipamentele si serviciile de IT din cauza crizei "varfului fiscal", se precizeaza intr-o analiza Reuters.
Sectorul IT a suferit pierderi din cauza "varfului fiscal" - Reuters
Producatorii de chip-uri sunt printre cei mai slabi performeri ai acestui sector, in urma scaderii vanzarii de calculatoare personale.
Texas Instruments, Cisco Systems, Hewlett Packard si Qualcomm sunt cateva dintre companiile care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la atingerea tintelor de profit pentru ultimul trimestru din 2012.
Chiar si in cazul Apple, care in general inregistreaza una din cele mai importante cresteri a castigurilor din acest sector, se estimeaza o scadere de 3,8% a profitului pentru T4.
In comparatie, pentru companiile incluse in indicele S&P 500, se previzioneaza o crestere a profiturilor la nivel general de 1,8%.
Aceasta performanta scazuta a sectorului tehnologic reprezinta un fenomen neobisnuit, tinand cont ca actiunile companiilor care activeaza in acest domeniu au avut o evolutie peste nivelul general al pietei in 83% din perioada... mai mult
Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 13:00
Sectorul IT sfideaza din nou criza, in contextul in care cheltuielile alocate de companii pentru acest domeniu vor creste cu 6% in 2012.
Anul 2012 a fost dur pentru multi dintre furnizorii IT, dar multi dintre ei s-au descurcat mai bine decat se asteptau specialistii, in prima jumatate a acestui an, potrivit companiei de consultanta si cercetare IDC, citata de PC World.
Spre exemplu, cheltuielile pentru produse software au crescut, chiar in parti din lume in care economia a fost foarte slaba.
Cresterea de 6% anuntata de IDC pentru 2012 este cu un procent mai mic decat cea inregistrata anul trecut. IDC a estimat o crestere similara, de 6%, si pentru anul 2013.
Vanzarile de software, dispozitive de stocare, echipamente de retea pentru companii si dispozitive mobile au compensat vanzarile slabe inregistrate la nivel global in ceea ce priveste serverele, dispozitivele periferice si PC-urile.
Totusi, lansarea sistemului de operare Windows 8 in cel de-al patrulea trimestru din 2012 ar trebui sa ajute piata PC sa-si revina anul viitor, potrivit specialistilor IDC.
Cheltuielie IT au crescut cu 5,9% in Statele Unite, in 2012, comparativ cu 8,5% in anul precedent. In China, cresterea estimata de IDC este mult mai mare, de 14% in 2012, comparativ cu 25%, crestere inregistrata anul trecut. O crestere de 14% a cheltuielilor IT va fi inregistrata si in India si Brazilia, pana la sfarsitul acestui an.
Europa are cea mai slaba crestere in ceea ce priveste... mai mult
Luni, 10 Septembrie 2012, ora 17:48
Dell Inc a redus estimarile de venit pentru intreg anul 2012, pe masura ce clientii amana achizitionarea unui computer, inainte de lansarea noului Windows 8, al celor de la Microsoft.
Anuntul facut de Dell, unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri din lume, a afectat evolutia actiunilor companiei, care au coborat cu patru procente. Dell face eforturi sa isi mentina cota de piata impotriva concurentilor din Asia, precum Acer si Lenovo, dar si impotriva popularitatii crescute a tabletelor PC Apple, scrie Reuters.
Compania a avertizat, in luna mai, ca tendinta de reducere a cheltuielilor in domeniul IT este din ce in ce mai prezenta si accelereaza mai mult decat se anticipa.
Conform Dell, veniturile companiei ar putea cobori in al treilea trimestu intre doua si cinci procente fata de trimestrul precedent, cu aproximativ 13,8-14,2 miliarde de dolari.
"Piata se astepta deja ca Dell sa reduca estimarile pentru acest an, dar cred ca taierile facute sunt destul de grave, comparativ cu asteptarile", a declarat Shannon Cross, analist al Cross Research.
