Dacă ai început o afacere nouă și vrei să-ți vinzi produsele online sau activezi de mai mulți ani în comerțul tradițional și intenționezi să te lansezi și în mediul virtual, ai nevoie de cele mai bune metode prin care să-ți organizezi activitatea. Îți prezentăm în continuare câteva sugestii utile pentru o prezență eficientă a business-ului tău în mediul virtual:
Creează un site pentru produsele pe care le vinzi
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să creezi un website unde să prezinți în detaliu produsele pe care le vinzi. Nu poți avea succes în mediul online dacă nu ești vizibil, iar cartea de vizită în lumea virtuală este site-ul, care de cele mai multe ori are structura unui magazin online, la care se adaugă detalii de contact și un blog cu un conținut de calitate, care să promoveze brandul tău.
Investește timp, bani și răbdare în crearea site-ului, ca să pornești cu dreptul în comerțul electronic. Asigură-te că afacerea ta beneficiază de un website adaptat la dispozitivele mobile, cu imagini de produse optimizate și completate cu detalii la zi.
Dezvoltă un magazin online performant
Trebuie să dai posibilitatea clienților tăi să cumpere produsele direct de pe site, printr-un magazin online. Dar simpla configurare a acestei facilități nu este suficientă, pentru că ești în concurență directă cu alte mii de firme care vând pe internet produse similare, iar clienții vor alege să... mai mult
Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 18:01
Site-ul de comert online Amazon isi va extinde serviciul de livrare a produselor proaspete, deja testat in Seattle, in mai multe orase de pe coasta de vest a SUA si, in curand, in afara frontierelor americane, scrie in editia sa de miercuri cotidianul francez Le Figaro.
"Gigantul american de vanzare online testeaza discret de cinci ani, la Seattle, serviciul sau AmazonFresh, specializat in vanzarea de produse proaspete. Doreste de acum sa se extinda in Los Angeles in aceasta saptamana si la San Francisco, in cursul anului (...) In caz de reusita, serviciul va fi propus in 20 de noi orase in 2014, inclusiv in afara SUA", scrie cotidianul citat.
Pentru dezvoltarea serviciului Fresh, Amazon a instalat echipamente de racire in mai multe dintre centrele sale de distributie. Grupul se bazeaza pe flota sa de camioane si pe logistica bine rodata pentru a livra produsele la clienti in aceeasi zi. Aceasta miscare este de natura sa ii sperie pe comerciantii specializati in livrarea la domiciliu, care se tem mai ales ca Amazon sa nu strice preturile.
Potrivit observatorilor, AmazonFresh este mai ales un mijloc eficient pentru grup de a gasi noi resorturi pentru cresterea veniturilor. Piata alimentara, care a insemnat anul trecut 568 miliarde de dolari cifra de afaceri in SUA, pare indispensabila. Cu atat mai mult cu cat concurenta s-a pozitionat deja.
In luna martie, Google a lansat faza de experimentare a serviciului sau Google Shopping Express, care permite cumpararea,... mai mult
Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 15:28
Garantia este acordata doar in tara de unde a fost cumparat un produs, iar persoanele care fac achizitii online din alte state trebuie sa aiba in vedere ca nu exista garantie europeana pentru acestea.
Mihai Meiu, director in cadrul ANPC, a avertizat ca institutia sa nu poate interveni in cazuri transfrontaliere, inclusiv in problemele privind garantia.
"Nu exista garantie europeana, garantia ti-o da vanzatorul din tara ta. Degeaba cumperi un produs din strainatate crezand ca o sa ai garantie in Romania. Trebuie sa te intorci cu produsul in tara respectiva si acolo sa incerci ceva", a precizat acesta, conform Mediafax.
Meiu atrage atentia ca exista foarte multe capcane pentru consumatorul neavizat in comertul online. Cumparatorii trebuie sa se informeze foarte bine in legatura cu garantia, costurile de transport, precum si orice alte conditii ale procesului de vanzare.
Comisia Europeana lucreaza la sisteme alternative de rezolvare pe cale amiabila a plangerilor transfrontaliere, precum realizarea unei platforme online de reclamatii, dar comerciantii nu sunt obligati sa adere la un astfel de sistem.
In Romania, ANPC primeste anual aproximativ 60.000 de reclamatii din toate domeniile, dintre care aproximativ jumatate sunt considerate intemeiate. mai mult
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 15:30
Un nou model de business vrea sa schimbe fata industriei de vinuri, intr-un context in care producatorii intampina dificultati din cauza scaderii consumului.
In ultimii 20 de ani, consumul de vin in UE a scazut in mod semnificativ, in special in principalele state membre producatoare (Franta, Italia si Spania). De asemenea, intre 2000/2001 si 2008/2009, importurile de vin ale UE au cunoscut o crestere mai mare decat exporturile de vin ale UE. In acest context, problema excedentului structural de productie a reprezentat o trasatura constanta a pietei vitivinicole europene de-a lungul ultimelor decenii.
Astfel, primul pas al afaceristilor a fost mutarea vanzarii de sticle de vin din centrele comerciale in mediul online. Al doilea pas a fost sustinerea directa a producatorilor independenti.
Viziatorii site-ului Naked Wines pot cumpara una sau mai multe sticle de vin sau pot sa aleaga sa plateasca un abonament lunar in valoare de 40 de dolari, bani care merg direct la producatorii noi de vinuri. In schimb, clientii primesc un credit de 40 de dolari pe care il pot folosi pentru achizitionarea de diverse sticle. Astfel, clientii devin investitori, scrie Mashable.
Pe rafturile virtuale ale magazinului online se gasesc sticle de sampanie, vinuri albe, rosii, roze si spumante. Abonamentele ajuta producatorii individuali sa isi puna afacerea pe picioare, iar membrii site-ului primesc sticle gratuite pentru testare si au astfel un cuvant de spus in privinta aromei... mai mult
Marti, 12 Iunie 2012, ora 18:19