Grecii cumpara cu disperare bunuri de lux, in incercarea de a-si investi banii in ceva tangibil, de teama unei potentiale iesiri a tarii din zona euro.
La Zolotas, bijutierul elen de lux, de cateva saptamani e mare aglomeratie, scrie The Guardian.
Solutie pentru salvarea Greciei - imprumuturi peste imprumuturi ca tara sa nu se scufunde
"La apogeul temerilor privind falimentul si bancile, am constatat o crestere brusca a vanzarilor pieselor noastre clasice cu aur si diamante (...) Nu cu mult timp in urma am avut un client, un grec din clasa de mijloc, care voia sa cumpere bijuterii in valoare de un milion de euro prin transfer bancar. A trebuit sa il refuzam pentru ca si noi ne temem de ce s-ar putea intampla cu bancile", a spus Marianne Le Clere Papalexis, directorul bijuteriei.
Criza elena a declansat panica in randul cumparatorilor, care nu se indreapta numai spre bijuterii, ci spre orice bun de lux. Sase ani de recesiune nu au impiedicat grecii sa ...citeste mai departe despre "Grecii cumpara in disperare bijuterii, televizoare si masini" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 17 Iulie 2015, ora 09:10
Turistii chinezi aleg sa viziteze Europa intr-un numar din ce in ce mai mare. Dar "batranul continent" pare sa ii atraga in primul rand prin cunoscutele magazine de lux precum Galeriile Lafayette sau Harrods si nu prin obiectivele turistice istorice sau culturale.
Europa va fi printre principalele destinatii turistice pentru cei 94 de milioane de turisti chinezi care vor calatori in strainatate pana in 2015, potrivit companiei de consultanta McKinsey, scrie Bloomberg.
Insa programul excursiilor de grup arata ca acestia vor petrece zile intregi la cumparaturi in magazinele de lux, in timp ce vizitele la obiective precum Turnul Eiffel sau Muzeul Louvre sunt inghesuite in cadrul acestui interval.
Aceasta noua tendinta sprijina cresterea vanzarilor din Europa si ofera perspective foarte bune brandurilor de lux europene precum Prada sau Gucci, in ciuda crizei economice din Europa.
Aproape o treime din cumparatorii de bunuri de lux din China isi vor face cumparaturile in Europa pana in 2013, in crestere cu 20% fata de anul trecut, estimeaza McKinsey.
"Se prefera din ce in ce mai mult consumul in afara Chinei. Este mai 'cool' sa spui ca ti-ai cumparat o geanta Vuitton de la Paris, decat din China", a declarat un reprezentant al HSBC din Hong Kong.
Cumparatorii chinezi sunt responsabili pentru 25% din vanzarile de pe piata mondiala a produselor de lux, in timp ce cu doar zece ani in urma, numarul lor era de doar 10%.
Tinand cont ca turistii chinezi din... mai mult
Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 17:59
Averea combinata a locuitorilor lumii a scazut in acest an pentru prima oara de la debutul crizei financiare, in 2007 - 2008, printre zonele cele mai afectate aflandu-se Europa, in timp ce China a inregistrat o crestere usoara, anunta un raport realizat de Credit Suisse.
Scaderea averii globale va afecta piata bunurilor de lux, anunta Credit Suisse.
Averea tuturor indivizilor - definita ca active precum venitul, imobilele, economiile si investitiile fara datorii - a scazut cu 5% in dolari americani, pana la 223 trilioane la mijlocul acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2011, potrivit CPP-Luxury.
Principalul motor al scaderii a fost Europa, unde averea totala a locuitorilor a scazut cu 14% in dolari americani.
Studiul atribuie insa reducerea averii globale recesiunii din mai multe tari, preturilor mai mici ale actiunilor si slabirii pietei imobiliare. In acelasi timp, averea totala din China a crescut cu 3% in dolari americani, fiind tara cu cea mai buna evolutie din acest punct de vedere in 2012, arata studiul Credit Suisse.
Sectorul bunurilor de lux din Europa a avut o evolutie pozitiva, postand cresteri ale vanzarilor in ultimele 12 luni.
Pana in a doua jumatate a anului 2013 va aduce insa o incetinire a vanzarilor bunurilor de lux cu 7% - 8%, cu "un nivel ridicat de incertitudine si fara perspective de accelerare a cresterii pana in a doua parte a anului 2013", arata analiza Credit Suisse.
