Dacă ai început o afacere nouă și vrei să-ți vinzi produsele online sau activezi de mai mulți ani în comerțul tradițional și intenționezi să te lansezi și în mediul virtual, ai nevoie de cele mai bune metode prin care să-ți organizezi activitatea. Îți prezentăm în continuare câteva sugestii utile pentru o prezență eficientă a business-ului tău în mediul virtual:
Creează un site pentru produsele pe care le vinzi
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să creezi un website unde să prezinți în detaliu produsele pe care le vinzi. Nu poți avea succes în mediul online dacă nu ești vizibil, iar cartea de vizită în lumea virtuală este site-ul, care de cele mai multe ori are structura unui magazin online, la care se adaugă detalii de contact și un blog cu un conținut de calitate, care să promoveze brandul tău.
Investește timp, bani și răbdare în crearea site-ului, ca să pornești cu dreptul în comerțul electronic. Asigură-te că afacerea ta beneficiază de un website adaptat la dispozitivele mobile, cu imagini de produse optimizate și completate cu detalii la zi.
Dezvoltă un magazin online performant
Trebuie să dai posibilitatea clienților tăi să cumpere produsele direct de pe site, printr-un magazin online. Dar simpla configurare a acestei facilități nu este suficientă, pentru că ești în concurență directă cu alte mii de firme care vând pe internet produse similare, iar clienții vor alege să... mai mult
Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 18:01
Asociatia Nationala a Comerciantilor Mici si Mijlocii din Romania (ANCMMR), care reprezinta interesele patronilor de mici magazine, a trimis o scrisoare sefului ANAF, Bogdan Stan, in care ii cere sa ia o decizie care sa permita vanzarea de produse din tutun fabricate conform vechii legislatii pana la epuizarea stocurilor actuale.
Solicitarea este motivata de pierderile prea mari pe care le-ar inregistra patronii de magazine daca stocurile nu mai pot fi vandute.
Legea 201/2016 prevede ca doar pana la 20 mai 2017 mai este permisa vanzarea de produse din tutun fabricate si etichetate in conformitate cu prevederile anterioare, din Legea 349/2002.
"Ca efect al legii, dupa aceasta data nu vor mai putea fi vandute produsele fabricate conform legislatiei anterioare, desi au fost puse pe piata in mod legal si se afla in circuitul comercial. Potrivit Directivei 40/2014, epuizarea stocurilor ar fi trebuit sa se faca intr-un an de zile, dar intarzierea transpunerii acesteia in legislatia nationala (prin Legea 201 din noiembrie 2016) a redus perioada la numai sase luni", arata un comunicat al asociatiei, transmis vineri.
Potrivit asociatiei, peste 75.000 de magazine din Romania vand in prezent tigari si au stocuri importante de produse din tutun fabricate inainte de data intrarii in vigoare a legii, care nu mai pot fi vandute pana la 20 mai 2017.
"Aceste produse au fost achizitionate de catre comercianti in mod legal si nu mai pot fi returnate. De asemenea, nici nu vor... mai mult
Vineri, 12 Mai 2017, ora 11:16
Guvernul a modificat si completat, in sedinta de miercuri, legislatia privind vanzarea produselor si garantiilor asociate acestora.
Scopul acestor schimbari este o mai buna protectie a consumatorilor si clarificarea unor aspecte atat pentru operatorul economic, cat si pentru consumator, in urma seziarilor inregistrate la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), potrivit unui comunicat al Executivului remis Ziare.com.
Nu mai trebuie sa pastrezi ambalajul unui produs ca sa beneficiezi de garantie: Ce alte schimbari s-au mai facut
Care sunt noutatile din ordonanta adoptata de Guvern:
- Introducerea perioadei maxime de 15 zile calendaristice in care vanzatorul are obligatia sa repare sau sa inlocuiasca un produs aflat in perioada de garantie comerciala, daca acesta nu corespunde conditiilor de conformitate mentionate in declaratia referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.