Directorul financiar al Dell, Brian Gladden, a declarat intr-un interviu ca motivul pentru care si-au redus asteptarile in T3, este faptul ca distributorii vor amana achizitia de noi computere inainte de finalul lunii octombrie, cand va fi lansat cel mai nou sistem de operare de la Microsoft.
"Deteriorarea veniturilor inregistrata in ultimul trimestru a fost peste asteptarile noastre", a spus Gladden.... mai mult
Miercuri, 22 August 2012, ora 11:45
Reteaua de afiliere eMAG ProfitShare, prin intermediul careia oricine poate vinde produse din stocul eMAG, a inregistrat anul trecut o cota de 75% din piata, reusind sa obtina vanzari record.
Reteaua eMAG ProfitShare a ajuns anul trecut la peste 10.000 de site-uri active si a generat vanzari in valoare de 38,68 milioane de lei (peste 9 milioane de euro) fara TVA, de 2,5 ori mai mari decat in 2010, potrivit reprezentantilor companiei.
Vanzarile eMAG ProfitShare din 2011 inseamna 6,2% din totalul cifrei de afaceri a eMAG, tot pentru anul trecut, care a fost de 145 de milioane de euro.
Daca aceasta rata se pastreaza si in 2012 si daca eMAG.ro isi va atinge obiectivul de vanzari de 180 de milioane de euro, reteaua ProfitShare va genera in 2012 vanzari de 11,16 milioane de euro.
In 2010 reteaua de marketing afiliat eMAG ProfitShare aduna 8.690 de site-uri.
Comisioanele platite afiliatilor au fost in valoare de 1,17 milioane de lei fara TVA, de 2,54 de ori mai mari decat in 2010.
Potrivit reprezentantilor companiei, uneltele care au generat cele mai multe comisioane au fost link-urile, insa widget-urile dinamice, prin intermediul carora se afiseaza anumite produse din oferta eMAG, au avut o conversie aproape dubla (1,2%).
"Prin metoda de plata strict a rezultatelor directe si imediate in vanzari profitabile, piata de marketing afiliat a inregistrat o crestere spectaculoasa in 2011, in ciuda recesiunii economice si a contractarii pietei de publicitate", spun... mai mult
Vineri, 11 Mai 2012, ora 18:30
Suma cheltuita la nivel global pe produse IT va depasi 1 trilion de dolari in 2012, chiar daca rata de crestere a domeniului va fi mai mica decat anul trecut, a anuntat Asociatia Consumatorilor de Electronice.
Piata de Smartphone, a doua cea mai mare piata de electronice din lume in 2011 va ajuta si anul acesta la cresterea vanzarilor, sustine aceeasi sursa in cadrul unui eveniment ce a premers lansarii Consumer Electronic Show (CES) de anul acesta, scrie Mercurynews.
Tabletele PC, piata cu cea mai rapida crestere va avea si ea o cota mare in vanzarile globale, pe masura ce consumatorii din tari emergente precum China, India si Brazilia vor investi in astfel de gadget-uri.
Cresterea inregistrata de aceste doua piete ar urma sa incetineasca in 2012, comparativ cu anul 2011, dar acest lucru va fi un rezultat al cifrelor inregistrate anul trecut, si nu din cauza unei incetiniri a cererii, a declarat Steve Bambridge, director de cercetare al GfK Boutique Research, partner al Asociatiei Consumatorilor de Electronice.
"Rata de crestere va fi mai mica pentru ca asa trebuie sa fie. A fost o adevarata explozie," considera Bambridge.
Cifra inregistrata din vanzarile de IT ar trebui sa atinga, totusi, 1,04 trilioane de dolari, cu 5 procente peste suma cheltuita in 2011. Cele 993 miliarde de dolari cheltuite in 201a au reprezentat o crestere de 8% fata de 2010.
Piata IT, infloritoare si in Romania
Pentru RHS, unul dintre principalii distribuitori de componente... mai mult
Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 08:37