Un cadru economic slabit in Europa, cresterea... mai mult
Joi, 18 Octombrie 2012, ora 16:25
Vanzarile de produse de lux in 2012 ar putea atinge cifra de 302 miliarde de dolari la nivel mondial, cu 4% mai mult decat in 2011, indica studiul Euromonitor.
Statele Unite ale Americii si-au pastrat statutul de cea mai mare piata a bunurilor de lux din lume in 2012, potrivit celui mai recent studiu efectuat de Euromonitor.
Studiul Euromonitor evidentiaza ca 2012 ramane un an cu vanzari ridicate pe segmentul bunurilor de lux, in ciuda turbulentelor economice, a crizei din zona euro si a instabilitatii politice de pe pietele emergente, conform CPP-Luxury.
Cele mai mari piete pentru bunurile de lux, in afara de SUA, sunt Japonia, Italia si Franta, tari in care se inregistreaza aproape jumatate din vanzarile acestui segment.
Segmentul de bunuri de lux din Marea Britanie se confrunta cu diverse presiuni, pe masura ce inflatia creste, iar salariile sunt inghetate. Vanzarile pe acest segment ajung la 33 miliarde de euro, avand o pondere de 11% din totalul pietei. Pana in 2017, se estimeaza ca vanzarile pe acest segment in Marea Britanie vor creste cu 78%, pana la 59 miliarde de dolari, ajungand la o pondere de 16% din totalul pietei.
Brazilia are o pondere de 1% pe piata vanzarilor de bunuri de lux, insa se preconizeaza ca acest stat va deveni un punct cheie in viitor, pe fondul investitiilor demarate in regiune de mai multe branduri importante. Dezvoltarile de mall-uri din Brazilia sunt in vizorul producatorilor de lux, asteptandu-se ca numarul acestor... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2012, ora 16:22
Cele mai mari trei conglomerate de lux din lume - LVMH, PPR si Richemont - au raportat castiguri ridicate in prima jumatate a acestui an, pe fondul cresterii pe segmente precum ceasurile si bijuteriile.
Cea mai importanta crestere pe segmentul produselor de lux s-a inregistrat pe pietele emergente, precum China, unde nicio companie nu a raportat o diminuare a vanzarilor, in ciuda temerilor privind evolutia negativa a acestia, potrivit Luxury Society.
"Intr-o lume in care companiile se lupta cu o scadere a cererii pe piata europeana, iar media este plina de vesti proaste, companiile producatoare de bunuri de lux precum LVMH su PPR par sa vina de pe alta planeta", spune Luca Solca, seful departmantului de Instrumente de capitaluri proprii ak CA Cheuvreux.
LVMH
LVMH, cel mai mare conglomerat de lux din lume, a anuntat o crestere de 12% a veniturilor in prima jumatate a acestui an, la 12,97 miliarde de euro, pe fondul cresterii puternice a comertului cu amanuntul si a vanzarilor diviziei de vinuri si bauturi alcoolice.
Divizia de fashion si bunuri din piele a inregistrat o crestere de 10%, mai mica decat estimarile analistilor. Divizia de fashion si bunuri din piele include branduri precum Louis Vuitton sau Givenchy & Celine.
Potrivit LVMH, costurile de marketing au diminuat castigurile Louis Vuitton, dar se asteapta ca profitul brandului sa creasca in a doua jumatate a acestui an.
Richemont
Compagnie Fianciere Richemont, al doilea producator de... mai mult
Marti, 07 August 2012, ora 09:46
LVMH, cel mai mare grup producator de bunuri de lux, a anuntat o crestere peste estimari a veniturilor pe primul trimestru al 2012, datorita unei accelerari a cererii de pe pietele emergente ale lumii.
Venitul companiei a crescut cu 25% pana la 6,58 miliarde de euro, a anuntat miercuri compania cu sediul in Paris. Analistii intervievati de Bloomberg estimau un venit mediu de 6,39 miliarde de euro pentru aceasta perioada, scrie Bloomberg.
Vanzarile companiei au crescut cu 14 procente, in crestere de la cele 12 puncte procentuale castigate la finalul ultimului trimestru al 2011.