Legislatia aflata acum in vigoare preciza ca orice reparare sau ...citeste mai departe despre "Guvernul introduce reguli noi la vanzarea de electronice si electrocasnice: Ce se intampla cu garantia" pe Ziare.com mai mult
Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 09:59
Modelul atestatului de producator, pe care producatorii agricoli sunt obligati sa il detina pentru a putea sa comercializeze produsele agricole, a fost aprobat printr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.
Conform Legii nr. 145/2014, certificatul de producator este inlocuit cu atestatul de producator, document obligatoriu, in baza caruia producatorii pot sa vanda produsele agricole.
Modelul acestui act a fost aprobat prin Ordinul MFP nr. 1846/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 881 din 4 decembrie 2014 si care a intrat in vigoare la aceeasi data.
Noile reglementari stabilesc ca primarii elibereaza atestate de producator cu respectarea urmatorului regim de completare a acestora.
Descarca documentul oficial si afla care este regimul sau de completare pe AvocatNet.ro. mai mult
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 13:41
1Grupul francez Danone, cel mai mare producator de iaurturi la nivel mondial, a avut venituri totale de 5,72 miliarde euro in trimestrul al doilea, in urcare cu 6,7%, depasind estimarile analistilor datorita vanzarilor solide de produse pentru bebelusi si lactate.
In conditii comparabile, veniturile au avansat cu 6,5% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis luni de Danone.
Media estimarilor analistilor indica o crestere de 5,7%, potrivit Bloomberg.
Volumul vanzarilor Danone a avansat cu 4,1%, cea mai solida crestere din ultimii doi ani, noteaza compania.
Vanzarile de produse pentru bebelusi in China au depasit estimarile, cererea pentru lapte praf de import urcand in urma unor scandaluri privind siguranta alimentatiei pe plan local.
Actiunile Danone au urcat luni la Paris cu pana la 3,6%, inregistrand o crestere de 19% de la inceputul acestui an. Valoarea de piata a companiei se ridica la 37,8 miliarde euro.
Vanzarile diviziei de lactate a Danone au urcat cu 2,6% in baza organica, crestere generata in principal de piata americana si cea rusa, pe fondul conditiilor economice dificile din Europa.
In prima jumatate a anului, vanzarile Danone au crescut cu 6%, la 11 miliarde euro, insa marja de profit operational a coborat usor, la 13,3%, din cauza ajustarii preturilor la produse lactate in Europa.
Profitul net a urcat in primul semestru de la 945 milioane euro la 1,04 miliarde euro.
Grupul Danone este... mai mult
Luni, 29 Iulie 2013, ora 15:04
Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli este nemultumita de preturile de achizitie a produselor agricole in 2013 practicate de marii angrosisti si roaga reprezentantii Guvernului sa intervina pe piata.
Intr-o scrisoare adresata ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, premierului Victor Ponta si presedintelui Traian Basescu, LAPAR semnaleaza ca producatorii agricoli vin dupa un an greu, in are seceta i-a decapitalizat, iar in 2013, cand situatia productiilor este ceva mai buna, preturile practicate pe piata acopera cheltuielile de productie in proportie de 70-80%, angrosistii profitand de faptul ca producatorii agricoli nu au spatii de depozitare sau sunt decapitalizati.
'Asadar, va rugam ca Guvernul Romaniei sa intervina pe piata, dupa modelul celorlalte state europene, atunci cand angrosistii detin monopolul in achizitia de produse agricole', se spune in scrisoare. mai mult
Sambata, 27 Iulie 2013, ora 14:46
Site-ul de comert online Amazon isi va extinde serviciul de livrare a produselor proaspete, deja testat in Seattle, in mai multe orase de pe coasta de vest a SUA si, in curand, in afara frontierelor americane, scrie in editia sa de miercuri cotidianul francez Le Figaro.
