Criza si schimbarile din economie provoaca investitorii sa caute domenii noi care sa le aduca un profit crescut, iar whisky-ul ar putea fi unul din acestea, tinand cont de explozia preturilor la editiile de lux ale acestei bauturi.
Astfel, pretul celor mai performante 1000 de editii de whisky a crescut in trimestrul trei al lui 2012 cu 107% fata de perioada similara a anului 2008, care reprezinta punctul de referinta pentru inceputul crizei financiare, scrie Penta Daily.
Iar daca luam in considerare doar pretul celor mai performante 100 de editii, acesta a crescut in medie cu 277%, din 2008 fata de 2012.
Spre exemplu, o sticla de Macallan Royal Marriage, editie lansata in aprilie 2011 pentru a sarbatori nunta Printului William, se poate vinde in octombrie 2012 la un pret de patru ori mai mare.
Aceasta performanta este insa specifica editiilor de lux. "Nu trebuie sa cumparati orice sticla de whisky de zece ani, sticlele care provin din productia de masa nu vor produce nici un venit", a declarat Andy Simpson, care conduce o companie de consultanta din Marea Britanie din domeniul whisky-ului.
Astfel, pretul celor mai putin performante 100 de sticle de whisky a scazut cu 58%, fata de perioada de referinta din 2008, iar unele distilerii, precum Port Ellen si Brora, si-au intrerupt activitatea pe acest segment.
Investitorii in scotch-ul britanic continua insa sa mentina o cerere ridicata pentru editiile limitate, a caror valoare creste, pe masura ce se... mai mult
Luni, 29 Octombrie 2012, ora 15:12
Desi China sufera de pe urma incetinirii cresterii economice, apetitul pentru produse de lux se mentine. Remy Martin, producatorul faimosului coniac Louis XIII, care se vinde la un pret mediu de 2500 euro sticla, este unul din castigatori.
Directorul Executiv Remy Martin, Patrick Piana, sustine ca vanzarile inregistrate de coniacul Remy Martin au inregistrat cresteri in Asia, unde "apetitul pentru produse de o calitate recunoscuta este foarte mare".
Cea mai mare crestere a vanzarilor, anul trecut, a fost inregistrata la segmentul reprezentat de branduri de lux, din gama "Extra Old". La nivel global, valoarea livrarilor de coniac de lux a crescut cu 16,9% in 2011, pana la 8,5 miliarde de dolari, potrivit Reuters
Desi analistii se intreaba cat timp cererea pentru produsele de lux in Asia va continua sa creasca, cel mai probabil bauturile fine vor fi in continuare la mare cautare, riscul sporind mai degraba la achizitiile importante, precum masinile de lux.
"Remy Cointreau are o perspectiva de crestere organica puternica, ce provine din cererea din China pentru coniac fin", a declarat Trevor Stirling, analist la firma de cercetare Bernstein.
Louis XIII, coniacul simbol
Coniacul Louis XIII dateaza din 1874, iar o mare parte a atractiei milionarilor chinezi pentru acest produs rar este data de procesul de productie complex, ce poate fi considerat aproape un ritual.
Remy Martin a declarat ca foloseste strugurii de cea mai buna calitate din regiunea... mai mult
Luni, 22 Octombrie 2012, ora 18:29
Cele mai mari trei conglomerate de lux din lume - LVMH, PPR si Richemont - au raportat castiguri ridicate in prima jumatate a acestui an, pe fondul cresterii pe segmente precum ceasurile si bijuteriile.
Cea mai importanta crestere pe segmentul produselor de lux s-a inregistrat pe pietele emergente, precum China, unde nicio companie nu a raportat o diminuare a vanzarilor, in ciuda temerilor privind evolutia negativa a acestia, potrivit Luxury Society.
"Intr-o lume in care companiile se lupta cu o scadere a cererii pe piata europeana, iar media este plina de vesti proaste, companiile producatoare de bunuri de lux precum LVMH su PPR par sa vina de pe alta planeta", spune Luca Solca, seful departmantului de Instrumente de capitaluri proprii ak CA Cheuvreux.
LVMH
LVMH, cel mai mare conglomerat de lux din lume, a anuntat o crestere de 12% a veniturilor in prima jumatate a acestui an, la 12,97 miliarde de euro, pe fondul cresterii puternice a comertului cu amanuntul si a vanzarilor diviziei de vinuri si bauturi alcoolice.
Divizia de fashion si bunuri din piele a inregistrat o crestere de 10%, mai mica decat estimarile analistilor. Divizia de fashion si bunuri din piele include branduri precum Louis Vuitton sau Givenchy & Celine.
Potrivit LVMH, costurile de marketing au diminuat castigurile Louis Vuitton, dar se asteapta ca profitul brandului sa creasca in a doua jumatate a acestui an.
Richemont
Compagnie Fianciere Richemont, al doilea producator de... mai mult
Marti, 07 August 2012, ora 09:46
LVMH, cel mai mare grup producator de bunuri de lux, a anuntat o crestere peste estimari a veniturilor pe primul trimestru al 2012, datorita unei accelerari a cererii de pe pietele emergente ale lumii.
Venitul companiei a crescut cu 25% pana la 6,58 miliarde de euro, a anuntat miercuri compania cu sediul in Paris. Analistii intervievati de Bloomberg estimau un venit mediu de 6,39 miliarde de euro pentru aceasta perioada, scrie Bloomberg.
Vanzarile companiei au crescut cu 14 procente, in crestere de la cele 12 puncte procentuale castigate la finalul ultimului trimestru al 2011.
Cererea pentru produsele LVMH este in crestere in ciuda efectului asupra puterii de cumparare, a incetinirii economiei chineze si a crizei datoriilor suverane din Europa.
"LVMH a continuat in 2012 pe acelasi trend pe care a terminat anul 2011, cu cresteri rapide pe piata asiatica si in SUA, dar si in Europa, in ciuda mediului economic", scrie in comunicatul de presa al companiei.
Conform estimarilor, piata bunurilor de lux ar putea inregistra o crestere de 10 procente in 2012, sustine analistul CA Cheuvreux, Thomas Mesmin.
Lantul de cosmetice Sephora si magazinele duty-free DFS au inregistrat cresteri in vanzari de 18%. Aceste magazine din aeroporturi sau alte locatii au inregistrat cresteri substantiale pe masura ce turismul in Asia a cunoscut un avant, mai ales in Hong Kong si Macao. Cresterea consistenta inregistrata si de Sephora, indica cota de piata in crestere in diverse... mai mult
Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 12:31