Cererea pentru produsele LVMH este in crestere in ciuda efectului asupra puterii de cumparare, a incetinirii economiei chineze si a crizei datoriilor suverane din Europa.
"LVMH a continuat in 2012 pe acelasi trend pe care a terminat anul 2011, cu cresteri rapide pe piata asiatica si in SUA, dar si in Europa, in ciuda mediului economic", scrie in comunicatul de presa al companiei.
Conform estimarilor, piata bunurilor de lux ar putea inregistra o crestere de 10 procente in 2012, sustine analistul CA Cheuvreux, Thomas Mesmin.
Lantul de cosmetice Sephora si magazinele duty-free DFS au inregistrat cresteri in vanzari de 18%. Aceste magazine din aeroporturi sau alte locatii au inregistrat cresteri substantiale pe masura ce turismul in Asia a cunoscut un avant, mai ales in Hong Kong si Macao. Cresterea consistenta inregistrata si de Sephora, indica cota de piata in crestere in diverse... mai mult
Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 12:31
Piata bunurilor de lux din Romania a scazut in 2009 cu 30-35%, la 350 milioane euro, din cauza crizei, a declarat, marti, Oliver Petcu, directorul general al firmei de consultanta CPP Management Consultants, care apreciaza ca segmentul isi va reveni in acest an.Potrivit unui raport realizat de CPP Managing Consultants, piata bunurilor de lux din Romania a depasit-o pe cea din Bulgaria, evaluata la 250 milioane euro, in timp ce piata din Serbia a atins 300 milioane euro, transmite Mediafax."Cele mai afectate piete din regiune sunt Bulgaria si Ucraina, care isi vor reveni abia in 2011, in timp ce vanzarile de bunuri de lux in Ungaria si Polonia au stagnat. Estimam ca, la fel ca pietele din Cehia si Serbia, industria de lux din Romania isi va reveni in 2010", a spus Petcu.In 2009, in Romania au fost inregistrate scaderi de 20-30% pe majoritatea segmentelor destinate produselor de lux, cel mai mare declin fiind raportat in industria auto si ambarcatiuni de lux.
Singurul segment care s-a pastrat la nivelul din 2008 a fost reprezentat de centrele de spa.In ceea ce priveste cererea de bunuri de lux, Constanta si Iasi se afla in fruntea clasamentului.
"Pentru 2010, estimam o scadere de cel mult 5% pentru majoritatea segmentelor si o revenire totala a pietei in perioada sarbatorilor de iarna. De la aceste estimari sunt excluse segmentul auto si yaht", a apreciat Oliver Petcu.Raportul CPP arata ca cea mai mare parte a brandurilor fashion de lux, operate in franciza, au inregistrat... mai mult
Marti, 16 Martie 2010, ora 16:28
Statele Unite vor ramane o piata dificila pentru industria luxului mai multi ani de acum incolo, din cauza crizei economice, estimeaza directorul general al grupului elvetian Richemont , intr-un interviu acordat saptamanalului german Wirtschafts Woche, citat de AFP.
"In Statele Unite, oamenii sunt jenati sa etaleze bunuri de lux, in conditiile in care un vecin sau un coleg tocmai si-a pierdut locul de munca. (...) Chiar si cei foarte bogati prefera discretia din acest punct de vedere si considera ca nu este oportun sa se afiseze in public purtand bijuterii de 500.000 de dolari intr-o perioada de criza", a afirmat directorul general al Richemont, Norbert Platt.
Iar aceasta situatie "va dura mai multi ani", a completat el, apreciind ca multi consumatori au trait peste posibilitatile lor. In prezent, americanii se concentreaza pe reducerea datoriilor si refacerea economiilor, de multe ori in vederea iesirii la pensie, iar acest proces nu va dura doar cateva luni.
"Ma tem ca Statele Unite vor ramane o piata dificila pentru industria luxului in anii urmatori", a spus Platt. Directorul Richemont considera, insa, ca situatia este mult mai buna in China, unde piata a reinceput sa creasca.
"In aceasta tara si in unele state din vecinatate, exista o serie de marci care au realizat in august cifre mai bune decat cele din aceeasi luna de anul trecut, care erau foarte bune", a subliniat el, fara a da detalii.
La inceputul lunii septembrie, Richemont a motivat tocmai prin... mai mult
Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 23:12