"Gigantul american de vanzare online testeaza discret de cinci ani, la Seattle, serviciul sau AmazonFresh, specializat in vanzarea de produse proaspete. Doreste de acum sa se extinda in Los Angeles in aceasta saptamana si la San Francisco, in cursul anului (...) In caz de reusita, serviciul va fi propus in 20 de noi orase in 2014, inclusiv in afara SUA", scrie cotidianul citat.
Pentru dezvoltarea serviciului Fresh, Amazon a instalat echipamente de racire in mai multe dintre centrele sale de distributie. Grupul se bazeaza pe flota sa de camioane si pe logistica bine rodata pentru a livra produsele la clienti in aceeasi zi. Aceasta miscare este de natura sa ii sperie pe comerciantii specializati in livrarea la domiciliu, care se tem mai ales ca Amazon sa nu strice preturile.
Potrivit observatorilor, AmazonFresh este mai ales un mijloc eficient pentru grup de a gasi noi resorturi pentru cresterea veniturilor. Piata alimentara, care a insemnat anul trecut 568 miliarde de dolari cifra de afaceri in SUA, pare indispensabila. Cu atat mai mult cu cat concurenta s-a pozitionat deja.
In luna martie, Google a lansat faza de experimentare a serviciului sau Google Shopping Express, care permite cumpararea,... mai mult
Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 15:28
Reprezentantii lantului de magazine suedez Ikea au anuntat, miercuri, ca vor fi retrasi de la vanzare carnatii vienezi in Franta, Marea Britanie, Spania, Irlanda si Portugalia dupa ce testele au confirmat "cateva indicii ale prezentei carnii de cal".
Retragerea produsului survine la doua zile dupa ce compania si-a scos de la vanzare chiftelutele suedeze in mai multe tari europene si cateva din Asia si Caraibe, relateaza Associated Press.
E oficial: Chiftelutele Ikea contineau carne de cal
"Pe baza catorva sute de rezultate de teste pe care le-am primit pana acum, exista cateva indicii ale prezentei carnii de cal", a declarat miercuri purtatoarea de cuvant a companiei, Ylva Magnusson.
"Impreuna cu furnizorul suedez in cauza, am decis sa retragem de la vanzare si carnatii vienezi de la acel furnizor", a continuat aceasta.
Industria agro-alimentara europeana se afla de cateva saptamani intr-un scandal, dupa descoperirea prezentei carnii de cal in produse alimentare etichetate drept continand doar carne de vita in Marea Britanie. Numeroase marci de semipreparate au fost retrase de pe rafturi in mai multe tari din Europa si in Hong Kong. mai mult
Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 16:07
Autoritatile americane au anuntat miercuri ca au blocat 70 de website-uri banuite ca au comercializat produse contrafacute, purtand numele unor marci de renume precum Louis Vuitton, Tiffany, Burberry sau cu siglele unor cluburi sportive.
Unele dintre aceste portaluri erau foarte bine puse la punct si le imitau cu succes pe cele originale, afirma John Morton, directorul vamilor americane. "Sunt website-uri foarte sofisticate, care le copiaza pe cele autentice si nu vand produsele contrafacute la preturi reduse, ci au tarife apropiate sau similare cu cele ale produselor originale", explica acesta. Unele dintre ele foloseau chei de securitate false pentru a-i face pe cumparatori sa creada ca informatiile legate de cardurile lor erau protejate.
Aceasta operatiune a autoritatilor americane, denumita "Projet Copy Cat", a inceput in anul 2010. De atunci, un numar de 839 de asemenea portaluri au fost blocate.
Printre acestea se numara si website-uri precum louisvuittononlineoutletus.com sau tiffanyandcojewelrysale.net care pretindeau ca vand produse Louis Vuitton ori Tiffany, dar de fapt comercializau articole contrafacute in China.
Purtatorul de cuvant al autoritatii vamale americane avertizeaza ca de cele mai multe ori cei care au realizat astfel de portaluri ce ajung sa fie blocate creeaza altele noi pentru a-si continua activitatea. mai mult
Joi, 12 Iulie 2012, ora 19:28